Od srca ti zelim sve najbolje ozbiljnoHAVANA wrote:Bravo.Jebaji ga,ja sam onaj sto je trebe ispred skole ceko s gitarom.Ko losa suadu.512MB wrote:Jimmy i Detroit se satrase ljudima ( Havani/Fudi/Insomnii) pojasnjavat stvari koji fax u zivotu iznutra vidili nisu a kamoli poslusali jedno predavanje... EPIC![]()
I da, i ja sam pored punog radnog vremena zavrsio fax (1 bakk, 2x master) i to sve i jedno predavanje bilo na engleskom jeziku, i znam ih barem pet koji su slicno radili...Propio,prodrogiro,proputovo i prodernecio boga oca.I ratovo.I opet sve stigo.Ziv,zdrav,zena,djeca,mrdaju i rade i noge, i ruke, i cuna, i mozak....Para ima,kuces vise.Dzenet.
Ja zadovoljan.Ne zalim ni za jednim potezom.Svi su dali nesto svoje.Sto je dio mene.I skola.Malo drugacija od te tvoje,ali skola.Sretan ti meni bio takav fin,lijep,bogat i skolovan.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#7976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- haubica_i_to_teshka
#7977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
@ljubavi..sjevernije (kod mene)
ako se sjecash onog aviona na farmi sa fotografija
ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu
ako se sjecash onog aviona na farmi sa fotografija
ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu
- animals
#7978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne misli ocito..Maraschino wrote:I danas citam da je plata direktoru Shella povecana plata za duplo u odnosu na proslu godinu i sada je 3,25 miliona(necega) mjesecno.
Pa mater mu, misli li ikako umirati?
- MarlboroGold
#7979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
- HAVANA
#7980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
King.Tri idola moje mladosti.Kindje,davorin i kemo.Prozivjeli zivot kako su htjeli.I ostavili divne stvari iza sebe.Jimmy McNulty wrote:Ni sanjao nije koliko ga ljubavi ceka,
prvi ples gitare na struju i Rock'n'Roll.
Ni slava, ni godine ga promijenile nisu,
samo ovdje zaista mozes ostati svoj.
- Connaisseur Karlin
#7981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Pa i od drmr-ova i advokata su djeca radila pored faxa, pa preko ljeta tri mjeseca udri potegni... Insomnia misli on se namucio jadan sto je moro napustit rajvosa i raju, a tip sletio u sredjeno francusko gnijezdo bez po mukeConnaisseur Karlin wrote:a bolje bi bilo da smo radili poluradno vrijeme , ali nismo imali izbora, kao ni vecina osoba tokom skolovanja na Zapadu512MB wrote:Jimmy i Detroit se satrase ljudima ( Havani/Fudi/Insomnii) pojasnjavat stvari koji fax u zivotu iznutra vidili nisu a kamoli poslusali jedno predavanje... EPIC![]()
I da, i ja sam pored punog radnog vremena zavrsio fax (1 bakk, 2x master) i to sve i jedno predavanje bilo na engleskom jeziku, i znam ih barem pet koji su slicno radili...
rade djeca u srednjoj skoli, vecina, jer moraju , a od bogatasa djeca rade, ali poluradno vrijeme, ali vecina djeca bogatsa ne radi
insomina je imao srecu , i meni je drago da je tako
pa ne mozemo se svi jednako napatiti u zivotu, nemamo svi istu srecu u zivotu, ne znam, zasto je vecini problem prihvatiti da je to jednostavno tako
- animals
#7982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iz inostranstva se vracaju samo mrtvi i polumrtvi..MarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
- animals
#7983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ono sa crnim autima..
nazalost ne sa sestera vrata , vec kombi..
nazalost ne sa sestera vrata , vec kombi..
- tuzlak1212
#7984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest lose, da imam papire sad bi otisao da im pomognem malo u tom divljem zapadu Njemacke 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Draga mi je ova pjesma od malena.HAVANA wrote:King.Tri idola moje mladosti.Kindje,davorin i kemo.Prozivjeli zivot kako su htjeli.I ostavili divne stvari iza sebe.Jimmy McNulty wrote:Ni sanjao nije koliko ga ljubavi ceka,
- Connaisseur Karlin
#7986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
haubice, da sjecam se , a ti si pametan investitor, ma ti si jednostavno pametna osobahaubica_i_to_teshka wrote:@ljubavi..sjevernije (kod mene)![]()
ako se sjecash onog aviona na farmi sa fotografija![]()
sad radm radim sa britance, jos se cudim u vasoj drzavi nemaju jednu od radnih lokacija
- animals
#7987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Valjda sto je covijek stariji, vuku ga predaci..
instinkt zivotinjski..sta li je ne znam..
- Connaisseur Karlin
#7988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kad ces ti vanMarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
- MarlboroGold
#7989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bio, vidio kako je i vratio se... naravno, ne jer mi je bilo loše, već zbog drugog posla i struke. Trenutno su mi amerikanci poslodavci i ne planiram napuštati BiH.Connaisseur Karlin wrote:kad ces ti vanMarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
- Connaisseur Karlin
#7990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
MarlboroGold wrote:Bio, vidio kako je i vratio se... naravno, ne jer mi je bilo loše, već zbog drugog posla i struke. Trenutno su mi amerikanci poslodavci i ne planiram napuštati BiH.Connaisseur Karlin wrote:kad ces ti vanMarlboroGold wrote:Jest, loše je izvan granica BiH... kome vi maglu prodajete. Obično svaki početak jeste težak, ali kad se čovjek uhoda onda i počne da živi uglavnom bolje nego ovdje. Dovoljno je da se čovjek odmori od bosanske svakodnevnice i da u inostranstvu prodiše.
- haubica_i_to_teshka
#7991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije do "pameti" nego potrebe.Connaisseur Karlin wrote:haubice, da sjecam se , a ti si pametan investitor, ma ti si jednostavno pametna osobahaubica_i_to_teshka wrote:@ljubavi..sjevernije (kod mene)![]()
ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu![]()
![]()
sad radm radim sa britance, jos se cudim u vasoj drzavi nemaju jednu od radnih lokacija
Radim dvije vrste posla (ovaj od kuce tenderi i drugi klinicki koji moram zbog dozvole da odrzavam)
Puno veci porez placam i da ne bih davao drzavi novac
et'
- Connaisseur Karlin
#7992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
razumijemhaubica_i_to_teshka wrote:nije do "pameti" nego potrebe.Connaisseur Karlin wrote:haubice, da sjecam se , a ti si pametan investitor, ma ti si jednostavno pametna osobahaubica_i_to_teshka wrote:@ljubavi..sjevernije (kod mene)![]()
ta farma je zbog vishegodishnjih susha propala i onda smo odlucili da napravimo solarnu farmu![]()
![]()
Radim dvije vrste posla (ovaj od kuce tenderi i drugi klinicki koji moram zbog dozvole da odrzavam)
Puno veci porez placam i da ne bih davao drzavi novac....bolje investirati
![]()
et'
- HAVANA
#7993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene to ranije ufatilo.Treci dan od izlaska.animals wrote:Valjda sto je covijek stariji, vuku ga predaci..
- HAVANA
#7994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bjez odo spavat,valja u 6 ustat.Zdravi i veseli bili.Bice to sve dobro.Nemojte se sekirat. 
- animals
#7995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sjednem navecer i otvorim pivu..HAVANA wrote:Bjez odo spavat,valja u 6 ustat.Zdravi i veseli bili.Bice to sve dobro.Nemojte se sekirat.
ovo je antologija
-
Seyfo
#7996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest proklet ovaj bosanski covjek. Dok je tu,gundja,sve mu smeta,da je otici,rodio bi se. A kad ode, ne zivi. Da mu se vratiti da se opet rodi,da prodise. Da opet zivi. Jel dobra ova u gluho doba noci 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako gluho doba zora prosla 
- 512MB
#7998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I svi fasovali mozdani il neku drugu bolescuguHAVANA wrote:King.Tri idola moje mladosti.Kindje,davorin i kemo.Prozivjeli zivot kako su htjeli.I ostavili divne stvari iza sebe.Jimmy McNulty wrote:Ni sanjao nije koliko ga ljubavi ceka,
- 512MB
#7999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa se vrati i kroz suze radosnice prvpm prilikom otvori prozor auta i frkne smece vani i kod kuce nalozi traktorsku gumuSeyfo wrote:Jest proklet ovaj bosanski covjek. Dok je tu,gundja,sve mu smeta,da je otici,rodio bi se. A kad ode, ne zivi. Da mu se vratiti da se opet rodi,da prodise. Da opet zivi. Jel dobra ova u gluho doba noci
- cendlerbing
#8000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam rekla da je glupost ni da je problem, već da je luksuz i poenta mi nije bila osuđivati uživanje u luksuzu već da nedostatak novca utječe na sreću u životu ali nedostatak luksuza uopšte ne mora.Connaisseur Karlin wrote:ulaganje u nekretnine razumijem, ko moze, zasto ne, moj stri je u Australiji imao vilu od 20 soba, kasnije je prodao, zasto necendlerbing wrote:Umjesto normalnog automobila, neki od 100k, umjesto kuće ili stana vila, umjesto mobitela od 500-600 maraka onaj od 2000 itd.Connaisseur Karlin wrote:
sto podrazumijevas pod luksuzom![]()
skupi mobitlei jesu gluspost, ali je vec gluspot kad tkao skup mobitel kupi osoba koja nema ni za vaznije stvari u zivotu![]()
pa dobro, jeste ljepse voziti maserati od golfa , netko moze sebi priustiti , ne vidim to kao problemsto bi tek rekla o osobama koje imaju svoje avione , ne pisem o jetovima , vec manjim avionima, sve urade bez dugih voznji