Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#7976 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote: Image
Kakav papanluk. :-)
MikroBelaj

#7977 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MikroBelaj »

:D
Pandakonda

#7978 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

France fears that Russia is trying to push Marine Le Pen to victory

https://cdnpoli.net/links/france-fears- ... ory-451555

Pa ima li koji kandidat da ga rusi ne guraju ? :lol:
burgundy

#7979 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Pandakonda wrote:France fears that Russia is trying to push Marine Le Pen to victory

https://cdnpoli.net/links/france-fears- ... ory-451555

Pa ima li koji kandidat da ga rusi ne guraju ? :lol:
Pohakirase rusi sve zivo,jos kad dodamo polonijum i dioksin,nema price. Prezidjent Putko :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7980 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

MikroBelaj wrote: :D
:lol:

ovo je bilo dobro kad je dolazio

https://vimeo.com/111524259
Pandakonda

#7983 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Kat

#7984 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

Jedan od komentara
It feels like the U.S has become a real life South Park episode.
It_is_a_Leclerc

#7985 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

John Oliver, kao što se i očekivalo, urnirao po so called predsjedniku Trumpu i svima koji ga podržavaju.

Lijepo.
jeza u ledja

#7986 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:Sad kad i nama pukne zabranu :D

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bosa ... /170213114
:shock:

Runs in the family. :skoljka: :run:
jeza u ledja

#7987 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kat wrote:
Jedan od komentara
It feels like the U.S has become a real life South Park episode.
Hahaha ovo zadnje sa reklamama :lol: :lol: :lol: :pisnuo: :pisnula:

Ali moze se fino pogledati ovo otprilike od sredine videa o cemu mi pricamo godinama, a bogami i danas - kako se mogu formirati lazne vijesti i na koji nacin se one sire, te kako razaznati stvarni izvor od laznog, tj. trollovi. U Bijeloj kuci sjedi njihov kralj, King of Trolls kako ga sami nazvase.

"GDP was below zero", to mu je do sad mozda najbolji quote.
jeza u ledja

#7988 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Michael Flynn dao ostavku. Ne znam jeste li pratili pricu, WaPo je mescini izbacio clanak prije dan-dva, da je pricao s Rusima jos u decembru, valjda obecavao kule i gradove ne znam ni ja tacno detalje, ne stigoh sve pohvatat. Uglavnom danas slusam kao i Trump ce se pozabaviti time, kontam u vidi ozbiljno je shvatio. Spominjao se Pence...Helem, ostavka.

Michael Flynn je umirovljeni general koji je bio kontroverzan vec od ranije. Donald Trump ga je izabrao za National Security Advisor. Znaci u roku manje od mjesec dana vec je uspio izgubiti jednog covjeka iz svog tima. Znaci ovo nije medijski spin, nije alternativni fakat, ovo je stvarnost - covjek je zvanicni sluzbenik, i evo sada vise nije.

Sta to govori o predsjedniku?

Ovo je garant neki presedan. Sumnjam da je iko prije u tako kratkom roku zavrsio sa tom pozicijom. :zzzz:
General War

#7989 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

jeza u ledja wrote:Michael Flynn dao ostavku. Ne znam jeste li pratili pricu, WaPo je mescini izbacio clanak prije dan-dva, da je pricao s Rusima jos u decembru, valjda obecavao kule i gradove ne znam ni ja tacno detalje, ne stigoh sve pohvatat. Uglavnom danas slusam kao i Trump ce se pozabaviti time, kontam u vidi ozbiljno je shvatio. Spominjao se Pence...Helem, ostavka.

Michael Flynn je umirovljeni general koji je bio kontroverzan vec od ranije. Donald Trump ga je izabrao za National Security Advisor. Znaci u roku manje od mjesec dana vec je uspio izgubiti jednog covjeka iz svog tima. Znaci ovo nije medijski spin, nije alternativni fakat, ovo je stvarnost - covjek je zvanicni sluzbenik, i evo sada vise nije.

Sta to govori o predsjedniku?

Ovo je garant neki presedan. Sumnjam da je iko prije u tako kratkom roku zavrsio sa tom pozicijom. :zzzz:
To je stara prica, jos prije izbora...kao par puta se sastao sa ruskim ambasadorom pa pricali o svemu drgom osim o rusiji i sankcijama, pa ispalo da ipak jesu. :D
Gojeni H

#7990 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:Jes meni ovaj francuski romantican.Evo i fudo mi sad romantican.
Nemoj ga samo pocet' zvat' Fudice. Poceo @stakasa, pa hoce Fudo da ga zbode.
daddy-kool

#7991 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:Michael Flynn dao ostavku. Ne znam jeste li pratili pricu, WaPo je mescini izbacio clanak prije dan-dva, da je pricao s Rusima jos u decembru, valjda obecavao kule i gradove ne znam ni ja tacno detalje, ne stigoh sve pohvatat. Uglavnom danas slusam kao i Trump ce se pozabaviti time, kontam u vidi ozbiljno je shvatio. Spominjao se Pence...Helem, ostavka.
Odlično, počeo je pritisak na njihove veze sa Rusima.
Moguće da je Pence imao svoje prste umiješane u ovo.

Ovo je ta cvjećka:
Islam is a political ideology. It is a political ideology. It definitely hides behind this notion of it being a religion. And I have a very, very tough time because I don’t see a lot of people screaming ‘Jesus Christ’ with hatchets or machetes or rifles shooting up clubs or hatcheting, literally axing families on a train, or like they just killed a couple of police officers with a machete. It’s unbelievable. So we have a problem.

It’s like cancer. You know, I’ve gone through cancer in my own life. So it’s like cancer. And it’s a like a malignant cancer, though, in this case. It has metastasized.

....

He is also an anti-Semite and a racist, who once shared a tweet “Not anymore, Jews. Not anymore” and endorsed Mike Cernovich, who says “diversity is code for white genocide.”
burgundy

#7992 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Dobro je sto je dao ostavku u startu.Pence bi takodje trebao biti ispitan,sumnjiv mi je lik,ali eto radi posao potrcka dobro za sad.Tilerson najvise zna Putina od svih njih,ali sumnjam da je radio nesto mimo biznisa,jer ipak je bio CEO globalne kompanije tad.Mattis je najveci mangup od svih njih,pravi patriota i pametan cova.Tramp se podcjenjuje u vezi Putina.Ako je Obama bio slabic u odnosu na Putka,Tramp mu nece ostati duzan.Istina je da zeli bolje odnose sa rusima ali ne po svaku cijenu.I Regan je bio dobar sa Gorbachovom.Kauboji su se vratili u bijelu kucu.
daddy-kool

#7993 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Dobar članak.

http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... dium=email

The Madness of King Donald

Image

Then there is the obvious question of the president’s mental and psychological health. I know we’re not supposed to bring this up — but it is staring us brutally in the face. I keep asking myself this simple question: If you came across someone in your everyday life who repeatedly said fantastically and demonstrably untrue things, what would you think of him? If you showed up at a neighbor’s, say, and your host showed you his newly painted living room, which was a deep blue, and then insisted repeatedly — manically — that it was a lovely shade of scarlet, what would your reaction be? If he then dragged out a member of his family and insisted she repeat this obvious untruth in front of you, how would you respond? If the next time you dropped by, he was still raving about his gorgeous new red walls, what would you think? Here’s what I’d think: This man is off his rocker. He’s deranged; he’s bizarrely living in an alternative universe; he’s delusional. If he kept this up, at some point you’d excuse yourself and edge slowly out of the room and the house and never return. You’d warn your other neighbors. You’d keep your distance. If you saw him, you’d be polite but keep your distance.

I think this is a fundamental reason why so many of us have been so unsettled, anxious, and near panic these past few months. It is not so much this president’s agenda. That always changes from administration to administration. It is that when the linchpin of an entire country is literally delusional, clinically deceptive, and responds to any attempt to correct the record with rage and vengeance, everyone is always on edge.

There is no anchor any more. At the core of the administration of the most powerful country on earth, there is, instead, madness.

Image
Pandakonda

#7994 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Flynn poprica sa Rusijom, da ostavku. Hillary proda 20% Američkog uraniuma Rusiji i dobije nagradu od 150 miliona :-)

Do duse ovaj je lagao Pencu tako da je donekle ispravna odluka :-)
jeza u ledja

#7995 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:Tramp se podcjenjuje u vezi Putina.Ako je Obama bio slabic u odnosu na Putka,Tramp mu nece ostati duzan.Istina je da zeli bolje odnose sa rusima ali ne po svaku cijenu.I Regan je bio dobar sa Gorbachovom.Kauboji su se vratili u bijelu kucu.
Pa mislim da je ocigledno da je to narativ kakvog Trumpovi fanovi sklapaju da si objasne njegovu "ljubav" sa Putinom. Samo vi ne shvatate da nije nuzno fora u tome da je Trump mozda haver s njim zbog nekih navodnih business deals ili slicno. I ja mislim da Trump vrlo moguce shvata taj odnos kao pragmatican, ali oprezan, da misli da ce biti tough kad zatreba i tako. No bojazan je ta da nije Rusima bilo bitno ko ce biti predsjednik Amerike u smislu prijateljske vanjske politike, vec da su u Bijeloj kuci htjeli predsjednika kojim ce moci manipulisati. Upravo zato se vec sada spominjala mogucnost ucjenjivanja Trumpa, nekim navodnim snimcima iz Moskve. Evo sada imas situaciju u kojoj su Rusi nedvojbeno imali uticaj na desavanja u Washingtonu. Ti s njima dobar, oni te poslije mogu ucjenjivati prijetnjom pustanja balona u americku javnost o tvojoj izdaji americkih interesa, ili bilo cim privatnim sto su eventualno o tebi nakupili svih ovih godina. E, tu je pravi problem, ne u tome da li ce Trump mozda biti mlakonja u odnosima s Rusijom.
Ja napisah prije par mjeseci da se sva ova ljubav s Putinom moze vrlo brzo promjeniti u nesto sasvim suprotno. Takodje je par nas pricalo o mogucnosti da je sva ona prica o uticaju ruskih organizacija na plasiranje vijesti tokom izbora samo vrh ledenog brijega koji ce se u narednim godinama otkrivati sve vise. Pa eto bumo videli.

Mislim da mnogi Trumpovi glasaci koji nisu odrasli na stranicama tipa Breitbart ili InfoWars ne shvataju sta Putin predstavlja u alt-right pokretu, a pogotovo ne zasto je to tako. On predstavlja uzor svim zapadnim nacionalistima, u borbi protiv islamskog terorizma, u borbi protiv globalizacije, u borbi protiv multi-kulti, kumbaya, LGBTQA, otvorene granice, neoliberalizam, i sve to tako na kamaru. Moje je misljenje da je ruska masinerija godinama radila na promociji svog imidza putem soft power, donekle slicno kako to Amerika radi decenijama, samo na mnogo subverzivniji, alternativniji, fake-news nacin i da je upravo na taj nacin dospjela i do americkih glasaca. I nije to samo uticaj u Americi, to je tako sirom svijeta. Russia Today je postala ruska verzija Voice of America, s razlikom u tome sto je RT slicnija metodama Alexa Jonesa ili onog Aliens Guy sa History Channel nego normalnom novinarstvu. Uostalom, to sirenje fake news putem socijalnih mreza mozes vidjeti i ovdje.
E, preko takvih medija, pod uticajem takvih obavjestajnih sluzbi - Trump je dobijao svoje vijesti, godinama. Vjerovatno je tu negdje, citajuci takve vijesti i on prelomio kad je odlucio da run for president. To mu dodje ko zaraza jebiga, epidemija. Deset godina mu takvi izvori formiraju misljenje, gdje je sasvim nebitno da li je nesto provjerljivo netacno. On ce vjerovati izvoru, nece vjerovati common sense. Cak i kad ga istina gleda u oci on ce nacin da objasni tu nelogicnost. I tako, kao sto onaj video iznad zorno pokazuje, preko ruskih obavjestajnih sluzbi - do Breitbarta - do predsjednika - do obicnog glasaca koji te lazi uzima kao fakte.

Boga pitaj sta ce jednog dana, za 10, 20 godina pisati o ovome. Sta god to bude, bice zanimljivo stivo. Oko toga se bar mozemo svi sloziti. :D :skoljka:
burgundy

#7996 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

jeza u ledja wrote:
burgundy wrote:Tramp se podcjenjuje u vezi Putina.Ako je Obama bio slabic u odnosu na Putka,Tramp mu nece ostati duzan.Istina je da zeli bolje odnose sa rusima ali ne po svaku cijenu.I Regan je bio dobar sa Gorbachovom.Kauboji su se vratili u bijelu kucu.
Pa mislim da je ocigledno da je to narativ kakvog Trumpovi fanovi sklapaju da si objasne njegovu "ljubav" sa Putinom. Samo vi ne shvatate da nije nuzno fora u tome da je Trump mozda haver s njim zbog nekih navodnih business deals ili slicno. I ja mislim da Trump vrlo moguce shvata taj odnos kao pragmatican, ali oprezan, da misli da ce biti tough kad zatreba i tako. No bojazan je ta da nije Rusima bilo bitno ko ce biti predsjednik Amerike u smislu prijateljske vanjske politike, vec da su u Bijeloj kuci htjeli predsjednika kojim ce moci manipulisati. Upravo zato se vec sada spominjala mogucnost ucjenjivanja Trumpa, nekim navodnim snimcima iz Moskve. Evo sada imas situaciju u kojoj su Rusi nedvojbeno imali uticaj na desavanja u Washingtonu. Ti s njima dobar, oni te poslije mogu ucjenjivati prijetnjom pustanja balona u americku javnost o tvojoj izdaji americkih interesa, ili bilo cim privatnim sto su eventualno o tebi nakupili svih ovih godina. E, tu je pravi problem, ne u tome da li ce Trump mozda biti mlakonja u odnosima s Rusijom.
Ja napisah prije par mjeseci da se sva ova ljubav s Putinom moze vrlo brzo promjeniti u nesto sasvim suprotno. Takodje je par nas pricalo o mogucnosti da je sva ona prica o uticaju ruskih organizacija na plasiranje vijesti tokom izbora samo vrh ledenog brijega koji ce se u narednim godinama otkrivati sve vise. Pa eto bumo videli.

Mislim da mnogi Trumpovi glasaci koji nisu odrasli na stranicama tipa Breitbart ili InfoWars ne shvataju sta Putin predstavlja u alt-right pokretu, a pogotovo ne zasto je to tako. On predstavlja uzor svim zapadnim nacionalistima, u borbi protiv islamskog terorizma, u borbi protiv globalizacije, u borbi protiv multi-kulti, kumbaya, LGBTQA, otvorene granice, neoliberalizam, i sve to tako na kamaru. Moje je misljenje da je ruska masinerija godinama radila na promociji svog imidza putem soft power, donekle slicno kako to Amerika radi decenijama, samo na mnogo subverzivniji, alternativniji, fake-news nacin i da je upravo na taj nacin dospjela i do americkih glasaca. I nije to samo uticaj u Americi, to je tako sirom svijeta. Russia Today je postala ruska verzija Voice of America, s razlikom u tome sto je RT slicnija metodama Alexa Jonesa ili onog Aliens Guy sa History Channel nego normalnom novinarstvu. Uostalom, to sirenje fake news putem socijalnih mreza mozes vidjeti i ovdje.
E, preko takvih medija, pod uticajem takvih obavjestajnih sluzbi - Trump je dobijao svoje vijesti, godinama. Vjerovatno je tu negdje, citajuci takve vijesti i on prelomio kad je odlucio da run for president. To mu dodje ko zaraza jebiga, epidemija. Deset godina mu takvi izvori formiraju misljenje, gdje je sasvim nebitno da li je nesto provjerljivo netacno. On ce vjerovati izvoru, nece vjerovati common sense. Cak i kad ga istina gleda u oci on ce nacin da objasni tu nelogicnost. I tako, kao sto onaj video iznad zorno pokazuje, preko ruskih obavjestajnih sluzbi - do Breitbarta - do predsjednika - do obicnog glasaca koji te lazi uzima kao fakte.

Boga pitaj sta ce jednog dana, za 10, 20 godina pisati o ovome. Sta god to bude, bice zanimljivo stivo. Oko toga se bar mozemo svi sloziti. :D :skoljka:
Rusi su dok je trajala kampanja indirektno podrzavali republikance,posto je Clintonka zauzela taj tough stav naspram njih.Da odnosi izmedju dvije zemlje mogu biti jako dobri pokazao je Bush.Zasto je Obama htio drugaciji kolosijek to samo on zna,govorimo prije Krima i Donbasa.Opet je Ukrajina i mijesanje amera tu glavni krivac ,narandzasta revolucija.Putinu je smrt NATO na ruskim granicama.Ta prica o nekim ucjenama kurvi,je samo to,obicna prica.Platio bi to Soros masno da je bilo.Pussy's nisu problem za Trampa ocigledno:).Ucijene ne mozemo ocekivat,jer Putinu treba kes.A sankcije i cijena energenata na kojima Putin bazira svoju moc je i dalje niska.Najveca drzava na svijetu naravno da mora raditi na svom imidzu,jos kad znamo da nije bio bas sjajan.RT je sam Putin kao pravi diktator stvorio.Trebamo imati nesto kao CNN, Al Jazeera.Zajednicke stavove Tramp i Putin mogu naci unistanjem ISIL-a,dalje moze nastaviti Exxon i to su odmah bolji odnosi.
jeza u ledja

#7997 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ih, sto ti to bas ruzicasto obojio. Daj boze da je tako.
Ali ja to nikako ne vidim tako, bas zbog okupacije Ukrajine, intervencije u Gruziji, a onda i posredno i odnosa na Balkanu. A eto i to zbog nacina na koji RT stvara vijesti. Mislim zajebi pricu o Americi uopste, kad vidis kakve tamo teorije zavjere furaju :shock: , kazem ti isto InfoWars. I onda to povezes s tim da RT nije privatna prcija nego drzavni medij, zapitas se....

Al eto kazem daj boze da je tako kako ti kazes.
Kikibombona

#7999 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

daddy-kool wrote:
Odlično, počeo je pritisak na njihove veze sa Rusima.
Moguće da je Pence imao svoje prste umiješane u ovo.

Ovo je ta cvjećka:
Islam is a political ideology. It is a political ideology. It definitely hides behind this notion of it being a religion. And I have a very, very tough time because I don’t see a lot of people screaming ‘Jesus Christ’ with hatchets or machetes or rifles shooting up clubs or hatcheting, literally axing families on a train, or like they just killed a couple of police officers with a machete. It’s unbelievable. So we have a problem.

It’s like cancer. You know, I’ve gone through cancer in my own life. So it’s like cancer. And it’s a like a malignant cancer, though, in this case. It has metastasized.

....

He is also an anti-Semite and a racist, who once shared a tweet “Not anymore, Jews. Not anymore” and endorsed Mike Cernovich, who says “diversity is code for white genocide.”
General Flin je turski igrac. Turci su totalno ogorceni njegovom ostavkom. Eno placu preko medija. Ulozili su velike pare u njega i polagali nade.

Erdoganov portcko, zdra'o!

Our ally Turkey is in crisis and needs our support

http://thehill.com/blogs/pundits-blog/f ... ur-support
#Flynn: "We need to adjust our foreign policy to recognize #Turkey as a priority."
Napisao je veliki broj afirmativnih tekstova o Turcima, a njegove veze sa turskim zvanicnicima i lobistickim krugovima su detaljno obradjene.
Joyce Karam
@Joyce_Karam
14 h
Winners from #Flynn departure: •Pence •Bannon •Christie •Mattis Losers: •Russia •Turkey lobby group •Islamophobes
Pandakonda

#8000 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Its going down boisss :D

Trump expects Russia to ‘return Crimea' – White House

https://www.rt.com/usa/377346-spicer-ru ... rn-crimea/
Post Reply