Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
zg2

#7976 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

Grover wrote: LOGORI U NEZAVISNOJ DRŽAVI HRVATSKOJ
Imaš pdf: "Povijest- tj. Historiju"
ovo je tema o aktuelnim zbivanjima/dešavanjima u HR
zašto ovdje trolaš o WWII? ... tak i ja mogu na temi o SR, filozofirati o Kosovskoj bitci i četnicima, zar ne?

No ... postoje administratori koji bi trebali to rješavati
breuer

#7977 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

zg2 wrote:Imaš pdf: "Povijest- tj. Historiju"
zašto ovdje trolaš o WWII? ... tak i ja mogu na temi o SR, filozofirati o Kosovskoj bitci i četnicima, zar ne?

Pa nema se o recesivnoj Hrvatskoj više mnogo toga reči, pa se ljudi u nedostatku pogodnih tema okreću ka (ne tako davnoj) povijesti :razz:

Još se i iz Katara vraćate preuranjeno po vašim prognozama i nadanjima, pa je našoj nesreći intenzitet jo veći :D
Grover

#7978 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Grover »

Image
VigdisAlba

#7979 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by VigdisAlba »

breuer wrote:
zg2 wrote:Imaš pdf: "Povijest- tj. Historiju"

Pa nema se o recesivnoj Hrvatskoj više mnogo toga reči, pa se ljudi u nedostatku pogodnih tema okreću ka (ne tako davnoj) povijesti :razz:

Još se i iz Katara vraćate preuranjeno po vašim prognozama i nadanjima, pa je našoj nesreći intenzitet jo veći :D
Tek sada slijedi boj za cilj, OI Brazil, prioriteti su prioriteti, nadam se da ce i BiH biti tamo, valjda ce imati barjaktasa i onoga sto puca u krive mete. Bojim se da olimpijski komitet BiH ne posalje skijase u Brazil, sve je moguce, realno.
Banksy

#7980 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

ODLAZAK S PANTOVČAKA Josipović se seli idući tjedan u Visoku, a tamo mora i Kolinda

Time se Kolindu Grabar Kitarović definitivno stavlja pred gotov čin da ispuni svoje predizborno obećanje.
Jer, ništa joj drugo ne preostaje.

http://www.jutarnji.hr/josipovic-se-sel ... a/1285776/
Tražila si, gledaj ... :lol: :thumbup:

Izgleda, Milanović se probudio, i bilo je vrijeme ... :D
ronnie

#7982 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

Ne trebaju nam dvojezične ploče, posla nam dajte! Bravo za Srbe :thumbup:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti ... fault.aspx
Banksy

#7983 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Dobro je što spuštaju loptu i dobro to zvuči, ali istina je da trebaju i ploče i posao.
Ako dvojezične ploče daju talijanskoj, mađarskoj manjini, trebali bi i srpskoj.
Posao, baška ...
ronnie

#7984 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

Banksy wrote:Dobro je što spuštaju loptu i dobro to zvuči, ali istina je da trebaju i ploče i posao.
Posao, baška ...
Slažem se, iako su talijanski i mađarski jezik neslavenski jezici, dok se sa Srbima jako dobro razumijemo, a do 1990. godine su svi jako dobro čitali latinicu. Neki čak kažu, čak i jedna sveučilišna profesorica da je to sve jedan jezik. Ja ne mislim tako, iako mi dvojezične ploče ne smetaju. Uostalom, hrvatska trenutno ima važnijih problema, kao što su nezaposlenost, loše gospodarsko stanje itd. :izet:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#7985 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

ronnie wrote:Ne trebaju nam dvojezične ploče, posla nam dajte! Bravo za Srbe :thumbup:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti ... fault.aspx
U pravu je čovjek :thumbup: Taj dio je baš jad i bijeda....Od Benkovca i Knina pa dole prema moru kao da je vrijeme stalo :-?
Domaci izdajnik

#7986 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ronnie wrote: Neki čak kažu, čak i jedna sveučilišna profesorica da je to sve jedan jezik. Ja ne mislim tako, iako mi dvojezične ploče ne smetaju
Kad za jedan sto staviš Dalmatinca, Slavonca, Bosanca, Srbijanca, Crnogorca i ako izuzmeš narječje i akcent, i pijani i trijezni jako se dobro razumiju ;-)
dalmatinka

#7987 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Lajavikrelac wrote:
ronnie wrote: Neki čak kažu, čak i jedna sveučilišna profesorica da je to sve jedan jezik. Ja ne mislim tako, iako mi dvojezične ploče ne smetaju
Kad za jedan sto staviš Dalmatinca, Slavonca, Bosanca, Srbijanca, Crnogorca i ako izuzmeš narječje i akcent, i pijani i trijezni jako se dobro razumiju ;-)
Jesi li siguran? :D
https://www.youtube.com/watch?v=mRA3hxrvv2I

https://www.youtube.com/watch?v=i6IrUs9jWvs

https://www.youtube.com/watch?v=FxhjbwKiCU8
kries

#7988 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kries »

Zbog čega bi Srbi imali pravo na ćirilicu u Hrvatskoj. U popisu stanovništva iz 2011 u Vukovaru je živi 9.654 Srba odnosno 34,87% stanovništva. Po istom tom popisu srpski kao materinski jezik koristi 6.109 građana odnosno 22,07%.Po zakonima Republike Hrvatske da bi se u lokalnoj zajednici koristio manjinski jezik potrebno je da se njime koristi najmanje trećina stanovnika. 22,07% ne čini trećinu stanovnika stoga Srbi nemaju pravo na korištenje ćirilice u Vukovaru. O povijesnim konotacijama mislim da ne trebam pisati.
Domaci izdajnik

#7989 Re: Desavanja u Hrvatskoj

dalmatinka wrote:
Lajavikrelac wrote:
Jesi li siguran? :D
https://www.youtube.com/watch?v=mRA3hxrvv2I

https://www.youtube.com/watch?v=i6IrUs9jWvs

https://www.youtube.com/watch?v=FxhjbwKiCU8
Dobro to su već krajnosti u malim mjestima, ajmo reći Splićanin, Daruvarac, Sarajlija, Beograđanin i Podrgoričanin :) ta iz reklama ni Hrvati iz okolnih mjesta ne razumiju :-)
nosara

#7990 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Banksy wrote:Dobro je što spuštaju loptu i dobro to zvuči, ali istina je da trebaju i ploče i posao.
Posao, baška ...
Jeftini, najjeftiniji politicki poeni... "Umirete od gladi, nema problema, evo stojezicna tabla"... Perverzija... :sad:
Banksy

#7991 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

nosara wrote:
Posao, baška ...
Jeftini, najjeftiniji politicki poeni... "Umirete od gladi, nema problema, evo stojezicna tabla"... Perverzija... :sad:
Nije jedno ovisno o drugom, mada se veže pri zloupotrebama, i s lijeve i s desne strane. Može i treba i tabla i posao.
nosara

#7992 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:
Posao, baška ...
Nije jedno ovisno o drugom, mada se veže pri zloupotrebama, i s lijeve i s desne strane. Može i treba i tabla i posao.
Za posao treba sistem i drzava, a za tablu samo lokalna sitostamparija i 50 kuna stamparu za cvarke i ljutu... :D
Domaci izdajnik

#7993 Re: Desavanja u Hrvatskoj

50 kuna? Malo je to kume, sad su u Jevropi.... :)
nosara

#7994 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Lajavikrelac wrote:50 kuna? Malo je to kume, sad su u Jevropi.... :)
Ma mjera za par sati posla...
JohnnyS

#7995 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Nijedna normalna država ne nalazi svojim građanima posao. To rade sami građani. Vrijeme je da napustite te vremenom pregažene propale društvene sustave i uđete u 21. stoljeće.
Domaci izdajnik

#7996 Re: Desavanja u Hrvatskoj

JohnnyS wrote:Nijedna normalna država ne nalazi svojim građanima posao. To rade sami građani. Vrijeme je da napustite te vremenom pregažene propale društvene sustave i uđete u 21. stoljeće.
Ne nalazi, ali treba da podstiče razvoj sredine i otvaranja novih radnih mjesta. A šta ove banana prćije rade? CEFTA sporazum... :run:
radostan dan

#7997 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

hrvati su potpuno u pravu glede ćirilice, jer oni odlično znaju kakva je to opasnost.....daš im 5 minuta ćirilice, načisto pobrljave, i ode tisućljetna kultura u tri mičke paterine.
JohnnyS

#7998 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:
JohnnyS wrote:Nijedna normalna država ne nalazi svojim građanima posao. To rade sami građani. Vrijeme je da napustite te vremenom pregažene propale društvene sustave i uđete u 21. stoljeće.
Ne nalazi, ali treba da podstiče razvoj sredine i otvaranja novih radnih mjesta. A šta ove banana prćije rade? CEFTA sporazum... :run:

Pa dobro, nijedna od balkanskih država nije ozbiljna država, ma nije država uopće, govorio sam općenito. Ne može netko diplomirati komparativnu indologiju i onda očekivati da mu država nađe posao...
Domaci izdajnik

#7999 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ali zato država ne pravi plan i program upisa na te smjerove i zanimanja....bitno je da se uzme upisnina i kadar na istima ima posla i dobre plate sve sa tezgarenjem :|
radostan dan

#8000 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

majke mi...ja rekO - evo edukatora...kad klinko, još šaban u glavi.

Post Reply