FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#7976 Re: FK Zeljeznicar
muratović je davno rekao da bi se volio vratiti u želju da završi karijeru. i da se ne lažemo, on bi u ovoj ligi i u četrdesetoj bio veliko pojačanje. čovjek je vrlo nedavno odigrao više nego solidne minute u reprezentaciji, i došao bi nam k'o kec na desetku.
- Šibicar
#7977 Re: FK Zeljeznicar
Pa vodio sam se tom logikom,da bi valjda cijene karti u kupu trebale biti identične na obje strane,ukoliko ih savez odredjuje.elSaik wrote:
Prvo, uz dužno poštovanje, ali to šta tvrdi neki naš komentator nema ama baš nikakve vrijednosti. Upućeniji smo mi sa forumaa nego oni. Drugo, izgleda da fakat Savez određuje cijene karti finalnih utakmica. Što se Borca i njihovih 4 KM tiče, redovne cijene su im 3, dakle, i njihove su karte bile skuplje nego inače.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7978 Re: FK Zeljeznicar
JThomas wrote:muratović je davno rekao da bi se volio vratiti u želju da završi karijeru. i da se ne lažemo, on bi u ovoj ligi i u četrdesetoj bio veliko pojačanje. čovjek je vrlo nedavno odigrao više nego solidne minute u reprezentaciji, i došao bi nam k'o kec na desetku.
da citiram Ćiru: Ako Osim (stari) kaže da je Muratović dobar, ko sam ja da kažem suprotno.
- Joey Tribbiani
#7979 Re: FK Zeljeznicar
pa ko ne bi murata volio...mogo bi covjek 1-2 sezone odigrat za nas. Cito sam negdje da ako ne osvoje kup austrije da zeli otic iz kluba jer nije u dobrim odnosima sa trenerom. Ne znam jel igrana ta tekma. Pored toga, ima ponudu nekog austrijsko kluba i jendog kluba iz katara ili neke druge zemlje u kojoj je fudbal skoro amaterski ali zato barataju ogromnim ciframa i reko je da bi otisao tamo jedino zbog novca. Sad ne znam, ako potpise za neku od tih ekipa, prodje mu karijera. Nece je zavrsavat sa 45 godina pa da ocekujemo da dodje kad tamo odradi poso. Vjerovatno mu fali jos love tako da nisam bas siguran da ce nam doci.
Najvise bih volio vidit Osmanagica. Kad bi nekako mogli njega dovest, Dialibu vratit i jednog dobro stopera, npr. Vedrana Jese-a iz Olimpika, bili bi prejaki. Amar zna bolje, mozda da i nekog beka dovede. Nadam se da ce okosnica ekipe ostat i da ce se s nekim igracima produzit ugovori (stanic, bucan...)
Najvise bih volio vidit Osmanagica. Kad bi nekako mogli njega dovest, Dialibu vratit i jednog dobro stopera, npr. Vedrana Jese-a iz Olimpika, bili bi prejaki. Amar zna bolje, mozda da i nekog beka dovede. Nadam se da ce okosnica ekipe ostat i da ce se s nekim igracima produzit ugovori (stanic, bucan...)
- Šibicar
#7980 Re: FK Zeljeznicar
Znači do naših je,ipak.Plavih_11 wrote:Cijene karata u prvoj utakmici u BL su bile 3 i 5 KM, znaci isto kao i u svim ostalim utakmicama! Sad sam zvao jarana u BL i on mi je potvrdio to.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7981 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotili protiv nas, šmrc, šmrc." Da su igrali bolje, imali bi više bodova i izborili Europu i to je jedino tačno.
Vidis kako si dvolican.
Bas me interesuje kako bi tvoj klub igrao da dobijas golove iz cistih ofsajda po 5 metara (Zrinski),da dobijas po 6 zutih i po 2-3 crvena kartona (Laktasi,Travnik),da za protivnicku ekipu igra igrac sa tri zuta kartona znaci automatskom suspenzijom (Sloboda).
Ja razumijem pristrasnost i ljubav prema svome klubu,isti sam takav
Nekada je to Sloboda,pa Zrinjski ode umjesto nih,Nekada je to Velez pa Siroki ode u Evropu umjesto njih,a vrlo cesto je to Sarajevo koje se tako cesto "sasvim slucajno" zakine za nekih 7-8 bodova .
Samo se sjeti javnog istupa Ilje Dominkovica prije par godina,kada je zvanicno u medijima izjavio ,parafraziram "..Sarajevo je direktno osteceno za 2-3 pobjede.." i nikome nista.
samo sto je te godine Sarajevo,i pored te priznate nepravilnosti prema klubu ipak izborilo Evropu,eto ove godine to nece uspjeti pa se malo vise prica o tome.
I ne pricaju o tome samo navijaci Sarajeva,kako neki pokusavaju da predstave,o tome pricaju i objektivni navijaci i simpatizeri i drugih klubova,pa i tvog..
Slavite titulu,osvojili ste je,zasluzeno il' ne to je vise nebitno,ali ste je osvojili u drzavi u kojoj se titula i moze osvojiti uz "vjetar u ledja",koliki god da je on.
Na stranu sve ,ali uvjeren sam da cete vi bolje prestaviti drzavu nego recimo Siroki i Zrinski,a i od Borca. Ipak ste vi klub i sa glavom i sa repom,tradicijom. Na stranu to sto vas ne gotivim
Sretno.
-
LSD
-
zlatanko
#7983 Re: FK Zeljeznicar
Taj Ješe je valjda puno para, a i imamo dobre stopere, Mešić je po meni strašan, Bogičević dobar, a ni Bajić nije loš, još je polivalentan igrač. Dokad imaju ugovore Stanić i Bučan? Treba nam lijevi bek. Ma treba nam svašta nešto za Evropu, al' to Brko zna bolje od nas, ne sekiram seJoey Tribbiani wrote: Najvise bih volio vidit Osmanagica. Kad bi nekako mogli njega dovest, Dialibu vratit i jednog dobro stopera, npr. Vedrana Jese-a iz Olimpika, bili bi prejaki. Amar zna bolje, mozda da i nekog beka dovede. Nadam se da ce okosnica ekipe ostat i da ce se s nekim igracima produzit ugovori (stanic, bucan...)
-
biće_šta_bude
#7984 Re: FK Zeljeznicar
Mi nemamo para, plaćamo cirka 50.000 mjesečno za PIO, stručni štab tri mjeseca nije dobio platu jer su se isplaćivali igrači i sad se kuka zbog dvije marke
Znam i ko je kriv za sve to ali šta imamo od toga. Sad ništa. Ko ima petaka za kartu, imaće i sedam.
Znam i ko je kriv za sve to ali šta imamo od toga. Sad ništa. Ko ima petaka za kartu, imaće i sedam.
-
elSaik
#7985 Re: FK Zeljeznicar
Za Europu (pod ovim mislim ozbiljniji rezultat) nam treba prije svega uvjetan stadion, a potom, ruku na srce, novih 7 igrača u početnih 11. Što se domaćeg prvenstva tiče, za rutinsku odbranu titule su nam potrebni: lijevi bek, desni bek, centralni vezni, napadač, a iskreno se nadam da ćemo u narednoj sezoni u svetom dresu vidjeti još 2-3 juniora.
Da ste se više bavili prvenstvom i utakmicama u gostima, a manje slučajem Gavarić možda biste negdje i osvojili ta 3-4 boda koja vam nedostaju. Niko vama nije kriv što vam je bitnije bilo da dobijete 3 boda za stolom, nego da iste osvojite na nekom od gostovanja. Također vam niko nije kriv što niste dobili Širokog ili nas kući. To da zakidanja, golova iz ofsajda, sumnjivih penala, i slično ima, to stoji, ali da to bude glavni izgovor za neuspjeh, to već ne vodi ničemu.-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotili protiv nas, šmrc, šmrc." Da su igrali bolje, imali bi više bodova i izborili Europu i to je jedino tačno.
Vidis kako si dvolican.
Bas me interesuje kako bi tvoj klub igrao da dobijas golove iz cistih ofsajda po 5 metara (Zrinski),da dobijas po 6 zutih i po 2-3 crvena kartona (Laktasi,Travnik),da za protivnicku ekipu igra igrac sa tri zuta kartona znaci automatskom suspenzijom (Sloboda).
Ja razumijem pristrasnost i ljubav prema svome klubu,isti sam takav,ali isto tako treba nekada (da je to pravilo Bogdo samo nekada
) priznati da neki klub cisto zbog lobija prodaje utakmica i sudijske lakrdija i to namjerne bude direktno ostecen.
Nekada je to Sloboda,pa Zrinjski ode umjesto nih,Nekada je to Velez pa Siroki ode u Evropu umjesto njih,a vrlo cesto je to Sarajevo koje se tako cesto "sasvim slucajno" zakine za nekih 7-8 bodova .
Samo se sjeti javnog istupa Ilje Dominkovica prije par godina,kada je zvanicno u medijima izjavio ,parafraziram "..Sarajevo je direktno osteceno za 2-3 pobjede.." i nikome nista.
samo sto je te godine Sarajevo,i pored te priznate nepravilnosti prema klubu ipak izborilo Evropu,eto ove godine to nece uspjeti pa se malo vise prica o tome.
I ne pricaju o tome samo navijaci Sarajeva,kako neki pokusavaju da predstave,o tome pricaju i objektivni navijaci i simpatizeri i drugih klubova,pa i tvog..
Slavite titulu,osvojili ste je,zasluzeno il' ne to je vise nebitno,ali ste je osvojili u drzavi u kojoj se titula i moze osvojiti uz "vjetar u ledja",koliki god da je on.
Na stranu sve ,ali uvjeren sam da cete vi bolje prestaviti drzavu nego recimo Siroki i Zrinski,a i od Borca. Ipak ste vi klub i sa glavom i sa repom,tradicijom. Na stranu to sto vas ne gotivim,al treba biti objektivan.
Sretno.
-
elSaik
#7986 Re: FK Zeljeznicar
Što se ovih karti tiče - o tome da li je trebalo ili ne povećati cijene sigurno da se da raspravljati (iako je upitno koliko je naša Uprava imala s tim da se cijene povećaju s obzirom da mi je to totalno nelogično), ali valjda je svakome od nas ostalo šta od nepotrošenih, a planiranih za potrošiti, para od derbija kojeg ne odgledasmo.biće_šta_bude wrote:Mi nemamo para, plaćamo cirka 50.000 mjesečno za PIO, stručni štab tri mjeseca nije dobio platu jer su se isplaćivali igrači i sad se kuka zbog dvije marke![]()
-
biće_šta_bude
#7987 Re: FK Zeljeznicar
Znači, pitari su dvolični kada su prozivali navijače Želje zbog četiri sušne godine bez Europe-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotili protiv nas, šmrc, šmrc." Da su igrali bolje, imali bi više bodova i izborili Europu i to je jedino tačno.
Vidis kako si dvolican.
Ja razumijem pristrasnost i ljubav prema svome klubu,isti sam takav,ali isto tako treba nekada (da je to pravilo Bogdo samo nekada
) priznati da neki klub cisto zbog lobija prodaje utakmica i sudijske lakrdija i to namjerne bude direktno ostecen.
Na stranu sve ,ali uvjeren sam da cete vi bolje prestaviti drzavu nego recimo Siroki i Zrinski,a i od Borca. Ipak ste vi klub i sa glavom i sa repom,tradicijom. Na stranu to sto vas ne gotivim,al treba biti objektivan.
Sretno.
-
zikmu
#7988 Re: FK Zeljeznicar
@-LIBERO-
Za ove kartone nije ni cudo kako igrate grubo, pa pogledaj samo derbi i kakvi su startovi...
Za ove kartone nije ni cudo kako igrate grubo, pa pogledaj samo derbi i kakvi su startovi...
-
lomi ga
#7989 Re: FK Zeljeznicar
Sve je to u redu sto se tice njihovog finansijskog stanja , ljudima trebaju pare, uprava nije dobila platu, duzni su dosta para....
Ali najvjernije navijace u drzavi u ovako vaznoj utakmici ne treba iznenadjivati novim cijenama karata. Kolko sam upratio i kanton Sarajevo je pristao da bude sponzor utakmice a i aBd kad dobijemo Borca bit ce nesta para i od saveza pa cemu onda skuplje karte ????
Sve u svemu neugodno sam iznenadjen postupcima uprave! Nadam se da im ovakve ideje nece padati na pamet svaki put kad procjene da mogu da uzmu jossssssss
Ali najvjernije navijace u drzavi u ovako vaznoj utakmici ne treba iznenadjivati novim cijenama karata. Kolko sam upratio i kanton Sarajevo je pristao da bude sponzor utakmice a i aBd kad dobijemo Borca bit ce nesta para i od saveza pa cemu onda skuplje karte ????
Sve u svemu neugodno sam iznenadjen postupcima uprave! Nadam se da im ovakve ideje nece padati na pamet svaki put kad procjene da mogu da uzmu jossssssss
- jufka developer
#7990 Re: FK Zeljeznicar
lomi ga wrote:Sve je to u redu sto se tice njihovog finansijskog stanja , ljudima trebaju pare, uprava nije dobila platu, duzni su dosta para....
ides li redovno na tekme? imas li godisnju?
-
Calavera
#7991 Re: FK Zeljeznicar
Kakve veze ima godisnja sa kup utakmicama ? Ja sam mislio da savez diktira cijene karata za kup.jufka developer wrote:lomi ga wrote:Sve je to u redu sto se tice njihovog finansijskog stanja , ljudima trebaju pare, uprava nije dobila platu, duzni su dosta para....
Last edited by Calavera on 18/05/2010 23:14, edited 1 time in total.
- Magarece_godine
#7992 Re: FK Zeljeznicar
Lova od prodatih karata u Kup utakmici ide Nogometnom savezu, koji je i odredio cijene. Jufka, godisnje ne vaze za KUP....
Cestitke komsijama za fino odradjen posao ovog proljeca .... Titule je zasluzio najvise A.O. koji je jednostavnoscu i fizickom spremom razvalio sve ostale ...
Cestitke komsijama za fino odradjen posao ovog proljeca .... Titule je zasluzio najvise A.O. koji je jednostavnoscu i fizickom spremom razvalio sve ostale ...
-
elSaik
#7993 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da se lova dijeli ovako:
Utakmica u Banja Luci: Borac 50%, Savez 50%;
Utakmica u Sarajevu: ŽELjO 50%, Savez 50%.
Utakmica u Banja Luci: Borac 50%, Savez 50%;
Utakmica u Sarajevu: ŽELjO 50%, Savez 50%.
- jufka developer
#7994 Re: FK Zeljeznicar
Magarece_godine wrote:Lova od prodatih karata u Kup utakmici ide Nogometnom savezu, koji je i odredio cijene. Jufka, godisnje ne vaze za KUP....
znam ba da ne vaze, nego pitam lika jer me nervira ovo "neugodno iznenadjen potezom uprave"... jebote, sprema se dupla kruna, njemu puno dati 2 km vise
- Šibicar
#7995 Re: FK Zeljeznicar
Nema to veze sa tim ima li neko godišnju ili ne,evo ja npr. namjerno nisam htio godišnju da bih dao tu koju marku više za klub,a i zbog činjenice da nisam stalno na jugu,već sam i na sjeveru ponekad,pa ovo što se tiče ulaznica stvarno nije fer od naše uprave,jer sad kao igramo važnu utakmicu,i daj da se što više namlati para od raje.Treba biti realan pa reći da to nije ok,jer im vrlo lako to može preći u naviku,a iskren da budem najviše bi mi bilo krivo da odbiju dosta raje od stadiona,sa takvim stavom,a naša liga nije neki kvalitet,pa da karta košta kao kod nekih timova Bundes lige,da se razumijemo...jufka developer wrote:lomi ga wrote:Sve je to u redu sto se tice njihovog finansijskog stanja , ljudima trebaju pare, uprava nije dobila platu, duzni su dosta para....
- Tvrtko II Kotromanić
#7996 Re: FK Zeljeznicar
ma hajte ljudi, pustite sad cijene karti; takve su kakve jesu; i savez ima tu svoje prste upletene, mada naravno nije ni meni svejedno, cisto principa radi, sto barem za Jug cijena nije ista, ako nista barem zbog nas bolesnika koji smo na tom istom Jugu stojali i prosle i predprosle sezone kad ovih novih sad, derbi ili titula navijaca nije ni bilo na vidiku al et..
mozda da prenesem nesto sto sam procitao na drugom forumu; kad vec Klub trazi nacine da zaradi novac; zasto se ne otvori na stadion fan shop gdje ce se moc kupovati originalna Zeljina oprema; onda zasto recimo, po uzoru na stadiona sirom zapada, se ne prodaju ne znam, pivo, sokovi i sl na stadionu. od svega toga bi Klub imao zaradu..al et.. mi na to ne mozemo utjecati
mozda da prenesem nesto sto sam procitao na drugom forumu; kad vec Klub trazi nacine da zaradi novac; zasto se ne otvori na stadion fan shop gdje ce se moc kupovati originalna Zeljina oprema; onda zasto recimo, po uzoru na stadiona sirom zapada, se ne prodaju ne znam, pivo, sokovi i sl na stadionu. od svega toga bi Klub imao zaradu..al et.. mi na to ne mozemo utjecati
- Chmoljo
#7997 Re: FK Zeljeznicar
nije to care nekad ni princip, nego nedostatak love. znam reći ćete: imaš za kafu, nemaš za klub koji voliš.Šibicar wrote:
Nema to veze sa tim ima li neko godišnju ili ne,evo ja npr. namjerno nisam htio godišnju da bih dao tu koju marku više za klub,a i zbog činjenice da nisam stalno na jugu,već sam i na sjeveru ponekad,pa ovo što se tiče ulaznica stvarno nije fer od naše uprave,jer sad kao igramo važnu utakmicu,i daj da se što više namlati para od raje.Treba biti realan pa reći da to nije ok,jer im vrlo lako to može preći u naviku,a iskren da budem najviše bi mi bilo krivo da odbiju dosta raje od stadiona,sa takvim stavom,a naša liga nije neki kvalitet,pa da karta košta kao kod nekih timova Bundes lige,da se razumijemo...I da,nema to veze sa ljubavi prema klubu,nego sa principom...
ali isto kažu: jebo to, šta ti je 1.60 za kartu (GRAS), jebo to šta ti je pola marke za prijavnicu za ispit, š'a ti je 2 KM za kaficu s mlijekom ionako se nismo dugo vidjeli...
- Chmoljo
#7998 Re: FK Zeljeznicar
Tvrtko II Kotromanić wrote:ma hajte ljudi, pustite sad cijene karti; takve su kakve jesu; i savez ima tu svoje prste upletene, mada naravno nije ni meni svejedno, cisto principa radi, sto barem za Jug cijena nije ista, ako nista barem zbog nas bolesnika koji smo na tom istom Jugu stojali i prosle i predprosle sezone kad ovih novih sad, derbi ili titula navijaca nije ni bilo na vidiku al et..
- Šibicar
#7999 Re: FK Zeljeznicar
Upravo tako,nekom je i ta marka/dvije puno,ma koliko nekima smiješno to izgledalo.Chmoljo wrote:nije to care nekad ni princip, nego nedostatak love. znam reći ćete: imaš za kafu, nemaš za klub koji voliš.Šibicar wrote:
Nema to veze sa tim ima li neko godišnju ili ne,evo ja npr. namjerno nisam htio godišnju da bih dao tu koju marku više za klub,a i zbog činjenice da nisam stalno na jugu,već sam i na sjeveru ponekad,pa ovo što se tiče ulaznica stvarno nije fer od naše uprave,jer sad kao igramo važnu utakmicu,i daj da se što više namlati para od raje.Treba biti realan pa reći da to nije ok,jer im vrlo lako to može preći u naviku,a iskren da budem najviše bi mi bilo krivo da odbiju dosta raje od stadiona,sa takvim stavom,a naša liga nije neki kvalitet,pa da karta košta kao kod nekih timova Bundes lige,da se razumijemo...I da,nema to veze sa ljubavi prema klubu,nego sa principom...
ali isto kažu: jebo to, šta ti je 1.60 za kartu (GRAS), jebo to šta ti je pola marke za prijavnicu za ispit, š'a ti je 2 KM za kaficu s mlijekom ionako se nismo dugo vidjeli...
-
lit3ro
#8000 Re: FK Zeljeznicar
Ma jarane ako imas 5 imas i 7 ako cemo realno, ako nemas dat ce ti neko od raje itd itd...kome se ide ici ce taman da nema 2 dana da jede poslije toga, budimo realniŠibicar wrote:Upravo tako,nekom je i ta marka/dvije puno,ma koliko nekima smiješno to izgledalo.Chmoljo wrote:nije to care nekad ni princip, nego nedostatak love. znam reći ćete: imaš za kafu, nemaš za klub koji voliš.Šibicar wrote: