Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Izlija

#7951 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Izlija »

A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".
forest gump

#7952 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by forest gump »

Heheheheheh tek položio pa sam nespretan još uvijek heheheheheh
kakaljin

#7953 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Maystor wrote:
Izlija wrote:Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.
:shock:

Image

Je li dovoljno razumljivo??

* Slika sa ssc foruma, @nnagib
Jasna oznaka kao dan da se na stup ide preko autoputa i obilaznice jer je oznaka za stup zelena. Nema tu puno pameti. I jos na vrhu privremena tabla obilaznica u crvenkasto-naranđastoj boji. Pravilno citanje oznaka bi trebao svako znati ko je polozio vozacki.
Maystor

#7954 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Maystor »

Izlija wrote:A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".
Jesi ti stvarno toliko glup, ili je to neka nova forumska furka?

Image
tec

#7955 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Izlija wrote:A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".
Sa SSC odNNagib

Image
Evo malo bliže.
Maystor

#7956 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Maystor »

*NNagib
ultima_palabra

#7957 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.

Ne mislim na sebe, ja sam se sinoć provozao preko Butila-Briješće i ne bih nikad više preko Rajlovca... ali trebali su predvidjeti neinformisanost naših ljudi.
Astrix

#7958 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

A sta da stave? ''NE IDI PREMA RAJLOVCU'', našim ljudima samo tako moraš crtati...
karanana

#7959 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?

ok je ovo o cemu pricate za lole koje sa autoputa izadju u josanici i idu kroz rajlovac prema stupu. neka koriste novi spoj.
a sta ako ja recimo zivim na stupu i hocu u rajlovac? jel opet moram na autoput pa izaci na josanici pa se vracat nazad? dakle put koji mi je 500-1000 metara sada uzima 7-8 kilometara?
Last edited by karanana on 26/11/2015 10:00, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7960 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

Astrix wrote:A sta da stave? ''NE IDI PREMA RAJLOVCU'', našim ljudima samo tako moraš crtati...
:mrgreen:

Rajlovac, i prekriženo "Sarajevo".
muha_sa

#7961 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muha_sa »

karanana wrote:a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?

ok je ovo o cemu pricate za lole koje sa autoputa izadju u josanici i idu kroz rajlovac prema stupu. neka koriste novi spoj.
a sta ako ja recimo zivim na stupu i hocu u rajlovac? jel opet moram na autoput pa izaci na josanici pa se vracat nazad? dakle put koji mi je 500-1000 metara sada uzima 7-8 kilometara?
pješke jebo ga ti :lol: prije ceš doc :lol:
bach

#7962 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by bach »

Možeš preko Dobroševića, Bojnika i Dogloda, pa se se uključiti na Stup...
damirc_sa

#7963 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by damirc_sa »

bach wrote:

Možeš preko Dobroševića, Bojnika i Dogloda, pa se se uključiti na Stup...
I ova cesta preko Dobrosevica i Bojnika je katastrofa pogotovo dio od Bojnika do Reljeva, sva je propala, uska, valjda ce i nju u dogledno vrijeme raditi.
lijek-za-sve

#7964 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by lijek-za-sve »

I koliko im treba da zavrse ovaj most?
tec

#7965 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.

Ne mislim na sebe, ja sam se sinoć provozao preko Butila-Briješće i ne bih nikad više preko Rajlovca... ali trebali su predvidjeti neinformisanost naših ljudi.
Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.
tec

#7966 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

lijek-za-sve wrote:I koliko im treba da zavrse ovaj most?
Rok je februar pa ti vidi.
muha_sa

#7967 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muha_sa »

tec wrote:
lijek-za-sve wrote:I koliko im treba da zavrse ovaj most?
Rok je februar pa ti vidi.
znaci juli avgust :lol:
Ned071

#7968 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

tec wrote:
ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.

Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.

Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno. :facepalm: :run:
jedini koji je glup ovdje s tom pricom si ti. kada se zatvara jedan od glavnih puteva u gradu kaze se tacno TOG i TOG dana od toliko i toliko sati. prvo su idioti trebali zavrsiti kruzni tok u buca potoku pa onda zatvarati most. na tabli u buca potoku stoji kraj radova 1. novembar 2015. Nece ga zavrsiti za tri mjeseca.
a posto si pametan reci ljudima koji zive u boljakovom, brijescu ili vitkovcu kada se ukljuce u safeta zajke kod recimo petrol pumpe kuda da idu na stup? na otoku kuda se jutros od petrola do hifa pumpe u BP islo sat vremena? na doglode gdje je jutros kolona bila od sarajevogasa ili na autoput za sto je jutros trebalo 45 minuta voznje? i jos ce biti gore sa ovakvim vremenom.
o zivotima ljudi ovdje odlucuju potpuni idioti. a na vlast ih drze takvi kao ti koji svaki idiotski potez pravdaju i optuzuju obican svijet da su ovce
Izlija

#7969 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Izlija »

Ja cijelo vrijeme govorim za izlaz sa kružnog toka prema Rajlovcu, ako nije obilježeno da je putni pravac zatvoren podrazumjeva se da nema smetnji za normalno funkcionisanje saobraćajnice. Da nije tako nebi hiljade ljudi jutros zaglavili u gužvi i nebi moglo doći do kolapsa saobraćaja, neki su maloprije tek došli na posao. Nije dovoljno obilježiti novi putni pravac već je obaveza i obilježiti prekide u saobraćajnicama. Izlija je prošao Evropu sa autom i vrlo dobro poznaje saobraćajne propise tako da to forumsko galamljenje možeš ostaviti za nekog dugog.
tec

#7970 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Ned071 wrote:
tec wrote:
ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.

Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.

Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno. :facepalm: :run:
jedini koji je glup ovdje s tom pricom si ti. kada se zatvara jedan od glavnih puteva u gradu kaze se tacno TOG i TOG dana od toliko i toliko sati. prvo su idioti trebali zavrsiti kruzni tok u buca potoku pa onda zatvarati most. na tabli u buca potoku stoji kraj radova 1. novembar 2015. Nece ga zavrsiti za tri mjeseca.
a posto si pametan reci ljudima koji zive u boljakovom, brijescu ili vitkovcu kada se ukljuce u safeta zajke kod recimo petrol pumpe kuda da idu na stup? na otoku kuda se jutros od petrola do hifa pumpe u BP islo sat vremena? na doglode gdje je jutros kolona bila od sarajevogasa ili na autoput za sto je jutros trebalo 45 minuta voznje? i jos ce biti gore sa ovakvim vremenom.
o zivotima ljudi ovdje odlucuju potpuni idioti. a na vlast ih drze takvi kao ti koji svaki idiotski potez pravdaju i optuzuju obican svijet da su ovce
Uživaj u tvojem prknu. Zahvali svim onim idiotima koji po starom dobrom običaju krenuli starim putem jer neznaju bolje. Dovoljno je pročitati komentare onih koje su sišli sa autoputa da idu starom cestom i još se bune da nije dovoljno daje napisano da je otvoren novi pristup nego treba da piše kada su izašli da je zatvoren stari.
Last edited by tec on 26/11/2015 10:51, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7971 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

tec wrote:
ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.

Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.
A šta ako imaš recimo čovjeka iz Zagreba koji dolazi jednom mjesečno u Sarajevo zbog posla? Zna stari ulazak u Sarajevo i ne prati bh.vijesti... ne možeš sve mjeriti prema sebi.
Qler

#7972 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Qler »

Ma bruku raje konta da se obilaznica placa pa nece da idu njom...
tec

#7973 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

ultima_palabra wrote:
tec wrote:

A šta ako imaš recimo čovjeka iz Zagreba koji dolazi jednom mjesečno u Sarajevo zbog posla? Zna stari ulazak u Sarajevo i ne prati bh.vijesti... ne možeš sve mjeriti prema sebi.
:lol: :-)
Neće biti toliko glup kao domaće ovce.
Ned071

#7974 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
supercali

#7975 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

ultima_palabra wrote:
tec wrote:

A doslo 5000 zagrepcana?
Daj ne zajebaji
Evo zaustavi svako auto i pitaj zasto ste krenuli ovom cestom reci ce nisam znao za ap da je otvoren placa se i sl
A ne vjerujem da toliko ljudi radi u rajlovcu i na potezu do mosta pa da na mogu preko obilaznice
Post Reply