Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#79676 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

rajv0sa wrote:To je to, ista strana je vrs i sistematski zlocini, i armija bih i oni mudzahedini sto su klali :mrgreen:
Al u kurcu
Naravno da nije. Isti su oni koji podrzavaju i opravdavaju te zlocine
insomnia78

#79677 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ili hoces reci da nije isto kada mudzahedin odreze glavu cetniku i SAA vojniku?
The 51st State

#79678 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

insomnia78 wrote:Ljudi se samo pridrzavaju napisanog. Zar ne kaze da je odmazda za one razumom obdarene?
E sad zavisi sta ko preferira. Neko ce time pravdati siitske glavosjece a neko ono kad daesh zapali jordanskog pilota. Medalja je ista samo su strane razlicite
provociras bespotrebno, ako bi se i toga drzao doslovno ista ta odmazda se moze izvrsiti na pravedan i civilizovan nacin, ko sto se i zapadne drzave toga drze da se ne lazemo, dakle nije Knjiga problem nego ljudi te bi mogo malo i sjahati ili barem sarati.
insomnia78

#79679 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

The 51st State wrote:
insomnia78 wrote:Ljudi se samo pridrzavaju napisanog. Zar ne kaze da je odmazda za one razumom obdarene?
E sad zavisi sta ko preferira. Neko ce time pravdati siitske glavosjece a neko ono kad daesh zapali jordanskog pilota. Medalja je ista samo su strane razlicite
provociras bespotrebno, ako bi se i toga drzao doslovno ista ta odmazda se moze izvrsiti na pravedan i civilizovan nacin, ko sto se i zapadne drzave toga drze da se ne lazemo, dakle nije Knjiga problem nego ljudi te bi mogo malo i sjahati ili barem sarati.
Zasto? Pa odmazda je upravo to. Oko za oko i zub za zub. Bombardujes me ja te spalim u kafezu. Ubijes mi porodicu ja ti skuham glavu...
PS: cekaj, cekaj ako bi se CEGA drzao doslovno?
Pa nije bozija objava svedski sto ili mislis da je bog ipak malo pogrjesio kad je reko "za sve ljude i sva vremena" i da ti znas bolje?
The 51st State

#79680 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Toliko je sveobuhvatna da je naravno svedski sto, covjek se moze samo truditi da je prati, a o kakvoj odmazdi konkretno pricas pojedinacnoj ili kolektivnoj, ako vec postoji drzava kao subjekt koji prati neke norme onda bi i odmazde trebale da prate iste.
Namjerno se pravis bukvalan iz nekih svojih razloga.
von_admir

#79681 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

insomnia78 wrote:
The 51st State wrote:
Zasto? Pa odmazda je upravo to. Oko za oko i zub za zub. Bombardujes me ja te spalim u kafezu. Ubijes mi porodicu ja ti skuham glavu...
PS: cekaj, cekaj ako bi se CEGA drzao doslovno?
Pa nije bozija objava svedski sto ili mislis da je bog ipak malo pogrjesio kad je reko "za sve ljude i sva vremena" i da ti znas bolje?

jel mozes nam iz Biblije da citiras to isto oko za oko i zub za zub?
Za to imas pdf religija pa opici tamo da provociras do milje volje..
Nadzornik

#79682 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Alepo

Omladina u akciji uredjivanja grada... :thumbup:

Image
Nadzornik

#79683 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ruski general danas posjetio groblje "Mucenika" u Afrinu.

Image
Image
Image
Image
husein_kapetan

#79684 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Pošto je retorika danas na dnevnom redu..red je da i ja svoj doprinos mlaćenju prazne slame dam..
Pošto su mnogim dušebrižnicima Sirija u zadni par hefti dobrano na ustima..upozoravaju, opominju, prijete, pripremaju se..
Jedan je..ni samo jedan..komentar..izjava.. kojom osudiše ovaj trostruki teroristički napad u Damasku.. jedan..
Ili još bolje.. Jesul' ikome priprijetili bombardovanjem zbog ovog gnusnog čina..
Duše drage..možda su im glasnogovornici na odmoru..
Da ponovim pitanje je čisto retoričko..
Ja sa ovog mjesta svom čvrstinom glasa u posjedu tražim hitnu..neodložnu i brzu istragu UN-a povodom ovog napada..da se utvrdi počinioc i onaj ko ih je pripremio i poslo' i da se shodno tome preduzmu odgovarajuće i recipročne mjere u svrhu zaštite ljudskih života..
Raja ima da me podržite bezuslovno u ovoj mojoj inicijativi..
Nadzornik

#79685 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sedmogodisnja djevojcica koja ne govori Engleski jezik osim sto zna reci "Save the Children of Syria" je napisala knjigu o svom
zivotu pod okrutnom diktaturom Asada... :-)
Naravno,ova djevojcica pojma nema sta se dogadja u Siriji.
Imala je samo jednu godinu kad je izbio rat u Siriji a njena majka i otac terorista,pripadnik muslimanskog bratstva je iskoristavaju u
propagandne svrhe a iza njih stoji vojska strucnjaka za odnose sa javnoscu,novinari,autori pa cak i politicari.
Njenu knjigu uredjuje autor Harry Potter-a tj.JK Rowling te ce ova knjiga biti bestseler na policama jer ovaj svijet je pun ovaca.

Image

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zdravo,moje ime je Nawar al-Awlaki,prije sest godina,predsjednik Obama je ubio mog oca i starijeg brata od 16 godina u napadu Drona.
U januaru ove godine predsjednik Trump je naredio bombaski napad koji je pogodio moju kucu a ja sam pogodjena u vrat i krvarila sat vremena dok nisam izgubila svoj zivot. :(

Image
Nadzornik

#79686 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

27 ucenika sa najboljim ocijenama u 2017 godini u osnovnom obrazovanju je primilo zertifikat od supruge predsjednika Asada.

Image
Image
Image
Image
Nadzornik

#79687 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Prekrasne slike Sirije koja ide naprijed.
Ove slike su udarac u zube dzihadistima i cionistima koji zele unistenje Sirije.

Nedavno otvoreni moderni frizerski salon u Damasku.

Image

Vadi Kandeel Latakia.

Image
Image

Lamira Resort Latakia.

Image
Image
Image
Čitalac

#79688 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Konfuzna američka politika prema Siriji ponovo na delu.
Foreign Policy prenosi da je Rex Tillerson u razgovoru sa generalnim sekretarom UN-a Guterresom izjavio kako je Vašington spreman da budućnost predsednika Asada i Sirije prepusti u ruke Rusije.
Secretary of State Rex Tillerson told the U.N. Secretary General Antonio Guterres during a private State Department meeting last week that the fate of Syrian leader Bashar Al-Assad now lies in the hands of Russia, and that the Trump administration’s priority is limited to defeating the Islamic State, according to three diplomatic sources familiar with the exchange.
Tillerson's position reflects a recognition that Syria's government, backed by Russia and Iran, is emerging as the likely political victor in the country's six years long civil war.
https://foreignpolicy.com/2017/07/03/ti ... sads-fate/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79689 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

husein_kapetan wrote: Raja ima da me podržite bezuslovno u ovoj mojoj inicijativi..
podržajem
handžar88

#79690 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

husein_kapetan wrote:Pošto je retorika danas na dnevnom redu..red je da i ja svoj doprinos mlaćenju prazne slame dam..
Pošto su mnogim dušebrižnicima Sirija u zadni par hefti dobrano na ustima..upozoravaju, opominju, prijete, pripremaju se..
Jedan je..ni samo jedan..komentar..izjava.. kojom osudiše ovaj trostruki teroristički napad u Damasku.. jedan..
Ili još bolje.. Jesul' ikome priprijetili bombardovanjem zbog ovog gnusnog čina..
Ja sa ovog mjesta svom čvrstinom glasa u posjedu tražim hitnu..neodložnu i brzu istragu UN-a povodom ovog napada..da se utvrdi počinioc i onaj ko ih je pripremio i poslo' i da se shodno tome preduzmu odgovarajuće i recipročne mjere u svrhu zaštite ljudskih života..
Podrzavam.. ali ne treba zaboravit pvo, u pvo-u je kljuc svega.. trazim da se sto prije najmoderniji dostavi opoziciji, a sve u svrhu zastite civila.
handžar88

#79691 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

#BREAKING MoD: Syrian Army announces cease-fire for 3 days in Daraa, Quneitra, and Swaida In order to support the national reconciliation.

Ako je istina sto je Majstor pisao da je najbolja Hezb jedinica prebacenau Deru, bit ce ludnica nakon ovog prekida vatre :izet:
insomnia78

#79692 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:
husein_kapetan wrote: Raja ima da me podržite bezuslovno u ovoj mojoj inicijativi..
podržajem
+1
I zahtjevam da das intervju za jutarnji
Ono, bil' ti?
:lol:
The 51st State

#79693 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

I lako da ih covjek ozbiljno shvati :).
Akibh

#79694 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

husein_kapetan wrote:red je da i ja svoj doprinos mlaćenju prazne slame dam..
Samo to i radis Kapetane, od pocetka :lol:
Romanija

#79695 Re: Sirija vol. 2

Post by Romanija »

Nadzornik wrote:Prekrasne slike Sirije koja ide naprijed
Image
Koji kafirluk, ako revolucionari pobjede, ili muhadzirluk u Bejrut ili ruka na panj .......
insomnia78

#79696 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ajatolaha ozivljavaju
husein_kapetan

#79697 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

handžar88 wrote:
husein_kapetan wrote:Pošto je retorika danas na dnevnom redu..red je da i ja svoj doprinos mlaćenju prazne slame dam..
Podrzavam.. ali ne treba zaboravit pvo, u pvo-u je kljuc svega.. trazim da se sto prije najmoderniji dostavi opoziciji, a sve u svrhu zastite civila.
Ma naravno.. nešto u rangu s-300 da mogu oboriti sve što tamo leti..predlažem i da se u dnevni red sledeće sjednice UN-a uvrsti pitanje nezavisnosti sirijskog kurdistana i idlibskog emirata..predlažem osim ovog i dvije tampon zone od po..ovako odokativno minimalno 100 km..jednu na granici sa turskom i ovu drugu na granici sa izraelom..
Ima toga još.. ovoliko za sada..da vidimo hoćel' ovo proć..
zrakomlat

#79698 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Nadzornik wrote:Prekrasne slike Sirije koja ide naprijed.
Ove slike su udarac u zube dzihadistima i cionistima koji zele unistenje Sirije.

Nedavno otvoreni moderni frizerski salon u Damasku.

Image
a na ruci tatoo "ili asad ili ćemo spaliti siriju"
zrakomlat

#79699 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

husein_kapetan wrote:
handžar88 wrote:
Ma naravno.. nešto u rangu s-300 da mogu oboriti sve što tamo leti..predlažem i da se u dnevni red sledeće sjednice UN-a uvrsti pitanje nezavisnosti sirijskog kurdistana i idlibskog emirata..predlažem osim ovog i dvije tampon zone od po..ovako odokativno minimalno 100 km..jednu na granici sa turskom i ovu drugu na granici sa izraelom..
Ima toga još.. ovoliko za sada..da vidimo hoćel' ovo proć..
Podržavam i ja ali prema svim okolnim država i to duž cijele granice. Posebno prema ovim ostalim komšiijskim :D
husein_kapetan

#79700 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nemereš toliko odjednom..trebaš dati vremena svijetu da ovo prvo svari..
Locked