Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#7951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da sam to vidio u celebicima u klincu palcu pa bi mi bilo jasno al na bosmalovom mostu!
Znaci prometna cesta na svakom valu semafora prodje bar 2 auta u prosjeku al jok on stao i njih 4 prica kao kad se raja sretne pa razveze pricu
Znaci prometna cesta na svakom valu semafora prodje bar 2 auta u prosjeku al jok on stao i njih 4 prica kao kad se raja sretne pa razveze pricu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Htio sam da kazem, mozda je lola dosao iz svog sela, pa se zaboravio.
-
mco
#7953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
suvozac hladno baca zguzvanu kutiju od cigara kroz prozor, cisti jaranu auto izgleda, stoka...
-
tempuser
#7954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda nisi izabrao adekvatno poredjenje, ali su Celebici su na magistralnom putu i frekvencija saobracaja je ista kao i na Bosmalovom mostu + kamioni i busevi kojih preko mosta prakticno nema.supercali wrote:Da sam to vidio u celebicima u klincu palcu pa bi mi bilo jasno al na bosmalovom mostu!
Iz istog razloga se ne mogu naciditi kad u Konnjicu vidim lole zaustavljenje na sred ceste koja je fu**** magistralna cesta dok lagano cavrjanju sa prolaznicima!
-
direstraits0078
#7955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda je responja mislio na celebice kod foce?tempuser wrote:Mozda nisi izabrao adekvatno poredjenje, ali su Celebici su na magistralnom putu i frekvencija saobracaja je ista kao i na Bosmalovom mostu + kamioni i busevi kojih preko mosta prakticno nema.supercali wrote:Da sam to vidio u celebicima u klincu palcu pa bi mi bilo jasno al na bosmalovom mostu!
Iz istog razloga se ne mogu naciditi kad u Konnjicu vidim lole zaustavljenje na sred ceste koja je fu**** magistralna cesta dok lagano cavrjanju sa prolaznicima!
- supercali
#7956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbt ti stvarno bukvalactempuser wrote:Mozda nisi izabrao adekvatno poredjenje, ali su Celebici su na magistralnom putu i frekvencija saobracaja je ista kao i na Bosmalovom mostu + kamioni i busevi kojih preko mosta prakticno nema.supercali wrote:Da sam to vidio u celebicima u klincu palcu pa bi mi bilo jasno al na bosmalovom mostu!
Ima u celebicima i sporednih onih puteva nije samo magistrala tu
-
RIMADLJOD
#7957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nervira me kada želim preko zebre ulicu i nakon što mi vozač stane, rukom mi ko maše kao ono "sad imaš dopuštenje da pređeš". E čuj, nisam znao! Kao da je on neka sila, čiju milost moram čekati kako bih mogao ulicu preći. Veoma je učestalo postalo, da svaki drugi vozač radi, pravi seljački potez. Također me nervira kada pješak se zahvaljuje vozaču kroz neki znak kao što je dizanje palca, kez od uha do uha ili slično, nakon što vozač stane na zebri na kojoj je manje više dužan stati. To je kako god odraz naše surove realnosti što se kulture tiče.
Isto tako, kada na semaforu neki vozači prije zelenog polahko puštaju kvačilo, pripremaju se za polet kao da su na trkama nekim, ali pretpostavljam da je fazon u tome da se na semaforu pojavi zeleno dok ti je kvačilo taman na tačci odvajanja, pa ti ko vozač samo pustiš i ide gas.
Nervira me što instruktori nikada na vamo jednoj raksrnici koja je iz jednog pravca prilično nezgodna (pad i od drveća se ne vidi jedan pravac), učenika ne savjetuju da se približi što bliže raskrisnici kako bi mogao ko čovjek vidjeti nadolazeća vozila, a ne onaj jadnik za volanom ko bot kakav iza znaka STOP čeka po 2 minute da mu se prilika ukaže (a imo ih je 20 prije toga, samo ne toliko očiglednih).
Nervira me kada vidim instruktora da daje obuku u autu sa 100+ konja, ili tako nekoj makini...
Isto tako, kada na semaforu neki vozači prije zelenog polahko puštaju kvačilo, pripremaju se za polet kao da su na trkama nekim, ali pretpostavljam da je fazon u tome da se na semaforu pojavi zeleno dok ti je kvačilo taman na tačci odvajanja, pa ti ko vozač samo pustiš i ide gas.
Nervira me što instruktori nikada na vamo jednoj raksrnici koja je iz jednog pravca prilično nezgodna (pad i od drveća se ne vidi jedan pravac), učenika ne savjetuju da se približi što bliže raskrisnici kako bi mogao ko čovjek vidjeti nadolazeća vozila, a ne onaj jadnik za volanom ko bot kakav iza znaka STOP čeka po 2 minute da mu se prilika ukaže (a imo ih je 20 prije toga, samo ne toliko očiglednih).
Nervira me kada vidim instruktora da daje obuku u autu sa 100+ konja, ili tako nekoj makini...
Last edited by RIMADLJOD on 18/09/2016 18:53, edited 2 times in total.
- bleee_sa
- MOSALJOZE
#7959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja mislim da bi trebao to prenijeti svim instruktorima,jer oni očito veze nemaju.
Sve si upravu
Sve si upravu
-
RIMADLJOD
#7960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razumijem ja tebe. Jednostavno vožnja je, a pogotovo u našim krajevima 90% improvizacija, a to lično kako vidim, a i kako se sjećam, instruktori nisu ni pokušavali prenjeti na učenike. Ne uče te da razviješ samostalni osjećaj za dinamiku puta, nego te uče ko bota, ako vidiš ovo onda ono, ako to ovo.MOSALJOZE wrote:Ja mislim da bi trebao to prenijeti svim instruktorima,jer oni očito veze nemaju.
Sve si upravu
- bleee_sa
#7961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Instruktori te nauče samo tehniku upravljanja vozilom i to je to. Sve ostalo vremenom učiš sam kroz raznorazne situacije, i sve dok misliš da sve znaš karina si od šofera. 
-
tempuser
#7962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad znamo sta ga nervira kod vozaca, pocetnika, instruktora, jest da nije 100% tema al me interesuje nervira li ga kad pjesak razvuce preko zebre ko gladan srat' dok ga vozac, kojem je takodjer zelenom ceka da prodje, i jos navuce neki mrk pogled? Mene to nevidjeno nervira...
-
Pirija
#7963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
makine od 100+ konja ?!?! pa ja mislim da vise niko ne proizvodi slabiji motori od 100 KS...
- one hundred eyes
#7964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U državi gdje Esed Radeljaš i slični budu izabrani da odlučuju o sudbini on se čudi što ljudi ne poštuju pješački prelaz 
- supercali
#7965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni ovo sa mahanjem rukom da predje ide u glavu
Nisam jednom stao na pjesacki a pjesak se premislja jel mogu preci ili ne mogu pa hoce nece
Predji bolan/na kad sam ti stao necu cekati citav dan
Nisam jednom stao na pjesacki a pjesak se premislja jel mogu preci ili ne mogu pa hoce nece
-
quarterback
#7966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
covjek nije siguran da li ga pustas, mozda jos nisi stao nego se lagano / ili ne tako lagano kotrljassupercali wrote:Meni ovo sa mahanjem rukom da predje ide u glavu
ja se sokiram kad me neko pusti da prodjem biciklom i dobro gledam da se uvjerim da me bas pusta jer je jako velika razlika u kolicini normalnih i kretena
- semirsar
#7967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo tako, pogotovu kad vidis da je nesiguran/na, ili starija osoba kojoj treba vise vremena ako ne i pomoc.supercali wrote:Meni ovo sa mahanjem rukom da predje ide u glavu
U subotu na Dolac malti vidjeh idiotsku situaciju, vozac stade i mase pjesaku na onom pjesackom ostrvu izmedju dvije trake jer mu je zeleno, a ovaj nece da prodje mase vozacu, ajd ti... uporan vozac nece i Bog, pjesak se vrati metar nazad i uze mobilni ko ima poziv... vozac gas i ode, pjesak predje ispred mene nakon sto je propustio jos jedno vozilo... oba ta vozila je policija zaustavila na prosirenju kod Burger kinga. Sto li ih nikad nema kad je to prosirenje prepuno auta koji se tu parkiraju, sto ih nikad nema kad se napravi kolona parkiranih prekoputa kod kladare i onog kafica, sto ih nikad nema na cosku kod kafica i zelenare kad se mora cekat po 15minuta da se lola isparkira ili uparkira preko ivicnjaka na trotoar, sto ih nikad nema kod MM buregdzinice... a pjesak/ci, ma jbt ga/ih. Ko pusteni s lanca.
Biciklisti su ista sorta, odnosno malo brzi pjehaci.
- supercali
#7968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razumijem ja i pjesake nego sam se samo osvrnuo na post gdje ovaj pise kad vozac mase kao da je njegovo pa me pustaquarterback wrote:covjek nije siguran da li ga pustas, mozda jos nisi stao nego se lagano / ili ne tako lagano kotrljassupercali wrote:Meni ovo sa mahanjem rukom da predje ide u glavu
ja se sokiram kad me neko pusti da prodjem biciklom i dobro gledam da se uvjerim da me bas pusta jer je jako velika razlika u kolicini normalnih i kretena
- Laertes
#7969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat danas, kad se pješački češće ne poštuje nego poštuje, da nekog nervira sto vozač pokaže rukom da pušta pješaka i što pješak se zahvali...supercali wrote:Razumijem ja i pjesake nego sam se samo osvrnuo na post gdje ovaj pise kad vozac mase kao da je njegovo pa me pustaquarterback wrote:covjek nije siguran da li ga pustas, mozda jos nisi stao nego se lagano / ili ne tako lagano kotrljassupercali wrote:Meni ovo sa mahanjem rukom da predje ide u glavu
- basicm
#7970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zadnje vrijeme imam problem s biciklistima, skretanje desno i njemu i meni zeleno. Ali problem je sto dolazi brzinom svjetlosti da bi proletio a ja vec skrenuo desno tako da ni retrovizor ne pomaze. Samo proleti ispred auta. Ako nastave ovako bice ih po novinama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
quarterback
#7971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moze objasnjenje konkretne situacije?basicm wrote:Zadnje vrijeme imam problem s biciklistima, skretanje desno i njemu i meni zeleno. Ali problem je sto dolazi brzinom svjetlosti da bi proletio a ja vec skrenuo desno tako da ni retrovizor ne pomaze. Samo proleti ispred auta. Ako nastave ovako bice ih po novinama.
-
Throttle
#7972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se uvijek zahvalim vozacu kad me pusti, pogotovo ako sam sa djetetom... nerviralo ga ili ne 
-
kB27
#7973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo kretenu može smetati. Čuj nekome smeta što mu se neko zahvali. Zahvaljivanje samo govori na kojem je stadiju saobraćajna kultura kod nas, kad je puštanje na pješačkom (dakle čisto poštovanje zakona) za zahvaliti se.Throttle wrote:Ja se uvijek zahvalim vozacu kad me pusti, pogotovo ako sam sa djetetom... nerviralo ga ili ne
-
mirzet87sa
#7974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Klosarska posla. Zahvalis se, jebe ti mater. Sta se imas zahvaljivati za nesto sto je normalno. Ne zahvalis se, jebe ti mater opet. Ko ti to nesto obrazli, ja ispod tvog nivoa, sad cu te zgazit. Nije se rodio ko je narodu udovoljio.
- holowey
#7975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na pola puta izmedju dvije raskrsnice pocnem da pratim ima li biciklista na stazi i onda pri mijenjanju trake u traku za skretanje gledam u retrovizor da li ima biciklista koji se zafurao...basicm wrote:Zadnje vrijeme imam problem s biciklistima, skretanje desno i njemu i meni zeleno. Ali problem je sto dolazi brzinom svjetlosti da bi proletio a ja vec skrenuo desno tako da ni retrovizor ne pomaze. Samo proleti ispred auta. Ako nastave ovako bice ih po novinama.
ta "brzina svjetlosti" je najcesce 15-20km/h, ti kao vozac presijecas njegovu putanju i moras ga propustiti, i tvoja je odgovornost da budes budan tokom voznje gradskim ulicama...