MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
klosar pravi
#7976 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Prvi pravi ispit..
Darren nije to bio jer je Mirsad mnogo kompletniji i pobjedio bi 9 od 10 borbi.
Ovaj je strašan.
Darren nije to bio jer je Mirsad mnogo kompletniji i pobjedio bi 9 od 10 borbi.
Ovaj je strašan.
- luckylaka
#7977 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nurmadomedov vs Mayweather
may 04 2019
Grozny,Russia
may 04 2019
Grozny,Russia
Last edited by luckylaka on 23/10/2018 02:23, edited 1 time in total.
-
klosar pravi
#7979 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mayweather bog uzima po 200 miliona s 0 rizika.
- luckylaka
#7980 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Boga mi nisam bas siguran u ovo sa o % rizikaklosar pravi wrote:Mayweather bog uzima po 200 miliona s 0 rizika.
-
klosar pravi
#7981 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Da se onda malo bolje izrazim - 0.
- Sodom1
#7982 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mayweather je cest gost kod Kadirova , nista cudno ako bude tamo borba
- Ramzess Veliki
#7983 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Postaje dosadno to sve oko Khabiba i Mc Gregora.
Ima I drugih boraca, I to mnogo boljih za gledanje.
Ima I drugih boraca, I to mnogo boljih za gledanje.
-
cassius
#7984 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sljedecih 8 sedmica, svaki vikend ima event

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#7986 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ponovo sam pregledao borbu khabiba i konora i moram priznati nešto svima vama, a možda su to neki i primijetili.
khabib u ovom meču nije baš toliko dominirao u parteru, kao u prethodnim mečevima. ne znam zašto, ali jednostavno, nije to to. tranzicija u mijenjanju i okretanju protivnika u parteru mu je bila zero lošija nego ranije. da se prepao konora, nije, da ga je previše resprektirao možda i jeste, ali to ponovo nije dovoljan razlog da u tom segmentu borbe toliko oslabi. bilo je tu nesportskih poteza konora. vuča sa šorc, čuvanje za ogradu, ruka ispod pazuha, udarci u potiljak itd. ali sve su to i ranije radili khabibovi protivnici, a on ih je izdominirao.
možda mu je taktika bila da ga što više provocira na podu, da ga odmah ne razbije, to ne znam, ali znam da u revanšu, realno, konor nema šta tražiti.
i da, khbibu bi bilo dobro da ispiše historiju u ovom sportu. neka ode kilažu iznad i neka wudlija pošteno nalema. svakako ima velikih problema sa skidanjem kilograma.
khabib u ovom meču nije baš toliko dominirao u parteru, kao u prethodnim mečevima. ne znam zašto, ali jednostavno, nije to to. tranzicija u mijenjanju i okretanju protivnika u parteru mu je bila zero lošija nego ranije. da se prepao konora, nije, da ga je previše resprektirao možda i jeste, ali to ponovo nije dovoljan razlog da u tom segmentu borbe toliko oslabi. bilo je tu nesportskih poteza konora. vuča sa šorc, čuvanje za ogradu, ruka ispod pazuha, udarci u potiljak itd. ali sve su to i ranije radili khabibovi protivnici, a on ih je izdominirao.
možda mu je taktika bila da ga što više provocira na podu, da ga odmah ne razbije, to ne znam, ali znam da u revanšu, realno, konor nema šta tražiti.
i da, khbibu bi bilo dobro da ispiše historiju u ovom sportu. neka ode kilažu iznad i neka wudlija pošteno nalema. svakako ima velikih problema sa skidanjem kilograma.
- MaD_ProfessoR
#7987 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
malakh wrote:ponovo sam pregledao borbu khabiba i konora i moram priznati nešto svima vama, a možda su to neki i primijetili.
Slažem se sa većinom navedenog.
Smatram da je to što si nabrojao uglavnom iz njegove vlastite procjene rizika, očito da je procijenio koliko će mu biti dovoljno rada, da ga izmori a da sebe ne ugrozi eventualnim nokautom.
Herb Dean je u ovom meču potpuno zakazao (Big John najbolji sudija ikada, šteta što se povukao), toliko prekršaja od strane Irca, naročito guranje palaca u žicu, i nakon nekoliko opomena dozvoljava mu da to nastavi, bez daljnjih upozorenja ili uzimanja bodova?!
Slažem se i za ispisivanje istorije sa Vudlijem, al čisto sumnjam da će do toga doći.
Toni, pa onda GSP ili revanš sa ircem ako ovaj uspije pobijediti u sljedećoj, to su najrealnije opcije za sada.
P.S.
proper tvelv

-
cassius
#7988 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
thenotoriousmmaThoughts on my last fight.
Round 1. I believe from a sport standpoint, round 1 was his. Top position against the fence. Zero position advancement or damage inflicted. But top position.
From a fight standpoint the first round is mine.
klix shots landed and a willingness to engage. Straight left early. Knee to the head on the low shot. Elbows in any and all tie up scenarios. Opponent just holding the legs against the fence for almost the entire round.
Round 2 he is running away around the cage before being blessed with a right hand that changed the course of the round, and the fight.
It was a nice shot.
After the shot I bounced back up to engage instantly, but again he dipped under to disengage. That is the sport and it was a smart move that led to a dominant round, so no issue. Well played.
If I stay switched on and give his stand up even a little more respect, that right hand never gets close and we are talking completely different now.
I gave his upright fighting no respect in preparation. No specific stand up spars whatsoever.
Attacking grapplers/wrestlers only.
That won’t happen again.
I also gave my attacking grappling no respect. To defense minded.
Lessons.
Listen to nobody but yourself on your skill set.
You are the master of your own universe.
I am the master of this.
I must take my own advice.
Round 3. After the worst round of my fighting career, I come back and win this round. Again walking forward, walking him down, and willing to engage.
Round 4. My recovery was not where it could have been here.
That is my fault.
Although winning the early exchanges in 4, he dips under again and I end up in a bad position with over 3 on the clock. I work to regain position and end up upright, with my back to the fence.
A stable position.
Here however, I made a critical error of abandoning my over hook at this crucial time, exposing the back, and I end up beaten fair and square.
What can I say?
It was a great fight and it was my pleasure.
I will be back with my confidence high.
Fully prepared.
If it is not the rematch right away, no problem.
I will face the next in line.
It’s all me always, anyway.
See you soon my fighting fans I love you all
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#7989 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
da sam na khabibovom mjestu ne bih se pretjerano bavio revanšom. pustio bi neka se odradi par borbi i neka se izdvoji prvi izazivač. sada, kada je i oficijelno prvak, neka uživa u šefovskoj pozciji. realno, u revanšu bi zgazio konora i mislim da bi to već u drugoj rundi bilo gotovo, tako da bi taj revanš bio kontraproduktivan.MaD_ProfessoR wrote:malakh wrote:ponovo sam pregledao borbu khabiba i konora i moram priznati nešto svima vama, a možda su to neki i primijetili.
Slažem se sa većinom navedenog.
Smatram da je to što si nabrojao uglavnom iz njegove vlastite procjene rizika, očito da je procijenio koliko će mu biti dovoljno rada, da ga izmori a da sebe ne ugrozi eventualnim nokautom.
Herb Dean je u ovom meču potpuno zakazao (Big John najbolji sudija ikada, šteta što se povukao), toliko prekršaja od strane Irca, naročito guranje palaca u žicu, i nakon nekoliko opomena dozvoljava mu da to nastavi, bez daljnjih upozorenja ili uzimanja bodova?!![]()
Slažem se i za ispisivanje istorije sa Vudlijem, al čisto sumnjam da će do toga doći.
Toni, pa onda GSP ili revanš sa ircem ako ovaj uspije pobijediti u sljedećoj, to su najrealnije opcije za sada.
bolje bi bilo da se bori sa tonijem i pokaže da je najdominantniji borac u lajtveju i onda lagano u veltervej, odradi borbu protiv robija lavlera, čisto da se zagrije u toj kategoriji i onda našamara vudlija.
možda je ovo sve idealistički, ali habib je jedan od rijetkih boraca koji uživa u ovom sportu i koji zaista voli izazove. koliko je samo molio danu za jake mečeve, da mu se pruži šansa i na kraju se ispostavilo da je čovjek zvijer.
- SpecialOffer
-
klosar pravi
#7991 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Stariji je gospodin živi preko grane, postavljao je pitanja poput da li se ide u evropu ako osvojiš kup Bosne i Hercegovine..
Ne zna apsolutno ništa oko MMA osim da je Khabib musliman koji je uništio nevjernika iz Dublina.
Tako da laganica odgovori gospodinu da je ovo Fake News.
- SpecialOffer
#7992 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Fali UFC 232, Jones vs. Gustafsson 29. Decembar, i to je to do kraja godine. Jesmo li sta propustili?cassius wrote:sljedecih 8 sedmica, svaki vikend ima event
- luckylaka
- luckylaka
#7994 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Uglavnom si pozurio komentarisati postavljenu vijesti i naravno uz to izmisliti da podrzavam Khabiba sto je musliman a onog drugog sto je nevjernik.Bolesno ti razmisljanje tj,idiotsko,nacionalisticko i sovinisticko.klosar pravi wrote:
Stariji je gospodin živi preko grane, postavljao je pitanja poput da li se ide u evropu ako osvojiš kup Bosne i Hercegovine..
Ne zna apsolutno ništa oko MMA osim da je Khabib musliman koji je uništio nevjernika iz Dublina.
Tako da laganica odgovori gospodinu da je ovo Fake News.
- Sodom1
- MaD_ProfessoR
#7996 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
mogo bi ti lagano bit pozvan na sparing pa na doner, nema veze što si stariji gospodin 
-
cassius
#7997 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
klosar je bosanski Alistair Donereem 
- MaD_ProfessoR
#7998 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
cassius wrote:klosar je bosanski Alistair Donereem
-
klosar pravi
#7999 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nisam primjetio sam te ranije da tako komentarišeš pro-vjerski znam isto da si preko grane i da imaš preko 60 pa samo složio kockice zajedno gospodine.
Mislim sve je jasno kad neko postavi pitanje ide li se u evropu ako osvojiš kup BiH dok usput prozivaš ljude kako su pitari i tako to, pozz gospodine.
Uostalom ovo ti je prvi post na MMA temi tako da.
Da se prisjetimo Profesora koji pokušava provocirat, a ranije je bio uzbuđen na moje postove.
MMA all over baščaršija
Sent: 12/07/2018 15:20
From: MaD_ProfessoR
Recipient: klosar pravi
vozdra.
otkad pratiš mma? gledaš li druge promocije?
Mislim sve je jasno kad neko postavi pitanje ide li se u evropu ako osvojiš kup BiH dok usput prozivaš ljude kako su pitari i tako to, pozz gospodine.
Da se prisjetimo Profesora koji pokušava provocirat, a ranije je bio uzbuđen na moje postove.
MMA all over baščaršija
vozdra.
- luckylaka
#8000 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Vidim da si i na nekim drugim temama prozivan kao ne bas omiljena osoba pa bih da te se kotarisem na vrijeme.Poz.P.S. Ova ti je doba,,ne posjecujes teme pa se ne razumijes u navedene"klosar pravi wrote:Nisam primjetio sam te ranije da tako komentarišeš pro-vjerski znam isto da si preko grane i da imaš preko 60 pa samo složio kockice zajedno gospodine.
MMA all over baščaršija
vozdra.