BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7976 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

a naši ga i ne spominju :roll:
jeza u ledja

#7977 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
Haha odlican komentar. :thumbup:
antifascism

#7978 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

jeza u ledja wrote:
zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
Kako ce bit' odlican kad Hadzic nema mjesta ni na sirem spisku svoje velesile Austrije? Kad je to ko reko da Pjanic, Mujdza ili Begovic nebi imali mjesta ni u Zelji?

Komentar je glup.
Arteta

#7979 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

U 90% slucajeva ti dijasporci zele igrati za nas samo kad ih niko nece, ili ako im je izbor da igraju ili za BiH ili neku kvazi drzavu kojoj je nedosanjani san 4.mjesto u kvalifikacijama, cast izuzecima.
palermo

#7980 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

JoseMujica wrote:a naši ga i ne spominju :roll:
A što bi ga spominjali ?

Nego, pravo je pitanje kako Hrgoti ne treba previše vremena da se odluči za koga će igrati, a nekim drugim toliko treba.
JoseMujica

#7981 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

:( ima i to

hebga kod nas je uvijek prvi problem što niti jedan igrač nema državljanstva BiH. Hebem ti takav qorchev patriotizam dijaspore da konji djecu ni u državljanstvo nisu upisali, niti ih je bolila chuna za tim :shock: a sve što treba je da odnese posrani rodni list u našu ambasadu. Zbog tog sranja i oni koje smuntamo da igraju čekaju bar godinu na pasoš i još godinu na promjenu sportskog :roll:

a već je sad očigledno da će u budućnosti gro našeg reprezentativnog potencijala biti igrači iz dijaspore, i to oni koji nisu dovoljno dobri za "matične" zemlje ili u rijetkim slučajevima odlični igrači čije su "matične" zemlje u fudbalskom smislu stroga rinaka pa im gotivnije igrat za BiH :roll: mislim ne zakeram niti mi je namjera da kakim ni jednima ni drugima i hvala svakom ko se odluči za BiH, koji god mu razlog bio, ali trebamo realno sagledati situaciju
Muhamed Đakmić

#7982 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
JoseMujica

#7983 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ne bih se kladio...evo pogledaj realnost...svaki igrač na koga računasmo za repku ni bh državljanstva nema :shock: i o kakvom patriotizmu mi pričamo :?

i ako prevagne za Bih treba onda 2 godine da papire završi :-)
Arteta

#7984 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Sarajevo1946 wrote:Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
Jebes onu zemlju koja se mora oslanjati na dijasporu.
antifascism

#7985 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:a naši ga i ne spominju :roll:
A što bi ga spominjali ?

Nego, pravo je pitanje kako Hrgoti ne treba previše vremena da se odluči za koga će igrati, a nekim drugim toliko treba.
Zato sto mu je HNS obecao da ce sve srediti. Garantujem ti da mu caca nemora hodati od saltera do saltera kao kod nas.
Muhamed Đakmić

#7986 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma premalo je primjera ljudi koji igraju za druge zemlje da bi se neko pravilo postavljalo, ali recimo da je kolašinac Turčin, nešto sam ubijeđen da bi igrao za Njemačku, kao Scholl, Ozil, Tasci i Gundogan prije njega.

Ovdje ne računam ove relacije BiH/Srbija i BiH/Hrvatska jer nas komšije šišaju i to dobro.
JoseMujica

#7987 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

kod Hrgote je pola posla odrađeno...prema transfermarkt ima HR državljanstvo....onda ostaje samo promjena sportskog

a niti jedan lik kojeg smo pomenuli na ovim temama nema temeljne pretpostavke da igra za BiH : naše državljanstvo :-) :roll:

kad sve saberem Pape je 100% u pravu...ko im više hebe mater...svi sad hoće u reprezentaciju a cigani nisu u stanju ni bh. pasoša izvaditi
antifascism

#7988 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

JoseMujica wrote::( ima i to

hebga kod nas je uvijek prvi problem što niti jedan igrač nema državljanstva BiH. Hebem ti takav qorchev patriotizam dijaspore da konji djecu ni u državljanstvo nisu upisali, niti ih je bolila chuna za tim :shock: a sve što treba je da odnese posrani rodni list u našu ambasadu. Zbog tog sranja i oni koje smuntamo da igraju čekaju bar godinu na pasoš i još godinu na promjenu sportskog :roll:

a već je sad očigledno da će u budućnosti gro našeg reprezentativnog potencijala biti igrači iz dijaspore, i to oni koji nisu dovoljno dobri za "matične" zemlje ili u rijetkim slučajevima odlični igrači čije su "matične" zemlje u fudbalskom smislu stroga rinaka pa im gotivnije igrat za BiH :roll: mislim ne zakeram niti mi je namjera da kakim ni jednima ni drugima i hvala svakom ko se odluči za BiH, koji god mu razlog bio, ali trebamo realno sagledati situaciju
Da, i Hrvati uzimaju sve i svasta ali im se mora priznati ta svake godine izbace 2-3 igraca u ligu peticu.

2013 Kovacic dinamo -> Inter
2013 Pavlovic nk zagreb -> Werder
2013 Vida dinamo -> dynamo kyiv
2012 Badelj dinamo -> hamburg
2013 Radosevic hajduk -> napoli

Kod nas je najveci transfer Sesarova posudba u Elagzispor. :sad:

Katastrofa.
antifascism

#7989 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

Sarajevo1946 wrote:Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
Zato sto je "friska".

Afrikanci se ne vezu za drzavu na isti nacin kao evropljani a turska dijaspora u Njemackoj ulazi u cetvrtu generaciju.
antifascism

#7990 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

JoseMujica wrote:ne bih se kladio...evo pogledaj realnost...svaki igrač na koga računasmo za repku ni bh državljanstva nema :shock: i o kakvom patriotizmu mi pričamo :?

i ako prevagne za Bih treba onda 2 godine da papire završi :-)
Kako da nemaju? Nemaju igraci iz Njemacke jer oni nemogu imati dvojno ali imaju ostali.

Zlatan Ibrahimovic i dan danas ima bosansko drzavljanstvo.
jeza u ledja

#7991 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

antifascism wrote:
jeza u ledja wrote:
Kako ce bit' odlican kad Hadzic nema mjesta ni na sirem spisku svoje velesile Austrije? Kad je to ko reko da Pjanic, Mujdza ili Begovic nebi imali mjesta ni u Zelji?

Komentar je glup.
Nije komentar o Hadzicu kao igracu, nego generalno o stavu koji ljudi imaju prema potencijalnim reprezentativcima sa stranim pasosem.

Ne treba biti pametan da bi se to skontalo, no ocigledno ima izuzetaka.
Muhamed Đakmić

#7992 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
palermo

#7993 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Sarajevo1946 wrote:Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
kako ćemo bolan ugrabiti Hrgotu ??? Ne sanjaj.

@ Mujica

Pitanje patriotizma i ondsa prema BiH naše dijaspore je jedan širi društveni fenomen, i bojim se da bi nam trebalo mnogo vremena da makar zagrebemo tu stvari. Ja lično mislim, da je jednostavno potreban protok vremena u kojem će se jasno definisati i sama država BiH i odnos prema njoj. Do tog vremena jednostavno ćemo samo zavidjeti našim zapadnim susjedima.

A Pape je naravno u pravu, najbolje i čini mi se jedino što bi mi u ovom trenutku bi mogli uraditi je postaviti neke principe, u stilu, zovem te, ne molim te, ako hoćeš dobro si došao,ako nećeš sada onda nećeš nikada i slično (malo improviziram, jasno je da to treba nekako jasnije profilirati :D ) ali to je kontekst.
JoseMujica

#7994 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

da i isto ona stvar o kojoj smo ranije tabirili da NS ima skautsku službu i da ljudi prate igrače porijeklom iz Bih dok su još mladi......a ne da bude kad igrač bljesne sa 20-21 godinom da onda skontaju vidi ovog daj mu pasoš...hega barem se pasoši mogu dati toj djeci dok im je još 17

A Tita mi da nama petorici podjele džaba Football Manager seriju svake godine mi bi im barem 10 potencijala našli...a FM + npr. Sky sport ili JSC Sport je već Pro high level skauting.....kontaš može se sa malo učiniti puno kad se hoće i zna raditi
burekodsira

#7995 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burekodsira »

ne znam koliko se govorilo o Emiru Dilaveru na forumu, igra u FK Austria 91.godište, evo večeras digoše prvenstvo

Image
Muhamed Đakmić

#7996 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Sarajevo1946 wrote:Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
kako ćemo bolan ugrabiti Hrgotu ??? Ne sanjaj.

@ Mujica

Pitanje patriotizma i ondsa prema BiH naše dijaspore je jedan širi društveni fenomen, i bojim se da bi nam trebalo mnogo vremena da makar zagrebemo tu stvari. Ja lično mislim, da je jednostavno potreban protok vremena u kojem će se jasno definisati i sama država BiH i odnos prema njoj. Do tog vremena jednostavno ćemo samo zavidjeti našim zapadnim susjedima.

A Pape je naravno u pravu, najbolje i čini mi se jedino što bi mi u ovom trenutku bi mogli uraditi je postaviti neke principe, u stilu, zovem te, ne molim te, ako hoćeš dobro si došao,ako nećeš sada onda nećeš nikada i slično (malo improviziram, jasno je da to treba nekako jasnije profilirati :D ) ali to je kontekst.
Ama znam da nećemo, nego u kontekstu ranije priče o tome kako pljujemo i one koji bi igrali za nas i one koji ne bi sam to napisao.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#7998 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Slo Burner »

Bravo Seide, primjer kako treba zavrsavati stvari bez puno medijske pompe. nadam se da ce Kolasinac i Bicakcic slijediti ovaj primjer.
antifascism

#7999 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

KvaziExpert wrote:
Bivši stoper Arsenala Sead Hajrović od danas je sportski državljanin Bosne i Hercegovine.

Komitet FIFA-e za status igrača dostavio je danas Fudbalskom savezu BiH dopis u kojem se navodi da je prihvaćen i odobren zahtjev Seada Hajrovića za promjenu sportskog državljanstva iz švicarskog u bosanskohercegovačko, te da je ovaj fudbaler od danas bosanskohercegovački internacionalac.

Ovoj odluci FIFA-inog komiteta za status igrača prethodio je zahtjev Seada Hajrovića za promjenu sportskog državljanstva koji je u sjedište krovne kuće svjetskog fudbala dostavljeno prije nekoliko mjeseci.

- Sretan sam zbog ove odluke i nadam se da ću što prije zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. Želim se zahvaliti administraciji NFSBIH, posebno predsjedniku Elvedinu Begiću i generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću na pozivu na okupljanje reprezentacije u Sloveniji u februaru ove godine, te svoj pomoći na ostvarenju promjene mog sportskog državljanstva. - rekao je Sead Hajrović za Reprezentacija.ba portal.

Sead Hajrović prošao je sve kategorije švicarske reprezentacije izuzev mlade i seniorske selekcije.
:thumbup:

Znaci Atajic i Hajrovic u mladu :bih:
Arteta

#8000 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Nadam se da ce Hajrovic naci neki klub gdje ce igrati.
Post Reply