U svim evropskim takmičenjimaPlavih_11 wrote:Koje takmicenje je u pitanju?505sCrtom wrote:@Plavih_11:
west hamov rekord je od 1964 do 1980
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dr. Octagon
#7976 Re: FC Barcelona
-
5 0 5
#7977 Re: FC Barcelona
Ja bih rekao CL.Plavih_11 wrote: Koje takmicenje je u pitanju?
-
Dr. Octagon
#7978 Re: FC Barcelona
Nije postojala tada Liga prvaka.Postojao je kup sajamskih gradova.Radi se o utakmicama u Evropi505sCrtom wrote:Ja bih rekao CL.Plavih_11 wrote: Koje takmicenje je u pitanju?
- Charuga
- Globalni moderator
#7979 Re: FC Barcelona
Eto, rjesila se i ta dilema ... 
- skenderija04
#7980 Re: FC Barcelona
Ovo puno znaci ovim momcima. Onako djuture svi skupa igraju LS.
-
savsvoj
#7981 Re: FC Barcelona
Sramota je da je medju volikom omladinom MAxwell bio daleko najgori na terenu 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#7982 Re: FC Barcelona
savsvoj wrote:Sramota je da je medju volikom omladinom MAxwell bio daleko najgori na terenu
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#7983 Re: FC Barcelona
ovi da pionire izvedu, razvalili bi nekoga
koja omladinska škola, nevjerovatno
koja omladinska škola, nevjerovatno
- Obuca9
#7984 Re: FC Barcelona
Jok ti si postojao. Kup evropskih šampiona se igra od 1955. godine.Dr. Octagon wrote:Nije postojala tada Liga prvaka.Postojao je kup sajamskih gradova.Radi se o utakmicama u Evropi505sCrtom wrote:Ja bih rekao CL.Plavih_11 wrote: Koje takmicenje je u pitanju?
- skenderija04
#7985 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
U subotu Xavi igra utakmicu broj 600 u dresu Barcelone. Debitovao je 18.08 1998 protiv Mallorce u prvoj utakmici superkupa Spanije. Na toj utakmici je uspio i postici gol,iako je Barcelona izgubila 2-1. Trener je bio Louis Van Gaal. Od tada je proslo mnogo vremena i nije uvijek sve izgledalo sjajno kao danas. Imao je tezak zadatak da zamjeni Guardiolu. Neiskustvo i losi rezultati su izazivali sumnje u njegov kvalitet pa je cak bio na putu da napusti klub. Krajem 2005 dozivio je tesku povredu ligamenata koja ga je udaljila od terena citavih sest mjeseci. Samo insistiranje Rijkaarda ga je zadrzalo u Barceloni. Ukazao mu je maksimalno povjerenje i od tada krece Xavijev uspon , ali i uspon Barcelone kao kluba. Kazu da su jednom, 2004, Xavi i Guardiola zajedno gledali unakmicu Barcelone B na Mini Estadi i da je Guardiola rekao Xaviju: " Ti si penzionisao mene, ali ovaj ce penzionisati tebe" Gledali su momka koji se zove Andres Iniesta.
-
Dr. Octagon
#7986 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nisam znao ovaj podatak.Jako interesantna priča.Radi se o smjeni generacija u klubu,prognoziram da će Cuenca penzionisati Iniestu........skenderija04 wrote:U subotu Xavi igra utakmicu broj 600 u dresu Barcelone. Debitovao je 18.08 1998 protiv Mallorce u prvoj utakmici superkupa Spanije. Na toj utakmici je uspio i postici gol,iako je Barcelona izgubila 2-1. Trener je bio Louis Van Gaal. Od tada je proslo mnogo vremena i nije uvijek sve izgledalo sjajno kao danas. Imao je tezak zadatak da zamjeni Guardiolu. Neiskustvo i losi rezultati su izazivali sumnje u njegov kvalitet pa je cak bio na putu da napusti klub. Krajem 2005 dozivio je tesku povredu ligamenata koja ga je udaljila od terena citavih sest mjeseci. Samo insistiranje Rijkaarda ga je zadrzalo u Barceloni. Ukazao mu je maksimalno povjerenje i od tada krece Xavijev uspon , ali i uspon Barcelone kao kluba. Kazu da su jednom, 2004, Xavi i Guardiola zajedno gledali unakmicu Barcelone B na Mini Estadi i da je Guardiola rekao Xaviju: " Ti si penzionisao mene, ali ovaj ce penzionisati tebe" Gledali su momka koji se zove Andres Iniesta.
-
Baudelaire
#7987 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja ipak mislim da će to biti Thiago Alcantara.
- ultima_palabra
#7988 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Iniesta ne igra istu poziciju kao Xavi i Guardiola.
-
5 0 5
#7989 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Xavi je '80. a Iniesta '84. godiste. Nije toliko velika razlika da bi jedan drugog penzionisali. Prvi put cujem za ovu anegdotu. Ah, svasta moze biti...
-
Dr. Octagon
#7990 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Moguće.Iako je i ovo što je Guardiola rekao bilo naravno hipotetički.Nije velika razlika u godinama izneđu Inieste i Xavi-ja(1984-1980)tako da je potreban neko mlađi da bi Xavi-a penzionisao.Možda Alcantara jer je tada kad su gledali utakmicu Iniesta igrao u Barceloni B-dakle u rangu ispod.Isto kao što sada igra Cuenca.Alcantara je već zacementirao svoje mjesto u prvom timu,što mladi Cuenca tek treba uraditi.Baudelaire wrote:Ja ipak mislim da će to biti Thiago Alcantara.
Meni je najvažnije to da je Barcelona klub KOJI PROIZVODI NAJBOLJE SVJETSKE IGRAČE već dugo vremena i koji je i po tome kao i po mnogo čemu prvi na svijetu.Klubovi kao što je Real,Manchester City jednostavno nemaju takvu viziju i uvijek će biti korak iza sve dok se ne okrenu ovoj filozofiji.Ovi igrači Barcelone su zajedno već jako dugo godina,išli su u školu zajedno(La Masia),jeli,pili,učili zajedno, prve driblinge savladavali zajedno i na kraju ostali zajedno.Oni se tako dobro poznaju da onaj fudbal koji nama prezentiraju zato izgleda onako jednostavno,a nije.I ne, ne možete doći sa vrećom para i iskeširati Messi-ja ili Iniestu..To je ono što je najvažnije,takva lojalnost klubu i fudbal radi fudbala-larpurlartizam(„l'art pour l'art“-umjetnost radi umjetnosti).
Real je jako dobar i uigran ove sezone,zahvaljujući najviše treneru koji je očito jedan od najboljih na svijetu uz naravno ogroman nedostatak ljudskih kvaliteta.Real je svih ovih godina pod velikim pritiskom od rezultata u derbijima,jer na njihovu žalost u više navrata su demolirani i poniženi,što na strani ,što pred svojom publikom.Mene ne bi iznenadili da odigraju dobro i da pobijede ali sam siguran da taj film nećemo gledati.
-
5 0 5
#7991 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@Dr. Octagon:
Ako nista, sad je argument zavrsen o Guardioli koji navodno pobjedjuje samo zbog toga jer ima Messija, Xavija i Iniestu. I da se treba dokazati sa slabijim timom. Ako nije trenerski kvalitet pobjediti CL utakmicu 4:0 sa pionirima onda ne znam sta je.

Ako nista, sad je argument zavrsen o Guardioli koji navodno pobjedjuje samo zbog toga jer ima Messija, Xavija i Iniestu. I da se treba dokazati sa slabijim timom. Ako nije trenerski kvalitet pobjediti CL utakmicu 4:0 sa pionirima onda ne znam sta je.

-
Dr. Octagon
#7992 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
505sCrtom wrote:@Dr. Octagon:
Upravo tako.Ja savršeno shvatam da mnogo ljudi ne navija za Barcelonu.Navijači klubova koje je Barca razmontirala u zadnjih nekoliko godina su postali hronični mrzitelji iste pokušavajući naći bilo koji,većinom iracionalni razlog zašto je to tako.Tu se svakako gubi bilo kakvo objektivno rasuđivanje.Guardiola je genijalac i nevjerovatan gospodin.Ja iskreno vjerujem da kada dođe,nećemo osjetiti smjenu generacija u Barceloni.Ona se već polako dešava.Ja sam se slomio tražeći jedan video na netu o Barceloninim pjetlićima koji na turniru negdje u Poljskoj meščini sa Spartom igraju Tiki Taka.Radi se o djeci koja drže loptu i prave po 20 tačnih pasova.Nažalost nisam ga našao ali je video nevjerovatan.
-
5 0 5
#7993 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@Dr. Octagon:
Lijepo to ide sa Barcelonom. Jucerasnja utakmica je to najbolje pokazala. Iako nisu bili toliko cvrsti kao prvi tim ipak su uspjeli ubaciti 4 gola i drzati loptu, mislim 76% vremena.
Pep Guardiola: “It’s not easy to put seven lads from the reserve side on the pitch and give the impression of playing well. You don’t do that every day. It’s beautiful that we all had a part to play in this, it makes us proud.”
El Clasico: Real Madrid vs FC Barcelona: Q&A with Graham Hunter El Clasico
Lijepo to ide sa Barcelonom. Jucerasnja utakmica je to najbolje pokazala. Iako nisu bili toliko cvrsti kao prvi tim ipak su uspjeli ubaciti 4 gola i drzati loptu, mislim 76% vremena.
Pep Guardiola: “It’s not easy to put seven lads from the reserve side on the pitch and give the impression of playing well. You don’t do that every day. It’s beautiful that we all had a part to play in this, it makes us proud.”
El Clasico: Real Madrid vs FC Barcelona: Q&A with Graham Hunter El Clasico
- skenderija04
#7994 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@ Dr. Octagon
Druze mislim da si malo euforican. Sve sto si naveo je tacno ali reci da Barca nece osjetiti smjenu generacija je optimisticno. Jako je lijepo vidjeti ove juniore kako igraju ali fudbaler svoju zrelost dostize izmedju 27 i 30 godina. Kako ce se razvijati ovi momci ostaje tek da se vidi. Kada dodju sezone bez titula kestenje iz vatre vade veterani a ne djeca. Rijkaard je pokusao da mu onu zadnju sezonu spase Bojan i Gio Dos Santos pa si vidio kako je zavrseno.Izgubio je i vec dobijeno. Cinjenica je da se dobro radi sa mladim igracima koji su sad meta velikih evropskih klubova a donedavno su ih slali na kaljenje po drugim timovima . Vidim da si deklarisani navijac i da si clan udruzenja i sigurno da znas dosta toga u vezi sa Barcelonom.Sigurno da ti je poznato da se ista prica pricala kada je Barcelona sa Cruyffom osvojila cetiri lige zaredom svi su govorili da je to samo pocetak jer su tu juniori. Stvarno, sjajna generacija koja se setala drugom ligom, De La Pena, Celades, Braca Roger i Oscar Garcia, Xavi Moreno,Jordi Cruyff. Sta se desilo?Barca je usla u depresiju a ti momci su napravili mnogo manje nego sto se od njih ocekivalo.
Druze mislim da si malo euforican. Sve sto si naveo je tacno ali reci da Barca nece osjetiti smjenu generacija je optimisticno. Jako je lijepo vidjeti ove juniore kako igraju ali fudbaler svoju zrelost dostize izmedju 27 i 30 godina. Kako ce se razvijati ovi momci ostaje tek da se vidi. Kada dodju sezone bez titula kestenje iz vatre vade veterani a ne djeca. Rijkaard je pokusao da mu onu zadnju sezonu spase Bojan i Gio Dos Santos pa si vidio kako je zavrseno.Izgubio je i vec dobijeno. Cinjenica je da se dobro radi sa mladim igracima koji su sad meta velikih evropskih klubova a donedavno su ih slali na kaljenje po drugim timovima . Vidim da si deklarisani navijac i da si clan udruzenja i sigurno da znas dosta toga u vezi sa Barcelonom.Sigurno da ti je poznato da se ista prica pricala kada je Barcelona sa Cruyffom osvojila cetiri lige zaredom svi su govorili da je to samo pocetak jer su tu juniori. Stvarno, sjajna generacija koja se setala drugom ligom, De La Pena, Celades, Braca Roger i Oscar Garcia, Xavi Moreno,Jordi Cruyff. Sta se desilo?Barca je usla u depresiju a ti momci su napravili mnogo manje nego sto se od njih ocekivalo.
-
Dr. Octagon
#7995 Re: FC Barcelona
Jok ti si postojao. Kup evropskih šampiona se igra od 1955. godine.[/quote]
Neki problem imaš sa čitanjem?Napisao sam da LIGA ŠAMPIONA NIJE POSTOJALA.Ovo je novi format takmičenja nastao 1992 i od tada se igra u grupama.
Neki problem imaš sa čitanjem?Napisao sam da LIGA ŠAMPIONA NIJE POSTOJALA.Ovo je novi format takmičenja nastao 1992 i od tada se igra u grupama.
-
5 0 5
#7996 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@skenderija04:
Pa dobro. Messi, Cesc, Pique, Pedro imaju 24. Busq 23... S tim da su Iniesta, Adriano, Masch(27) Alves(28) u tom dobu kad, kako ti kazes, fudbaler dostize svoju zrelost. A sto se tice smjene generacija, nije se ni ova generacija pojavila magicno, iz have, nego je rezultat rada akademije i kluba (pocev od Guardiola-e pa do Deulofeu-a). Sadasnji prvi tim moze samo povecati nivo i ocekivanja, nikako obrnuto.
Pa dobro. Messi, Cesc, Pique, Pedro imaju 24. Busq 23... S tim da su Iniesta, Adriano, Masch(27) Alves(28) u tom dobu kad, kako ti kazes, fudbaler dostize svoju zrelost. A sto se tice smjene generacija, nije se ni ova generacija pojavila magicno, iz have, nego je rezultat rada akademije i kluba (pocev od Guardiola-e pa do Deulofeu-a). Sadasnji prvi tim moze samo povecati nivo i ocekivanja, nikako obrnuto.
- skenderija04
#7997 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ok,ali grijesimo svi kada pricamo o juniorskom pogonu kao o definitivnom receptu za uspjeh. Ja mislim da nije najnormalnija stvar na svijetu da tri igraca ponikla u juniorima budu zlatna,stebrena i bronzana lopta u istoj sezoni! Splet sretnih okolnosti koji ce biti jako tesko ponoviti. Sto se tice generacijskog razmaka on je ok, ali niko ne moze garantovati da ce bas sve ovako ici u u buducnosti. Sad je iz ove perspektive vrlo lako pricati o juniorskom pogonu ali kad dodju porazi,a doci ce sigurno jer niko nije vjecno prvi i najbolji, tek onda cemo vidjeti kako igraci i klub reaguju u takvoj situaciji. A ja nemam dileme da ce uprava kada dodju ti dani potegnuti za novcanikom ako vide da podmladak ne daje garanciju za uspjeh.505sCrtom wrote:@skenderija04:
-
Dr. Octagon
#7998 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Slažem se donekle s tobom.Nisam euforičan već vjerovatno donekle subjektivan.Teško je govoriti o fudbalu na duge staze jer se trenutno u svjetu dešavaju tektonski poremećaji u vidu novih injekcija kapitala(ManCity,PSG)i ti poremećaji traju još od dolaska Abramovicha u Chelsea.Mnogo novca je u igri i svaki milijarder na svijetu ako mu se digne kita može odlučiti kupiti igračku za zabavu u vidu nekog kluba i napraviti pometnju u Evropi.Igrači su beskrupulozni,prostituišu se za novac i idu kod onoga ko da više(Anži,MLS) Teško je govoriti o totalnoj dominaciji u Evropi na duže staze,ali ja posmatrajući ono što oni rade u Barceloni vidim da grade kostur kreativnog tima Barcelone koji će se dopunjavati igračima na deficitarnim pozicijama izvana.Mislim da je Guardiola kompletniji trener i vizionar od Cruyffa.Jako je teško motivirati igrače koji su u karijeri osvojili apsolutno sve i održati njihov tonus igre na vrhunskom nivou i tu je ključ uspjeha.On je na pravom putu,i ako ništa ne osvoje ove sezone ne smatram to nikakvim neuspjehom.Sljedeća sezona će biti jako važna.skenderija04 wrote:@ Dr. Octagon
Dalje,Ivan De la Pena u Barcelonin tim je došao 1995 godine.To je bila predposljednja Cruyff-ova sezona.Iako je bio najtrofejniji trener Barcelone u istoriji u te dvije nije osvojio ništa i tadašnji predjednik Nunez mu daje otkaz.Na njegovo mjesto dolazi Bobby Robson,dovlači Nazaria da Limu Ronalda iz PSV-a i osvaja Copa del Rey,osvaja kup kralja,Kup pobjednika kupova i superkup Španije 1996 godine.Većina igrača koje si nabrojao je bila u kombinacijama za sastav.
- skenderija04
#7999 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E u ovom drugom pasusu si sve rekao. Tu je razlika u poimanju fudbala u Spaniji i drugim zemljama. Cruyff , najuspjesniji trener, dvije godine bez titule i noga. Daj da se kupi nesto bolje iz vana, pusti filozofiju i juniore. U Barceloni nema mjesta za Fergusonov projekt.Bojim se da bi tako moglo biti i ovaj put, a nadam se da nece. Ponavljam,iz ove perspektive sve je sjajno,ali ako mislimo da ce Busquets Cuenca, i Thiago odmah moci preuzeti ekipu i zadrzati je na ovom nivou grijesimo. Nije u pitanju samo fudbalska vjestina vec sav ambijent koji prati klub a ti znas da cesto zna biti poprilicno gadan.Dr. Octagon wrote:Slažem se donekle s tobom.Nisam euforičan već vjerovatno donekle subjektivan.Teško je govoriti o fudbalu na duge staze jer se trenutno u svjetu dešavaju tektonski poremećaji u vidu novih injekcija kapitala(ManCity,PSG)i ti poremećaji traju još od dolaska Abramovicha u Chelsea.Mnogo novca je u igri i svaki milijarder na svijetu ako mu se digne kita može odlučiti kupiti igračku za zabavu u vidu nekog kluba i napraviti pometnju u Evropi.Igrači su beskrupulozni,prostituišu se za novac i idu kod onoga ko da više(Anži,MLS) Teško je govoriti o totalnoj dominaciji u Evropi na duže staze,ali ja posmatrajući ono što oni rade u Barceloni vidim da grade kostur kreativnog tima Barcelone koji će se dopunjavati igračima na deficitarnim pozicijama izvana.Mislim da je Guardiola kompletniji trener i vizionar od Cruyffa.Jako je teško motivirati igrače koji su u karijeri osvojili apsolutno sve i održati njihov tonus igre na vrhunskom nivou i tu je ključ uspjeha.On je na pravom putu,i ako ništa ne osvoje ove sezone ne smatram to nikakvim neuspjehom.Sljedeća sezona će biti jako važna.skenderija04 wrote:@ Dr. Octagon
Dalje,Ivan De la Pena u Barcelonin tim je došao 1995 godine.To je bila predposljednja Cruyff-ova sezona.Iako je bio najtrofejniji trener Barcelone u istoriji u te dvije nije osvojio ništa i tadašnji predjednik Nunez mu daje otkaz.Na njegovo mjesto dolazi Bobby Robson,dovlači Nazaria da Limu Ronalda iz PSV-a i osvaja Copa del Rey,osvaja kup kralja,Kup pobjednika kupova i superkup Španije 1996 godine.Većina igrača koje si nabrojao je bila u kombinacijama za sastav.
P.S. Izvini za ono "Euforican" nije bilo lose namjere.
- Obuca9
#8000 Re: FC Barcelona
Drugi format i drugi naziv, ali ne i drugo takmičenje.
Kad te neko pita koliko titula Lige prvaka ima Real, da li odgovoriš 9 ili 3?
Kad te neko pita koliko titula Lige prvaka ima Real, da li odgovoriš 9 ili 3?