Samo što ja nisam kontekst. Kome sam kontekst, umjesto ljudsko biće koje pogađa inflacija koliko onoga na vlasti kojem plata raste negovom odlukom više nego što je moja cijela invalidnina, neće dobiti moj glas. Dapače.Styling wrote: ↑04/03/2025 14:01Mi smo zemlja sa izuzetno velikim brojem invalida sto je direktna posljedica rata. I civilnih ratnih i ratnih vojnih invalida imamo mnogo vise nego sto bismo imali da nije bilo rata. U tom kontekstu kostaju puno.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 13:21Nećemo se svi naviknuti. Neki od nas će trpjeti jer moraju i pokušati u svakoj prilici ili to promijeniti ili kazniti one koji su to uradili.Styling wrote: ↑04/03/2025 13:14
na odredjeni nacin stiti se i radnik jer imas ove sto izrabljuju radnike, ne placaju prekovremene, zovu da rade kad god je frka bez obzira je li radnik na danima odmora ili ne. Barem im je nedjelja zagarantovana.
Prezivjet cemo i ovo, naviknut cemo se da razmisljamo evropski, planiramo nabavke unaprijed i vikend provodimo sa porodicom.
Sutra će ostati neradna nedjelja, a na vlasti će biti SBiH, ili SDA ili... Trojka će biti kažnjena, ljutnja na nju će dovesti do osvete, a stvari koje je uradila će ostati dok drugi budu vladali.
Nema te pruge do Hrasnice koja može izjednačiti ili pretegnuti izjavu da na ovoj inflaciji nema povećanja invalidnina, invalidi su preskupi.
Na to ovakve stvari dođu kao kap koja prijeti da prelije.
Žene koje su dobile neradnu nedjelju će prevagnuti nad nezadovoljnim invalidima i drugima? Ne znam. Naime, ljudi duže pamte ono šta ih ljuti nego ono šta ih obraduje. To je mehanizam ovisnosti, dobiješ neko zadovoljstvo, na njega se navikneš, onda kreće tražnja za drugim, većim zadovoljstvom i očaj ako ga nema.
Tako da kada se trgovkinje naviknu da ne rade nedjeljom, to prestaje biti "stvar", tada im treba dati nešta drugo. Nedjelja neće biti nešta posebno i razlog za glasanje, bit će "normalna".
A oni kojima smeta, invalidi itd će pamtiti ko ih je "zajeb'o". Puno duže.
Ako je u pitanju trošak, što sebi diže platu? On nije skup?
Džaba sve. Jedina je dilema ne glasati ili glasati za protivnike. Za one kojima sam skup zašto da glasam?
Još jedna sjajna odluka kao što je neradna nedjelja bi tu dilemu mogla riješiti