BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7976 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
a naši ga i ne spominju 
- jeza u ledja
#7977 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Haha odlican komentar.zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
- antifascism
#7978 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako ce bit' odlican kad Hadzic nema mjesta ni na sirem spisku svoje velesile Austrije? Kad je to ko reko da Pjanic, Mujdza ili Begovic nebi imali mjesta ni u Zelji?jeza u ledja wrote:Haha odlican komentar.zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
Komentar je glup.
- Arteta
#7979 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
U 90% slucajeva ti dijasporci zele igrati za nas samo kad ih niko nece, ili ako im je izbor da igraju ili za BiH ili neku kvazi drzavu kojoj je nedosanjani san 4.mjesto u kvalifikacijama, cast izuzecima.zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
-
palermo
#7980 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A što bi ga spominjali ?JoseMujica wrote:a naši ga i ne spominju
Nego, pravo je pitanje kako Hrgoti ne treba previše vremena da se odluči za koga će igrati, a nekim drugim toliko treba.
- JoseMujica
#7981 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
hebga kod nas je uvijek prvi problem što niti jedan igrač nema državljanstva BiH. Hebem ti takav qorchev patriotizam dijaspore da konji djecu ni u državljanstvo nisu upisali, niti ih je bolila chuna za tim
a već je sad očigledno da će u budućnosti gro našeg reprezentativnog potencijala biti igrači iz dijaspore, i to oni koji nisu dovoljno dobri za "matične" zemlje ili u rijetkim slučajevima odlični igrači čije su "matične" zemlje u fudbalskom smislu stroga rinaka pa im gotivnije igrat za BiH
- Muhamed Đakmić
#7982 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
- JoseMujica
#7983 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne bih se kladio...evo pogledaj realnost...svaki igrač na koga računasmo za repku ni bh državljanstva nema
i o kakvom patriotizmu mi pričamo
i ako prevagne za Bih treba onda 2 godine da papire završi
- Arteta
#7984 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jebes onu zemlju koja se mora oslanjati na dijasporu.Sarajevo1946 wrote:Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
- antifascism
#7985 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zato sto mu je HNS obecao da ce sve srediti. Garantujem ti da mu caca nemora hodati od saltera do saltera kao kod nas.palermo wrote:A što bi ga spominjali ?JoseMujica wrote:a naši ga i ne spominju
Nego, pravo je pitanje kako Hrgoti ne treba previše vremena da se odluči za koga će igrati, a nekim drugim toliko treba.
- Muhamed Đakmić
#7986 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma premalo je primjera ljudi koji igraju za druge zemlje da bi se neko pravilo postavljalo, ali recimo da je kolašinac Turčin, nešto sam ubijeđen da bi igrao za Njemačku, kao Scholl, Ozil, Tasci i Gundogan prije njega.
Ovdje ne računam ove relacije BiH/Srbija i BiH/Hrvatska jer nas komšije šišaju i to dobro.
Ovdje ne računam ove relacije BiH/Srbija i BiH/Hrvatska jer nas komšije šišaju i to dobro.
- JoseMujica
#7987 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
kod Hrgote je pola posla odrađeno...prema transfermarkt ima HR državljanstvo....onda ostaje samo promjena sportskog
a niti jedan lik kojeg smo pomenuli na ovim temama nema temeljne pretpostavke da igra za BiH : naše državljanstvo
kad sve saberem Pape je 100% u pravu...ko im više hebe mater...svi sad hoće u reprezentaciju a cigani nisu u stanju ni bh. pasoša izvaditi
a niti jedan lik kojeg smo pomenuli na ovim temama nema temeljne pretpostavke da igra za BiH : naše državljanstvo
kad sve saberem Pape je 100% u pravu...ko im više hebe mater...svi sad hoće u reprezentaciju a cigani nisu u stanju ni bh. pasoša izvaditi
- antifascism
#7988 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da, i Hrvati uzimaju sve i svasta ali im se mora priznati ta svake godine izbace 2-3 igraca u ligu peticu.JoseMujica wrote:ima i to
hebga kod nas je uvijek prvi problem što niti jedan igrač nema državljanstva BiH. Hebem ti takav qorchev patriotizam dijaspore da konji djecu ni u državljanstvo nisu upisali, niti ih je bolila chuna za tima sve što treba je da odnese posrani rodni list u našu ambasadu. Zbog tog sranja i oni koje smuntamo da igraju čekaju bar godinu na pasoš i još godinu na promjenu sportskog
![]()
a već je sad očigledno da će u budućnosti gro našeg reprezentativnog potencijala biti igrači iz dijaspore, i to oni koji nisu dovoljno dobri za "matične" zemlje ili u rijetkim slučajevima odlični igrači čije su "matične" zemlje u fudbalskom smislu stroga rinaka pa im gotivnije igrat za BiHmislim ne zakeram niti mi je namjera da kakim ni jednima ni drugima i hvala svakom ko se odluči za BiH, koji god mu razlog bio, ali trebamo realno sagledati situaciju
2013 Kovacic dinamo -> Inter
2013 Pavlovic nk zagreb -> Werder
2013 Vida dinamo -> dynamo kyiv
2012 Badelj dinamo -> hamburg
2013 Radosevic hajduk -> napoli
Kod nas je najveci transfer Sesarova posudba u Elagzispor.
Katastrofa.
- antifascism
#7989 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zato sto je "friska".Sarajevo1946 wrote:Ma drugačija je naša dijaspora od turske, afričkih i sličnih. Puno prije će naš zaigrati za BiH, nego Turčin u Njemačkoj za Tursku.
Afrikanci se ne vezu za drzavu na isti nacin kao evropljani a turska dijaspora u Njemackoj ulazi u cetvrtu generaciju.
- antifascism
#7990 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako da nemaju? Nemaju igraci iz Njemacke jer oni nemogu imati dvojno ali imaju ostali.JoseMujica wrote:ne bih se kladio...evo pogledaj realnost...svaki igrač na koga računasmo za repku ni bh državljanstva nemai o kakvom patriotizmu mi pričamo
![]()
Zlatan Ibrahimovic i dan danas ima bosansko drzavljanstvo.
- jeza u ledja
#7991 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije komentar o Hadzicu kao igracu, nego generalno o stavu koji ljudi imaju prema potencijalnim reprezentativcima sa stranim pasosem.antifascism wrote:Kako ce bit' odlican kad Hadzic nema mjesta ni na sirem spisku svoje velesile Austrije? Kad je to ko reko da Pjanic, Mujdza ili Begovic nebi imali mjesta ni u Zelji?jeza u ledja wrote:Haha odlican komentar.zdici1 wrote:Kad se pomene mogućnost da neki bosanac igra za neku drugu reprezentaciju (Hadžić-Austrija ili S.Hajrović-Švicarska) onda je on za nas Messi, a kad treba igrati za Bih, onda ne bi imao mjesta ni u Želji. Fuj mentalitet.
Komentar je glup.
Ne treba biti pametan da bi se to skontalo, no ocigledno ima izuzetaka.
- Muhamed Đakmić
#7992 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
-
palermo
#7993 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
kako ćemo bolan ugrabiti Hrgotu ??? Ne sanjaj.Sarajevo1946 wrote:Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
@ Mujica
Pitanje patriotizma i ondsa prema BiH naše dijaspore je jedan širi društveni fenomen, i bojim se da bi nam trebalo mnogo vremena da makar zagrebemo tu stvari. Ja lično mislim, da je jednostavno potreban protok vremena u kojem će se jasno definisati i sama država BiH i odnos prema njoj. Do tog vremena jednostavno ćemo samo zavidjeti našim zapadnim susjedima.
A Pape je naravno u pravu, najbolje i čini mi se jedino što bi mi u ovom trenutku bi mogli uraditi je postaviti neke principe, u stilu, zovem te, ne molim te, ako hoćeš dobro si došao,ako nećeš sada onda nećeš nikada i slično (malo improviziram, jasno je da to treba nekako jasnije profilirati
- JoseMujica
#7994 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
da i isto ona stvar o kojoj smo ranije tabirili da NS ima skautsku službu i da ljudi prate igrače porijeklom iz Bih dok su još mladi......a ne da bude kad igrač bljesne sa 20-21 godinom da onda skontaju vidi ovog daj mu pasoš...hega barem se pasoši mogu dati toj djeci dok im je još 17
A Tita mi da nama petorici podjele džaba Football Manager seriju svake godine mi bi im barem 10 potencijala našli...a FM + npr. Sky sport ili JSC Sport je već Pro high level skauting.....kontaš može se sa malo učiniti puno kad se hoće i zna raditi
A Tita mi da nama petorici podjele džaba Football Manager seriju svake godine mi bi im barem 10 potencijala našli...a FM + npr. Sky sport ili JSC Sport je već Pro high level skauting.....kontaš može se sa malo učiniti puno kad se hoće i zna raditi
- burekodsira
#7995 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne znam koliko se govorilo o Emiru Dilaveru na forumu, igra u FK Austria 91.godište, evo večeras digoše prvenstvo

- Muhamed Đakmić
#7996 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ama znam da nećemo, nego u kontekstu ranije priče o tome kako pljujemo i one koji bi igrali za nas i one koji ne bi sam to napisao.palermo wrote:kako ćemo bolan ugrabiti Hrgotu ??? Ne sanjaj.Sarajevo1946 wrote:Hrgotu bih volio da ugrabimo, Hadžić je ubleha očigledno.
@ Mujica
Pitanje patriotizma i ondsa prema BiH naše dijaspore je jedan širi društveni fenomen, i bojim se da bi nam trebalo mnogo vremena da makar zagrebemo tu stvari. Ja lično mislim, da je jednostavno potreban protok vremena u kojem će se jasno definisati i sama država BiH i odnos prema njoj. Do tog vremena jednostavno ćemo samo zavidjeti našim zapadnim susjedima.
A Pape je naravno u pravu, najbolje i čini mi se jedino što bi mi u ovom trenutku bi mogli uraditi je postaviti neke principe, u stilu, zovem te, ne molim te, ako hoćeš dobro si došao,ako nećeš sada onda nećeš nikada i slično (malo improviziram, jasno je da to treba nekako jasnije profilirati) ali to je kontekst.
-
PeppermintSA
#7997 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pjanić: Samo mislim na meč u Rigi
http://balkan-sport.net/fudbal-nogomet/ ... mec-u-rigi
http://balkan-sport.net/fudbal-nogomet/ ... mec-u-rigi
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#7998 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bravo Seide, primjer kako treba zavrsavati stvari bez puno medijske pompe. nadam se da ce Kolasinac i Bicakcic slijediti ovaj primjer.
- antifascism
#7999 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
KvaziExpert wrote:Bivši stoper Arsenala Sead Hajrović od danas je sportski državljanin Bosne i Hercegovine.
Komitet FIFA-e za status igrača dostavio je danas Fudbalskom savezu BiH dopis u kojem se navodi da je prihvaćen i odobren zahtjev Seada Hajrovića za promjenu sportskog državljanstva iz švicarskog u bosanskohercegovačko, te da je ovaj fudbaler od danas bosanskohercegovački internacionalac.
Ovoj odluci FIFA-inog komiteta za status igrača prethodio je zahtjev Seada Hajrovića za promjenu sportskog državljanstva koji je u sjedište krovne kuće svjetskog fudbala dostavljeno prije nekoliko mjeseci.
- Sretan sam zbog ove odluke i nadam se da ću što prije zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. Želim se zahvaliti administraciji NFSBIH, posebno predsjedniku Elvedinu Begiću i generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću na pozivu na okupljanje reprezentacije u Sloveniji u februaru ove godine, te svoj pomoći na ostvarenju promjene mog sportskog državljanstva. - rekao je Sead Hajrović za Reprezentacija.ba portal.
Sead Hajrović prošao je sve kategorije švicarske reprezentacije izuzev mlade i seniorske selekcije.
Znaci Atajic i Hajrovic u mladu
- Arteta
#8000 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nadam se da ce Hajrovic naci neki klub gdje ce igrati.