SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alternativac1

#7976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alternativac1 »

Fox_Fox wrote:
Alternativac1 wrote:Miran dan u Sarajevu za čudo. Ostaje da vidimo da li će u ovoj pijanoj noći sa subote na nedelju biti incidenata. :D
Ne znam šta im je večeras ali od BBI do Otoke na svakom semaforu patrola i svaka patrola zaustavila nekoga. Kod Doma Armije kornjače zaustavljaju.. Ljepota za vidjeti.

Još da počnu racije organizovati vikendom bilo bi u fulu.
Ali i ja kontam da je to sve dok malo raja ne zaboravi na tragično stradale studentice..
Kataklinger

#7977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kataklinger »

Kad ce racija u Walter? Dole sve snifferi po onim hodnicima i wc-ovima...
Nepass

#7978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

JThomas wrote:svakako je opravdan strah da će država pokazati već tradicionalnu blagost prema bogatijim i uvezanijim počiniocima krivičnih djela, a navedene izvlakuše su samo neke od mogućih. da je fukara i da se sudi normalno koliko je kod nas moguće, stvarnih, realnih olakšavajućih okolnosti naprosto nema. a otežavajućih ima ceker, to je svakome jasno.

odlazak u jebeno rudo može biti samo bijeg. ne mora se ni bježati na područje druge države, bijeg i sakrivanje mogu biti i kod nane u podrumu, ali to ne mijenja suštinu. a znao je, morao je znati šta je uradio i da ga se traži. naravno, ovo je kako jeste i kako bi se to gledalo za fukaru. a strah da neće biti tako je svakako iskustveno opravdan.

sve ovo što se nabraja možete smisliti i sami ako se malo potrudite, i bez advokata. ali ako niste uvezani neće piti vode, kao što i ne bi trebalo...a ako jeste hoće.
Da je sud/ tuzilastvo radilo kako treba, da nije nepotizna, stele i opcenite kurcobolje u svakoj prokletoj pori ovog drustva ovaj imbecil bi bio davno procesuiran zbog svojih 40 prekrsaja i kaznenih djela. Vjerovatno bi kobne noci bio iza resetaka i ne bi imao priliku da ubije dvije djevojke.
Hoce li iko odgovarati zbog toga? Hoce li se to igdje spomenuti?
Sumnjam, vec cemo imbecila posto ga predaju, nakon mjesec vidjeti kako u vatri udara po palacinkama uz teme kako ide 2.0 motor Alahami, sestremi.
Nepass

#7979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Alternativac1 wrote:
Fox_Fox wrote:
Alternativac1 wrote:Miran dan u Sarajevu za čudo. Ostaje da vidimo da li će u ovoj pijanoj noći sa subote na nedelju biti incidenata. :D
Ne znam šta im je večeras ali od BBI do Otoke na svakom semaforu patrola i svaka patrola zaustavila nekoga. Kod Doma Armije kornjače zaustavljaju.. Ljepota za vidjeti.

Još da počnu racije organizovati vikendom bilo bi u fulu.
Ali i ja kontam da je to sve dok malo raja ne zaboravi na tragično stradale studentice..
Isto kao kad su na socijalnom udarene one dvije zena, policija na svakoj raskrsnici 30 dana posle toga nigdje nikog.
pepeljara

#7980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

kudrilo wrote:
and wrote:nejasni su mi ljudi koji kod nas na pješačkom prelazu dignu glavu, lagano kuliraju, kontaju zeleno je ne smije im niko ništa.
Pa u kakvoj džungli živimo, na zeleno dobro pogledati i po mogućnosti pretrčati. na žalost
Danas umalo i ja ne završih u članku nekom ko žrtva. Prelazim ulicu, znači ZELENO, da zelenije ne može biti, nije ni počelo treptati. Bog me spasio pa sam slučajno pogledao desno i vidio sam da se auto neće zaustaviti i da će me opaliti, bukvalno sam skočio da me fuli. Stade frajer, ja ga pogledah, pokazujem mu na svjetlo, mašem mu rukom, a on ova faca kao ono "izvini, šta ću"... Opet ponavljam, HVALA BOGU da slučajno pogledah na desno, ne bi me ubio frajer, nije bila ta brzina, ali da bi me sastavljali 2 sata, bi.
sreca drug :thumbup:
Ja uvijek kazem nece te semafor udariti, nego vozac, ne paznja, i ko sve ne...
I sam sam vozac, stanem provjerim, nastavim kod semafora...bez obzira sto iza sebe cujem salvu truba...
insaneinthebrain

#7981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

miran kako da ne :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161023006
O'zone
Globalni moderator

#7982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Dva kombija i Nissan Patrol specijalne jedinice u Velikom parku te nekih 10-ak specijalaca. Izgledaju kao da odmaraju nako ne obavezno
supercali

#7983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Sinoc su oni zaustavljali auta preko puta bbi banke
O'zone
Globalni moderator

#7984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

supercali wrote:Sinoc su oni zaustavljali auta preko puta bbi banke
Ispred nosa im projurise dva Audija trojke i bordo Petica
Tercius

#7985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

O'zone wrote:
supercali wrote:Sinoc su oni zaustavljali auta preko puta bbi banke
Ispred nosa im projurise dva Audija trojke i bordo Petica
Vjerujem da jesu i tu je opet problem sto izgleda da kad bi sve sefove iz Mupa Kantona za jedan sto stavio ne bi mogli proci test inteligencije.Stavis ljude sa dugim cijevima sprcas ih 10 u jedan kombi, a totalno ti i ne padne na pamet da mozda stavis i jedno vozilo koje bi sluzilo za potjeru.I u jeku svega ovoga ne znam zasto je samo jedan presretac u gradu pored jos 5-6 njih koji prde u garazi,i ne znam fakat zasto ta ista specijalna jos nekom nije iskrivila lobanju na sred Titove.Treba Mektica nalozit da dovede neke policijske savjetnike iz Rusije, jer ocito je da ovi sto prave nekakve planove veze blage nemaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Tesko da su izvedive potjere po gradu.
To bi bio haos.
MOSALJOZE

#7987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Kakav haos kad te murija zaganja tu staješ odma nema tu razmišljanja.
Sve i da pokušaš pobjeći ima još xy patrola koje te mogu zaustaviti.
insomnia78

#7988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

:D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Tomahawk11 wrote:Tesko da su izvedive potjere po gradu.
To bi bio haos.
Licno gledao 2-3, blokiranje, i okretanje pod rucnom i sl.
Moguce je...

Samo ni meni nije to jasno... vidim, rasporedili su na svakoj raskrsnici po jedno vozilo... i prolijecu pored isto kao da ih i nema... koja je svrha onda?
kloniran

#7990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

zastrasivanje obicnog naroda
splinter

#7991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Večeras oko 21 na Skenderiji patrola u laganini sjedi autu a lik hladno prolazi na crveno ( raskrsnica Hamze Hume prema Maršala Tita)
Sreća usporih na svoje zeleno, inače bih pravo na njega. Nije dovoljno samo natakarit patrolu na svaku raskrsnicu, treba malo i noge protegnuti.
peepeep

#7992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

splinter wrote:Večeras oko 21 na Skenderiji patrola u laganini sjedi autu a lik hladno prolazi na crveno ( raskrsnica Hamze Hume prema Maršala Tita)
Sreća usporih na svoje zeleno, inače bih pravo na njega. Nije dovoljno samo natakarit patrolu na svaku raskrsnicu, treba malo i noge protegnuti.
Treba uvesti đipiesove, obavezne fizičke testove koji će biti pravo rigorozni i treba se postarati da svako ko ne odradi svoj posao dobije otkaz, ostane bez pemzije i, u zavisnosti od težine zajeba, završi u Zenici na kupanju.
Jedini način da se ovi naši levati pokrenu.
drug_profi

#7993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Znači ova demonstracija brojnosti i agilnosti je samo šarada.
cvrčak_na_hedonizmu

#7994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Logično da je sarada kada zimi više sjede u jednoj praonici na vojničkom polju nego sto su napolju. Neće da se javljaju na pozive za intervenciju, a i što bi, lijepo, toplo, ima i meze :oops:

Ova obična drotovija je (pre)smiješna. Većina niti hoće da radi, niti su u stanju da rade kako treba. Bolje se i ne može očekivati kada je većina došla do posla jal' preko štele, familije ili kupovinom posla. Znam dosta momaka ( tipa završen DIF ) koji su aplicirali da budu drotovi, nijedan nije prošao. Ispravni likovi. Jedan je sada u Holandiji, drugi radi na pumpi. Da je takvih više, ACABI bi bili normalniji i savjesniji. Tu nema dileme. Prva linija reda i zakona je drotovija. Znajući kakva je nasa drotovija uopste me ne čudi situacija u kojoj se nalazimo.

Jer su takvi kakvi jesu imamo situaciju da debili gundjaju kako se mrznu po ulicama i jebu sitnu boraniju. Čim prođe furtutma, eto njih na staro - buhtle, kafe, kladionice i gladjenje muda dok se boje ne rastope :oops:

Doduše, kakav narod takva i drotovija. Stoka :oops:
Nepass

#7995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

drugi profil wrote:Znači ova demonstracija brojnosti i agilnosti je samo šarada.
Ja vidjeh jucer da zaustavljaju, bila je i patrola koja je kruzila po gradu, ono lagano. Bilo ih je i u civilu. Kod amka na bistriku oni u crnom sa kombijem zaustavljaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Jos malo
I onda bek tu d kolotecina
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drugi profil wrote:Znači ova demonstracija brojnosti i agilnosti je samo šarada.
samo oslikava nemoć od strane odgovornih i nemanje blage veze šta se treba raditi. pa je najlakše, hajmo malo na ulice, povećati brojnost, neka ljudi vide da smo prisutni i to je to. kad se priča malo smiri, a silom proteka vremena i hoće, onda opet na staro.

pa zar se već zaboravilo slavodobitnog dolaska na čelo ministarstva Nermina Pećanca. čovjek koji je trebao riješiti sve probleme, i policije i građana.

napravio genijalan plan da se policija mrzne na tramvajskim stanicama par hefti i to je to. obavio čovjek misiju. raja se malo smirila, policija dobila izgovor za bolovanje.

kao i u svemu, nigdje sistema, nigdje planiranja, nigdje smislenog djelovanja: od gradske arhitekture do povratka raseljenih. sve su ad hoc rješenja, u službi klepanja love.
drug_profi

#7998 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nepass wrote:
Ja vidjeh jucer da zaustavljaju, bila je i patrola koja je kruzila po gradu, ono lagano. Bilo ih je i u civilu. Kod amka na bistriku oni u crnom sa kombijem zaustavljaju.
Izgleda da zaustavljaju samo one koji hoce stati.

Poslano sa Tipfeler mašine
The BEN10

#7999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Logično da je sarada kada zimi više sjede u jednoj praonici na vojničkom polju nego sto su napolju. Neće da se javljaju na pozive za intervenciju, a i što bi, lijepo, toplo, ima i meze :oops:

Ova obična drotovija je (pre)smiješna. Većina niti hoće da radi, niti su u stanju da rade kako treba. Bolje se i ne može očekivati kada je većina došla do posla jal' preko štele, familije ili kupovinom posla. Znam dosta momaka ( tipa završen DIF ) koji su aplicirali da budu drotovi, nijedan nije prošao. Ispravni likovi. Jedan je sada u Holandiji, drugi radi na pumpi. Da je takvih više, ACABI bi bili normalniji i savjesniji. Tu nema dileme. Prva linija reda i zakona je drotovija. Znajući kakva je nasa drotovija uopste me ne čudi situacija u kojoj se nalazimo.

Jer su takvi kakvi jesu imamo situaciju da debili gundjaju kako se mrznu po ulicama i jebu sitnu boraniju. Čim prođe furtutma, eto njih na staro - buhtle, kafe, kladionice i gladjenje muda dok se boje ne rastope :oops:

Doduše, kakav narod takva i drotovija. Stoka :oops:

Uveliko se slažem sa postom. Nedavno sam pratio kako su izveli policajce da na semaforima prate prelazak pješaka: ljudi im prelaze kroz crveno a oni blehnu. Al bitno je da je murija ko bajagi na radnom mjestu...
pepeljara

#8000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Cisto poredjenja radi
-U americi kad vidis murijasa na cesti sjebes se. Ko da si navy seals pustio na cestu da prati promet :D Nema zajebancije...Kod nas je to dosta drugacije :D
Post Reply