Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#79551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je, dodatno minimalno 3KM(koliko košta renta najjeftinijeg receivera) po dodatnom TV-u.
- aditon
#79552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pošto gospoda ukida analognu, a svi koji imamo digitalnu imamo i analognu, da li bi onda pošteno bilo od telemacha da mi daju dodatni risiver za tv na kojem je samo analogna, jer onaj dan kad mi ukinu analognu ja gubim mogućnost praćenja iste na drugom televizoru. Dakle, ja zahtjevam dodatni risiver potpuno besplatno za svoj drugi televizor.
molim lijepo @Telemach da se očituje o ovome
- Benq
- Moderator
#79553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko je prednost, toliko je i mana, jer analogija uveliko koci razvoj mreze zbog frekvencija koje su zauzete zbog analognih kanala. Naknadu za KKS si svakako placao za jedan tv, svaki dodatni tv su spajali besplatno i bez ikakve naknade, a da ne pricamo o tome koliko ima prikljucaka po principu "uradi sam"...sencobih wrote: jedna od prednosti ovog operatera u odnosu na druge se znači ukida? Staviti razdjelnik i priključiti analognu na više tv prijemnika sada neće biti moguće bez plaćanja dodatnog resivera za svaki tv , je li tako?
- TheWatcher
#79554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
isti slucaj i kod meneaditon wrote:pošto gospoda ukida analognu, a svi koji imamo digitalnu imamo i analognu, da li bi onda pošteno bilo od telemacha da mi daju dodatni risiver za tv na kojem je samo analogna, jer onaj dan kad mi ukinu analognu ja gubim mogućnost praćenja iste na drugom televizoru. Dakle, ja zahtjevam dodatni risiver potpuno besplatno za svoj drugi televizor.
- crnivrag
#79555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukinuto je 5 kanala, čeka se obavijest na Telemach stranici.TheWatcher wrote:
isti slucaj i kod menejeli sta ukinuto danas nisam upratio
- TheWatcher
#79556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znas li kojih 5 crni
boli me qrac za njihova obavjestenja
- aditon
#79557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
želim da mi Telemach na ovo odgovori
Smatram da bi nam trebali dati modul ili risiver potpuno besplatno...po čemu se razlikujem od onih pretplatnika koji imaju samo analogiju (osim naravno po cijeni koju plaćamo mi korisnici digitalnih paketa, koja je naravno mnogo veća od cijene koju plaćaju korisnici samo analogije)
hoćemo besplatno risivre ili module

Smatram da bi nam trebali dati modul ili risiver potpuno besplatno...po čemu se razlikujem od onih pretplatnika koji imaju samo analogiju (osim naravno po cijeni koju plaćamo mi korisnici digitalnih paketa, koja je naravno mnogo veća od cijene koju plaćaju korisnici samo analogije)
hoćemo besplatno risivre ili module
- Telemach
#79558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@allTheWatcher wrote:isti slucaj i kod meneaditon wrote:pošto gospoda ukida analognu, a svi koji imamo digitalnu imamo i analognu, da li bi onda pošteno bilo od telemacha da mi daju dodatni risiver za tv na kojem je samo analogna, jer onaj dan kad mi ukinu analognu ja gubim mogućnost praćenja iste na drugom televizoru. Dakle, ja zahtjevam dodatni risiver potpuno besplatno za svoj drugi televizor.
molim lijepo @Telemach da se očituje o ovomejeli sta ukinuto danas nisam upratio
Podsjećamo da je Osnovni TV paketa analogne kablovske televizije sastavni dio naše ponude.
U obavještenju koje komuniciramo, jasno je precizirano da pet TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije, te da korisnici Osnovnog TV paketa mogu ostvariti pogodnosti u vidu besplatne digitalizacije.
- Telemach
#79559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aditon wrote:želim da mi Telemach na ovo odgovori
hoćemo besplatno risivre ili module![]()
![]()
![]()
Zdravo aditon,
Uređaj koji koristite ste dobili besplatno na korištenje.
- TheWatcher
#79560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemach jeli tebi problem napisati kojih 5 kanalaTelemach wrote:@allTheWatcher wrote:isti slucaj i kod meneaditon wrote:pošto gospoda ukida analognu, a svi koji imamo digitalnu imamo i analognu, da li bi onda pošteno bilo od telemacha da mi daju dodatni risiver za tv na kojem je samo analogna, jer onaj dan kad mi ukinu analognu ja gubim mogućnost praćenja iste na drugom televizoru. Dakle, ja zahtjevam dodatni risiver potpuno besplatno za svoj drugi televizor.
molim lijepo @Telemach da se očituje o ovomejeli sta ukinuto danas nisam upratio
Podsjećamo da je Osnovni TV paketa analogne kablovske televizije sastavni dio naše ponude.
U obavještenju koje komuniciramo, jasno je precizirano da pet TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije, te da korisnici Osnovnog TV paketa mogu ostvariti pogodnosti u vidu besplatne digitalizacije.
-
j66o
#79561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach,evo 10-ti dan je Januara i dalje na moj telemach stoji renta dodatnog resivera koji je odjavljen u Decembru,samo da Vas napomenem.
- crnivrag
#79562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
TV Istočno Sarajevo od danas više nije dio Telemach digitalne ponude, jer je kanal prestao sa emitiranjem 01.01.2019. u 00:00.
TV Istočno Sarajevo od danas više nije dio Telemach digitalne ponude, jer je kanal prestao sa emitiranjem 01.01.2019. u 00:00.
-
alipasijaner
#79563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo sto od gasa mozes otic u zrak, a zbog nestanka usluga kks eventualno u neku stvar moze otici osoba s druge strane zicesmartXL wrote:Kroz gasovod ti ide samo gas, a kroz KKS analogna, digitalna, telefon, internet, videoteka...Urazumi seTiger 033 wrote: Skuplje im održavanje od Sarajevo-gasa i EP-BiH zajednomjesečno odrzavanje seta za gas čini mi se 2,5 KM
-
evilbaby
#79564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako se gasi ANALogna, dali to znaci da ce se moci koristiti samo net? s obzirom da su mi kod potpisivanja ugovora rekli da je ANALogna uslov da bi se koristio net.
- aditon
#79565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mislim da mi je pitanje na mjestu i sasvim jasno i precizno postavljeno pa bi dobro bilo da mi date konkretan, a ne diplomatski, odgovorTelemach wrote:aditon wrote:želim da mi Telemach na ovo odgovori
hoćemo besplatno risivre ili module![]()
![]()
![]()
Zdravo aditon,
Uređaj koji koristite ste dobili besplatno na korištenje.
dakle, na drugom televizoru imam analognu, iako koristim od samog početka digitalnu d3 televiziju. Kada ukinete analogiju, ostavljate me u mraku na drugom televizoru. Da li ću dobiti drugi risiver besplatno obzirom da tako reklamirate ovu posljednju akciju. Mislim da bi to bio logičan potez od vas pogotovo što ja paket plaćam tri puta više nego košta analogija.
-
Kristina taster
#79566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemah ima monopol na žalost i nema mu ko parirat, cjene su takve kakve su
- crnivrag
#79567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mili moj tasterKristina taster wrote:telemah ima monopol na žalost i nema mu ko parirat, cjene su takve kakve su
- chakany
#79568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene se sve poremetilo na analogiji.Gdje je bila Federalna TV sad je TV Vogošća itd itd.
Ne mogu da povežem šta su izbacili.
Ne mogu da povežem šta su izbacili.
- TheWatcher
#79569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja jos cekam jebenu obavijest od tm povodom analogne 
- crnivrag
#79570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33645/podrska/vije ... izije.htmlObavještenje o izmjeni programske sheme Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije
Obavještavamo vas da će danas, 10.1.2019. godine, programska shema Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije biti izmjenjena.
Ovdje pogledajte izmjene Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije. (https://telemach.ba/Binary/10678/Izmjen ... -sheme.pdf)
Pored ovih izmjena, od navedenog datuma kanal TV Istočno Sarajevo neće biti sastavni dio ponude D3 i EON programske sheme.
Sve korisnike koji koriste samo Osnovni TV paket analogne kablovske televizije, podsjećamo da mogu iskoristiti trenutnu akciju BESPLATNE DIGITALIZACIJE. Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak D3 digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije. Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom. Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji.
Za više informacija pozovite kontakt centar 1360.
- crnivrag
#79571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33642/podrska/vije ... ovine.htmlTelemach generalni sponzor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine
Od 2019. godine sve košarkaške reprezentacije BIH će nositi znak Telemach na svojim dresovima
Kompanija Telemach i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine su potpisali sponzorski ugovor, kojim svoju saradnju nastavljaju i šire je na sve reprezentativne selekcije.
„ Drago mi je što je Telemach pokazao sluh, želju i volju da kao, društveno odgovorna kompanija, da vjetar u leđa Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. U razgovoru sa ljudima iz Telemacha shvatili smo da imamo zajednički cilj i da zajedničkom saradnjom, u jednom sasvim novom ambijentu i sa novim, mladim i ambicioznim ljudima, pokrenemo stvari sa mrtve tačke. Telemach je već duži niz godina jedan od sponzora mlađih selekcija naše zemlje i ovo je samo nastavak saradnje, koja se sada proširila i na sve selekcije, odnosno kompletan Košarkaški savez BiH. Sretni smo što ćemo u Telemachu imati ravnopravnog partnera i što nam se vizija napretka poklapa ", kazao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović, koji se zahvalio i svim dosadašnjim generalnim sponzorima na velikodušnoj pomoći u teškim trenucima za bh košarku.
Telemach aktivno pomaže sportske kolektive u BIH, a sponzorski ugovor sa Košarkaškim savezom BiH jedan je od najvećih i najznačajnijih do sada.
" Ponosni smo na košarkašku reprezentaciju koja je mnogo puta Bosnu i Hercegovinu predstavljala na međunarodnim takmičenjima. Drago nam je da možemo ulagati u sport i sportsku budućnost naše zemlje. Sigurni smo da će pomoć Telemacha biti dodatni podstrek za nove plasmane i nadamo se da će predstojeća trogodišnja saradnja Košarkaški savez podići do samog vrha. Vjerujemo da će naši košarkaši, predvođeni priznatim košarkaškim maestrom Mirzom Teletovićem, učiniti sve da i mlađe i seniorske selekcije zablistaju i ostvare zavidne rezultate, zbog kojih ćemo svi zajedno biti ponosni", izjavio je Admir Drinić, CEO kompanije Telemach.
- chakany
#79572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz analogne su izbačeni sljedeći kanali: HEMA TV, HAYAT FOLK, CNN, VH1 i INFO KANAL (Iako mislim da bi se on trebao nalaziti u ponudi analogne, jer RAK tako nalaže).
- MTV
#79573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Negdje su izbaceni drugi kanali
Sarajevo Telemach, Ilijaš, Jablanica, udružene
kompanije KATV HS, HKB-net i MH Company :
Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, Hema TV, VH1 Adria
Mostar Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, RTL DE, VH1 Adria
Mostar (područje udružene kompanije Velnet): Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, Hema TV, VH1 Adria
Zenica: Telemach info kanal, Cartoon Network, CNN, Hayat Folk, RTL DE
Visoko i Kakanj: Telemach info kanal, Kamera Kakanj, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Vitez i Bugojno: Telemach info kanal, CNN, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Tuzla i Brčko: Telemach info kanal, CNN, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Sanski Most: Telemach info kanal, O2 TV, VH1 Adria, CNN
Velika Kladuša: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN
Jajce: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN
Mrkonjić Grad: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN, Info kanal Mrkonjić Grad
Sarajevo Telemach, Ilijaš, Jablanica, udružene
kompanije KATV HS, HKB-net i MH Company :
Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, Hema TV, VH1 Adria
Mostar Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, RTL DE, VH1 Adria
Mostar (područje udružene kompanije Velnet): Telemach info kanal, CNN, Hayat Folk, Hema TV, VH1 Adria
Zenica: Telemach info kanal, Cartoon Network, CNN, Hayat Folk, RTL DE
Visoko i Kakanj: Telemach info kanal, Kamera Kakanj, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Vitez i Bugojno: Telemach info kanal, CNN, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Tuzla i Brčko: Telemach info kanal, CNN, O2 TV, Hayat Folk, CineStar Fantasy
Sanski Most: Telemach info kanal, O2 TV, VH1 Adria, CNN
Velika Kladuša: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN
Jajce: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN
Mrkonjić Grad: Telemach info kanal, O2 TV, RTL DE, CNN, Info kanal Mrkonjić Grad
- skafiskafsnjak
#79574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telefon i internet ne radeee Telemasheee
- Pitarrr82