Do HS-a će biti ako umjesto Nove ubace još jedan PINK.van helsing wrote:Da,ali nije do HS-a.
Tapatalk 2
HS kablovska
Moderator: anex
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7976 Re: HS kablovska
-
rizibizi
#7977 Re: HS kablovska
Evo Z. Mitrovic maxuz za tebe pusta nova tv pink da nam Sabinici ne zafali Pinkova
EDIT: Nisu ludi da placaju nove kanale kad im je ostalo jos dovoljno kanala u pink paketu za dz.
EDIT: Nisu ludi da placaju nove kanale kad im je ostalo jos dovoljno kanala u pink paketu za dz.
- Darh Wader
#7978 Re: HS kablovska
Napokon su maknuli ono sranje od tv-a, film od 2h na Novoj traje 02:30h zbog prokletih reklama.Sad umjesto Nove očekujem nešto Novo i kvalitetno.
-
rizibizi
#7979 Re: HS kablovska
Sta kao shatro superrrrr,ukinuse novu tv,jeste da to niko nije ocekivao i znao pa nisu nista drugo uveli kao adekvatnu zamjenu i da sad imamo jedan solidan kanal manje za iste pare ali superrrr nema vise nove tv da nas pati reklamama od pola sata.Da ste ikad pogledali bilo sta na RTL(2) vidjeli bi da je to nista novo.Al' 'ta ce RTL(2) i nova dajte kanal 6 i tv amna tamo kad idu reklame dvije guzlate crnkinje zabavljaju muske gledaoce
-
Eniac
#7980 Re: HS kablovska
Ako ovo procitaju iz HS-a, mozda da nam umjesto Nove daju HRT3. Ne mora HRT4
. Da na analognoj ima barem jedan program koji je malo ozbiljniji. Ima nas koji bi da pogledamo nekada nesto pametno na TV, ne samo zabavu, i to u pravilu dosadnu zabavu. Turskih serija i reality emisija ima na svim kanalima, dajte barem jedan ozbilnjiji.
I svaka cast A-Jazeeri Balkan, ali ja bih pored njih Al-Jazeera English nazad, ako nije problem. Na Al-Jazeera English ima mnogo boljih emisija koje nisu striktno informativni program.
A kada ima CNN, zasto nema BBC (world)? Bolji je BBC od CNN-a.
Kada vidim onaj TLC i slicne gluposti, bude mi zlo.
I svaka cast A-Jazeeri Balkan, ali ja bih pored njih Al-Jazeera English nazad, ako nije problem. Na Al-Jazeera English ima mnogo boljih emisija koje nisu striktno informativni program.
A kada ima CNN, zasto nema BBC (world)? Bolji je BBC od CNN-a.
Kada vidim onaj TLC i slicne gluposti, bude mi zlo.
- van helsing
#7981 Re: HS kablovska
Nije definitivno otisla Nova TV,pregovori su poceli,znat ce se ubrzo vraca li se u ponudu kabl operatera.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- Adriatic
#7982 Re: HS kablovska
Jao kuknjave što nema Nove.
Ne znam šta ću bez Ferihe i njihovog humora (čuj humora).
Ne znam šta ću bez Ferihe i njihovog humora (čuj humora).
- TheWatcher
#7983 Re: HS kablovska
misle li ovi debili ubaciti neki kanal ili ce ovo obavjestenje stajati jos mjesec dana 
- Benq
#7984 Re: HS kablovska
TheWatcher wrote:misle li ovi debili ubaciti neki kanal ili ce ovo obavjestenje stajati jos mjesec dana
Mozda je van helsing u pravu , inace bi vec zamijenili Novu sa nekim drugim programom...van helsing wrote:Nije definitivno otisla Nova TV,pregovori su poceli,znat ce se ubrzo vraca li se u ponudu kabl operatera.
Tapatalk 2
- polis
#7985 Re: HS kablovska
Pozdrav ekipa,
iščitao sam dosta o paketima, uslugama i cijenama HS kablovske i telemacha, ali opet nisam siguran šta je bolje da uvedem.
Odjavljujem BH Telecom i sad hoću da uvedem Kablovsku TV sa solidnim internetom.
gledah ovaj KID8 paket za 36,30KM ili ovaj Telemachov za 39,90? Ovi daju wifi ruter, mada ga ja imam privatno pa mi je nepotreban još jedan.
Vaša razmišljanja? Preporuke? tnx
iščitao sam dosta o paketima, uslugama i cijenama HS kablovske i telemacha, ali opet nisam siguran šta je bolje da uvedem.
Odjavljujem BH Telecom i sad hoću da uvedem Kablovsku TV sa solidnim internetom.
gledah ovaj KID8 paket za 36,30KM ili ovaj Telemachov za 39,90? Ovi daju wifi ruter, mada ga ja imam privatno pa mi je nepotreban još jedan.
-
The Realist
#7986 Re: HS kablovska
U HS-ovu cijenu moraš dodati i za modem, ako nemaš svoj.polis wrote:Pozdrav ekipa,
Telemach ima SK, HS ima Arene i HD kanale besplatno. Za brzine neta ne znam, ali na HS-ovu dodaj duplo download, jer je skoro stalno tako (meni sa steama skidao preko 3mbps, iako mi speed test ne pokazuje toliko, isto KID 8 paket).
Za ostalo moraš vidjeti kanale.
- Benq
#7987 Re: HS kablovska
Sto se tice interneta HS je stvarno extra , samo jos malo da poprave izbor kanala...
-
trustm3
#7988 Re: HS kablovska
E ovako, imam kablovsku tj analognu tv i internet ovaj standardni paket. Htio bih sada i da prikljucim ovaj HS-ov telefon i digitalnu takodjer...pa ako ima ko kakav savjet u vezi istih, je li zadovoljan, kakva je potrosnja telefona prema ostalim mrezama i koja je cijena svega toga.

- kloniran
#7989 Re: HS kablovska
Ako ces englesku i spansku ligu onda telemach, ako ces malo bolji izbor kanala opet telemach (mada je ovo diskutabilno) ako te ne interesuje sport ni tv kanali nego samo internet HS je za nijansu bolji i jeftiniji. Eto valjda smo ti pomoglipolis wrote:Pozdrav ekipa,
- polis
#7990 Re: HS kablovska
Vaše sugestije su dobrodošle.
Pitao sam HS-ovce za taj modem od 6,00KM mjesečno. To mi neće obračunavati. DAkle samo 36,30km sa PDV-om, paket KID8 koji ima net, analognu i digitalnu tv.
Umjesto tog velikg resivera, mogu da dobijem CI karticu koja je navodno bolja i kvalitetnija varijanta za primanje signala ako sam najbolje shvatio?
Nisam njih na tel. pitao, pa evo pitam ovde: Ja kao novi korisnik da li imam nekih pogodnosti kod Vas? Recimo prva 3 mjeseca umanjene pretplate i slično? Ako nema da idem u telemach. JEs' da mi ne treba, ali Daju dž wifi ruter za nove korisnike. Daj šta daš. samo da je džaba!

Pitao sam HS-ovce za taj modem od 6,00KM mjesečno. To mi neće obračunavati. DAkle samo 36,30km sa PDV-om, paket KID8 koji ima net, analognu i digitalnu tv.
Umjesto tog velikg resivera, mogu da dobijem CI karticu koja je navodno bolja i kvalitetnija varijanta za primanje signala ako sam najbolje shvatio?
Nisam njih na tel. pitao, pa evo pitam ovde: Ja kao novi korisnik da li imam nekih pogodnosti kod Vas? Recimo prva 3 mjeseca umanjene pretplate i slično? Ako nema da idem u telemach. JEs' da mi ne treba, ali Daju dž wifi ruter za nove korisnike. Daj šta daš. samo da je džaba!
-
Eniac
#7991 Re: HS kablovska
Samo jedno pitanje: Isplati li se dabiti dzaba nesto trenutno, a na dug period koristenja da imas probleme ili vise platis, ili ne dobiti nista dzaba trenutno, ali na dug period koristenja da nemas probleme i u konacnici ti bude jeftinije? Ja kada sam uzimao internet od HS-a kupio sam modem, platio 69 KM odmah i time je modem odmah postao moje vlasnistvo. Da sam ga iznajmljivao, moj bi postao tek za 3 godine i za to vrijeme pri mjesecnom iznajmljivanju od 6 KM bi me kostao 216 KM. Pa cak i na kraju ugovora od 12 mjeseci da sam prekinuo ugovor i vratio modem, iznajmljivanje modema bih platio 3 KM vise (72 KM).polis wrote:Vaše sugestije su dobrodošle.
Nisam njih na tel. pitao, pa evo pitam ovde: Ja kao novi korisnik da li imam nekih pogodnosti kod Vas? Recimo prva 3 mjeseca umanjene pretplate i slično? Ako nema da idem u telemach. JEs' da mi ne treba, ali Daju dž wifi ruter za nove korisnike. Daj šta daš. samo da je džaba!![]()
![]()
Nemoj se zalijetati nego prvo provjeri kvalitet usluge i izracunaj koliko te sta i kod koga kosta na period koji mislis koristiti ili barem za period koliko ti minimalno traje ugovor.
- polis
#7992 Re: HS kablovska
Svakako je modem džabe kod HS kablovske. Ne naplaćuju ga kao prije. JEdina razlika je što je kod ovih drugih taj modem sa wi-fijem. S obzirom da nisam u prilici da lično "testiram" net HSa i telemacha, uzdaću se u7 iskustva forumaša na ovom topicu.Eniac wrote:Samo jedno pitanje: Isplati li se dabiti dzaba nesto trenutno, a na dug period koristenja da imas probleme ili vise platis, ili ne dobiti nista dzaba trenutno, ali na dug period koristenja da nemas probleme i u konacnici ti bude jeftinije? Ja kada sam uzimao internet od HS-a kupio sam modem, platio 69 KM odmah i time je modem odmah postao moje vlasnistvo. Da sam ga iznajmljivao, moj bi postao tek za 3 godine i za to vrijeme pri mjesecnom iznajmljivanju od 6 KM bi me kostao 216 KM. Pa cak i na kraju ugovora od 12 mjeseci da sam prekinuo ugovor i vratio modem, iznajmljivanje modema bih platio 3 KM vise (72 KM).polis wrote:Vaše sugestije su dobrodošle.
Nisam njih na tel. pitao, pa evo pitam ovde: Ja kao novi korisnik da li imam nekih pogodnosti kod Vas? Recimo prva 3 mjeseca umanjene pretplate i slično? Ako nema da idem u telemach. JEs' da mi ne treba, ali Daju dž wifi ruter za nove korisnike. Daj šta daš. samo da je džaba!![]()
![]()
Nemoj se zalijetati nego prvo provjeri kvalitet usluge i izracunaj koliko te sta i kod koga kosta na period koji mislis koristiti ili barem za period koliko ti minimalno traje ugovor.
- Benq
#7993 Re: HS kablovska
Koji je fazon da je cijena SD resivera Mars 1500 - 49,90 KM , a cijena CI modula 59.90 KM ?
- branimir stulic
#7994 Re: HS kablovska
i ja sam presao prije 2 godine... sad sam rahat.
-
Dady
#7995 Re: HS kablovska
CI Modul sluzi samo za dekodiranje, a receiver mora imati i DVB-C modul, razne ulaze/izlaze, i još dosta togaBenq wrote:Koji je fazon da je cijena SD resivera Mars 1500 - 49,90 KM , a cijena CI modula 59.90 KM ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Benq
#7996 Re: HS kablovska
Zar nebi onda trebale cijene biti kontra a ne da je resiver jeftiniji 10KMDady wrote:CI Modul sluzi samo za dekodiranje, a receiver mora imati i DVB-C modul, razne ulaze/izlaze, i još dosta togaBenq wrote:Koji je fazon da je cijena SD resivera Mars 1500 - 49,90 KM , a cijena CI modula 59.90 KM ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
The Realist
#7997 Re: HS kablovska
Ovaj ti daje mogućnost gledanja HD kanala, ovaj SD ne. Vjerovatno idu od toga da će ljudi htjeti HD kanale, a kako je modul jeftiniji od HD recieverea, odlučivat će se za njega, a onda je bolje malo podići cijenu (taman toliko da čovjek kaže da se isplati uzeti umjesto SD recievera).Benq wrote: Zar nebi onda trebale cijene biti kontra a ne da je resiver jeftiniji 10KM
- Benq
#7998 Re: HS kablovska
Hvala drug rijesio si mi dilemuThe Realist wrote:Ovaj ti daje mogućnost gledanja HD kanala, ovaj SD ne. Vjerovatno idu od toga da će ljudi htjeti HD kanale, a kako je modul jeftiniji od HD recieverea, odlučivat će se za njega, a onda je bolje malo podići cijenu (taman toliko da čovjek kaže da se isplati uzeti umjesto SD recievera).Benq wrote: Zar nebi onda trebale cijene biti kontra a ne da je resiver jeftiniji 10KM
-
The Realist
#7999 Re: HS kablovska
Hajd' da i ja nekome pomognem
, drago mi je
.
Jedino razmisli radi EPG-a, jer ne znam kakav ti je na TV-u, dok ne recieverima bi trebao biti dobar.
Jedino razmisli radi EPG-a, jer ne znam kakav ti je na TV-u, dok ne recieverima bi trebao biti dobar.
- Benq
#8000 Re: HS kablovska
Pa znas kako je kad se boris izmedju dvije stvari a cijena zbunjujuca , nije bio problem u 10KM nego u tome sta je boljeThe Realist wrote:Hajd' da i ja nekome pomognem, drago mi je
.
EPG mi ni ne treba , svakako cu gledati samo par programa jer na analognoj nema bas nista zanimljivo, na digitali ima RTL ...
TV je LG 32" LED , eh sad koji je tacno ne znam mrsko mi se podvirivat iza tv-a