Ja sta je djece na ovom forumu koji nemaju sta raditi, ne mozes vjerovat.Ja Sam Odavle wrote:Ma jasta, zivjelo se tamo bolje. Dodju u nas Cesi Poljaci Madjari, prodaju dva satora, cetiri stolice, dva ligestula i kamperski sto -- za tri paprike, pola kile paradajza, dvoje farmerki i pastetu e da mogu ostati jos jedan dan na moru.sportman1 wrote: -ko tvrdi da je rusija primjer napretka? ja samo tvrdim,kao i rusi i cesi i poljaci, da se prije zivjelo bolje nego sada i u rusiji i ceskoj i poljskoj. mozda su ljudi bili materijalono siromasniji u prosjeku,ali u cjelini su zivjeli bolje. npr. nisu bili optereceni novcem. danas cim upalis tv samo o parama pricaju i zasipaju te reklamama cim se ujutro probudis. ovo danas je sofisticirano robovlasnistvo natopljeno pricom o demokraciji i ljudskim pravima,dok je u biti sve podredjeno interesu kapitala.
-a sto se slobode izrazavanja tice tu si u pravu. samo treba dodat da danas mos pisat i pricat sta oces niko te ne zarezuje ni 2 posto.
Bjezmo svi u CCCP.
Djeco draga, niko Vam ne brani da se spakujete i odete u Rusiju.
A incace super se zivjelo u tom Socijalizmu (iza celicne zavjese, ne racunam Jugoslaviju). Top 3 drzave us viejtu po broju samoubistava bile Madjarska, Istocna Njemacka i Poljska.
Kada je Der Spiegel to objavio sredinom 80-tih, KGB pokusao da ubije urednika!
Bas se ono super izvjelo, posebno je bila interesantna stavka da su drzave izdavale izlazne vize, pored onih sto su trazile zapadne zemlje.
Ali, OK, ljudi nisu bilo novcem optereceni