Referendum(i) u RS-u

Locked
malamirha

#7976 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by malamirha »

benjen wrote: Vikend ali svaki u terminu od 8 ujutro dok cijeli svijet gleda crtane i emisije o kucnim ljubimcima na svim srpskim :mrgreen: televizijama ide ili film o drugom svjetskom ratu u kojemu nijemci i ustase pobise nejac ili drama o paorima pod turskom vladavinom.
Konstantno drzanje u psihozi je vjerovatno neka ruska doktrina pomocu koje stanovnike toliko izyebes u mozak da im je bitnije da vlast ima "pravi covek" nego ima li dijete mlijeko na stolu...
zar to nisu filmovi koji su snimani u zajednickoj nam drzavi? :roll:
o tenzijama bi se dalo raspravljati.mislim da svi podjednako dizu tenzije. pitanje je sta nekom godi a sta ne zeli da vidi i slusa. :dada:
malamirha

#7977 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by malamirha »

stari grad Visegrad wrote:
Tužilaštvo BiH o referendumu u RS-u: Možemo postupati tek kada dobijemo rješenje Ustavnog suda BiH

Tužilaštvo BiH u vezi s najavom referenduma u RS-u može postupati tek nakon što dobije rješenje Ustavnog suda BiH u kojim se konstatuje da odluka nije izvršena te koje fizičke osobe ili organi tu odluku ne izvršavaju, rečeno je za Klix.ba u Tužilaštvu BiH.

Kako navode, Ustavni sud BiH nije još uvijek Tužilaštvu BiH dostavio na dalje postupanje Rješenje kojim konstatuje neizvršenje odluke Ustavnog suda.

"Naime, Ustavni sud nakon neizvršenja odluke, donosi rješenje kojim konstatuje da odluka nije izvršena te koje fizičke osobe ili organi tu odluku ne izvršavaju. Tek kada se takav akt dostavi, Tužiteljstvo BiH ima zakonski osnov za dalje postupanje u skladu sa zakonom", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Narodne skupštine Republike Srpske o promjeni odluke Ustavnog suda čime je potvrđeno da se 9. januar kao Dan RS-a smatra neustavnim, te je usvojio privremenu mjeru kojom se obustavlja odluka o raspisivanju referenduma u RS-u.

Brojni političari i pravni eksperti pozvali su pravosudne institucije BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) da djeluju i spriječe održavanje referenduma u manjem bh. entitetu.

Naime, Krivični zakon Bosne i Hercegovine jasno kaže: "Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprečava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".
Dodik ide u zatvor.
pravac foca.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7978 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

satiru se muslimani medjusobno, ide im sasvim dobro i bez amerike
Uostalom vecina „muslimanskih" drzava i naroda su americki saveznici, sto je problem da i malobrojni i slabi bosnjaci budu
ze kalanga

#7979 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Kikibombona wrote: 1. Srbi su narod koji je navikao saviti siju. Da se razumijemo, isti su Bosnjaci i Hrvati. Mi smo ovdje stoljecima bili okupirani. Srbin savija siju opstanka radi. Nebitno da li se radi o stranoj sili, o domacim vlastima, gazdama na poslu. Malo se zagalami, udari sila u glavu, ali nakon sto uslijedi kanonada udaraca, brzo se odustane.

Srbi su imali vise opcija. Odbijali su neke dogovore u Hrvatskoj. Srpski narod je mogao ostati u Hrvatskoj i na Kosovu da su politicari odigrali pametnije, mudrije. Oni to nisu radili, vodila ih je sila, iluzija da su jaki. I naravno da su brutalno kaznjeni, ponizeni.

Znas Ze, sigurno su ti poznati likovi koji u gradu vaze za kavgadzije, koji se kurce bez pokrica. Provociraju sve oko sebe i redovno dobijaju batine. Da li ih smatras hrabrim ili glupim!?? Tanka je nit izmedju hrabrosti i gluposti. Ako je akcija unaprijed osudjena na propast, ako nema izglede ili ima veoma male izglede, onda se vodi kao glupost.

ABiH nije bila sretna kada su im Amerikanci rekli da stanu na putu prema BL. Ovdje neznalice optuzuju Aliju Izetbegovica zato sto je stao. O Aliji i njegovoj stranici ne mislim nista dobro, ali je u tom slucaju ispravno postupio. Bolje stati dok si u komadu nego dobiti batina i opet stati... pa se poslije izvinjavati onome ko te prebio... Ima li goreg ponizenja?

2. Bosnjaci i Hrvati su mudriji, ne bi se doveli u takvu poziciju. Bosnjaci nisu opasan narod, iako se na ovakvim temama vole kurciti. Bosnjaci su prvaci u sarkazmu, u zajebanciji. Moc bosnjacke politike ne lezi u politickoj i vojnoj snazi vec u SAVEZNISTVU sa zapadnom imperijom. I to je puno bolje nego da si vojno jak. Srbi misle da su vojno i politicki jaki, ali su u stvari rinaka jednako kao Bosnjaci i Hrvati. Da stvar bude gora po Srbe, srpski saveznici, tj. Rusi su znatno salbiji od bosnjackih saveznika.

Srpsko vezanje za Rusiju je izrazito glupo. Ovo je zapadna interesna zona. Isto tako tvrdim da je bosnjacko vezanje za Tursku izuzetno glupo. Za Bosnjake bi bilo dobro da ne odu predaleko u vezanju za Tursku. Iz perspektive islama, vezanje za Ameriku (krstasi), posebno dok Amerika vodi ratove protiv muslimana u vise drzava, je 100%-tno nevjerstvo. Bosnjaci se kao i Albanci trebaju drzati Amerike i Evrope. Muslimani su nemocni da ih spasavaju, ukljucujuci i Turke. Odgovornost politicara je da obezbjedi sto bolju poziciju za narod koji predstavlja. I tu nema morala, pravde, vjere, klinca palca. Moras igrati maksimalno prljavo. Svijet je takav.

Irak ne bi nikad kapitulirao da nije na tlo krocila americka cizma. I kada su dosli, Iracani su nastavili sa gerilskim ratovanjem. Ameri nikad ne udjose u Sadr City. U Faludzi borbe itd itd. Amerika ubija po ISILu i Al Kaidi u Siriji i Iraku, ali ovima ne pada na pamet da se predaju. Ubijaju i Rusi i svi ostali. Afganistan nikad nije odustao od borbe protiv Sovjeta i Amerikanaca. Vijetnam!?? Nisu Srbi ta sorta.

3. Od kada je svijeta i vijeka, jaci - tlaci. I Srbi su tlacili u BiH kada su bili jaci. Rusi satiru Cecene, otimaju Krim. Ameri selnuce po cijelom svijetu. Koliko su tek zla napravili Britanci, Francuzi...!?? To je svijet. Mali treba biti pametan i mudar kako bi prezivio. Ili je vama cilj da kurcevito umrete!?? Al' znamo i ja i ti da vi niste Talibani, da cete se veoma brzo predati, pa razbijenog nosa ponovo za pregovaracki stol sa onima koji su vas udarali, dogovoriti mir i saradnju pod znatno gorim uslovima nego su bili prije kurcenja. Pa zar to nije idiotizam!?? U srpskoj politici devedesetih nema ni J od junastva. Samo idiotizam i ponizenje.
1. Аpsolutno ne. Govorim o narodu. Niti smatram da su i Bošnjaci to. To su pokazali, barem najveći dio njih (Srba) od 9-og vijeka do danas. Istina prolazeći kroz bolne etape svog istorijskog i civilizacijskog razvoja. Saginjali se nisu i kada bi zbog opredjeljenja na pravoslavlje bivali osuđivani na smrt i ne samo oni, već sve što ima veze sa njima a da se živim bićem zove. Pod Osmanlijama je jedan dio, zarad sopstvene sigurnosti ili narodski rečeno koristi prodao vjeru i nacionalnost da bi ladio muda. Najveći dio nije. Trpeći viševjekovnu patnju koju je nosio taj period, opstajali su tada Srbi kao narod i sa manje od šake riže dnevno, često i na vodi.
Što se tiče polarizacije u domenu odnos podređeni nadređeni, a ne govorio se o vlasti, već nekim drugim sferama, ništa što ne radi svaki drugi narod na kugli zemaljskoj.
I prije i za vrijeme i nakon Osmanskog perioda, Srbi su stajali na branik otadžbine i branili ga, ne mareći kolika je sila koja im prijeti, pobjeđivali i bivali poraženi, ali opstajali. A da ne bih pisao eseje, niti birao periode, samo jedna od velikih pobjeda je Cerska bitka. PRVA SAVEZNIČKA POBJEDA U PRVOM SVJETSKOM RATU. Ne ostvariše je ni Rus, ni Francuz, ni Amer...
A nije da ih kroz istoriju nije bilo. Porazi su sastavni dio istorije. Međutim, često se od strane komšija potenciraju, a ja bih upitao koje su to za istoriju važne pobjede komšija? Istoriju dugu 20 vijekova?!

2. Prvi put čujem da su Bošnjaci prvaci u zajebanciji i da je to neko mjerilo važnosti.Ako jeste, najveće pobjede na regionalnom nivou, barem zvanične su koliko me pamćenje služi Adnan Babajić, Memo Farma, ako govorim o tom poduhvatu zajebancije, tzv. bespotrebnog trošenja na sms poruke. O Bošnjacima kao veseljacima, konzervativcima, patrijarhalcima bi se dalo. I to jesu vrijednosti kojima se ljudi uopšte trebaju hvaliti.

Što se tiče političkih odluka, naravno da je bilo pogrešnih. Ali na svim stranama i samim time, zavisno od percepcije se može govoriti čija je veća, krupnija i bitnija. Volio bih da su zaobišle ovo područje, ali činjenice govore da se narod nije opametio i da ponovo bira iste.

3. Baš tako. Što se drugog dijela tiče, nedakvatan je termin kurčenje, naročito u ovom momentu kada imamo primjer neadekvatnih političkih odluka institucija koje ne bi smjele donositi političke odluke i koje ne bi smjele uništavati postojeće stanje izvršavajući naredbu političkog vrha.
Kikibombona

#7980 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote:satiru se muslimani medjusobno, ide im sasvim dobro i bez amerike
Uostalom vecina „muslimanskih" drzava i naroda su americki saveznici, sto je problem da i malobrojni i slabi bosnjaci budu
Nikakav problem nije. Stavise, pozeljno je.

Bosnjaci ako su pametni, cvrsto ce se vezati za Ameriku i Evropu. Turke drzati na distanci, posebno od kada je diktator uzjahao na vlast i od kada su tenzije na relaciji Turska - zapad sve vece.

Samo Amerika.
Kikibombona

#7981 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

ze kalanga wrote:
1. Аpsolutno ne. Govorim o narodu. Niti smatram da su i Bošnjaci to. To su pokazali, barem najveći dio njih (Srba) od 9-og vijeka do danas. Istina prolazeći kroz bolne etape svog istorijskog i civilizacijskog razvoja. Saginjali se nisu i kada bi zbog opredjeljenja na pravoslavlje bivali osuđivani na smrt i ne samo oni, već sve što ima veze sa njima a da se živim bićem zove. Pod Osmanlijama je jedan dio, zarad sopstvene sigurnosti ili narodski rečeno koristi prodao vjeru i nacionalnost da bi ladio muda. Najveći dio nije. Trpeći viševjekovnu patnju koju je nosio taj period, opstajali su tada Srbi kao narod i sa manje od šake riže dnevno, često i na vodi.
Što se tiče polarizacije u domenu odnos podređeni nadređeni, a ne govorio se o vlasti, već nekim drugim sferama, ništa što ne radi svaki drugi narod na kugli zemaljskoj.
I prije i za vrijeme i nakon Osmanskog perioda, Srbi su stajali na branik otadžbine i branili ga, ne mareći kolika je sila koja im prijeti, pobjeđivali i bivali poraženi, ali opstajali. A da ne bih pisao eseje, niti birao periode, samo jedna od velikih pobjeda je Cerska bitka. PRVA SAVEZNIČKA POBJEDA U PRVOM SVJETSKOM RATU. Ne ostvariše je ni Rus, ni Francuz, ni Amer...
A nije da ih kroz istoriju nije bilo. Porazi su sastavni dio istorije. Međutim, često se od strane komšija potenciraju, a ja bih upitao koje su to za istoriju važne pobjede komšija? Istoriju dugu 20 vijekova?!

2. Prvi put čujem da su Bošnjaci prvaci u zajebanciji i da je to neko mjerilo važnosti.Ako jeste, najveće pobjede na regionalnom nivou, barem zvanične su koliko me pamćenje služi Adnan Babajić, Memo Farma, ako govorim o tom poduhvatu zajebancije, tzv. bespotrebnog trošenja na sms poruke. O Bošnjacima kao veseljacima, konzervativcima, patrijarhalcima bi se dalo. I to jesu vrijednosti kojima se ljudi uopšte trebaju hvaliti.

Što se tiče političkih odluka, naravno da je bilo pogrešnih. Ali na svim stranama i samim time, zavisno od percepcije se može govoriti čija je veća, krupnija i bitnija. Volio bih da su zaobišle ovo područje, ali činjenice govore da se narod nije opametio i da ponovo bira iste.

3. Baš tako. Što se drugog dijela tiče, nedakvatan je termin kurčenje, naročito u ovom momentu kada imamo primjer neadekvatnih političkih odluka institucija koje ne bi smjele donositi političke odluke i koje ne bi smjele uništavati postojeće stanje izvršavajući naredbu političkog vrha.
1. Mitomanija. Teska mitomanija. Mrsko mi o tome, fakat. Ako ce ti biti lakse, Bosnjaci i Hrvati vas u stopu prate sa historijskim falsifikatima i lazima. Zalosno za citati.

2, 3...

Mrzi me i ovdje bilo sta dodati. Samo se mogu ponavljati.

Nego, imam jedno pitanje za tebe...

Da li si za referendum ako ce to znaciti sankcije od strane Amerike i EU!??
ze kalanga

#7982 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Kikibombona wrote:
ze kalanga wrote:1. Možda ti ne, ali najveći dio ovdje forumaša kreće sa tom tezom kako je Amerika garant srpske nesreće i njihove sreće.
Meni je to iskreno čudno, imajući u vidu da upravo ta Amerika zapravo na jedan monstruozan način se obračunava sa muslimanskim svijetom, uzimajući im sve ono što im je priroda dala. Ali eto, to umreženo mišljenje da sve što Srbi ne vole, mi treba da volimo je valjda posljedica te rekao bih neutemeljene želje da Amerika razori milion Srba i tako stvori viševjekovnu težnju zvanu bošnjačka republika. Ponavljam ovo je moje zapažanje. Ni ja ni ti ne želimo rat. I vjerujem najveći dio naroda. Međutim, trenutno stanje je slično onom ratnom, s jednim, na svu sreću, bitnim detaljom - nema pušaka i opasnosti da će zalutala granata odnijeti život. Sve ostalo je apsolutno isto - čak i gore. To govore podaci o prirodnom priraštaju, migraciji, bdp-u i svim drugim stvarima. Uostalom najnoviji pokušaj želje da se postigne određen cilj i provede jedan zajednički projekat do kraja doživio je debakl. Mislim na popis stanovništva. Trebam li podsjećati koliko je popisano ljudi, a koliko ih stvarno živi. Ili ukazivati da je na osnovu popisnih podataka stopa fertiliteta u Sanskom Mostu 2%?!
Hahahaha...

Pa dragi Ze, koga boli kurac sto Amerikanci satiru islamske zemlje i muslimane u njima!??? Sami su krivi, neka se glodju, ko ih jebe.

Bosnjaci se u to ne petljaju. Ne mogu nista promijeniti. Bosnjaci su mali narod i ne trebaju se bakcati konfliktima velikih sila. Bosnjaci su mali narod i trebaju se boriti za vlastiti opstanak. Od Amerikanaca i Evropljana nema boljih saveznika. Vojno, politicki, ekonomski i medijski najmocniji. Balkan je njihov.

Bosnjacima je blizi zapad u svakom pogledu od Iraka i Sirije. I kada se desi teroristicki napad u Parizu, ovdje Bosnjaci jebu milu majku islamistima. Vise Bosnjaka boli bomba u Parizu nego u Bagdadu. Francuz mu je blizi.

Kakva vjera, kakvi klinci palci. Samo manji broj vjerskih fanatika se na to lozi. Bosnjaci su za zapad.

I Srbi su za zapad. Vecina Srba bi sutra Srbiju i RS zamijenila za Austriju i Francusku da im se ukaze prilika.

Cuj tebe, trebaju se Bosnjaci buniti zato sto Amer ubija po Kandaharu i Mosulu!?? :lol: :lol: :lol: :lol: Ne buni se Egipat, ne buni se Pakistan, ne buni se Malezija, ne buni Indonezija, ne buni Saudijskska Arabija... Zasto bi se bunili mali i nebitni Bosnjaci!?? Braca, je li!??? Kurcina a ne braca!! :-) :-)

Samo se Amerike drzati. :thumbup: :D

(ovo govorim iz bosnjacke perspektive. nisam Bosnjak.)
Ako vi tako kažete gosn kiki. Ali opet, ne vidim zaista zajedničku crtu Bošnjaka i Amerikanca. Apsolutno. Sem one o "american dream-u".
Tomahawk11
Globalni moderator

#7983 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

ze kalanga wrote:
1. Možda ti ne, ali najveći dio ovdje forumaša kreće sa tom tezom kako je Amerika garant srpske nesreće i njihove sreće.
Meni je to iskreno čudno, imajući u vidu da upravo ta Amerika zapravo na jedan monstruozan način se obračunava sa muslimanskim svijetom, uzimajući im sve ono što im je priroda dala. Ali eto, to umreženo mišljenje da sve što Srbi ne vole, mi treba da volimo je valjda posljedica te rekao bih neutemeljene želje da Amerika razori milion Srba i tako stvori viševjekovnu težnju zvanu bošnjačka republika. Ponavljam ovo je moje zapažanje. Ni ja ni ti ne želimo rat. I vjerujem najveći dio naroda. Međutim, trenutno stanje je slično onom ratnom, s jednim, na svu sreću, bitnim detaljom - nema pušaka i opasnosti da će zalutala granata odnijeti život. Sve ostalo je apsolutno isto - čak i gore. To govore podaci o prirodnom priraštaju, migraciji, bdp-u i svim drugim stvarima. Uostalom najnoviji pokušaj želje da se postigne određen cilj i provede jedan zajednički projekat do kraja doživio je debakl. Mislim na popis stanovništva. Trebam li podsjećati koliko je popisano ljudi, a koliko ih stvarno živi. Ili ukazivati da je na osnovu popisnih podataka stopa fertiliteta u Sanskom Mostu 2%?!

2. Isto se može reći za Bakira. S tim, što njegove odluke automatski kopaju čitavu državu. U ovom trenutku. To što ih neki ne žele vidjeti je posljedica predrasuda.

3. Mješali su se stranci od samog početka. Samo što to nikada i niko ne želi priznati. Da je drugačije, rat bi trajao daleko manje. I na nesreću mnogih, završio sa daleko manje žrtava.

4. Ne bih uopšte komentarisao vezu srpskog i ruskog naroda. A naročito ne tvoj stav. Jer ne želim te uvrijediti, činjenicom, koliko nisi u pravu.

5. Dakle USA i EU su cijeli svijet?
Ne kazem, ima i onih koji tako razmisljaju, u tom kontekstu srece i nesrece.
Nije samo u pitanju islamski svijet (mada su zarista u posljednje vrijeme uglavnom tamo gdje je islamski svijet), velike sile su uvijek ostvarivale svoje ciljeve preko ledja slabijih. Od vremena drevnih drzava (Egipatskog, Grckog, Rimskog carstva) pa reko kolonijalnih sila do danasnjih modernih velikana.
To su pitanja o kojima se zemlje kao BiH, Hrvatska ili Srbija zaista ne mogu baviti, kao niti narodi unutar istih.
Bosnjacka republika...ne znam sta bih ti rekao. Ja sam za Bosnu i Hercegovinu, i da se ukinu kantoni, entiteti, jer su to samo paraziti koji sisaju svojim preglomaznim aparatima budzet (a koji bi se mogao usmjeriti na ekonomski razvoj). Pravi neprijatelji, moji, tvoji i svih obicnih gradjana BiH su ovi koji su na vlasti i koji putem nacionalistickih motiva dolaze do zeljenih rezultata.
Popis kao popis jeste ispao jedan veliki cirkus, ali to je u skladu sa stanjem u drzavi.

Vidi jednu stvar, meni su, sto se tice doprinosa gradjaninu, cetnici svi ovi politicari koji su na vrhu. Sve je to korumpirano i godinama lazu, a nista ne rade i kolektivno nas ukopavaju. Kad kazem cetnici, mislim na onog ko me pucao 4 godine, nikako na sve Srbe, da ne bude zabune.

Nisu se mijesali od pocetka. Pustili su prvo, zmireci na jedno oko, pa kad se nije brzo zavrsilo, onda su poceli sa mijesanjem. Realno gledajuci, kad se podvuce na kraju, vise su koristi bosanski Srbi imali od tih intervencija stranaca.

Ne vrijedja me istina, kakva god ona bila. Molim komentar te veze.

USA i EU su za Balkan - gotovo cijeli svijet. Realno. Ko to ne vidi i ne zeli priznati....ne znam. Crnogorci su otvoreno stavili do znanja sta i kako, Albanci isto tako, Srbija je odabala EU....sta da ti kazem. Da ne spominjem Hrvatsku, a onda se, kad je BiH u pitanju, stvari tesko da mogu postaviti drugacije nego sto je u regionu.
155_mm

#7984 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

zeki pusti ti kikija i ostale, drz se ti preCednika
"Mi nismo rekli da ne provodimo odluku Ustavnog suda, mi je provodimo, nama nije rečeno kako da je provodimo. Odlučili smo da je provedemo putem referenduma. Što je neko histeričan, nervozan, taman on dolazio i iz Ambasade SAD, to je njihov problem. Na nama se neće vježbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi", poručio je Dodik.
dodole je bre psihijatar za amere. sve vise me podsjeca na sadama i gadafija iz najboljih dana.

:lol: :lol: :lol: :lol:
ze kalanga

#7985 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Kikibombona wrote:
1. Mitomanija. Teska mitomanija. Mrsko mi o tome, fakat. Ako ce ti biti lakse, Bosnjaci i Hrvati vas u stopu prate sa historijskim falsifikatima i lazima. Zalosno za citati.

2, 3...

1. Cerska bitka nije prva pobjeda saveznika? Mitomanija?

2. Iskreno da Vam kažem, sankcije nisu opcija, a to vrlo dobro znaju i Mile i Bakir. Više su neko administrativno zastrašivanje u konkretnom slučaju. Tako da uopšte u ovom trenutku o njima ne treba ni razmišljati. Uostalom, previše malo područje da bi ga sankcije EU-a ili USA dotukle. Naročito imajući u vidu globalne trendove i važnost Beograda u aktuelnoj situaciji očuvanja onog što se zove stabilnost. A i da budem potpuno iskren, ako će zbog demokratskog čina uvesti sankcije, onda će samo još jedanput potvrditi moju teoriju o modernom kapitalističkom fašizmu gdje su aršini različiti.
hAZNADAR

#7986 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

ze kalanga wrote:

Ti si jednostavno, prosto receno,.. - bolestan covjek. Mitomanija je bolest i dok vjerujes u te bajke o srpskom junastvu, Bosnjacima kao bivsim Srbima izdajicama,... ti nikada neces smatrati Bosnjake narodom, ljudima,.. barem ne kao ravnopravnog u politickom smislu. Bilo bi suvisno sada ti objasnjavati o etnogenezi Bosnjaka, Bosnjanima, Crkvi Bosanskoj, idenitetu u srednjem vijeku, osmanskom uredjenju i odnosa prema hriscanima, saveznistvu Srba i Turaka i uzajamnoj pomoci, ... jer to ili ne znas ili neces da znas. A tek otpor osmanskoj i austrijkoj okupaciji, borbe za autonomiju Bosnjaka,.. to se posebno nebi uklopilo u bajku.
Bolesnici imaju potrebu da vjeruju u bajke i to se vise puta potvrdilo.
Dakle uobicajena matrica - junacki, plemeniti, izdrzljivi, casni,... narod protiv izdajnika, slabica, prelivoda, sluga,.. pretpostavljam da je nastavak te bajke da prozvane prevjere kriju komplekse bolne istine o porijeklu pa izmisljaju naciju, jezik,.. :lol: Jesam li pogodio? Onaj ko vjeruje u to, ali stvarno vjeruje - samo moze biti bolesnik i plus i gubitnik jer precjenjivanje svoje snage i kvaliteta a podcjenjivanje protivnika ne moze imati koristan ucinak.

Prizivanje slavne proslosti Cerske bitke i sl. ima ulogu samo u udzbenicima historije. Ti junacki Srbi su se izgubili, nema ih vise, te generacije su umrle i danasnji Srbi nisu vise tog kova. A to sam objasnio u dva prethodna posta koje mozes ignorisati ali i dalje stoje.
moa

#7987 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Ovako ce biti:
Izlaznost na referendum 67%,
45 gladaslo ne
48 da ostalo ne vazeci listici i prihvatanje odluke us. Hahahaha. Duduk gura rs u jos vecu bjedu i izolaciju. Ne znam sta im je ovo trebalo i zasto jednostavno ne postuju zakone u us.
harač

#7988 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by harač »

vidim još vas sve drži entuzijazam. za dva mjeseca dodik u zatvoru, rs pod zemljom :lol: hajd nek se narod malo raduje :D
stari grad Visegrad

#7989 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

ze kalanga wrote:
Kikibombona wrote:

2, 3...

1. Cerska bitka nije prva pobjeda saveznika? Mitomanija?

2. Iskreno da Vam kažem, sankcije nisu opcija, a to vrlo dobro znaju i Mile i Bakir. Više su neko administrativno zastrašivanje u konkretnom slučaju. Tako da uopšte u ovom trenutku o njima ne treba ni razmišljati. Uostalom, previše malo područje da bi ga sankcije EU-a ili USA dotukle. Naročito imajući u vidu globalne trendove i važnost Beograda u aktuelnoj situaciji očuvanja onog što se zove stabilnost. A i da budem potpuno iskren, ako će zbog demokratskog čina uvesti sankcije, onda će samo još jedanput potvrditi moju teoriju o modernom kapitalističkom fašizmu gdje su aršini različiti.
2. Iskreno da Vam kažem, sankcije nisu opcija, a to vrlo dobro znaju i Mile i Bakir. - Zasto sankcije nisu opcija? Kako ce narod i entitet bez para?

Naročito imajući u vidu globalne trendove i važnost Beograda u aktuelnoj situaciji očuvanja onog što se zove stabilnost. - :-) :-) :-) Beograd zapoceo sve ratove u zadnjih 200 godina. Od Beograda se nema sta drugo ocekivati, jer dosad nisu pokazali suprotno, jesu nekad retorikom ali ne djelima.

A i da budem potpuno iskren, ako će zbog demokratskog čina uvesti sankcije, onda će samo još jedanput potvrditi moju teoriju o modernom kapitalističkom fašizmu gdje su aršini različiti. - ne uvode sankcije zbog "demokratskog cina" vec zbog nepostivanja odluke Vrhovnog suda BiH.
Last edited by stari grad Visegrad on 18/09/2016 16:36, edited 1 time in total.
House

#7990 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by House »

kalanga se pogubio :lol: :lol: :lol: šta uradi bolan bakire, bakire....
155_mm

#7991 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

moa wrote:Ovako ce biti:
Izlaznost na referendum 67%,
45 gladaslo ne
48 da ostalo ne vazeci listici i prihvatanje odluke us. Hahahaha. Duduk gura rs u jos vecu bjedu i izolaciju. Ne znam sta im je ovo trebalo i zasto jednostavno ne postuju zakone u us.
pa sve moguce kad se glasa na listicima odstampanim u stampariji za smrtovnice. odgovarajuci rezultat ce biti definisan trenutnim stanjem na terenu i raspolozenju ambasada. tako da nije iskljuceno da izbrojavanje izbaci sasvim drugacije rezultate od glasanja.
channel10

#7992 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Sta je ovo niko Vucica ne spominje, a lik glavnokomandujuci u cjelokupnoj situVaciji?!
arzuhal

#7993 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Prije 100 godina, dok su imali ljude poput vojvode Živojina Mišića, Srbi su s pravom mogli pričati o svojoj časti, junaštvu, ponosu i slično.

Danas, nakon 1995. godine, nakon ubijanja svojih komšija, sugrađana, poznanika civila,
odvođenja ljudi iz kuća i stanova pravo u koncetracione logore (junački pljačkajući stanove, imovinu), od Prijedora do Bijeljine, mučenja i ubijanja stotina ljudi po tim kazamatima,
nakon što su puštali lokalne džukele s lanca da se svete po gradovima, da svoje frustracije liječe nad nemoćnim pojedincima čiji ih je životni uspjeh mučio, kojima su zavidjeli,
nakon što su napunili Tomašicu pa vidjeli da je malo, pa krenuli da pune i kopaju nove jame, širom Bosne,
nakon genocida u Srebrenici,
bjesomučnog četverogodišnjeg ubijanja Sarajeva u kojem su pobili 1600 djece, što snajperskim hicima, što onim uvrnutim, vrelim gelerima koji su prolazili kroz njih k'o vruć nož kroz puter,
nakon silovanja tolikih žena,
paljenja i dizanja u zrak toliko džamija,
nakon, dakle, tolikog bijesa, mržnje, zla i tame koja je ruknula iz tog srpskog naroda

ono i dalje, pominjući NATO-ovo dvomjesečno bombardovanje, govori o svojoj patnji, poniženosti i žrtvi, ono i dalje govori kako su oni časni a drugi dupelisci, kako su oni moralni a drugi povijaju glave, jedino oni isturenih prsa brane svoje dostojanstvo kojeg su drugi, za koricu hljeba, pogazili?

Hebote, i opet vidiš: tamu koju su krenuli praviti, koju su stali širiti i umnažati oko sebe, i dalje je tamo, tumaraju u njoj i kroz nju, ništa ne vide, jednako se dozivajući kroz tamu i mrak, sve im se čini da vide jasno a ništa ne vide, pa pričaju nepovezano neke stare priče, traže razloge svoje nesreće u starim razlozima i načinima...
oakville

#7994 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

channel10 wrote:Sta je ovo niko Vucica ne spominje, a lik glavnokomandujuci u cjelokupnoj situVaciji?!
Koga briga za njega, kad se sve završi, što im reče Vojislav Šešelj, on će opet biti u Beograd. I ne treba mu smetati u guranju srba u belaj, on nema šta da izgubi.
PM72

#7995 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Je li ovo Ze Kalanga opet pušta vjetrove? Još ti nismo zaboravili kretenluk kad si napisao kako djecu sunete u bibliotekama...čovjek koji to napiše i koji u to duboko vjeruje nije kompetentan ni za raspravu o ćunama.
It_is_a_Leclerc

#7996 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by It_is_a_Leclerc »

Ze Kalanga je jučer u više navrata ignorisao moje pitanje o pravnom utemeljenju odluke da entitet provodi referendum o tome treba li ili ne treba činiti krivično djelo, jer ne zna odgovor, ili ga zna, ali ga je stid priznati. :-)
PM72

#7997 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ze Kalanga je jučer u više navrata ignorisao moje pitanje o pravnom utemeljenju odluke da entitet provodi referendum o tome treba li ili ne treba činiti krivično djelo, jer ne zna odgovor, ili ga zna, ali ga je stid priznati. :-)
on pređe preko argumenata kao auto preko makadama.Malo se uvije lijevo-desno i ide svojim putem.Ja ga pitam je li sa Pala ili iz Lukavice a on šuti...a hvali se kako su mu prijatelji na listi radikala,dakle,Vojin simpatizer. :zid:
jao_situacije

#7998 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jao_situacije »

arzuhal wrote:Prije 100 godina, dok su imali ljude poput vojvode Živojina Mišića, Srbi su s pravom mogli pričati o svojoj časti, junaštvu, ponosu i slično.

Danas, nakon 1995. godine, nakon ubijanja svojih komšija, sugrađana, poznanika civila,
odvođenja ljudi iz kuća i stanova pravo u koncetracione logore (junački pljačkajući stanove, imovinu), od Prijedora do Bijeljine, mučenja i ubijanja stotina ljudi po tim kazamatima,
nakon što su puštali lokalne džukele s lanca da se svete po gradovima, da svoje frustracije liječe nad nemoćnim pojedincima čiji ih je životni uspjeh mučio, kojima su zavidjeli,
nakon što su napunili Tomašicu pa vidjeli da je malo, pa krenuli da pune i kopaju nove jame, širom Bosne,
bjesomučnog četverogodišnjeg ubijanja Sarajeva u kojem su pobili 1600 djece, što snajperskim hicima, što onim uvrnutim, vrelim gelerima koji su prolazili kroz njih k'o vruć nož kroz puter,
nakon, dakle, tolikog bijesa, mržnje, zla i tame koja je ruknula iz tog srpskog naroda

ono i dalje, pominjući NATO-ovo dvomjesečno bombardovanje, govori o svojoj patnji, poniženosti i žrtvi, ono i dalje govori kako su oni časni a drugi dupelisci, kako su oni moralni a drugi povijaju glave, jedino oni isturenih prsa brane svoje dostojanstvo kojeg su drugi, za koricu hljeba, pogazili?

Hebote, i opet vidiš: tamu koju su krenuli praviti, koju su stali širiti i umnažati oko sebe, i dalje je tamo, tumaraju u njoj i kroz nju, ništa ne vide, jednako se dozivajući kroz tamu i mrak, sve im se čini da vide jasno a ništa ne vide, pa pričaju nepovezano neke stare priče, traže razloge svoje nesreće u starim razlozima i načinima...
davno je to rečeno u Knjizi
uzeta im pamet i razum..
PM72

#7999 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Radikal se ispalio.Našao se u poslu. ;-) Sačekaće dan dva pa opet...
LBVIEW

#8000 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

arzuhal wrote:Prije 100 godina, dok su imali ljude poput vojvode Živojina Mišića, Srbi su s pravom mogli pričati o svojoj časti, junaštvu, ponosu i slično.

Ispostavlja se da je Fudo ipak bio u pravu kad je rekao: "nabiti sto dalje od sebe" kako nikad vise ne bi bili u prilici lijeciti svoje frustracije na drugima.Niti empatije,niti morala niti zrnca kajanja. :oops:
Locked