HNS se deklariše kao nosilac EU vrijednosti, a šta Evropa misli o koncertu u Mostaru!?
Mogu li se organizatori takve manifestacije nazivati "promicateljima evropskih vrijednosti"?
FINCI: Svako sebe može nazvati kako god hoće. Tako i ja sebe mogu nazvati najljepšim i najpametnijim, ali svi mi znamo kakav sam i kolika mi je pamet. To je slučaj i sa ovim "promicateljima evropskih vrijednosti".
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
#7951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Point.
#7952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Al se ovi Hrvati prosipaju to je cudo jedno.
- tandmand
#7953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Europske HDZ vrijednosti nisu prepoznate u Njemačkoj ali nositelji i promicatelji tih vrijednosti jesu.
Jedna politička inicijativa lijevog spektra iz njemačkog grada Wuppertala zatražila je u otvorenom pismu od uprave grada i privatnog organizatora zabranu odnosno odustajanje od održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona koji bi trebao biti održan 4. lipnja u ovom gradu.
"Hrvatski rock-band 'Thompson' okupljen oko njegovog osnivača i frontmena Marka Perkovića je diljem Europe na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija hrvatskih milicija" u ratu od 1991. do 1995., stoji u otvorenom pismu objavljenom na stranici "Politika u desnom zavoju - Upoznaj svoje neprijatelje" koja organizira tribine i predavanja na temu desno-radikalne politike u Wuppertalu.
U pismu koje su, osim lijevih inicijativa i grupacija, potpisali i lokalni ogranci parlamentarne stranke Ljevica kao i predstavnici Njemačkog saveza sindikata (DGB) se, osim poziva na zabranu koncerta, ukazuje i na to da su Thompsonovi koncerti već zabranjivani u Austriji, Sloveniji i prije u Švicarskoj te da je više puta zabranjivan i u Njemačkoj.
"Mi ovdje u Wuppertalu se odlučno suprotstavljamo tomu da se ustaše, koji su bili povezani s nacionalsocijalistima, predstavljaju u bezazlenom svjetlu ili čak veličaju", stoji u otvorenom pismu.
- BHCluster
-
megaman4
#7955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Primaju udarac za udarcem.tandmand wrote:Europske HDZ vrijednosti nisu prepoznate u Njemačkoj ali nositelji i promicatelji tih vrijednosti jesu.![]()
Jedna politička inicijativa lijevog spektra iz njemačkog grada Wuppertala zatražila je u otvorenom pismu od uprave grada i privatnog organizatora zabranu odnosno odustajanje od održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona koji bi trebao biti održan 4. lipnja u ovom gradu.
"Hrvatski rock-band 'Thompson' okupljen oko njegovog osnivača i frontmena Marka Perkovića je diljem Europe na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija hrvatskih milicija" u ratu od 1991. do 1995., stoji u otvorenom pismu objavljenom na stranici "Politika u desnom zavoju - Upoznaj svoje neprijatelje" koja organizira tribine i predavanja na temu desno-radikalne politike u Wuppertalu.
U pismu koje su, osim lijevih inicijativa i grupacija, potpisali i lokalni ogranci parlamentarne stranke Ljevica kao i predstavnici Njemačkog saveza sindikata (DGB) se, osim poziva na zabranu koncerta, ukazuje i na to da su Thompsonovi koncerti već zabranjivani u Austriji, Sloveniji i prije u Švicarskoj te da je više puta zabranjivan i u Njemačkoj.
"Mi ovdje u Wuppertalu se odlučno suprotstavljamo tomu da se ustaše, koji su bili povezani s nacionalsocijalistima, predstavljaju u bezazlenom svjetlu ili čak veličaju", stoji u otvorenom pismu.
Oni misle da je Evropa primitivna kao zaostali Balkan?
- Skijaš
#7956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta to tebe raduje ?
- mO k3
#7957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Raduje ga ono sto i njih raduje .... jednostavnoSkijaš wrote:Šta to tebe raduje ?
- BHCluster
#7958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja mislim da je clanak vise nego jasan zar ne?Skijaš wrote:Šta to tebe raduje ?
- Skijaš
#7959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Normalnog čovjeka ne može radovati devastacija čitavog jednog naroda. To je bolest.mO k3 wrote:Skijaš wrote:Raduje ga ono sto i njih raduje .... jednostavnoBHCluster wrote:
Šta to tebe raduje ?
- Skijaš
#7960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači ipak bolest. Mislio sam da je to palac gore stranačkom saopštenju, odnosno nadao sam se da je to tako. Ali nije, ipak se kako rekoh, iza tvog komentara (ne) krije bolest.BHCluster wrote:Ja mislim da je clanak vise nego jasan zar ne?Skijaš wrote:Šta to tebe raduje ?BHCluster wrote:
![]()
- mO k3
#7961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
[quote="Skijaš"]
meni to ne moras pricati , ja to znam ... Bosnjaci su kasno poceli uciti od komasija kako to zapravo oni rade ..
Nekidan sam naletio na kamenjarski forum , kada ono tamo vode liste rodjenih/umrlih u vecinom bosnjackim gradovima to je bolest
meni to ne moras pricati , ja to znam ... Bosnjaci su kasno poceli uciti od komasija kako to zapravo oni rade ..
Nekidan sam naletio na kamenjarski forum , kada ono tamo vode liste rodjenih/umrlih u vecinom bosnjackim gradovima to je bolest
- Skijaš
#7962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo nije sukob naroda i plemena, nego dobra i zla. Ako se izbor svede na "njihovu" ili "vašu" mržnju, onda su Mladić i Praljak bili u pravu jer onda nema univerzalnog dobra nego je svakom dobro samo ono što ne šteti njegovom narodu. I kakvog ti prava imaš da se buniš protiv mržnje i šovinizma prema Bošnjacima ako su ti prihvatljivi mržnja i šovinizam prema Hrvatima ?mO k3 wrote:meni to ne moras pricati , ja to znam ... Bosnjaci su kasno poceli uciti od komasija kako to zapravo oni rade ..
I jesi li ti bolji od njih ili i tebe raduje devastacija čitavog jednog naroda ?Nekidan sam naletio na kamenjarski forum , kada ono tamo vode liste rodjenih/umrlih u vecinom bosnjackim gradovima to je bolest
- mO k3
#7963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobrog i zla??Skijaš wrote:Ovo nije sukob naroda i plemena, nego dobra i zla. Ako se izbor svede na "njihovu" ili "vašu" mržnju, onda su Mladić i Praljak bili u pravu jer onda nema univerzalnog dobra nego je svakom dobro samo ono što ne šteti njegovom narodu. I kakvog ti prava imaš da se buniš protiv mržnje i šovinizma prema Bošnjacima ako su ti prihvatljivi mržnja i šovinizam prema Hrvatima ?mO k3 wrote:meni to ne moras pricati , ja to znam ... Bosnjaci su kasno poceli uciti od komasija kako to zapravo oni rade ..
I jesi li ti bolji od njih ili i tebe raduje devastacija čitavog jednog naroda ?Nekidan sam naletio na kamenjarski forum , kada ono tamo vode liste rodjenih/umrlih u vecinom bosnjackim gradovima to je bolest
objasni mi ko je tu zlo i dobro ?
Mene ne raduje tu nista da odma ti to bude jasno , ali sto oni meni zele i ja to isto njima ni manje ni vise
- Maraschino
#7964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet @Skijas moralise.
Ne zelim im nista, sami se sjebaju. Koja je to logika da onome ko ti zeli zlo, trazis od Boga da ga ima jos? HDZ politika nije isto Hrvati. Valjda normalan Hrvat nije u HDZ-u a ako jeste, onda imamo problem u nasoj logici.
Ne zelim im nista, sami se sjebaju. Koja je to logika da onome ko ti zeli zlo, trazis od Boga da ga ima jos? HDZ politika nije isto Hrvati. Valjda normalan Hrvat nije u HDZ-u a ako jeste, onda imamo problem u nasoj logici.
- mO k3
#7965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Maraschino wrote:Opet @Skijas moralise.![]()
- Acid25
#7966 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Požuri Čoviću...

.
.
.

.
.
.
- Skijaš
#7967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zlo je ona sila (u sva tri naroda) koja je radila i još radi na podjelama. Dobro je ona sila (u sva tri naroda) koja je radila i još radi na jačanju suživota. U ratu i kroz dvije decenije nakon rata, političko Sarajevo je (sa manje ili više dosljednosti) zastupalo ideju suživota. Zašto to danas mijenjati, ako je zlo zagospodarilo većim dijelom npr. srpskog naroda, srpski narod treba osloboditi tog zla umjesto što se šalje poruku kako se Bošnjaci trebaju ugledati na zločinačku ili čak genocidnu politiku.mO k3 wrote:
Dobrog i zla??
Mene ne raduje tu nista da odma ti to bude jasno , ali sto oni meni zele i ja to isto njima ni manje ni vise
Ti griješiš samim tim što pristaješ na tu šuplju "mi, vi, oni". Postoje ljudi i postoje gnjide, nema loših naroda.
- BHCluster
#7968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ne nego kako se CERTIFICIRANI bore za "svoje" tamo gdje su vecina. Tj koliko je to suplja prica ako si pratio temu prica je isla u to pravcu kako jedino HDZ spasava Hrvate...Skijaš wrote:
Znači ipak bolest. Mislio sam da je to palac gore stranačkom saopštenju, odnosno nadao sam se da je to tako. Ali nije, ipak se kako rekoh, iza tvog komentara (ne) krije bolest.
- tandmand
#7969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bošnjaci izgleda ne smiju da prepoznaju demografske trendove koji idu njima u korist, u igri poklapanja koja je nametnuta od UZPa. Na zadnjem popisu se digla kuka i motika da Bošnjaci ne pređu 49%, da li je to devastacija većinskog naroda? Da li je devastacija većinskog naroda kada se izbornim zakonom želi nametnuti da 5 Bošnjaka vrijedi kao jedan Hrvat? Tu igru prebrojavanja nisu smislili Bošnjaci, zna se ko ne želi građansku državu.
Skijaš, prebrojavanje Hrvata Stoca, Čapljine .. ne može biti devastiranje cijelog hrvatskog korpusa.
Taj kraj je inače poznat po hrvatskim udarnim partizanskim brigadama i antifašizmu, probojima iz logora i sl. ...

Skijaš, prebrojavanje Hrvata Stoca, Čapljine .. ne može biti devastiranje cijelog hrvatskog korpusa.
Taj kraj je inače poznat po hrvatskim udarnim partizanskim brigadama i antifašizmu, probojima iz logora i sl. ...
- mO k3
#7970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
budi fini i idi prosipaj tu suplju po kamenjarskom forumu , dobar bosnji sigurno nijeSkijaš wrote:Zlo je ona sila (u sva tri naroda) koja je radila i još radi na podjelama. Dobro je ona sila (u sva tri naroda) koja je radila i još radi na jačanju suživota. U ratu i kroz dvije decenije nakon rata, političko Sarajevo je (sa manje ili više dosljednosti) zastupalo ideju suživota. Zašto to danas mijenjati, ako je zlo zagospodarilo većim dijelom npr. srpskog naroda, srpski narod treba osloboditi tog zla umjesto što se šalje poruku kako se Bošnjaci trebaju ugledati na zločinačku ili čak genocidnu politiku.mO k3 wrote:
Dobrog i zla??
Ti griješiš samim tim što pristaješ na tu šuplju "mi, vi, oni". Postoje ljudi i postoje gnjide, nema loših naroda.
- BHCluster
#7971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kolega @Skijaš je
.
- mO k3
#7972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ama znam ja da je on ok....BHCluster wrote:Kolega @Skijaš je.
- Skijaš
#7973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa šta drugo osim osjećaja za pravedno imaš da vrijedi ?Maraschino wrote:Opet @Skijas moralise.![]()
Radi se o izmanipulisanosti, ljudi koje se zasipa propagandom o ugroženosti po inerciji se drže "svojih". To se možda eliminiše tvojom dobrom namjerom, likovanjem nad devastacijom čitavog naroda sigurno neće. Naprotiv.Valjda normalan Hrvat nije u HDZ-u a ako jeste, onda imamo problem u nasoj logici.
- tandmand
#7974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izmanipulirani?Skijaš wrote:Radi se o izmanipulisanosti, ljudi koje se zasipa propagandom o ugroženosti po inerciji se drže "svojih". To se možda eliminiše tvojom dobrom namjerom, likovanjem nad devastacijom čitavog naroda sigurno neće. Naprotiv.
- Maraschino
#7975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Idemo u sferu filozofije.Skijaš wrote:Pa šta drugo osim osjećaja za pravedno imaš da vrijedi ?Maraschino wrote:Opet @Skijas moralise.![]()
Radi se o izmanipulisanosti, ljudi koje se zasipa propagandom o ugroženosti po inerciji se drže "svojih". To se možda eliminiše tvojom dobrom namjerom, likovanjem nad devastacijom čitavog naroda sigurno neće. Naprotiv.Valjda normalan Hrvat nije u HDZ-u a ako jeste, onda imamo problem u nasoj logici.
HDZ je pokusao i uradio sve da dobije vlast u Stocu a kolega postavi realno stanje i mi se sada uhvatili nasiroko.
Ziv ti nama bio.