Republika Turska

Post Reply
Zgoljo

#7976 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Haris.ba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kaze - razmatra se smrtna kazna za ucesnike.

Sultanski i nadasve demokratski.
A koja je kazna za vojni udar u Americi? Ili za pobunu? https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_p ... ble_crimes

Joj što ne mogu dvostrukih standarda. Koja je kazna za vojnika koji je tenkom isfaširao državljanina svoje zemlje?
Upravo.Nemaju primjedbe sto u Americi ili Rusiji takvi ni nemaju pravo na sudjenje nego se likvidiraju po kratkom postupku.Isto bi bilo i u demokratskoj zapadnoj Evropi.
Ali eto gnusaju se toga u Turskoj :-)
arzuhal

#7977 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

pici wrote:Image

ovo je prava istina :thumbup:
Ima razloga da vjerujem u to, baška što je Turska počela da gleda vlastite interese i popravlja odnose s komšilukom i Rusijom.
Herr Flick

#7978 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

Zgoljo wrote:
Herr Flick wrote:Cudno kako nema Erdoganovih protivnika na ulicama,a svako malo u Istanbulu protesti protiv njega,niđe veze :-)
Odgovor na to je jednostavan,tome se cudi samo onaj ko je popusio propagandu.
Razumom obdaren covjek je sinoc sve vidio sam,ne treba mu niko soliti pamet.
Na stranu teorije zavjere,ali fakat je previse cudno,svako malo protesti protiv njega,covjek bi ocekivao da iziđu oni sa vojskom noseci slike Ataturka,međutim nis od toga :-) :-) :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#7979 Re: Republika Turska

Post by mali_milojica »

Edin H. wrote:
Haris.ba wrote:

A koja je kazna za vojni udar u Americi? Ili za pobunu? https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_p ... ble_crimes

Joj što ne mogu dvostrukih standarda. Koja je kazna za vojnika koji je tenkom isfaširao državljanina svoje zemlje?

Pa zar se ne furaju da hoce u Evropu, a ne Ameriku?
Daj ne kakite Boga vam. Pa u Francuskoj bi visili po Jelizejskim poljima ili na Big Benu u Londonu kao plakati,da opominju narod.
General War

#7980 Re: Republika Turska

Post by General War »

:lol: Lazanski Car :-)
155_mm

#7981 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

mO k3 wrote:Image
Image

da nije bilo Pazarca, sad bi vojska vodila Maticu :bih:... vako treba a ne oko sebilja se okupljat
pa to je to. dok je ovaj bosnjo djelovao na kopnu onaj bosnjo pilot sto razbuca onog bacusku i sto spava u avionu sa punim gasom i pod rucnom pomeo onaj helikopter i zavrsena prica.
:D

nek se je ovo ovako brzo zavrsilo. i iskreno saucesce porodicama poginulih.
Krokodajl

#7982 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Ovo će ujediniti Turski narod, svi su uz demokratsku vlast.
Turci će napokon skontati Erdoganove riječi da je neprijatelj TUrske nije samo izvana nego i iznutra i da to nije samo PKK...
O'zone
Globalni moderator

#7983 Re: Republika Turska

Post by O'zone »

Herr Flick wrote:
Zgoljo wrote:
Herr Flick wrote:Cudno kako nema Erdoganovih protivnika na ulicama,a svako malo u Istanbulu protesti protiv njega,niđe veze :-)
Na stranu teorije zavjere,ali fakat je previse cudno,svako malo protesti protiv njega,covjek bi ocekivao da iziđu oni sa vojskom noseci slike Ataturka,međutim nis od toga :-) :-) :lol:
Pa isto kao kod nas : svi protiv SDA a SDA uvijek skoro dobije izbore.
It_is_a_Leclerc

#7984 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

KB9 wrote:

imas pravo

tenkom na goloruk narod je herojski i nadasve demokratski

jesi ti bio ziv na ovim prostorima kad se isto tako tenkovima islo na goloruk svijet?
Ja sam, za razliku od vas, zivio na prostorima gdje je grupa ljudi izvrsila pobunu protiv legalne vlade u Sarajevu i okrenula cijevi prema svom narodu, pa je predsjednik Izetbegovic svim ucesnicima te pobune koji nisu cinili zlocine, dao amnestiju od bilo kakvog progona.

Osvetnicka "pravda" ubijanjem vojnika koji su izvrsavali naredbe je znak slabosti i malodusnosti
seln

#7985 Re: Republika Turska

Post by seln »

arzuhal wrote:

Ima razloga da vjerujem u to, baška što je Turska počela da gleda vlastite interese i popravlja odnose s komšilukom i Rusijom.
Ne bih se slozio s Lazanskim ni kada bi izjavio da je BiH samosatalna i suverena drzava u koji niko ne smije dirati.
hatemondays

#7986 Re: Republika Turska

Post by hatemondays »

Zao mi je nevinih ljudi koji su izgubili zivot u ovoj avanturistickoj operaciji.Erdoan nije cvjecka ali i ovi uhljupi sto salju tenkove na ljude ne zasluzuju bolje od metka u glavu.Pratio sam cnn,sky news,bbc news i aljazeeru pomalo jutros i svi se prave ludi kao neznaju pod cijom je kontrolom drzava a narod lagano preuze kontrolu.Interesantno da su istog dana pokusavaju razhebati 2 najvaznije muslimanske drzave Turska i Saudija (objavljene stranice tajnog izvjestaja o belaju iz 2001 u kome se direktno optuzuju vodeci saudijci za podrsku onim majmunima).Ponijelo ih nakon gadafonija bice laganini, ali zaheb do slijedeceg puta.Poznajuci jenkije drugi put ce to biti puno puno organizovanije.
@profiterka svaka cast na postu, kakvog sljama ima ovdje, nasladjuju se tudjim nesrecama, sreca pa ne znamo kako su se ovi borci za slobodu ismijavali nama kad smo pod granatama isli po vodu i hljeb a u stvari znamo sjetim se grafita odvratnih holandjana u kojima ismijavaju nase zene u Srebrenici.
Ovima koji zale pobunjenike pitanje koju zatvorsku kaznu dobi onaj hairlija sto dade usb stickove onom mom lokalcu iz wikileeksa ono dozivotna ili mi se ucinilo, zna se sta se dobija za veleizdaju jal metak jal buhara do kraja zivota.
Edin H.

#7987 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

Provali ih Lazanski u sekundi. :oops:

Ovaj je znaci puko ko balon?
Herr Flick

#7988 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

Krokodajl wrote:Ovo će ujediniti Turski narod, svi su uz demokratsku vlast.
Turci će napokon skontati Erdoganove riječi da je neprijatelj TUrske nije samo izvana nego i iznutra i da to nije samo PKK...
Ovo Erdo kopirao retoriku od Dodika,svi su protiv nas :lol:
Kikibombona

#7989 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Reglan wrote:https://www.facebook.com/14968693772806 ... age_bubble

S tenkovima na civile. :-? :-? :-? :-?
...dragi Bože.
Ista ova zlocinacka vojska je u proteklih godinu dana masakrirala kurdski narod. Tada su u Turskoj bili heroji, jer su ubijali Kurde koji su u rangu sa zivotinjama.... sada su izdajnici, jer su pocinili zlocin nad Turcima!!

http://youtube.com/watch?v=vgbwxxOBVOk

Image

Ovo su samo dva zlocina, od nekoliko stotina koje su pocinili. Kap u moru. Turska javnost o ovome nista nije pisala, niko nije odgovarao. STAVISE, PRIJE PAR DANA SU TURSKI VOJNICI DOBILI IMUNITET OD KRIVICNOG GONJENJA. Pa da li taj imunitet vazi sada, kada su pobili turske civile? Ili vazi samo za Kurde, koje je halal ubijati? Dok su ove zvijeri orgijale po istoku zemlje bili su heroji. A sada?

Moralni odron, zgadija!!
Last edited by Kikibombona on 16/07/2016 13:45, edited 2 times in total.
arzuhal

#7990 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

KURIR o neshvatljivom užasu u Turskoj: "Mi smo opasačem i kaiševima tukli samo svoju maloletnu decu kada učine nešto nevaljalo, ALI ONI TO ČINE ODRASLIM VOJNICIMA KOJI SU IZVRŠILI DRŽAVNI UDAR, STRAVIČNO!!!"

Image
Edin H.

#7991 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

mali_milojica wrote:
Edin H. wrote:

Pa zar se ne furaju da hoce u Evropu, a ne Ameriku?
Daj ne kakite Boga vam. Pa u Francuskoj bi visili po Jelizejskim poljima ili na Big Benu u Londonu kao plakati,da opominju narod.[/quote]

Sta pricas ti bolan?

Theresa May je najvise poena ubrala jer je nakon godina pravne borbe uspjela da deportuje Abu Hamzu, koji je javno propagirao fundamentalizam i radikalni Islam u dzamiji u Finsbury Park-u, zato sto se radilo o ugrozavanju njegovih ljudskih prava.
Zgoljo

#7992 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Herr Flick wrote:
Zgoljo wrote:
Pa kazem,ocigledno je da ih nema bas toliko kako su spinovali meinstrimovci a jos ociglednije da Erdogana ne mrze bas toliko da bi izasli na ulice rizikovati zivote i mozda izazvati gradjanski rat.
Turci su pokazali da se njima ne mogu prodavati fore kao u Egiptu,Libiji,Siriji,Iraku....
Last edited by Zgoljo on 16/07/2016 13:45, edited 1 time in total.
KB9

#7993 Re: Republika Turska

Post by KB9 »

It_is_a_Leclerc wrote:
KB9 wrote:

imas pravo

jesi ti bio ziv na ovim prostorima kad se isto tako tenkovima islo na goloruk svijet?
Ja sam, za razliku od vas, zivio na prostorima gdje je grupa ljudi izvrsila pobunu protiv legalne vlade u Sarajevu i okrenula cijevi prema svom narodu, pa je predsjednik Izetbegovic svim ucesnicima te pobune koji nisu cinili zlocine, dao amnestiju od bilo kakvog progona.

Osvetnicka "pravda" ubijanjem vojnika koji su izvrsavali naredbe je znak slabosti i malodusnosti
ti po ko zna koji put nemas pojma o cemu pricas

sto ce rec iduce, nema teorije da bas toliko svaki put fulas i zauzimas pogresnu stranu

sto ce rec da si cista trolcina i provokator

a kad si trolcina i provokator na temama gdje se prica o ubijanju i umiranju ljudi onda dobro trebas da se zapitas
kolegione

#7994 Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Ukoliko se, sve fino rijesi, vidim da navijate zajedno rusija i turska, hoce li taj mrski zapad ugasiti svijetlo i o vasim sudbinama odlucivati Putin i Erdoan, pazite Erdoan koji posalje svoje pristalice goloruke na vojsku, hoce li opet turska reci da je Bosna (necija druga zemlja) ako je nekome u interesu, hahahahaha....
raoul duke

#7995 Re: Republika Turska

Post by raoul duke »

Vojska se svom silom trudi da ne naudi ovoj religijski ispranoj masi..

Jadnom americkom poltronu Erdoganu je vrijeme istekloooo :thumbup:

Zanima me kako ce izgledati Bakirov skup u Sarajevu danas
Haris.ba

#7996 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:
KB9 wrote:

imas pravo

Kakva je to nakaradna logika? Od nacista od Nirnberga do četnika u Hagu vrti se priča da su se samo izvršavala naređenja.
Ne znam imaš li kakvih dodira sa vojskom? Tu se izvršavaju naređenja bez pogovora. Osim onih koji krše ženevske konvencije i ustav. Imaš pravo da odbiješ. A ako te bilo strah da odbiješ - ima i za to blažu kaznu.

Vojnik koji je tenkom zgazio ljude - koju on kaznu treba da dobije?
General War

#7997 Re: Republika Turska

Post by General War »

Herr Flick wrote:
Zgoljo wrote:
:thumbup: Slazem se, jako cudne relacije pucista-naroda-civilne vlasti-drugog dijela vojske, nikad nista slicno nisam vidio...ako je dio vojske probao puc (a vojne zadace su po nadleznosti uvjek jace nego policijske)...interesantna je instrumentalizacija policije u ovome cudnom pucu.
Daryl Dixon

#7998 Re: Republika Turska

Post by Daryl Dixon »

shake69 wrote:Trudim se biti podalje od politickih tema,ali me pokusaj puca u Turskoj prikovao za laptop a i ovaj forum! Iznenadio me broj ljudi ovdje koji su navijacki podrzali rusenje demokratski izabrane vlasti u Turskoj, posprdne opaske o Erdoganu i njegovoj vladi! :shock: Zar mozete ekstaticki nazdravljati vojnoj hunti koja s pistoljima na tjemenu voditeljice na drzavnoj tv naredi citanje vijesti, iz aviona pucati na vlastiti narod,tenkovima srusiti poredak tako mocne i vazne drzave, ne samo za BiH i Balkan nego puno sire!? Besramno! Stid vas bilo pojedinci da nazdravljate krvavim nocima u Istanbulu i Ankari! Aferim velikom turskom narodu koji je sinoc stao na ulici goloruk pred tenkove! Uzgred, cekao sam reakciju Berlina! Ostali me ne zanimaju jer znam sta rade i koji su im ciljevi! Hvala, Angela!
:thumbup:
asurbanipal

#7999 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

-LIBERO- wrote:
Bodkin wrote:@sema, lucifer, libero isti je to kurac kao i putincad naravno, samo sto je moj fejs pun turkofila, a ne rusofila pa to cesce vidim. Drkanje na tudje politicare...jebote zivot i ideali
Jasno je sve. Ali to je tako. Do neke buduce nadogradnje samosvijesti i propitivanja identiteta...na raznim stranama.
Do tada, strane zastave i barjake i podrska ovim ili onim...ko na utakmicama :D

Isti slučaj i kod mene. Dođoh jutros s posla, kada sam upalio kompjuter i ušao na facebook - kad tamo, katastrofa. Sve vrvi od turskih zastava, Erdoganovih slika, izreka, hadisa, dova za Tursku, predaja, itd. Čak sam naletio i na prijedlog da se 15. juli proglasi blagadanom čitavog ummeta. :mrgreen:
SkyLimit

#8000 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Pogledao sam šta pišu Turci po forumima gdje se koristi engleski. Nisam naišao ni na jednog jedinog koji podržava Erdogana, svi navijali da mu konačno stave soli na rep :lol:

Podsjeća me na situaciju kod nas. I na internetu pa čak i uživo, ja još nisam sreo jednu jedinu osobu koja je otvorena rekla da je za Bakira, psuju ga, kunu, ismijavaju, pomislio bi nema 10 osoba u državi kojima je drag...a na izborim hladno uzme.

A što se tiče Erdogana, onda kad je dopustio ulazak terorista u Siriju preko Turske, ko veli dok rokaju Kurde i državi odane Sirijce dobri su, a onda se zvijer otela kontroli i počela izvoditi i terorističke napade po Turskoj, e to je po meni trenutak kad je došlo vrijeme da Erdogan ode.
Post Reply