nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#7976 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Sa fabrickim lpg :mrgreen:
mirzet87sa

#7977 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Nego sta, da ne gadim okolinu.. :D Prica s lpgom, fukara voza nema za goriva.. prica bez lpg-a glupan rasipa se, ne misli ekonomicno.. jebem ga ja ko je bosnji udovoljio.. al makar da se kutarisem ovog "razgazena raga", mada tvrdim da je moje auto ispravnije nego 99% auta forumasa, pa cak i onih iz salona sto su tek izasli.. bujrum na tehnicki, ko izgubi placa.. :D
kabal1337

#7978 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

mirzet87sa wrote:Nego sta, da ne gadim okolinu.. :D Prica s lpgom, fukara voza nema za goriva.. prica bez lpg-a glupan rasipa se, ne misli ekonomicno.. jebem ga ja ko je bosnji udovoljio.. al makar da se kutarisem ovog "razgazena raga", mada tvrdim da je moje auto ispravnije nego 99% auta forumasa, pa cak i onih iz salona sto su tek izasli.. bujrum na tehnicki, ko izgubi placa.. :D
sta ce, kad ne mogu na drugi nacin hahahahah
tempuser

#7979 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote: Ja sam govorio sa tehnickog aspekta o ks. A dobro sam upoznat kakvi su motori dostupni u BMW G11 ili novoj S klasi.
Ne kontam tvoj "argument" da kada neko kupue nov G11 da kupuje V12 jer je eto potrosnja veca? Mislim mozda djeca arapskih seika se tako ponasaju, ali ja jos da vidim nekoga ko kupuje V8 ili V12 da kaze: joj jbt, super, trosi 50ltr na 100km. Na zapadu vecina ljudi koji vozaju takva auta vozaju ih ejr znaju kako sa parama. Uvijek ce biti onih koji su kreteni itd, ali mi pricamo o nekom prosjeku takvog kupca.
Takodje ne kontam zbog cega mislis da ljudi kupuju takva auta samo da dokazu status? Ja znam tipa koji od 1999 kupuje svaki novi model M5, ali ga nikad neces vidjeti u BH gradovima jer covjek voza VW Polo za normalne potrebe. Kada ide vani, sjedne u M5. Kome da se dokazuje?
Previse predrasuda ovdje koju su bazirane na nekim klincima od 20 godina koji su kupili rashodovan AMG. Takve me osobe uopste ne interesuju.
Ocigledno ne mozes da pogodis temu emisije i kad vec znas sta je u ponudi zasto petljas pricu o starim motorima.
Tehnicki aspekt je apsolutno sporedan. Imas model koji je sa 400 KS vec cestovna raketa, ali ne proizvodjac nudi model sa 500-600 KS. Sta je svrha i koja je ciljana grupa kupaca za te aute i da li ikome tu, od proizvodjaca do kupca, bitna potrosnja? Ciljana grupa su oni koji autom pokazuju moc, a povecana potrosnja koja ide stazmjerno povecanju snage samo pojacava taj utisak. Obaj kome to nije cilj kupi taj model ali dizel od 300 KS.
jefferson

#7981 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote: Ja sam govorio sa tehnickog aspekta o ks. A dobro sam upoznat kakvi su motori dostupni u BMW G11 ili novoj S klasi.
Ne kontam tvoj "argument" da kada neko kupue nov G11 da kupuje V12 jer je eto potrosnja veca? Mislim mozda djeca arapskih seika se tako ponasaju, ali ja jos da vidim nekoga ko kupuje V8 ili V12 da kaze: joj jbt, super, trosi 50ltr na 100km. Na zapadu vecina ljudi koji vozaju takva auta vozaju ih ejr znaju kako sa parama. Uvijek ce biti onih koji su kreteni itd, ali mi pricamo o nekom prosjeku takvog kupca.
Takodje ne kontam zbog cega mislis da ljudi kupuju takva auta samo da dokazu status? Ja znam tipa koji od 1999 kupuje svaki novi model M5, ali ga nikad neces vidjeti u BH gradovima jer covjek voza VW Polo za normalne potrebe. Kada ide vani, sjedne u M5. Kome da se dokazuje?
Previse predrasuda ovdje koju su bazirane na nekim klincima od 20 godina koji su kupili rashodovan AMG. Takve me osobe uopste ne interesuju.
Ocigledno ne mozes da pogodis temu emisije i kad vec znas sta je u ponudi zasto petljas pricu o starim motorima.
Tehnicki aspekt je apsolutno sporedan. Imas model koji je sa 400 KS vec cestovna raketa, ali ne proizvodjac nudi model sa 500-600 KS. Sta je svrha i koja je ciljana grupa kupaca za te aute i da li ikome tu, od proizvodjaca do kupca, bitna potrosnja? Ciljana grupa su oni koji autom pokazuju moc, a povecana potrosnja koja ide stazmjerno povecanju snage samo pojacava taj utisak. Obaj kome to nije cilj kupi taj model ali dizel od 300 KS.
To je tako u tvom svijetu punom predrasuda, ali stvarni svijet funkcionise drugacije. Ta auta nisu pravljena za BH kupce. Niti jedno auto na kraju nije pravljeno za BH kupce.
Vazno je da ti to znas ko sta i zbog kojeg razloga kupuje. Nema druge, morat ce tebe pitati sta da kupe, jedu, kako da zive.
Fulam temu? Ne fulam ja temu, nego ti imas jeben problem kako drugi zive, inace ne bi se bavio ovakvim glupostima.
tempuser

#7982 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naravno da znam i to itekako funkionise kako sam opisao, unprotivnom postojao bi model sa jednim mitorom i cao, sad sto se to ne uklapa u tvoj svijet izudvih gasova nije moj problem.
direstraits0078

#7983 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Gasi plin, usmrdilo se. :run:
amar1994

#7984 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser

#7985 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Veceras murija nesto otanjila, na Otoci prema Ilidzi radar, kod GRAS-a patrola i do Dobrinje ih nije bilo vise...
amar1994

#7986 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Preforsirali se hudi [emoji38] [emoji38] [emoji38]
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7987 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:Veceras murija nesto otanjila, na Otoci prema Ilidzi radar, kod GRAS-a patrola i do Dobrinje ih nije bilo vise...
ja oko 9 prolazio,radar kod vjetrenjace,patrole gras, nedjarici i kod energoinvesta....
relax11

#7988 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Ovako sam i ja jednom slicno letioo, dobra fora :lol: samo sto ga ja jedva upravi kasnije :D
amar1994

#7989 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

relax11 wrote:Ovako sam i ja jednom slicno letioo, dobra fora :lol: samo sto ga ja jedva upravi kasnije :D
:lol: :lol:
nightvision

#7990 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Zapravo se ne radi o ugrozavanju zivota vec o spasavanju ali ne znam gdje bi drugo stavio a 'nako je interesantno vidjeti kako sanitet vozi kroz guzvu u tuzli.
dio 1

dio 2
supercali

#7993 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

London je po tom pitanju bez premca
Mozda better man moze reci nesto vise o londonu
quarterback

#7994 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

supercali wrote:London je po tom pitanju bez premca
ne mozda, nego sigurno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7995 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

nikad nisam bio u londonu
ali podržavam da kamere budu na svakom ćošku

nemam što kriti :D

besmislena mi je priča o privatnosti... samo me nemoj snimat u wc :D

protiv kamera su samo oni koji imaju oraha u "džepima"
Better Man

#7996 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Da, bez premca su po tom pitanju. Kamere su postavljene na svakom koraku i šanse da negdje prekoračiš brzinu, a da te kamera ne uslika su nikakve.
quarterback

#7997 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

p'da
zdruzdjo

#7998 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Better Man wrote: Da, bez premca su po tom pitanju. Kamere su postavljene na svakom koraku i šanse da negdje prekoračiš brzinu, a da te kamera ne uslika su nikakve.
Negdje sam iskopao nekakav podatak da u centralnom djelu londona postoji oko 200000 kamera kojima policija moze da pristupi. Meni to tako fascinantno zvuci da mi je nevjerovatno.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
direstraits0078

#7999 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

zdruzdjo wrote:
Better Man wrote: Da, bez premca su po tom pitanju. Kamere su postavljene na svakom koraku i šanse da negdje prekoračiš brzinu, a da te kamera ne uslika su nikakve.
Negdje sam iskopao nekakav podatak da u centralnom djelu londona postoji oko 200000 kamera kojima policija moze da pristupi. Meni to tako fascinantno zvuci da mi je nevjerovatno.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
U tom broju su i privatne nadzorne kamere.
530i

#8000 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Better Man wrote:
Da, bez premca su po tom pitanju. Kamere su postavljene na svakom koraku i šanse da negdje prekoračiš brzinu, a da te kamera ne uslika su nikakve.
Ovo nisu kamere za mjerenje brzine nego samo za nadzor.
Post Reply