SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#7951 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:20 dana. Novi zakon je novi zakon :D
posteno... jest da cemo to skratit kad dodjemo na vlast

3 dana su sasvim dovoljna... 2 neum, 1 jahorina
HAVANA

#7952 Re: SDP

Post by HAVANA »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
HAVANA wrote:Boli me ćuna,meni stoja dnevnica. 8)
Javi mi se da dobijes i dodatak, moze to i vise. :D
NVZ nudi 18 dana godisnjeg + regres :D

:shock: Eto me dalibore... :D
monrou

#7953 Re: SDP

Post by monrou »

saibaba wrote:Meni nije jasno kako se niko ih "ne vladinog" sektora tipa "dosta" i slicni demagozi nije pobunio nizasta vec godinu dana !? A prilika je bilo.. recimo :
- Smjena direktora skole zato sto je po hodnicima pricao protiv ministra ...
Pa kad citavim nevladinim (NVO) sektorom rukovodi SDP. Evo primjera:
http://www.kip.ba/2012/01/19/protestima ... ktivirali/
treba li dodatno objasnjavati :-)
madner

#7954 Re: SDP

Post by madner »

Uf, pa kako bi onda iskoristio ovu godisnju kartu za skijanje?

Njet, ja sam iz plemena sto kazu radije pametnije, ne duze :D
Alfons Kauders

#7955 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Uf, pa kako bi onda iskoristio ovu godisnju kartu za skijanje?

Njet, ja sam iz plemena sto kazu radije pametnije, ne duze :D
ja slabo skijanja uhvati ove godine....

dodje mi da odem sad.... al miiiiiiinuuuuus :roll:
madner

#7956 Re: SDP

Post by madner »

Jasta je, ali staze su bile...

Jeste da je bilo vise snjega, ali ovaj novi ima plus.
Alfons Kauders

#7957 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Jasta je, ali staze su bile...

Jeste da je bilo vise snjega, ali ovaj novi ima plus.
seri ga, ja se tesko mogu izvuci s posla... moram ujutru malo radit... pa na planinu... pa onda navece opet malo sjest :roll:
monrou

#7958 Re: SDP

Post by monrou »

Optimus Prime wrote:Jos jednom, bravo Helez!
Nastavite ovako i novi mandat vam je siguran. Do kraja mandata najmanje 20000 ljudi moraju izgubiti nezasluzene privilegije.
Samo jedan savjet, ustedjenu lovu utrosti u izgradnju autocesta i podsticaje poljoprivredi.
Helez: Iz prava izvedeno 3145 korisnika

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila Informaciju o realizaciji zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje listopad-prosinac.

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru kako je iz prava izvedeno 3154 korisnika.

"Ono što je trend je povećanje putem FNB2. U zadnja tri mjeseca izvedeno je oko 700 korisnika koji su lažni korisnici što su utvrdili revizorski timovi na terenu. Tu ne ulaze povoljne mirovine, one ulaze u MIO, a ušteda po ovom osnovu u našem ministarstvu je 8, 3 milijuna na godišnjoj razini", kazao je ministar Helez.

Vlada FBiH danas je u Mostaru raspravljala I o Radnoj verziji zakona o povoljnijem umirovljenju kojom bi se objedinile sve povoljne mirovine u Federacij i BiH.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber je kazao kako je zaključeno da Federalni zavod za mirovinsko-invalidsko osiguranje u idućih 15 dana mora u potpunosti dostaviti Vladi ukalkulirane financijske efekte koji se odnose na ovaj zakon ,vezano za postojeće korisnike kao i za nove korisnike koji bi ostvarili mirovinu po novom zakonu.

Po Čamberovim riječima, ovo što je danas dostavila radna skupina su apsolutno neprecizni podaci i kao takve ih Vlada ne može razmatrati.

"Što se tiče grupacije koja se žalila da je diskriminirana u odnosu na ostale, dakle oni koji su uzeli otpremnine kao otpušteni iz Vojske Federacije BiH, danas je zaključeno da će njihove isplate teći od 1. siječnja 2012. godine s tim da je najvjerojatnija opcija da će oni te otpremnine koje su uzeli, ukalkulirati u otplate duga prema njima na račun mirovine", kazao je Čamber.

Na pitanje odnosi li se to na 250 časnika HVO-a, koji dobivaju upola manje mirovine od kolega u Armiji BiH, ministar Čamber je kazao kako su njihovi zahtjevi zadovoljeni interventnim zakonom koji je donesen u lipnju prošle godine.

"I za njih vrijedi da će dobiti zaostatke, samo je potrebno Mirovinsko-invalidsko osiguranje i u federalno Ministarstvo rada i socijalne politike dostaviti evidenciju o njihovim zadnjim plaćama, i nakon toga će njihova prava početi teći", naveo je Čmber.

"Što se tiče novih korisnika vezanih za novi zakon, to se odnosi na pripadnike MUP-a i HOS-a koji su u to vrijeme bili pripadnici oružanih snaga BiH. Riječ je o 500 pripadnika MUP-a i otprilike od 70 do 100 pripadnika HOS-a. To je otprilike 2 milijuna maraka izdvajanja na mjesečnoj razini", istaknuo je Čamber.
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae

Ministar za boračka pitanja nije do sada ni na jedan bitan datum obišao niti jedno šehidsko mezarje pa ni za Dan šehida i to govori o njemu i njegovom odnosu prema oslobodilačkoj borbi 1992-1995.
kamen spoticanja

#7959 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:idiote koji takvi sjedaju za volan treba automatski trpati u zatvor, nema diskusije, nema niceg, odma 48h pritvora i poslije toga obavezne posjete psihijatru itd...
Tako je... u Americi takvima na licu mjesta lisice stavljaju.

@stochar, nažalost birači su jednom takvom liku dali legitimitet i njegova djl stranka je treća u Federaciji. Prvi bih volio da ga se zgazi ko opušak, ali u sadašnjoj konstelaciji snaga to nažalost nije moguće. A koalicioni partner je na drugom mjestu po broju glasova... na četvrtom je Dodikov saveznik HDZ, možeš fino sad procijeniti manevarski prostor SDP-a :roll:
kakve veze ima manevarski prostor s kadrovskom politikom partije...nije valjda hdz kriv sto je raif postavljen za ministra iz redova SDP-a i sto je jos uvijek ministar...ili zato sto je ministar mupa zdk-a (isto clan SDP-a) premjestio policajce na druga radna mjesta?
monrou

#7960 Re: SDP

Post by monrou »

hahahah Raif za ministra vanjskih poslova, hahahhahahha
Ja_Ja

#7961 Re: SDP

Post by Ja_Ja »

zoom66 wrote:
nemam_ideje wrote:Šmrc, postah cinkaroš, nesvjesno. Vratite nam blogera/supervizora :x Nije pošteno, možda su to dvije osobe koje su se sasvim slučajno registrovale u istom danu i isto misle pa se nadopunjuju u postovima. Nije nemoguće. Ulažem svoj protest. Ode nam konstruktivna kritika :x
blogger je ok, sv je bed gaj. blogger ostaje :thumbup: :sax:

ps. ovo je bio dupli dzomba hefte :D
Da dobijas proviziju na banove, dali bi se ovo racunalo kao jedan ban ili dva bana? :):)
stochar

#7962 Re: SDP

Post by stochar »

monrou wrote:hahahah Raif za ministra vanjskih poslova, hahahhahahha
e tu bi Raif zglajz'o. mozes tamo sve, osim pokusati biti predsjednik SDP-a ili ministar vanjskih poslova, tad letis...
quasar

#7963 Re: SDP

Post by quasar »

monrou wrote:
quasar wrote:
monrou wrote:Meni ovaj forium lici na skupinu placenika SDP-a,ne daj Boze da neko izjavi nesto degutantno protiv komunjara odmah bi bio cenzurisan :-) Uzas, u kakav ste se narod pretvorili. Evo bas procitah "Komšić: Što se mene tiče, BiH neće podržati Vuka Jeremića", a pitam se kakvu lnametljivu politku vodi ovaj limitari politicar. Zaboli mene sto je on otjerao Kusturicu itd..., kad apsolutno nista nije uradio za vrijeme svog mandata. Nek me neko ispravi, ako grijesim!

Svasta sam htjela napisati u ovom postu ali me prodje volja kad procitah ovoliko gluposti. :run: :run: :run:
...pa se postavlja pitanje zasto si uopste ista napisala.
Da bi ti, te takvi poput tebe koji su placeni za komentarisanje na forumu imali sta citirati :-):run: :run:
Alfons Kauders wrote::D

i to supak placenik

:D
madner wrote:
HAVANA wrote:Boli me ćuna,meni stoja dnevnica. 8)
Javi mi se da dobijes i dodatak, moze to i vise. :D
E necemo tako, a Đe meni dodatak, i što on ima stoju a ja samo petobu?
Jel to on bolje piše od mene?
Alfons Kauders

#7964 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote: E necemo tako, a Đe meni dodatak, i što on ima stoju a ja samo petobu?
jok, samo se bolje gura :D
quasar

#7965 Re: SDP

Post by quasar »

Alfons Kauders wrote:
quasar wrote: E necemo tako, a Đe meni dodatak, i što on ima stoju a ja samo petobu?
jok, samo se bolje gura :D
aaaa supozitorija...
tako kazi.
A koji lubrikant mi treba?
CASUALE

#7966 Re: SDP

Post by CASUALE »

Sta je ovaj sugavi sdp dobra donio u zadnjih 5godina ovoj zemlji da ima 350 stranica napisanih o njemu..
Za i Protiv

#7967 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

CASUALE wrote:Sta je ovaj sugavi sdp dobra donio u zadnjih 5godina ovoj zemlji da ima 350 stranica napisanih o njemu..
Pa sugu, vjerovatno :D

p.s. hocu i ja svoju stoju :lol:
Murisno1

#7968 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Joj sit sam ovog cinizma ovdje u pm.

De recite iko od vas, de mi okrenite glavu u neku svjetlu tačko mater mu jebem, de recite šta ima pozitivno da se desilo od kako su ove kombinacije na vlasti. Očajan sam matere mi, nije mi ni do šege ni do petljanije. De u šta da gledam? Ili treba još vremena? Ako treba još vremena, de barem recite čemu da se nadamo. Samo u federaciji, ma samo u sa kantonu eto, ne mora dalje ...
kamen spoticanja

#7969 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Murisno1 wrote:Joj sit sam ovog cinizma ovdje u pm.

De recite iko od vas, de mi okrenite glavu u neku svjetlu tačko mater mu jebem, de recite šta ima pozitivno da se desilo od kako su ove kombinacije na vlasti. Očajan sam matere mi, nije mi ni do šege ni do petljanije. De u šta da gledam? Ili treba još vremena? Ako treba još vremena, de barem recite čemu da se nadamo. Samo u federaciji, ma samo u sa kantonu eto, ne mora dalje ...
policija nam je bolja od norveske :D
Za i Protiv

#7970 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Hoces iskren odgovor... Evo ja cu ti pokusati dati, ili barem podijeliti svoje razmisljanje. Ja sam na pocetku rekao, kada je formirana ova vlada, dajem im godinu dana da pocnu, ako ne vidim napretka, kupim djecu i zenu, i picim odavdje.
Mislis da je tebi lose, mislis da nema uvijek gore od goreg... Ima drugar, vjeruj...
U meni je prepuklo juce, kada moje dijete na televeziji ugleda da djeca pjevaju pjesmu o svetom savi. Mi smo povratnici u RS, i ona je jedina nesrpkinja u svom razredu. Pitam ja nju otkud ti to znas, kaze ona, pjevali oni na casu, ona nije morala, ali ostali jesu. E tu je bio kraj svih mojih nadanja za ovu drzavu, nazalost...

Ali ako mislis da cu reci da je SDP kriv za to, e tu se grdno varas. Nece moci se stanje popraviti, uz sva sranja, za par mjeseci sto su ovi sjebavali decenijama. Ja jos cekam par mjeseci, i naci cu nacin da odem odavdje... Dok sam relativno mlad da mogu nesto obezbjediti sebi i svojoj porodici...

Do tada, ne ostaje mi nista drugo nego da se zajebavam, barem da dushmanima bude teshko :D
seln

#7971 Re: SDP

Post by seln »

monrou wrote:
Ministar za boračka pitanja nije do sada ni na jedan bitan datum obišao niti jedno šehidsko mezarje pa ni za Dan šehida i to govori o njemu i njegovom odnosu prema oslobodilačkoj borbi 1992-1995.
Ima dovoljno podrumasa za obilazenje mezarja. Hem imaju vremena, hem para.
ultima_palabra

#7972 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:idiote koji takvi sjedaju za volan treba automatski trpati u zatvor, nema diskusije, nema niceg, odma 48h pritvora i poslije toga obavezne posjete psihijatru itd...
Tako je... u Americi takvima na licu mjesta lisice stavljaju.

@stochar, nažalost birači su jednom takvom liku dali legitimitet i njegova djl stranka je treća u Federaciji. Prvi bih volio da ga se zgazi ko opušak, ali u sadašnjoj konstelaciji snaga to nažalost nije moguće. A koalicioni partner je na drugom mjestu po broju glasova... na četvrtom je Dodikov saveznik HDZ, možeš fino sad procijeniti manevarski prostor SDP-a :roll:
kakve veze ima manevarski prostor s kadrovskom politikom partije...nije valjda hdz kriv sto je raif postavljen za ministra iz redova SDP-a i sto je jos uvijek ministar...ili zato sto je ministar mupa zdk-a (isto clan SDP-a) premjestio policajce na druga radna mjesta?
Pa replicirao sam @alfonsu na jedan post (ministar ZDK), a @stocharu na drugi (Fahro).
agent_001

#7973 SDP

Post by agent_001 »

saibaba wrote:Meni nije jasno kako se niko ih "ne vladinog" sektora tipa "dosta" i slicni demagozi nije pobunio nizasta vec godinu dana !? A prilika je bilo.. recimo :
- Smjena direktora skole zato sto je po hodnicima pricao protiv ministra ...
Napiso sam gore negdje, nevladin sektor postao vladin, dosta je militantno krlo zdip-a, vecina onih tzv boraca za raznorazna prava u kantonalnim i federalnim strukturama zapošljeno! Procito sam negdje i ko na kojoj poziciji!
miop

#7974 Re: SDP

Post by miop »

Pa ima, evo mislimo isto kao (zapadna) Njemacka.
1.12.2011. | 15:25
Svijet
Pesimizam kod Angele Merkel: Sljedeća godina bit će još teža
Image
Rast njemačkog gospodarstva u 2012. mogao bi, po predviđanjima, iznositi između 0,5 i jedan posto, bitno niže od tri posto u ovoj godini, ali više od crnih prognoza ekonomista...
Lider SDP-a najavio jednu od najtežih godina

Autor Fena | Objavljeno 19.12.2011. u 08:15
Image
Detalj sa prijema u sjedištu SDP-a (Foto: B. Nizić)Lagumdžija: Vijeće ministara ne može biti gore od sadašnjeg (Foto)

Kada je u pitanju 2012. godina, Lagumdžija je mišljenja da će ona biti vrlo teška u ekonomskom i socijalnom smislu.

"Mi se moramo fokusirati na ono zbog čega smo dobili mandat od građana. Isto tako, očekujem dobre vijesti na proljeće, sa samita NATO-a u Chicagu", kazao je.
Matrix1980

#7975 Re: SDP

Post by Matrix1980 »

Slika kaže više od 1000 riječi. Ova garnitura vlasi građanima FBiH donijeli su mnogo lošiji standard života, nametnuti su brojni porezi kao PDV, fiskalne kase, poskupjela je struja , voda, hrana. Zaduženja države rastu, ukidaju se invalidnine i kućna njega , smanjuju se plate budžetskim korisnicima, uvodi se premija na zdravstveno osiguranje pored 12,5% što se odbija od bruto plate zaposlenih. Broj nezaposlenih eksponencijalno raste iz godine u godinu. Međutim nigdje nema zakona koji će oduzimati protiv pravno stečenu imovinu o čemu su SDP brujali u predizbornnim kampanjama kao jedan od najvažnijih tačaka svog političkog priograma- od toga sada ništa ne vidimo. SDP stranka koja je imala parolu: Stranka za čovjeka, u biti ima dobar smisao koji glasi; to je stranka za čovjeka a ne za građane to je stranka za SDP članove i simpatizere što je mnogo opasnije od svih nacionalnih stranaka!!

Image
Post Reply