Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#7976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
512MB wrote:Jimmy i Detroit se satrase ljudima ( Havani/Fudi/Insomnii) pojasnjavat stvari koji fax u zivotu iznutra vidili nisu a kamoli poslusali jedno predavanje... EPIC :mrgreen:

I da, i ja sam pored punog radnog vremena zavrsio fax (1 bakk, 2x master) i to sve i jedno predavanje bilo na engleskom jeziku, i znam ih barem pet koji su slicno radili...
Bravo.Jebaji ga,ja sam onaj sto je trebe ispred skole ceko s gitarom.Ko losa suadu. :lol: Propio,prodrogiro,proputovo i prodernecio boga oca.I ratovo.I opet sve stigo.Ziv,zdrav,zena,djeca,mrdaju i rade i noge, i ruke, i cuna, i mozak....Para ima,kuces vise.Dzenet. :D Ja zadovoljan.Ne zalim ni za jednim potezom.Svi su dali nesto svoje.Sto je dio mene.I skola.Malo drugacija od te tvoje,ali skola.Sretan ti meni bio takav fin,lijep,bogat i skolovan.
Od srca ti zelim sve najbolje ozbiljno :thumbup:
haubica_i_to_teshka

#7977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by haubica_i_to_teshka »

@ljubavi..sjevernije (kod mene) :-D

ako se sjecash onog aviona na farmi sa fotografija :-D

ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu :-D
animals

#7978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Maraschino wrote:I danas citam da je plata direktoru Shella povecana plata za duplo u odnosu na proslu godinu i sada je 3,25 miliona(necega) mjesecno.
Pa mater mu, misli li ikako umirati?
Ne misli ocito..
MarlboroGold

#7979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
HAVANA

#7980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jimmy McNulty wrote:Ni sanjao nije koliko ga ljubavi ceka,
prvi ples gitare na struju i Rock'n'Roll.
Ni slava, ni godine ga promijenile nisu,
samo ovdje zaista mozes ostati svoj.
King.Tri idola moje mladosti.Kindje,davorin i kemo.Prozivjeli zivot kako su htjeli.I ostavili divne stvari iza sebe. :-D
Connaisseur Karlin

#7981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

512MB wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
512MB wrote:Jimmy i Detroit se satrase ljudima ( Havani/Fudi/Insomnii) pojasnjavat stvari koji fax u zivotu iznutra vidili nisu a kamoli poslusali jedno predavanje... EPIC :mrgreen:

I da, i ja sam pored punog radnog vremena zavrsio fax (1 bakk, 2x master) i to sve i jedno predavanje bilo na engleskom jeziku, i znam ih barem pet koji su slicno radili...
a bolje bi bilo da smo radili poluradno vrijeme , ali nismo imali izbora, kao ni vecina osoba tokom skolovanja na Zapadu :D
Pa i od drmr-ova i advokata su djeca radila pored faxa, pa preko ljeta tri mjeseca udri potegni... Insomnia misli on se namucio jadan sto je moro napustit rajvosa i raju, a tip sletio u sredjeno francusko gnijezdo bez po muke :-)

rade djeca u srednjoj skoli, vecina, jer moraju , a od bogatasa djeca rade, ali poluradno vrijeme, ali vecina djeca bogatsa ne radi :-D

insomina je imao srecu , i meni je drago da je tako :)

pa ne mozemo se svi jednako napatiti u zivotu, nemamo svi istu srecu u zivotu, ne znam, zasto je vecini problem prihvatiti da je to jednostavno tako :)
animals

#7982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

MarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
Iz inostranstva se vracaju samo mrtvi i polumrtvi..
animals

#7983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Ono sa crnim autima..
nazalost ne sa sestera vrata , vec kombi.. :D
tuzlak1212

#7984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by tuzlak1212 »

Jest lose, da imam papire sad bi otisao da im pomognem malo u tom divljem zapadu Njemacke :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

HAVANA wrote:
King.Tri idola moje mladosti.Kindje,davorin i kemo.Prozivjeli zivot kako su htjeli.I ostavili divne stvari iza sebe. :-D
Draga mi je ova pjesma od malena.
Connaisseur Karlin

#7986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

haubica_i_to_teshka wrote:@ljubavi..sjevernije (kod mene) :-D

ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu :-D
haubice, da sjecam se , a ti si pametan investitor, ma ti si jednostavno pametna osoba :thumbup: :kiss:

sad radm radim sa britance, jos se cudim u vasoj drzavi nemaju jednu od radnih lokacija :-D
animals

#7987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Valjda sto je covijek stariji, vuku ga predaci..
instinkt zivotinjski..sta li je ne znam..
Connaisseur Karlin

#7988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

MarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
kad ces ti van :kiss:
MarlboroGold

#7989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Bio, vidio kako je i vratio se... naravno, ne jer mi je bilo loše, već zbog drugog posla i struke. Trenutno su mi amerikanci poslodavci i ne planiram napuštati BiH.
Connaisseur Karlin

#7990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

MarlboroGold wrote:
Bio, vidio kako je i vratio se... naravno, ne jer mi je bilo loše, već zbog drugog posla i struke. Trenutno su mi amerikanci poslodavci i ne planiram napuštati BiH.
:thumbup: :kiss:
haubica_i_to_teshka

#7991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by haubica_i_to_teshka »

haubice, da sjecam se , a ti si pametan investitor, ma ti si jednostavno pametna osoba :thumbup: :kiss:

sad radm radim sa britance, jos se cudim u vasoj drzavi nemaju jednu od radnih lokacija :-D
nije do "pameti" nego potrebe.
Radim dvije vrste posla (ovaj od kuce tenderi i drugi klinicki koji moram zbog dozvole da odrzavam)
Puno veci porez placam i da ne bih davao drzavi novac :izet: ....bolje investirati :-D

et' :-D
Connaisseur Karlin

#7992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

haubica_i_to_teshka wrote:

nije do "pameti" nego potrebe.
Radim dvije vrste posla (ovaj od kuce tenderi i drugi klinicki koji moram zbog dozvole da odrzavam)
Puno veci porez placam i da ne bih davao drzavi novac :izet: ....bolje investirati :-D

et' :-D
razumijem :thumbup: :-D
HAVANA

#7993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:Valjda sto je covijek stariji, vuku ga predaci..
instinkt zivotinjski..sta li je ne znam..
Mene to ranije ufatilo.Treci dan od izlaska. :D Sto bi dzamonja rekao... Umro sam kad sam napustio sarajevo a rodio se kad sam se vratio.Al fakat,najveci problem mi je bila gitara i muzika.Sve ja mogu i radim.Moram.Al sjedem navece,otvorim pivu i uzmem gitaru :cry: ubio bi se iz puske momentalno.Pjeske bi kuci. :-) Nazovem jarana,kaze evo sad uso,bili na garazama.Cuj garazama. :shock: Da mi je pivu na garazama popit,radje bi nego da mi onaj neboder u briselu da.Na kraju presto i svirat i pjevat.A zena,zena gora od mene.Da sam je u 3 ujutro probudio i reko hajmo kuci,nako bi u pidzami krenula.E neces,popusili smo foru,nece nas niko vise nasaditi.Trpi dok para ne uzmemo i papire i onda kuci .U utorak dobio pasos,u cetvrtak se odjavio. :lol: Kaze ona u opstini,gdje cete vi? Reko smijem li zivjeti gdje zelim? Kaze smijes.Pisi,sarajevo, adresa...Ona s malom od 3 mjeseca i drugom od 5 godina na avion a ja kombi i ko pajo i ckalja,vozi misko...Stare mi plako od zenice,od srece...Da ne govorim o sreci roditelja koji su mislili da je gotovo,necemo se nikada vratiti.Prodje od tada 16 ljeta a mi se pokajali nismo. :-D
HAVANA

#7994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bjez odo spavat,valja u 6 ustat.Zdravi i veseli bili.Bice to sve dobro.Nemojte se sekirat. :D
animals

#7995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

HAVANA wrote:Bjez odo spavat,valja u 6 ustat.Zdravi i veseli bili.Bice to sve dobro.Nemojte se sekirat. :D
Sjednem navecer i otvorim pivu..
ovo je antologija :D
Seyfo

#7996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Jest proklet ovaj bosanski covjek. Dok je tu,gundja,sve mu smeta,da je otici,rodio bi se. A kad ode, ne zivi. Da mu se vratiti da se opet rodi,da prodise. Da opet zivi. Jel dobra ova u gluho doba noci :bih:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Kako gluho doba zora prosla :mrgreen:
512MB

#7998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
I svi fasovali mozdani il neku drugu bolescugu :mrgreen:
512MB

#7999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Seyfo wrote:Jest proklet ovaj bosanski covjek. Dok je tu,gundja,sve mu smeta,da je otici,rodio bi se. A kad ode, ne zivi. Da mu se vratiti da se opet rodi,da prodise. Da opet zivi. Jel dobra ova u gluho doba noci :bih:
Pa se vrati i kroz suze radosnice prvpm prilikom otvori prozor auta i frkne smece vani i kod kuce nalozi traktorsku gumu :oops:
cendlerbing

#8000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cendlerbing »

cendlerbing wrote:
sto podrazumijevas pod luksuzom :)
Umjesto normalnog automobila, neki od 100k, umjesto kuće ili stana vila, umjesto mobitela od 500-600 maraka onaj od 2000 itd.
ulaganje u nekretnine razumijem, ko moze, zasto ne, moj stri je u Australiji imao vilu od 20 soba, kasnije je prodao, zasto ne :)

skupi mobitlei jesu gluspost, ali je vec gluspot kad tkao skup mobitel kupi osoba koja nema ni za vaznije stvari u zivotu :lol:

pa dobro, jeste ljepse voziti maserati od golfa , netko moze sebi priustiti , ne vidim to kao problem :) sto bi tek rekla o osobama koje imaju svoje avione , ne pisem o jetovima , vec manjim avionima, sve urade bez dugih voznji :-D
Nisam rekla da je glupost ni da je problem, već da je luksuz i poenta mi nije bila osuđivati uživanje u luksuzu već da nedostatak novca utječe na sreću u životu ali nedostatak luksuza uopšte ne mora.
Post Reply