Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
blue_sky

#7976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by blue_sky »

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100110028 :-)
rodi bolan vise,sta se natezes :D
Maraschino

#7977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

blue_sky wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100110028 :-)
je li mislis da nece... :roll:

on ne moze nazad jer i sam zna da bi mu to znacio kraj...sta mu preostaje, samo naprijed iako je svjestan da mu je i to avantura sa ''negativnim ishodom''
sta je nama ciniti, pripremiti se na sve moguce scenarije a ne cekati da nam medjunarodna zajednica nesto uradi pa da budemo zateceni kako nam opet navlace neke ludjacke kosulje...licno ne vjerujem vise ovim hostaplerima iz mz koji kao kritikuju m.d. radi ovoga ili onoga a on radi li radi posao i rs nikada nije bila dalje od bih kao sto je sada...e sada, da li treba cekati samo mz da nesto uradi odnosno da ga proba sprijeciti u namjerama ili i mi moramo dati do znanja istima da u slucaju nekog referenduma sve pada u vodu pa cak i dejton...do sada smo bili svjedoci svega i svasta i uvijek smo govorili ''ne smije on to uraditi'' a on to i uradi uz osude nekih tamo zabrinutih iz mz. ovo sto on planira, nije to samo iz njegove glave. na tome rade timovi strucnjaka kako domacih, tako iz srbije i svi oni lobisti koji primaju pare od istog. on ide korak po korak. ne pravi velike zalogaje koji se mogu zaglaviti u grlu.
da to sve uradi (referendum), jedni ce ga glasno osudjivati, jedni precutno podrzavati (kao i do sada) a on ide dalje. mi moramo dati svima do znanja da cemo radikalizovati situaciju do sukoba u slucaju da isti raspise referendum a nikako da vjerujemo onima koji su nas do sada kao branili a nas vise od sto hiljada mrtvih i milioni raseljenih a bih sve manje. ja ne znam koga oni ''kuhaju'' kao zabe, nas bosance i hercegovce ili velikosrbe i cetnike ? mi ne smijemo dozvoliti da to buducnost pokaze hoce li bih opstati kao drzava ili ce srbija da se prosiri preko drine. mi moramo preuzeti inicijativu kako da sacuvamo bih a ne uvijek i samo da cekamo napade koje moramo da odbijamo i uvijek smo u defanzivi.
felipe kajetano

#7978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

milenko wrote:
Bosnolog wrote:
Zasto bi ja pjenio ,BiH postoji sve godine i postojat ce dok je njenih sinova da je brane,vole i cuvaju,....nastavite po svom,a vrijeme svakako radi za i ovakvu BiH ,cini mi se da se velikosrbima zuri jer svaki novi dan istima manje sanse da dovse zapoceto,ja sam uvijek razdvajao Srbe i velikosrbe,kada se pojavi politicka opcija medu Srbima koji zele da zive u BiH koju osjecaju svojm domovinom i zele da grade jednake odnose sa drugim etnosima i gradanima na svakoj stopi BiH od Drine do Une i Save do Mora,za njih imam uvijek ruku pomirenja i podrske ali takve opcije nazalost za sada nema jer ne postoji kriticna masa koja ce podrzati,..takve jer ih proglasi izdajnicima i prodanim dusama velikosrpske ideologije,......Nastavak ovog sto imamo do daljnjeg a vrijeme ce svakako odraditi svoj dio posla,.... :wink:
sto volim velike rijeci, odavno ih nisam cuo na ovim prostorima...cini mi se da nisi svjestan, da svojim pisanjem samo jacas taj srpski nacionalizam o kojem stalno pricas...zar ti niko nije rekao da se sopstveni nacionalizam najbolje budi i razvija tudjim???? dodik i hare su najbolji primjer... ako su srbi vec toliki nacionalisti, sto moras biti i ti??? ako mislis da moras, da bi opstao, u cemu je onda razlika, osim u predznaku???
Ne kontas ti neke stvari...@bosnolog je trenutno u misiji rusenja Dodika&Co...prije toga je bio direktni sudionik stvaranja ZNG u Hrvatskoj..nakon te misije osnovao je PLBiH..nisam upratio moguce da je bio u Daytonu(Ohio)...dodje nekako kao bosanski Forrest Gump :razz: ...tako da trebas imas respekta prema njegovim mudrim pisanijama :wink:
ilija cvorovic

#7979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ilija cvorovic »

:D :D dobar, ocam'. Imaš pivu Felipe.
keep it real

#7980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by keep it real »

felipe kajetano wrote: Ne kontas ti neke stvari...@bosnolog je trenutno u misiji rusenja Dodika&Co...prije toga je bio direktni sudionik stvaranja ZNG u Hrvatskoj..nakon te misije osnovao je PLBiH..nisam upratio moguce da je bio u Daytonu(Ohio)...dodje nekako kao bosanski Forrest Gump :razz: ...tako da trebas imas respekta prema njegovim mudrim pisanijama :wink:

bosnolog nije los lik , djeluje mi vrlo mlad i politicki zelen .
kamo srece da ulaze toliko truda na prave stvari (financije) garant bi bio bogat covjek , ovako puno truda a rezultata nigdje .
Maraschino

#7981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

keep it real wrote:
felipe kajetano wrote: Ne kontas ti neke stvari...@bosnolog je trenutno u misiji rusenja Dodika&Co...prije toga je bio direktni sudionik stvaranja ZNG u Hrvatskoj..nakon te misije osnovao je PLBiH..nisam upratio moguce da je bio u Daytonu(Ohio)...dodje nekako kao bosanski Forrest Gump :razz: ...tako da trebas imas respekta prema njegovim mudrim pisanijama :wink:

kamo srece da ulaze toliko truda na prave stvari (financije) garant bi bio bogat covjek , ovako puno truda a rezultata nigdje .
i da dodam...najveca mu je greska sto voli i vjeruje u BiH...

previse ste se opteretili jednim likom koji ima pravo na svoje misljenje sa kojim se vi ne slazete
vee-jay

#7982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

ma dobro sto je @Bosnolog drama queen, ali ne procitah ni jedan njegov post u kojem nije bio u pravu...
blue_sky

#7983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by blue_sky »

Maraschino wrote:
blue_sky wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100110028 :-)
je li mislis da nece... :roll:

on ne moze nazad jer i sam zna da bi mu to znacio kraj...sta mu preostaje, samo naprijed iako je svjestan da mu je i to avantura sa ''negativnim ishodom''
sta je nama ciniti, pripremiti se na sve moguce scenarije a ne cekati da nam medjunarodna zajednica nesto uradi pa da budemo zateceni kako nam opet navlace neke ludjacke kosulje...licno ne vjerujem vise ovim hostaplerima iz mz koji kao kritikuju m.d. radi ovoga ili onoga a on radi li radi posao i rs nikada nije bila dalje od bih kao sto je sada...e sada, da li treba cekati samo mz da nesto uradi odnosno da ga proba sprijeciti u namjerama ili i mi moramo dati do znanja istima da u slucaju nekog referenduma sve pada u vodu pa cak i dejton...do sada smo bili svjedoci svega i svasta i uvijek smo govorili ''ne smije on to uraditi'' a on to i uradi uz osude nekih tamo zabrinutih iz mz. ovo sto on planira, nije to samo iz njegove glave. na tome rade timovi strucnjaka kako domacih, tako iz srbije i svi oni lobisti koji primaju pare od istog. on ide korak po korak. ne pravi velike zalogaje koji se mogu zaglaviti u grlu.
da to sve uradi (referendum), jedni ce ga glasno osudjivati, jedni precutno podrzavati (kao i do sada) a on ide dalje. mi moramo dati svima do znanja da cemo radikalizovati situaciju do sukoba u slucaju da isti raspise referendum a nikako da vjerujemo onima koji su nas do sada kao branili a nas vise od sto hiljada mrtvih i milioni raseljenih a bih sve manje. ja ne znam koga oni ''kuhaju'' kao zabe, nas bosance i hercegovce ili velikosrbe i cetnike ? mi ne smijemo dozvoliti da to buducnost pokaze hoce li bih opstati kao drzava ili ce srbija da se prosiri preko drine. mi moramo preuzeti inicijativu kako da sacuvamo bih a ne uvijek i samo da cekamo napade koje moramo da odbijamo i uvijek smo u defanzivi.
Ja licno mislim da nece,i da supljira kao i do sada.Zasto-znamo svi.
Slazem se s tobom da mu nema povratka,ali samo u smislu odustajanja od price o referendumu,bar ne do izbora.Jer bi mu oni koji vjeruju u njegove price "glavu skinuli".
A sta je nama ciniti? Ne znam. Bar ne nasjedati na predizborne bajke.I konacno pomesti ispred svojih vrata, recimo.
Slazem se i da ne treba vjerovati u mz,a jos manje da nam oni zele dobro.Nisu nikada ni zeljeli.
Onima koji nas "brane" odavno ne vjerujem,i voljela bih da nas prestanu "braniti".
To sto se pitas koga oni "kuhaju kao zabe"-ja bih rekla (ukoliko bosance i hercegovce kuhaju)- u tom slucaju i taj referendum znaci slobodu zabi.Jer znas kako ono ide,ako postepeno zagrijavas vodu,ona se vremenom navikava na svoje jade.Ali ako je iznenada ubacis u vrelu vodu ona iskace.
U slucaju da nisam u pravu,i da se zaista desi taj famozni referendum,reakcije sigurno nece izostati,a kakve ce one biti ne znam.
Bilo kako bilo idu izbori,a na nama je da dobro oci otvorimo.
Bosnolog

#7984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
milenko wrote:
Bosnolog wrote:
Zasto bi ja pjenio ,BiH postoji sve godine i postojat ce dok je njenih sinova da je brane,vole i cuvaju,....nastavite po svom,a vrijeme svakako radi za i ovakvu BiH ,cini mi se da se velikosrbima zuri jer svaki novi dan istima manje sanse da dovse zapoceto,ja sam uvijek razdvajao Srbe i velikosrbe,kada se pojavi politicka opcija medu Srbima koji zele da zive u BiH koju osjecaju svojm domovinom i zele da grade jednake odnose sa drugim etnosima i gradanima na svakoj stopi BiH od Drine do Une i Save do Mora,za njih imam uvijek ruku pomirenja i podrske ali takve opcije nazalost za sada nema jer ne postoji kriticna masa koja ce podrzati,..takve jer ih proglasi izdajnicima i prodanim dusama velikosrpske ideologije,......Nastavak ovog sto imamo do daljnjeg a vrijeme ce svakako odraditi svoj dio posla,.... :wink:
sto volim velike rijeci, odavno ih nisam cuo na ovim prostorima...cini mi se da nisi svjestan, da svojim pisanjem samo jacas taj srpski nacionalizam o kojem stalno pricas...zar ti niko nije rekao da se sopstveni nacionalizam najbolje budi i razvija tudjim???? dodik i hare su najbolji primjer... ako su srbi vec toliki nacionalisti, sto moras biti i ti??? ako mislis da moras, da bi opstao, u cemu je onda razlika, osim u predznaku???
Ne kontas ti neke stvari...@bosnolog je trenutno u misiji rusenja Dodika&Co...prije toga je bio direktni sudionik stvaranja ZNG u Hrvatskoj..nakon te misije osnovao je PLBiH..nisam upratio moguce da je bio u Daytonu(Ohio)...dodje nekako kao bosanski Forrest Gump :razz: ...tako da trebas imas respekta prema njegovim mudrim pisanijama :wink:
Imas problem kalac, :mrgreen: Dodik ce sam sebe shebati a i one koji ga slijepo slijede,bum vidjeli a za drugo sto navodisa,sta ces kada sam u svim desavanjima velikosrpskih pohoda Srboslavije do Tokija bio na strani pravde i pobjednika :wink: ,u Deytonu nisam bio jok,tamo su prodali i izdali ono za sto sam se borio,a mozda sam Amerikancima i Nato snagama davao kordinate gdje da istovare teret iz vatrenih ptica saveznica, :mrgreen: ....hebi ga mora je neko :wink: .Znam ja da ste vi planirali BiH pregaziti za par hefti ali hebiga PL BiH vam pobrka planove kao i ARBIH ,hrabri a bosanskohercegovacki zmajevi vas docekase primitivnim puskicama i odbranise BiH koja tebe danas zulja a na koju pjenis jer nemozes je razvaliti i odnijet u miraz majcici Srbiji genocidni vilajet bez krvavih gaca,.... samo nastavi podrzavati Dodija imas moju podrsku,...ja znam kako ce mo ovo na kraju morati zavrsiti kao sto sam znao sta nas ceka 92 kada sam sa uzim jezgrom radio na pripremi odbrane RBiH kroz formiranje PL BIH,... a do tada ce mo se nadmudrivati ovdje na forumu a u meduvremenu se spremati za nedaj boze ako se bude moralo,..... :wink:
Bosnolog

#7985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

keep it real wrote:

Haaaa neka si mi to rekao kao najaci argument ,bas se osjecam jos maladim i naivnijim nakon ove tvoje konstatcije ,za ovu konstataciju te castim nasom bosanskom sevdalinkom da se malo opustis u nasem izvornom brendu,jer vidim da si u grcu pa uzivaj;

http://www.youtube.com/watch?v=po1A5xZZ ... re=related

Onom ko ima politicku viziju,iskustvo i svjedok je dogadaja velikosrpske ideologije zla ,... ekomija mu je mnogo manje bitna od odbrana drzave ,jer opstanak drzave je mnogo bitnija stvar od najbogatijeg covjeka bez drzave, :wink: .....a novac za mene iskren da budem nikada nije bio problem,on je potreban ali ne i presudan da budes zadovoljan i sretan u zivotu,mnogo je bitnije iza sebe ostaviti uspjesnu i zdravu porodicu koja ce imati buducnbosti u poravno urednoj i stabilnoj drzavi a toga jos na zalost nemammo upravo zbog onih koje ti podrzavas i one sa kojma se slazesa na ovom forumu....., dobra dijela su ono sto covjeka cini mnogo zadovoljnijim i sretnijim a i ono cime ce ga se drugi sjecati,obzirom da se jos i dalje brani BiH i sve sto je u njoj i vezano za nju ,tema ekonomije koja je za mene manji prioritet ,mada je takode jako bitan faktor svakog drustva o kojoj bi moga dati masu konstrukivnih ideja od zastite domace proizvodnje i stimulacije iste,......do ,revizije opljackane privatizacije ,pravne provjere i sijanja politickih tajkuna,konfiskacije njihove ilegalno stecene imovine i punjenja zatvorskih celia krimosima koji su nas opljackali ali to je neka druga tema,....ovdje je prevashodno odbrana BiH i svih njenih gradana i etnosa to jst nase zajednicke buducnosti prvashodan cilj i prioritet,......sve dok se ne svore drugaciji ambijent gdje mozemo raspravljati o ekonomskoj buducnosti i prosperitetu drzave i njenih gradana,...do tada je tesko biti ekonomski jak u drzavi u kojij se politika kocenja uzbrdo i dodavanaj gasa niz brdo nacin vodenja anti BH destruktivne slugarske politike susjedne nam neprijateljske zemlje, nije prioritetan dok ti i dalje rade o glavi i buducnosti drzave koju zele da rasture suoicidni politickih elemenati koji zele da ovu drzavu odvedu u provaliju sa svim putnicima u vozu samoubilackih masinovoda :mrgreen: ,....samo ne znaju da i putnici u tom vozu imaju Emergency Brake pa uspiju da zakoce voz prije nego ode u provaliju, aposlije kada se zaustavimo na provaliji neki ce da lete u nju jer se moraju spasiti oni koji ,....
felipe kajetano

#7986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Tako mi svih jabuka sa VozdoVog imanja kakva ispovijest :-) ...evo sad po vlastitom kazivanju si radio i za CIA..da zna Mile kakva mu sila prijeti naMah bi smugno na Dedinje :run:
Bosnolog

#7987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:Tako mi svih jabuka sa VozdoVog imanja kakva ispovijest :-) ...evo sad po vlastitom kazivanju si radio i za CIA..da zna Mile kakva mu sila prijeti naMah bi smugno na Dedinje :run:
Ma jok kava CIA oni jos ne zaju gdje je Bosna a sa Ruskim interesima u BiH su odavno saglasni ,..samo sto to ti ne osjecas pa zar Rafinerija BOSANSKOG Broda nije dovoljan dokaz....... :mrgreen: :
MIlokrad ce se sam shebati a glave ce mu doci njegovi,tebi je to tesko skontati,......daleko je jesen a nemoj biti siguran da ce biti rodna godina,.za Laktase a ako bude jabuke mozda davo obere samo ja to nako,.. sta znas,.... : :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toto »

maloprije usuh nafte kod Milenceta pa uslikah
Image Image
Bosnolog

#7989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Da ovaj Milokradov lobista nema kakve veze sa nedavnom pricom Izraelskog ministra vanjskih poslova o bazi Alkaide u BiH na sto je nas MVP inace nas bosanski Jevrej gosp.Sven Alkalaj demantovao,samo onako pitam,. :roll:
ARIJE LIVNE, SAVETNIK PREMIJERA RS
Srbi od prijatelja prave neprijatelje

Image
Slobodan Popadić | 11. 01. 2010. - 00:01h | Komentara: 0
Banjaluka - Sto odsto sam siguran da nam visoki predstavnik Valentin Incko nije neprijatelj. Srbi imaju veliki talenat da od prijatelja prave neprijatelje. Svako ko ne misli tačno isto kao Srbi, on im je neprijatelj, tvrdi u intervjuu za „EuroBlic“ savetnik premijera RS Milorada Dodika i šef Privrednog predstavništva RS u Izraelu Arije Livne.

On smatra da je sukob sa međunarodnom zajednicom u BiH nepotreban „jer se politika ne vodi u Banjaluci, nego u Vašingtonu“. U globalnim razmerama Livne smatra da bi najbolje bilo da se RS „smesti na neko dobro mesto u velikoj svetskoj igri kao gledalac na stadionu, odakle sve dobro može da vidi i tu da opstane“.

Sluša li vas Dodik kada mu kažete da nam visoki predstavnici nisu neprijatelji?
Niko nikog ne sluša, ali može da sasluša, i to je već nešto. Premijer odgovara pred narodom, parlamentom i vladom. Samo ću reći da je Dodik vrlo sposoban čovek sa nesposobnom okolinom.

Hoće li Dodik dobiti naredne izbore?
Iskreno, ja mu ne vidim protivkandidata :mrgreen: . On je, pre svega, narodni čovek. Nije slučajno što ga na ulici ljudi vuku za ruku i govore „Mile, Mile“ jer ga takvog znaju, kao komšiju Milu iz Laktaša. Istraživanje javnog mnjenja pokazuje, a i ja tako mislim, da će on dobiti izbore. Ne znam u kom procentu i u tome se ne slažem sa premijerom. On očekuje više od mene.

Ima li RS usaglašenu politiku? Na čemu se ona zasniva?
Osnova politike RS za vreme Dodika je čuvanje pozicije Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. Lično smatram da je za Srbe u BiH najbolja opcija labava federalna država sa tri jedinice. Ali siguran sam da male zemlje, pa i BiH, ne rešavaju same svoje probleme. Pošto je negde rešeno da BiH postoji, treba pregovarati sa onima koji su to rešili.

Znači, svi pregovori domaćih lidera su uzaludni?
Da su lideri u BiH zaista pametni, oni bi se dogovorili. To bi velike sile odmah prihvatile. Ali ne vidim da će se dogovor uskoro desiti.
Koliko ste uspeli da RS učinite prepoznatljivom i prisutnom u Izraelu?
Taj problem nije jednostavan jer RS nije država nego deo države. Kada bih sebe ocenjivao ocenom od jedan do deset, upisao bih devetku. Treba razjasniti gde je BiH, šta smo mi, gde je RS...

Zar se radi o tolikom neznanju?
Nedavno je bio jedan TV prilog iz nekog univerzitetskog grada u SAD gde ljudi nisu znali gde je Pariz, Francuska... Znali su tek za Evropu. E sad, u toj Evropi treba reći gde je Banjaluka, a ne Pariz. Nosim svugde mapu sa sobom i na njoj sam ofarbao RS da se vidi gde smo. Danas u Izraelu treba da znaju da postoji RS, da ima mogućnost investicija...

Znači, izraelski investitori dolaze u RS?
Vrlo ih je malo! Mnoge firme žele samo da nam prodaju znanje, kojeg mi imamo mnogo. Želimo da damo zemlju, da gradimo fabriku, puteve... Jedan milijarder u Izraelu nedavno me pitao da li bih, da imam milijardu dolara, pre investirao u Banjaluku ili u Toronto? Nisam mu ništa rekao. Ali ne moramo se porediti sa Torontom, uzmite Beograd. Srbija je suverena država, uskoro će u EU, priznata od svih, zemlja koja može dati garancije.

Zar BiH ne može dati garancije?
Bosna i može, ali RS? :lol: :lol: Nemamo čak ni projekte koje možemo da prodamo. Smatram da mnogo možemo uraditi u turizmu, ali je potrebna infrastruktura. Turisti traže luksuz. Za vreme Titove Jugoslavije hotelske sobe su građene tako da vrata kupatila možete zatvoriti samo ako se pomerite u stranu. To je odlično za studente koji hoće da plate deset dolara na dan, ali oni nisu nikakvi turisti.

Izvor http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... rijatelje-
Ovaj izgleda Milokradov lobista dobro naplacuje za lose lobiranje,........ Bice da je ona stara ,........ MIlokrade bekrijo sve si pare popioooooooooooo,........ :lol: :lol: :lol: :lol:
11sumirp

#7990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 11sumirp »

felipe kajetano wrote:Tako mi svih jabuka sa VozdoVog imanja kakva ispovijest :-) ...evo sad po vlastitom kazivanju si radio i za CIA..da zna Mile kakva mu sila prijeti naMah bi smugno na Dedinje :run:
Mile vrlo dobro zna,kakva mu opasnost prijeti, :wink:
nezavisni

#7991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nezavisni »

Zanimljivo je da lik trosi milione godisnje na lobiranje, a nikakve koristi od toga. Ali opet, ako Srbi tako zele... iz njihovog je dzepa :-)
1gorstak

#7992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

A: ..siguran sam da male zemlje, pa i BiH, ne rešavaju same svoje probleme. Pošto je negde rešeno da BiH postoji, treba pregovarati sa onima koji su to rešili.
Q: Koliko ste uspeli da RS učinite prepoznatljivom i prisutnom u Izraelu?
A: Taj problem nije jednostavan jer RS nije država nego deo države.
A:Jedan milijarder u Izraelu nedavno me pitao da li bih, da imam milijardu dolara, pre investirao u Banjaluku ili u Toronto? Nisam mu ništa rekao.
A:Bosna i može, ali RS? Nemamo čak ni projekte koje možemo da prodamo.

Image
klixober

#7993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

Bosnolog wrote:Da ovaj Milokradov lobista nema kakve veze sa nedavnom pricom Izraelskog ministra vanjskih poslova o bazi Alkaide u BiH na sto je nas MVP inace nas bosanski Jevrej gosp.Sven Alkalaj demantovao,samo onako pitam,. :roll:
ARIJE LIVNE, SAVETNIK PREMIJERA RS
Srbi od prijatelja prave neprijatelje

Image
Slobodan Popadić | 11. 01. 2010. - 00:01h | Komentara: 0
Banjaluka - Sto odsto sam siguran da nam visoki predstavnik Valentin Incko nije neprijatelj. Srbi imaju veliki talenat da od prijatelja prave neprijatelje. Svako ko ne misli tačno isto kao Srbi, on im je neprijatelj, tvrdi u intervjuu za „EuroBlic“ savetnik premijera RS Milorada Dodika i šef Privrednog predstavništva RS u Izraelu Arije Livne.

On smatra da je sukob sa međunarodnom zajednicom u BiH nepotreban „jer se politika ne vodi u Banjaluci, nego u Vašingtonu“. U globalnim razmerama Livne smatra da bi najbolje bilo da se RS „smesti na neko dobro mesto u velikoj svetskoj igri kao gledalac na stadionu, odakle sve dobro može da vidi i tu da opstane“.

Sluša li vas Dodik kada mu kažete da nam visoki predstavnici nisu neprijatelji?
Niko nikog ne sluša, ali može da sasluša, i to je već nešto. Premijer odgovara pred narodom, parlamentom i vladom. Samo ću reći da je Dodik vrlo sposoban čovek sa nesposobnom okolinom.

Hoće li Dodik dobiti naredne izbore?
Iskreno, ja mu ne vidim protivkandidata :mrgreen: . On je, pre svega, narodni čovek. Nije slučajno što ga na ulici ljudi vuku za ruku i govore „Mile, Mile“ jer ga takvog znaju, kao komšiju Milu iz Laktaša. Istraživanje javnog mnjenja pokazuje, a i ja tako mislim, da će on dobiti izbore. Ne znam u kom procentu i u tome se ne slažem sa premijerom. On očekuje više od mene.

Osnova politike RS za vreme Dodika je čuvanje pozicije Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. Lično smatram da je za Srbe u BiH najbolja opcija labava federalna država sa tri jedinice. Ali siguran sam da male zemlje, pa i BiH, ne rešavaju same svoje probleme. Pošto je negde rešeno da BiH postoji, treba pregovarati sa onima koji su to rešili.

Znači, svi pregovori domaćih lidera su uzaludni?
Da su lideri u BiH zaista pametni, oni bi se dogovorili. To bi velike sile odmah prihvatile. Ali ne vidim da će se dogovor uskoro desiti.
Koliko ste uspeli da RS učinite prepoznatljivom i prisutnom u Izraelu?
Taj problem nije jednostavan jer RS nije država nego deo države. Kada bih sebe ocenjivao ocenom od jedan do deset, upisao bih devetku. Treba razjasniti gde je BiH, šta smo mi, gde je RS...

Zar se radi o tolikom neznanju?
Nedavno je bio jedan TV prilog iz nekog univerzitetskog grada u SAD gde ljudi nisu znali gde je Pariz, Francuska... Znali su tek za Evropu. E sad, u toj Evropi treba reći gde je Banjaluka, a ne Pariz. Nosim svugde mapu sa sobom i na njoj sam ofarbao RS da se vidi gde smo. Danas u Izraelu treba da znaju da postoji RS, da ima mogućnost investicija...

Vrlo ih je malo! Mnoge firme žele samo da nam prodaju znanje, kojeg mi imamo mnogo. Želimo da damo zemlju, da gradimo fabriku, puteve... Jedan milijarder u Izraelu nedavno me pitao da li bih, da imam milijardu dolara, pre investirao u Banjaluku ili u Toronto? Nisam mu ništa rekao. Ali ne moramo se porediti sa Torontom, uzmite Beograd. Srbija je suverena država, uskoro će u EU, priznata od svih, zemlja koja može dati garancije.

Bosna i može, ali RS? :lol: :lol: Nemamo čak ni projekte koje možemo da prodamo. Smatram da mnogo možemo uraditi u turizmu, ali je potrebna infrastruktura. Turisti traže luksuz. Za vreme Titove Jugoslavije hotelske sobe su građene tako da vrata kupatila možete zatvoriti samo ako se pomerite u stranu. To je odlično za studente koji hoće da plate deset dolara na dan, ali oni nisu nikakvi turisti.

Izvor http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... rijatelje-
Ovaj izgleda Milokradov lobista dobro naplacuje za lose lobiranje,........ Bice da je ona stara ,........ MIlokrade bekrijo sve si pare popioooooooooooo,........ :lol: :lol: :lol: :lol:
Naravno da taj lik ima veze sa nedavnim izjavama izraelskog ministra vanjskih poslova.Nazalost,cijela se izraelska politika prema Balkanu odvija na osnovu uticaja jevreja u Izraelu porijeklom iz Srbije,te Dodikovog Livne-a.Cak i tokom rata,jedine vijesti koje su stizale u Izrael iz BiH,su bile one koje je plasirao jedan covjek porijeklom iz Srbije...prica uvijek ista o drugom svj. ratu,stradanju Srba i Jevreja,kako su to bratski narodi,kako su se ustase i Handzar divizija(koja usput receno nije naudila nijednom Jevreju) opet ujedinile itd.
Last edited by klixober on 11/01/2010 16:36, edited 1 time in total.
keep it real

#7994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by keep it real »

1gorstak wrote:
A: ..siguran sam da male zemlje, pa i BiH, ne rešavaju same svoje probleme. Pošto je negde rešeno da BiH postoji, treba pregovarati sa onima koji su to rešili.
A:Jedan milijarder u Izraelu nedavno me pitao da li bih, da imam milijardu dolara, pre investirao u Banjaluku ili u Toronto? Nisam mu ništa rekao.

gorstak kontas li ti na sta ovaj cilja ? procitaj malo izmedju redova .

hint : sve bi bilo lakse da se rs odcijepi , na lukav i prljav nacin salje porku onih koji ga placaju . to je da bih nije u interesu srpskog naroda . nece da ulazu jer bih nije prava drzava , bih koci rs itd . razmisli logicno , da li bi lobista jevrej sam sebi kopao rupu ?
mO k3

#7995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Hajde nece ni on dugo......
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Maraschino wrote:
keep it real wrote:

i da dodam...najveca mu je greska sto voli i vjeruje u BiH...

previse ste se opteretili jednim likom koji ima pravo na svoje misljenje sa kojim se vi ne slazete
A salonski kokardasi se odmah okome na takve....daju se prepoznati. :lol: Ne moze se i uz gusle i uz diple, ha, felipe.... :D
Bosnolog

#7997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Naprijed Mile bekrijo ako nam ti ne pomognes nece niko !!!!!
San: Dodik "puše u vatru" u kojoj BiH treba da izgori
11. 01. 2010. • 11:17 S. B.
Image

Bosna i Hercegovina / 24sata.info
*** SPAM *** - Šef švedske diplomatije Carl Bildt, uz podršku Miroslava Lajčaka i Javiera Solane, jeste udovoljavao željama i hranio Milorada Dodika, premijera Republike Srpske, a hoće li njihovim stopama nastaviti aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko, brzo će se znati.

Više nema dana u kojem Dodik ne baci Inzku rukavicu u lice i više nema dana u kome on ne puše u vatru u kojoj BiH treba da izgori.

On je juče poručio da će već do proljeća rasipsati referendum, nazivajući BiH monstrum državom i pitajući zašto je BiH svetinja koja ne može da se mijenja?! :thumbup:

"Prije nekoliko dana pozvao sam visokog predstavnika Valentina Inzka da mi tačno citira odredbe dejtonskog sporazuma, bilo koje rezolucije Ujedinjenih nacija, bilo koje tačke "bonskih ovlaštenja" po kojima može da nameće odluke. Nije ih našao. On vara javnost. Ta prava nema... On može da pokuša da spriječi naš referendum. Mi odustati nećemo, a on mora da ima formalno uporište da bi nešto spriječio", kazao je juče Dodik za beogradske medije. :mrgreen:

"Bio je to, zapravo, Dodikov odgovor ambasadorima Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Velike Britanije, SAD-a, Španije, Turske i Evropske unije - dakle država koje su članice Vijeća za implementaciju mira. Ambasadori su u petak zasjedali i kasno poslije podne saopštili svoj stav - visoki predstavnik je konačni autoritet za tumačenje civilne provedbe Mirovnog sprazuma. Naglasili su da snažno podržavaju mjere i odluke visokog predstavnika i njegovu mogućnost da iskoristi svoje široke ovlasti. Svaki pokušaj podrivanja mandata visokog predstavnika je neprihvatljiv", naglasili su ambasadori Vijeća za implementaciju mira i podvukli da vlasti RS krše Dejtonski mirovni sporazum. :wink:

Svakako, ovo nije prvi put da vlasti RS, prvenstveno Dodik, budu upozoreni i da im se jasno stavlja do znanja da se neće dozvoliti bagatelisanje ovlasti i odluka visokog predstavnika i kršenje Dejtonskog sporazuma. Na tome, na pukim riječima, uglavnom se sve završavalo i vrtilo u krug - Inzko i Vijeće za implementaciju mira kažu svoje, a Dodik to ismije i nastavlja po svom. Za to vrijeme, BiH ulazi u sve dublju krizu i već dotiče dno.

I međunarodnoj zajednici je jasno da tako više ne ide i da to nigdje ne vodi, pa je za očekivati radikalni zaokret. Izvori lista "San" kažu da je Dodik bio vidno nezadovoljan stavovima i porukama koje je u subotu iz Banjaluke poslao Boris Tadić, predsjednik Srbije.
:lol: :lol:
"Srbija nikada neće odustati od politike očuvanja integriteta BiH. Srbija se u unutrašnju politiku BiH neće miješati, nikada ništa neće učiniti što bi destabilizovalo BiH i neće podržati podjelu BiH", kazao je Tadić. :-) :-) :-)

Nimalo slučajno, jučer je beogradska štampa objavila da je :lol: :lol: "State department označio premijera RS kao glavnog uzročnika problema u BiH i definisao ga kao čovjeka kojeg treba ukrotiti ili ukloniti" :lol: :lol: . Pri tome se pozivaju na dokument pod nazivom "Najveći izazovi američke spoljne politike u 2010." u kome se kao glavni prioriteti zvaničnog Washingtona u ovoj godini navode četiri države - Bosna i Hercegovina, Irak, Iran i Afganistan.

(24sata.info)
1gorstak

#7998 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

keep it real wrote:
1gorstak wrote:

gorstak kontas li ti na sta ovaj cilja ? procitaj malo izmedju redova .

hint : sve bi bilo lakse da se rs odcijepi , na lukav i prljav nacin salje porku onih koji ga placaju . to je da bih nije u interesu srpskog naroda . nece da ulazu jer bih nije prava drzava , bih koci rs itd . razmisli logicno , da li bi lobista jevrej sam sebi kopao rupu ?
Ne bi nego napusta brod koji tone jer je konacno dosao sebi i shvatio da je "negde rešeno da BiH postoji". Nego, kakve veze sto je Jevrej ?
Last edited by 1gorstak on 11/01/2010 17:32, edited 1 time in total.
zavrzlama

#7999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

dodik je svjestan da je donji...njegov pliticki vijek je u zavisnosti kakve planove ima srbija sa sjeverom Kosova...ukoliko kod srbije prevagnu financijske povlastice od EU naspram"borbe za kolijevkom" Dodik bi se mogao naci u veoma teskoj situaciji da bi ga srbija mogla prepustiti zapadau da rade sa njim sta hoce,jer srbija nema puno manevarskog prostora da sjedi na tri stolice(trazi EU povlastice,brani Kosovo i podrzava dodikov secesionizam)dodik se ne boji zapada,on se boji srbije...znak dodikove nemoci je odkazivanje poslusnosti SPONA,SARAFa i Canaka...svi se danas distanciraju od dodika jer je ocito da je luzer....
nezavisni

#8000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nezavisni »

zavrzlama wrote:dodik je svjestan da je donji...njegov pliticki vijek je u zavisnosti kakve planove ima srbija sa sjeverom Kosova...ukoliko kod srbije prevagnu financijske povlastice od EU naspram"borbe za kolijevkom" Dodik bi se mogao naci u veoma teskoj situaciji da bi ga srbija mogla prepustiti zapadau da rade sa njim sta hoce,jer srbija nema puno manevarskog prostora da sjedi na tri stolice(trazi EU povlastice,brani Kosovo i podrzava dodikov secesionizam)dodik se ne boji zapada,on se boji srbije...znak dodikove nemoci je odkazivanje poslusnosti SPONA,SARAFa i Canaka...svi se danas distanciraju od dodika jer je ocito da je luzer....
Ma pusti ba, Tadic se samo poigrava sa Dodikom, ono... potkusurivanje i ti fazoni, tipicno srpska posla. Dodo je jednostavno u lose-lose poziciji, pitanje je samo da li ce samo on izgubiti ili i Srbi zajedno s njim.
Locked