Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
noviclan

#7976 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Napokon se šera nece vise voziti po rupama
Haris033

#7977 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

So What! wrote:Počinje obnova Velike aleje na Ilidži, radovi će koštati blizu 100.000 KM
Image

Vlada Kantona Sarajevo preko Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, na osnovu postojećeg Okvirnog sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva sa KJKP “Rad”, dala je nalog za početak izvođenja radova na projektu sanacije putne komunikacije duž Velike aleje.

U skladu sa sporazumom o sufinansiranju ovog projekta, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja doznačila je Direkciji za puteve novčana sredstva od 96.554 KM koja je u obavezi obezbijediti ostatak sredstava za realizaciju čitavog projekta.

Velika aleja na Ilidži je u ljetnom periodu posebno frekventna komunikacija, a s obzirom na njeno trenutno loše stanje, radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju koji je koriste, nepohodno je izvršiti njenu hitnu sanaciju.
Klix
Samo da Vam dam do znanja da SANACIJA nije isto što i REKONSTRUKCIJA. Ovo što će se uraditi je rješenje za godinu-dvije, jer će se dići samo zadnji sloj asfalta i pokriti novim. Nemojte poslije pričati da Izvođač nije dobro uradio posao, jer će se uraditi onoliko koliko će biti plaćeno, a to je samo za "presvlačenje" postojećeg asfalta :izet:
Thorgerson

#7978 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Ma ako bude i to.

Sanacija je ustvari krpljenje rupa.

Kad misle rijesiti konjski izmet? :roll:
Haris.ba

#7979 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:Kad misle rijesiti konjski izmet?
Samo im treba 2 kvadratna metra kožnog platna, i da se fijakeristima obezbjedi lokacija za odlaganje.

Bez problema fercera u Beču u centru grada. Prostre se platno otpozada konja i hvata izmet.

Inače, naučna fantastika za nas.
JavierBosnia

#7980 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Konju zabraniti da kaki, jos ga muce po citav dan. Sramota, pa gdje je udruzenje za zastitu zivotinja :lol:
Logovan

#7981 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Haris.ba wrote:
Samo im treba 2 kvadratna metra kožnog platna, i da se fijakeristima obezbjedi lokacija za odlaganje.

Bez problema fercera u Beču u centru grada. Prostre se platno otpozada konja i hvata izmet.

Nije do nas, nego do konja.
Haris.ba

#7982 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Logovan wrote:
Haris.ba wrote:

Nije do nas, nego do konja.
Tako nekako.

Biznis ljudi napravili, prodaju konjsku balegu na kilo za đubrenje cvijeća. A, kod nas u kantu.
trolejbus1921

#7983 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by trolejbus1921 »

Pa mogli bi onde kaldrmisati bilo bi fino a to za konja pa koda je problem nakaciti neku kozu,platno ili nesto
Evo vidite konju ispod guzice ima nesto nakaceno da ne sere po ulici
Image
problemnatravunu

#7984 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Svuda sam vidjao da konji nose neke kese privezane da ne seru po cesti, samo kod nas to nesto nezamislivo, cak sam u Turskoj i devu vidio sa tom opremom!
Meni je zaista dno dna pjesaciti velikom alejom i gaziti po razgazenim govnima, ili izbjegavati tek posrana, smrad inkluzive!
Jebote koji smo mi tamni vilajet, onaj najtamniji......u galaksiji! :-x
dadoka84

#7985 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ovi naši su izjavili da im konji nisu naučeni na to te da bi uginuli, a u stvari vozaču pun k. balege kod kuće pa neće i po danu da je pod nosom gleda. Dok će svakom drugom smrditi.
Thorgerson

#7986 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

dadoka84 wrote:Ovi naši su izjavili da im konji nisu naučeni na to te da bi uginuli, a u stvari vozaču pun k. balege kod kuće pa neće i po danu da je pod nosom gleda. Dok će svakom drugom smrditi.
Haha čuj nisu naučeni.

Ne kontam. Ono konji ionako u trku seru, zato su govna i razasuta duž čitave aleje. I imaju onoj jednog jadnika koji hoda gore dole i to kupi i baca. Od smrada se ne može hodati, još kad potrefi rupu, a u njoj voda pa se to fino zamuti...ma nema, turistička atrakcija.

:skoljka:
dadoka84

#7987 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Čitao izjavu nekad davno kad se o tome vodila polemika... a taj jadnik sa lopatom šta očisti očisti. Kad padne kiša sve smeđe lokve sa kraja na kraj ceste. Čak sam i trčao na treningu po tome. Fuj.
DrugaGimnazija

#7988 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DrugaGimnazija »

Sta nas boli briga jesu li oni konje istrenirali ili ne. Ako konj nije istreniran, ne moze ici cestom. Ne smiju prljati cestu i tacka.
trolejbus1921

#7989 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by trolejbus1921 »

Cu konj ce uginuti jer nije naucen.

On ce to govno posrat gdje god ali ce ga posrat i konju je isto gdje god se posrao.

Jedino ce poginut ako ne sere nikako,ako ga na to sile

Ali jok Otice mu lamela na konju ,riknO mu konj od toga :skoljka: :skoljka:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7990 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by sime_cipol »

Kad mu prituzi posrat ce se htio ne htio :lol:
mayab

#7991 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

sime_cipol wrote:Kad mu prituzi posrat ce se htio ne htio :lol:
Na ravno da hoće , životinja je to, ali izgleda da smo veće životinje mi , ljudi !
I meni je stvarno dno dna hodati velikom alejom, kakvu samo sliku saljemo vani putem mnogobrojnih turista, dakle to je nivo srednjeg vijeka, kad su se govna istresala po ulici iz kuća!
A posebno na stajalistu fijakera, to na momente , kako prolaziš, zasmrdi da kosa otpada, totalni koncentrat konjskih govana i pišake :lol: :lol: :lol:

Koja smo mi stoka..
elk

#7992 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by elk »

ne treba kisa,ovi sa cisternom skoro svako jutro ljeti"peru" aleju.ne u 5,vec u 10 ili 11.kukala mu majka ko prodje bajkom preko toga ili kokice
sa bijelim,uskim :mrgreen: tolama....
jedino rjesenje je metnuti im ono pod guicu i neka tu brate kenjaju.
high_volume

#7993 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by high_volume »

mayab wrote:
sime_cipol wrote:Kad mu prituzi posrat ce se htio ne htio :lol:
Na ravno da hoće , životinja je to, ali izgleda da smo veće životinje mi , ljudi !
I meni je stvarno dno dna hodati velikom alejom, kakvu samo sliku saljemo vani putem mnogobrojnih turista, dakle to je nivo srednjeg vijeka, kad su se govna istresala po ulici iz kuća!
A posebno na stajalistu fijakera, to na momente , kako prolaziš, zasmrdi da kosa otpada, totalni koncentrat konjskih govana i pišake :lol: :lol: :lol:

Koja smo mi stoka..
"Riba smrdi od glave", ili "Gdje mačke nema, miševi kolo vode", odnosno pravila i propisi postoje, ali onaj ko ih treba i mora nadzirati ili ne zna, ili neće, i on je glavni krivac za konjski izmet po cesti Velike aleje. To znači - načelnik pa onda njegovi niži službenici, pomoćnisi za određene oblasti i na kraju općinski inspektori.
Naslovnica

#7994 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Nisam prošetao alejom i bio na Vrelu Bosne ima sigurno 6-7 godina, ako ne i više. I nemam želju.
Kada vidim slike propalog asfalta, kada slušam priče o konjskoj balegi i smradu, kada skontam da naplaćuju ulaz...mislim da nisam ništa propustio.
But that's just me.
Logovan

#7995 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Naslovnica wrote:Nisam prošetao alejom i bio na Vrelu Bosne ima sigurno 6-7 godina, ako ne i više. I nemam želju.
Kada vidim slike propalog asfalta, kada slušam priče o konjskoj balegi i smradu, kada skontam da naplaćuju ulaz...mislim da nisam ništa propustio.
But that's just me.
Bio sam ja prošle godine na ljeto, stanje katastrofa. :roll: Umjesto da sve bude pod konac obzirom na to šta imamo tamo, naši ljudi potpuno suprotno rade. Žalosno, tužno, bruka i sramota.
Thorgerson

#7996 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote:Nisam prošetao alejom i bio na Vrelu Bosne ima sigurno 6-7 godina, ako ne i više. I nemam želju.
But that's just me.
Nisi nista propustio.

Generalno, na ljeto i vikednom tamo je katastrofa.

Alejom se ne može šetati. Svako malo prolaze fijakeri, dakle taman kreneš da šetaš, onaj ti svira iza - ok razumijem, dolaze turisti, ali mislim da i tu treba imati mjeru, a ne natrpati 100 fijakera, kao da si na autoputu. I ne bi ni to bio problem da ti barem imas pored uredjene setnice. Ali nemas. Da ti imas pored uredjenu stazu za bicikla - ali nemas.

+ na sve ovo dolaze automobili (iako uredno postavljen znak zabrane za iste), jer se gradnja kuca intenzivirala i polako niču.

Ovom sanacijom nece nista uraditi. Kazem, ovaj iznos od 90-100k je smijurija i to je samo pranje love. Neko ce te pare uzeti, malo ce pokrpiti one rupe i to je to. Nista nece biti rijeseno. Apsolutno nista. To su bačene pare.

I dalje ostaju govna, i dalje ostaju guzve, i dalje ostaje saobracaj koji se tamo desava. Jednostavno, jad i čemer.

A o samom Vrelu Bosne. Pa ako vec naplacuju ulaz, mislim da bi trebali imati uvijek sve pokošeno i uredno. Ali - nemaju. Imaš dječiji park i pored onolike šume i drveća, oni su taj dječiji park stavili gdje je sunce najviše grije. Tako da taj parkić ljeti zjapi prazan, jer sunce prži i djeca se ne mogu igrati. Mislim koliki moraš biti idiot pa da to skontaš. Ali eto. Uspjeli su i to. Da ne govorim da ti tamo nemaš nikakvih noviteta, nekih novih staza, nečega. Bilo šta. Ništa. Isto sve.

Generalno, prelijepo mjesto, prelijepa priroda, ali ostavljena na milost i nemilost bagri.
kakaljin

#7998 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Napokon, red je bio vise da se krenu raditi ulice
Naslovnica

#7999 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
But that's just me.
Nisi nista propustio.

Generalno, na ljeto i vikednom tamo je katastrofa.

Alejom se ne može šetati. Svako malo prolaze fijakeri, dakle taman kreneš da šetaš, onaj ti svira iza - ok razumijem, dolaze turisti, ali mislim da i tu treba imati mjeru, a ne natrpati 100 fijakera, kao da si na autoputu. I ne bi ni to bio problem da ti barem imas pored uredjene setnice. Ali nemas. Da ti imas pored uredjenu stazu za bicikla - ali nemas.

+ na sve ovo dolaze automobili (iako uredno postavljen znak zabrane za iste), jer se gradnja kuca intenzivirala i polako niču.

Ovom sanacijom nece nista uraditi. Kazem, ovaj iznos od 90-100k je smijurija i to je samo pranje love. Neko ce te pare uzeti, malo ce pokrpiti one rupe i to je to. Nista nece biti rijeseno. Apsolutno nista. To su bačene pare.

I dalje ostaju govna, i dalje ostaju guzve, i dalje ostaje saobracaj koji se tamo desava. Jednostavno, jad i čemer.

A o samom Vrelu Bosne. Pa ako vec naplacuju ulaz, mislim da bi trebali imati uvijek sve pokošeno i uredno. Ali - nemaju. Imaš dječiji park i pored onolike šume i drveća, oni su taj dječiji park stavili gdje je sunce najviše grije. Tako da taj parkić ljeti zjapi prazan, jer sunce prži i djeca se ne mogu igrati. Mislim koliki moraš biti idiot pa da to skontaš. Ali eto. Uspjeli su i to. Da ne govorim da ti tamo nemaš nikakvih noviteta, nekih novih staza, nečega. Bilo šta. Ništa. Isto sve.

Generalno, prelijepo mjesto, prelijepa priroda, ali ostavljena na milost i nemilost bagri.
Hvala na opširnom elaboratu stanja/sranja na tom potezu.
Nije mi drago što nisam pogriješio i što me niko ne demantuje.
Volio bih da nije tako.
:(
P308

#8000 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

kakaljin wrote:Napokon, red je bio vise da se krenu raditi ulice
Slazem se. Uz ove dvije ulice, Halida Kajtaza i Kranjceviceva konacno zasluzuju temeljitu obnovu.
Post Reply