Sirija vol. 2
- insomnia78
#79701 Re: Sirija vol. 2
Cuj S300
Je l to mrzis ljude. Taj nikad nista osim maketa nije oborio.
Je l to mrzis ljude. Taj nikad nista osim maketa nije oborio.
- husein_kapetan
#79702 Re: Sirija vol. 2
Jes' bolan..one tomahavke.. ne čitaš mi pažljivo..rekoh "nešto u rangu"..znam da "revolucionari" preferiraju onaj drugi -made in-..
- insomnia78
#79703 Re: Sirija vol. 2
Bgn ne znam kolko je pametna ideja za onaj intervju poceo si lupetati. Stavljas u isti rang tomahavk i s300, pises razumljivo? Mozda da mo ipak predjemo na bojkot?
- husein_kapetan
#79704 Re: Sirija vol. 2
Nego..
Jel' vrijeme da se od UN-a traži da se glavni grad Sirije premjesti u Idlib.. mislim.. zrelo je to društvo..demokratija i individualne slobode na zavidnom nivou..'ta će Damask.. ono bazeni, trica.. kome oni prašinu u oči bacaju..
Jel' vrijeme da se od UN-a traži da se glavni grad Sirije premjesti u Idlib.. mislim.. zrelo je to društvo..demokratija i individualne slobode na zavidnom nivou..'ta će Damask.. ono bazeni, trica.. kome oni prašinu u oči bacaju..
- husein_kapetan
#79705 Re: Sirija vol. 2
Po čemu ti zaključi da "stavljam u istu ravan" s-300 i tomahavke..uh jesam se upalio ko' kutnjak.. kad mi 'vako..
S-300 bolan dere po tomahavcima dok ovi pokušaju da deru po aerodromima..
I pusti bolan ove "obarače maketa"..."revolucionari" na sedmoj plenarnoj sjednici zaključili da je ovaj sistem zastarjeo i nepouzdan..osim toga rekoše da je .."težak za nabavit' " (joj vidi apostrofa ko' u priči..evo opet)..a i "nema na stanju"..
Ne gine nego onaj "patriot"..
I pusti bolan ove "obarače maketa"..."revolucionari" na sedmoj plenarnoj sjednici zaključili da je ovaj sistem zastarjeo i nepouzdan..osim toga rekoše da je .."težak za nabavit' " (joj vidi apostrofa ko' u priči..evo opet)..a i "nema na stanju"..
- Challenger__
#79706 Re: Sirija vol. 2
Kapetane, živ bio, šta se raspravljaš sa kompleksašem i trolom. Ignoriši.
_______

_______

#Quneitra: pro-Regime forces took back all positions Rebels seized over on Baath City front 9 days ago. Map by @JulianRoepcke.
- insomnia78
#79707 Re: Sirija vol. 2
Da ne prodadose vjeru za veceru mogli su dobiti Iron Domehusein_kapetan wrote:Po čemu ti zaključi da "stavljam u istu ravan" s-300 i tomahavke..uh jesam se upalio ko' kutnjak.. kad mi 'vako..
- husein_kapetan
#79708 Re: Sirija vol. 2
Uh jes' me krenulo..
'đe ste sada forum boysi..argumente na sto pa da vidimo kome opanci a kome obojci..
(a moram i ovaj svoj "ranking" forumski popraviti..mršavo mi ovo)..
'đe ste sada forum boysi..argumente na sto pa da vidimo kome opanci a kome obojci..
(a moram i ovaj svoj "ranking" forumski popraviti..mršavo mi ovo)..
- Challenger__
- muhafuca
#79710 Re: Sirija vol. 2
Trenutno stanje
Napomena kontrola populacije je prema podatcima od prije rata (tj koliko je ljudi zivjelo u gradovima koje kontrolise svaka strana prije rata)
pa je upitno koliko je relevatna ali eto moze biti neka smjernica - ako nista.
izvor

Napomena kontrola populacije je prema podatcima od prije rata (tj koliko je ljudi zivjelo u gradovima koje kontrolise svaka strana prije rata)
izvor
Code: Select all
http://syriancivilwarmap.com/
- Challenger__
#79711 Re: Sirija vol. 2
- (ruski) BMPT "Terminator" dostavljen sirijskoj armiji:

BMPT Terminator was handed to the Syrian Arab Army
- husein_kapetan
#79712 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:Trenutno stanje
izvor
Code: Select all
http://syriancivilwarmap.com/
Legitimno se pitam..i to od mene očekuje većina ovdje..kako možeš paušalno ovdje ove karte koje je režim napravio pod nos gurati..jeli iko od revolucionara ili njihovih mentora pri koredaciji ovih diagrama konsultiran..i.. izvori druže..izvori..ovo sve mora UN potvrditi..nemere 'vako..
Još će uvaženi auditorijum ovdje povjerovati da 2/3 stanovništva Sirije pod diktatorskom čizmom muku muči..
- Challenger__
#79713 Re: Sirija vol. 2
Više od dvije trećine, više. 7/10 +, moj druže. Da se roknu ovi direktni ili indirektni simpatizeri terorista i njihove propale "revolucije".husein_kapetan wrote: Legitimno se pitam..i to od mene očekuje većina ovdje..kako možeš paušalno ovdje ove karte koje je režim napravio pod nos gurati..jeli iko od revolucionara ili njihovih mentora pri koredaciji ovih diagrama konsultiran..i.. izvori druže..izvori..ovo sve mora UN potvrditi..nemere 'vako..
Još će uvaženi auditorijum ovdje povjerovati da 2/3 stanovništva Sirije pod diktatorskom čizmom muku muči..
- husein_kapetan
#79714 Re: Sirija vol. 2
Neš' mi vjerovat'.. znao sam.. diktator ga neki dan bezecovo' dok je fol u posjet rusima išo'..šta mu na pamet neće pasti..saš' viđet' kad i onaj SU-27SM3 što ga je probo' preko noći u inventaru vojske nađemo..Challenger__ wrote:- (ruski) BMPT "Terminator" dostavljen sirijskoj armiji:
BMPT Terminator was handed to the Syrian Arab Army
Jes' namazan..
-
zrakomlat
#79715 Re: Sirija vol. 2
Ćudo tehnologije što mu ipak prolete hamasove handmade frljoke iz abu-husine garaže?insomnia78 wrote:Da ne prodadose vjeru za veceru mogli su dobiti Iron Domehusein_kapetan wrote:Po čemu ti zaključi da "stavljam u istu ravan" s-300 i tomahavke..uh jesam se upalio ko' kutnjak.. kad mi 'vako..
-
tigar777
#79716 Re: Sirija vol. 2
I ja isto podrzavam ali zadnji trap ove crvenokose.Goriiiii
- insomnia78
#79717 Re: Sirija vol. 2
Sto b' rek'o Baja "Bajazit": "nemas rad' sta givikt 'krvaviti"
- NajdraziVodjaa
#79718 Re: Sirija vol. 2
Ali najjace mi je kako dize izraelsku vojsku i vojnu tehnologiju, inace oprobanu u najzescim sukobima protiv gerilaca i protiv raketa iz kucne radinosti
a ismijava rusku.
- husein_kapetan
#79719 Re: Sirija vol. 2
Evala.. a ne ko @ nadzornik fol' u tetovažu gledo'.. namazan i on ko ga ne zna..tigar777 wrote:I ja isto podrzavam ali zadnji trap ove crvenokose.Goriiiii
- sunceKOtepsija
#79720 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Ma naravno.. nešto u rangu s-300 da mogu oboriti sve što tamo leti..predlažem i da se u dnevni red sledeće sjednice UN-a uvrsti pitanje nezavisnosti sirijskog kurdistana i idlibskog emirata..predlažem osim ovog i dvije tampon zone od po..ovako odokativno minimalno 100 km..jednu na granici sa turskom i ovu drugu na granici sa izraelom..handžar88 wrote:Podrzavam.. ali ne treba zaboravit pvo, u pvo-u je kljuc svega.. trazim da se sto prije najmoderniji dostavi opoziciji, a sve u svrhu zastite civila.husein_kapetan wrote:Pošto je retorika danas na dnevnom redu..red je da i ja svoj doprinos mlaćenju prazne slame dam..
Pošto su mnogim dušebrižnicima Sirija u zadni par hefti dobrano na ustima..upozoravaju, opominju, prijete, pripremaju se..
Jedan je..ni samo jedan..komentar..izjava.. kojom osudiše ovaj trostruki teroristički napad u Damasku.. jedan..
Ili još bolje.. Jesul' ikome priprijetili bombardovanjem zbog ovog gnusnog čina..
Duše drage..možda su im glasnogovornici na odmoru..
Da ponovim pitanje je čisto retoričko..
Ja sa ovog mjesta svom čvrstinom glasa u posjedu tražim hitnu..neodložnu i brzu istragu UN-a povodom ovog napada..da se utvrdi počinioc i onaj ko ih je pripremio i poslo' i da se shodno tome preduzmu odgovarajuće i recipročne mjere u svrhu zaštite ljudskih života..
Raja ima da me podržite bezuslovno u ovoj mojoj inicijativi..
Ima toga još.. ovoliko za sada..da vidimo hoćel' ovo proć..
takode, sve sto vodi ka miru bezrezervno podrzavamzrakomlat wrote:Podržavam i ja ali prema svim okolnim država i to duž cijele granice. Posebno prema ovim ostalim komšiijskim

- husein_kapetan
#79721 Re: Sirija vol. 2
Sve mi diraj "iron dome" mi ne diraj..nekako sam emocionalno vezan za njeg..neće on predmet podkusirivanja bit'.. iako ga "ima na stanju"..NajdraziVodjaa wrote:Ali najjace mi je kako dize izraelsku vojsku i vojnu tehnologiju, inace oprobanu u najzescim sukobima protiv gerilaca i protiv raketa iz kucne radinostia ismijava rusku.
- insomnia78
#79722 Re: Sirija vol. 2
Ustat pa spomenuti jedinu demokratiju na BI
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#79723 Re: Sirija vol. 2
mi imamo estristo, estristo, sta imate vi
- husein_kapetan
#79724 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:husein_kapetan wrote:Ma naravno.. nešto u rangu s-300 da mogu oboriti sve što tamo leti..predlažem i da se u dnevni red sledeće sjednice UN-a uvrsti pitanje nezavisnosti sirijskog kurdistana i idlibskog emirata..predlažem osim ovog i dvije tampon zone od po..ovako odokativno minimalno 100 km..jednu na granici sa turskom i ovu drugu na granici sa izraelom..handžar88 wrote: Podrzavam.. ali ne treba zaboravit pvo, u pvo-u je kljuc svega.. trazim da se sto prije najmoderniji dostavi opoziciji, a sve u svrhu zastite civila.
Ima toga još.. ovoliko za sada..da vidimo hoćel' ovo proć..takode, sve sto vodi ka miru bezrezervno podrzavamzrakomlat wrote:Podržavam i ja ali prema svim okolnim država i to duž cijele granice. Posebno prema ovim ostalim komšiijskimpa tako i ovu hvale vrijednu inicijativu-u sklopu cega mislim da bi bilo svrsishodno uvrstiti i zahtjev za uspostavu oblasti s visokim stepenom autonomije u oviru Idlibskog emirata za najugrozeniju grupu sirijskog mozaika
Vidjećemo da ovu tvoju inicijativu preko štele u tekst deklaracije ubacimo..
Jes' vidio nesanice šta ja raje imam..??
-
aratet
#79725 Re: Sirija vol. 2
Moze i vama, jos malo pa cete biti najveca zemlja o broju Arapa. :pinsomnia78 wrote:Prvo treba ćabu premjestiti u Teheran. Nemore se vise ovako