Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Izlija
#7951 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".
- forest gump
#7952 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Heheheheheh tek položio pa sam nespretan još uvijek heheheheheh
-
kakaljin
#7953 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jasna oznaka kao dan da se na stup ide preko autoputa i obilaznice jer je oznaka za stup zelena. Nema tu puno pameti. I jos na vrhu privremena tabla obilaznica u crvenkasto-naranđastoj boji. Pravilno citanje oznaka bi trebao svako znati ko je polozio vozacki.Maystor wrote:Izlija wrote:Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.![]()
Je li dovoljno razumljivo??
* Slika sa ssc foruma, @nnagib
- Maystor
#7954 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jesi ti stvarno toliko glup, ili je to neka nova forumska furka?Izlija wrote:A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".

-
tec
#7955 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa SSC odNNagibIzlija wrote:A dali je tebi dovoljno razumljivo "kružni tok u Jošanici".
Evo malo bliže.
- Maystor
- ultima_palabra
#7957 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.
Ne mislim na sebe, ja sam se sinoć provozao preko Butila-Briješće i ne bih nikad više preko Rajlovca... ali trebali su predvidjeti neinformisanost naših ljudi.
Ne mislim na sebe, ja sam se sinoć provozao preko Butila-Briješće i ne bih nikad više preko Rajlovca... ali trebali su predvidjeti neinformisanost naših ljudi.
-
Astrix
#7958 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A sta da stave? ''NE IDI PREMA RAJLOVCU'', našim ljudima samo tako moraš crtati...
- karanana
#7959 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?
ok je ovo o cemu pricate za lole koje sa autoputa izadju u josanici i idu kroz rajlovac prema stupu. neka koriste novi spoj.
a sta ako ja recimo zivim na stupu i hocu u rajlovac? jel opet moram na autoput pa izaci na josanici pa se vracat nazad? dakle put koji mi je 500-1000 metara sada uzima 7-8 kilometara?
ok je ovo o cemu pricate za lole koje sa autoputa izadju u josanici i idu kroz rajlovac prema stupu. neka koriste novi spoj.
a sta ako ja recimo zivim na stupu i hocu u rajlovac? jel opet moram na autoput pa izaci na josanici pa se vracat nazad? dakle put koji mi je 500-1000 metara sada uzima 7-8 kilometara?
Last edited by karanana on 26/11/2015 10:00, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#7960 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Astrix wrote:A sta da stave? ''NE IDI PREMA RAJLOVCU'', našim ljudima samo tako moraš crtati...
Rajlovac, i prekriženo "Sarajevo".
- muha_sa
#7961 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pješke jebo ga tikaranana wrote:a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?
- bach
#7962 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Možeš preko Dobroševića, Bojnika i Dogloda, pa se se uključiti na Stup...karanana wrote:a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?
-
damirc_sa
#7963 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ova cesta preko Dobrosevica i Bojnika je katastrofa pogotovo dio od Bojnika do Reljeva, sva je propala, uska, valjda ce i nju u dogledno vrijeme raditi.bach wrote:Možeš preko Dobroševića, Bojnika i Dogloda, pa se se uključiti na Stup...karanana wrote:a postoji li kakva lokalnija zaobilaznica ovog mosta?
- lijek-za-sve
#7964 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I koliko im treba da zavrse ovaj most?
-
tec
#7965 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.
-
tec
#7966 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Rok je februar pa ti vidi.lijek-za-sve wrote:I koliko im treba da zavrse ovaj most?
- muha_sa
#7967 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
znaci juli avgusttec wrote:Rok je februar pa ti vidi.lijek-za-sve wrote:I koliko im treba da zavrse ovaj most?
- Ned071
#7968 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jedini koji je glup ovdje s tom pricom si ti. kada se zatvara jedan od glavnih puteva u gradu kaze se tacno TOG i TOG dana od toliko i toliko sati. prvo su idioti trebali zavrsiti kruzni tok u buca potoku pa onda zatvarati most. na tabli u buca potoku stoji kraj radova 1. novembar 2015. Nece ga zavrsiti za tri mjeseca.tec wrote:Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.
Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno.![]()
a posto si pametan reci ljudima koji zive u boljakovom, brijescu ili vitkovcu kada se ukljuce u safeta zajke kod recimo petrol pumpe kuda da idu na stup? na otoku kuda se jutros od petrola do hifa pumpe u BP islo sat vremena? na doglode gdje je jutros kolona bila od sarajevogasa ili na autoput za sto je jutros trebalo 45 minuta voznje? i jos ce biti gore sa ovakvim vremenom.
o zivotima ljudi ovdje odlucuju potpuni idioti. a na vlast ih drze takvi kao ti koji svaki idiotski potez pravdaju i optuzuju obican svijet da su ovce
- Izlija
#7969 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja cijelo vrijeme govorim za izlaz sa kružnog toka prema Rajlovcu, ako nije obilježeno da je putni pravac zatvoren podrazumjeva se da nema smetnji za normalno funkcionisanje saobraćajnice. Da nije tako nebi hiljade ljudi jutros zaglavili u gužvi i nebi moglo doći do kolapsa saobraćaja, neki su maloprije tek došli na posao. Nije dovoljno obilježiti novi putni pravac već je obaveza i obilježiti prekide u saobraćajnicama. Izlija je prošao Evropu sa autom i vrlo dobro poznaje saobraćajne propise tako da to forumsko galamljenje možeš ostaviti za nekog dugog.
-
tec
#7970 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uživaj u tvojem prknu. Zahvali svim onim idiotima koji po starom dobrom običaju krenuli starim putem jer neznaju bolje. Dovoljno je pročitati komentare onih koje su sišli sa autoputa da idu starom cestom i još se bune da nije dovoljno daje napisano da je otvoren novi pristup nego treba da piše kada su izašli da je zatvoren stari.Ned071 wrote:jedini koji je glup ovdje s tom pricom si ti. kada se zatvara jedan od glavnih puteva u gradu kaze se tacno TOG i TOG dana od toliko i toliko sati. prvo su idioti trebali zavrsiti kruzni tok u buca potoku pa onda zatvarati most. na tabli u buca potoku stoji kraj radova 1. novembar 2015. Nece ga zavrsiti za tri mjeseca.tec wrote:Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.
Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno.![]()
a posto si pametan reci ljudima koji zive u boljakovom, brijescu ili vitkovcu kada se ukljuce u safeta zajke kod recimo petrol pumpe kuda da idu na stup? na otoku kuda se jutros od petrola do hifa pumpe u BP islo sat vremena? na doglode gdje je jutros kolona bila od sarajevogasa ili na autoput za sto je jutros trebalo 45 minuta voznje? i jos ce biti gore sa ovakvim vremenom.
o zivotima ljudi ovdje odlucuju potpuni idioti. a na vlast ih drze takvi kao ti koji svaki idiotski potez pravdaju i optuzuju obican svijet da su ovce
Last edited by tec on 26/11/2015 10:51, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#7971 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A šta ako imaš recimo čovjeka iz Zagreba koji dolazi jednom mjesečno u Sarajevo zbog posla? Zna stari ulazak u Sarajevo i ne prati bh.vijesti... ne možeš sve mjeriti prema sebi.tec wrote:Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.
- Qler
#7972 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma bruku raje konta da se obilaznica placa pa nece da idu njom...
-
tec
#7973 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ultima_palabra wrote:A šta ako imaš recimo čovjeka iz Zagreba koji dolazi jednom mjesečno u Sarajevo zbog posla? Zna stari ulazak u Sarajevo i ne prati bh.vijesti... ne možeš sve mjeriti prema sebi.tec wrote:Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.
Neće biti toliko glup kao domaće ovce.
- Ned071
#7974 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
naprdjivac, samo mi reci ko je i kada, bihamk, ceste, autoceste, naveo tacan datum i sat zatvaranja mosta? nista vise...
- supercali
#7975 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A doslo 5000 zagrepcana?ultima_palabra wrote:A šta ako imaš recimo čovjeka iz Zagreba koji dolazi jednom mjesečno u Sarajevo zbog posla? Zna stari ulazak u Sarajevo i ne prati bh.vijesti... ne možeš sve mjeriti prema sebi.tec wrote:Ali zašto bi neko prošao naplatne kučice i onda sišao sa autoputa i išao na kružni tok ako je otvoren novi spoj? Gdje ti ljudi žive u rupi? To je vrhunac neznanja.ultima_palabra wrote:A ima li neka oznaka na kraku kružnog toka koji odvaja za Rajlovac? Kad dolaziš od naplatnih kućica na kružni tok nećeš obići puni krug da bi vidio ovu oznaku.
Daj ne zajebaji
Evo zaustavi svako auto i pitaj zasto ste krenuli ovom cestom reci ce nisam znao za ap da je otvoren placa se i sl
A ne vjerujem da toliko ljudi radi u rajlovcu i na potezu do mosta pa da na mogu preko obilaznice