FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#7951 Re: FK Zeljeznicar
Ma kakav crni Pelak. Mislim, gotivim ja njega ko čovjeka, ali on ni po povratku iz Rusije nije bio ni P od onog starog Pelaka, a kamoli sad kad nije igrao maltene pola godine nigdje. Daj Bože da griješim, pa da je on sad na vrhuncu svoje igračke karijere, ali skeptičan sam u pogledu njegovog potpisivanja za Klub.
-
zlatanko
#7952 Re: FK Zeljeznicar
Pa koliko znam trenira sa nama, ili je trenirao doskora, ako Amar uvidi da bi nam mogao pomoći, zašto da ne? On samo ako je fizički spreman da sprinta i u 90toj minuti, biće dobar, ne vjerujem da je zaboravio igrat lopte.elSaik wrote:Ma kakav crni Pelak. Mislim, gotivim ja njega ko čovjeka, ali on ni po povratku iz Rusije nije bio ni P od onog starog Pelaka, a kamoli sad kad nije igrao maltene pola godine nigdje. Daj Bože da griješim, pa da je on sad na vrhuncu svoje igračke karijere, ali skeptičan sam u pogledu njegovog potpisivanja za Klub.
- ultima_palabra
#7953 Re: FK Zeljeznicar
Neće ni igrati kod Amara ako ne može šprintati u 90ojzlatanko wrote:On samo ako je fizički spreman da sprinta i u 90toj minuti, biće dobar, ne vjerujem da je zaboravio igrat lopte.
- JThomas
#7954 Re: FK Zeljeznicar
fizički spreman pelak bi bio među najboljim igračima lige. a potpisati i neće ako nije fizički spreman po amarovim kriterijima.
dok je brke, nema frke

dok je brke, nema frke
-
mrchinho
#7955 Re: FK Zeljeznicar
JThomas wrote:fizički spreman pelak bi bio među najboljim igračima lige. a potpisati i neće ako nije fizički spreman po amarovim kriterijima.
dok je brke, nema frke![]()
-
elSaik
#7956 Re: FK Zeljeznicar
Cijene karti za finale Kupa...
jug 7,00 KM
sjever 10,00 KM
zapad 20,00 KM
jug 7,00 KM
sjever 10,00 KM
zapad 20,00 KM
-
mrchinho
#7957 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Cijene karti za finale Kupa...
jug 7,00 KM
sjever 10,00 KM
zapad 20,00 KM
ok
-
zlatanko
#7958 Re: FK Zeljeznicar
Ovo povećanje cijena je vjerovatno zbog saveza, jel' oni uzimaju dio love?elSaik wrote:Cijene karti za finale Kupa...
jug 7,00 KM
sjever 10,00 KM
zapad 20,00 KM
-
elSaik
#7959 Re: FK Zeljeznicar
Kad razmislim, mislim da si upravu. Uzima Savez pola.
- veljaca
#7960 Re: FK Zeljeznicar
Cijenjeni kolega, nisi u pravu. Trebalo je smanjiti cijene -recimo Jug 2 KM, Sjever 5 KM a Zapad 10 KM, pa bi bilo manje i savezuelSaik wrote:Kad razmislim, mislim da si upravu. Uzima Savez pola.
-
elSaik
#7961 Re: FK Zeljeznicar
Rekao sam da je upravu da Savez uzima pola, a ne da je oke što se tiče povećanja cijena.veljaca wrote:Cijenjeni kolega, nisi u pravu. Trebalo je smanjiti cijene -recimo Jug 2 KM, Sjever 5 KM a Zapad 10 KM, pa bi bilo manje i savezuelSaik wrote:Kad razmislim, mislim da si upravu. Uzima Savez pola..... A to nadoknaditi cijenama na utakmici sa Laktasima ....
-
s_bjelava
#7962 Re: FK Zeljeznicar
Mene zanima nesto drugo - nadam se da ce mi neko, blizak svim teorijama zavjere - fiktivnim i stvarnim, znati odgovoriti.
Prije pocetka svakog prvenstva, uvijek se barata sa nekim nacionalnim kljucem i skoro da se sasvim pouzdano zna ko ce na kraju sezone biti prvi, ko je osvajac kupa i ko ide u Evropu. Znaci po jedan sa svake strane da svi budu zadovoljni i onda se brukajte u Evropi, cast rijetkim izuzecima.
I onda dodje nas Brko i pokvari im planove, iako je rano govoriti jer jos uvijek se moze roditi neko kopile ali dupla kruna je na dohvat ruke. Nakon ove smijesne utakmice protiv Sarajeva, Alaim efendija kaze da su najbolji igraci u Zelji Amar i Nijaz
, ko biva oni sve srede, igraci su tu samo da popune broj.
Dakle, nakon poduzeg uvoda, izvinjajem se
, da postavim pitanje:
Ko je ove godine trebao da osvoji titulu, je li to bio Borac ili neko treci i kome je bilo namjenjeno da uzme Kup....?
Moj utisak je da se sve moze ako se izdignes malo, jer ovo sto Zeljo radi je tek pocetak, iznad ovih uhljupa u Savezu i uz jaku logistiku iz uprave kluba, pripremis ekipu i ne yebes ni dva posto njihove pogane planove i talove.
E to je upravo Amar uradio, nekome je dobro pokvario planove, otkud sad odjednom da se pojavi covjek koji zna svoj posao, polako izrasta u vrhunskog trenera koji ce jednog dana voditi ekipu koja igra LP, zivi bili pa vidjeli.
Samo me zanima kome je stao na zulj i kakva je panika u tim krugovima jer i dogodine, abd, cemo opet uraditi istu stvar, plus jedan solidan rezultat u pretkolima LP.
U zdravlju i veselju, navijaj za ZELJU.
Prije pocetka svakog prvenstva, uvijek se barata sa nekim nacionalnim kljucem i skoro da se sasvim pouzdano zna ko ce na kraju sezone biti prvi, ko je osvajac kupa i ko ide u Evropu. Znaci po jedan sa svake strane da svi budu zadovoljni i onda se brukajte u Evropi, cast rijetkim izuzecima.
I onda dodje nas Brko i pokvari im planove, iako je rano govoriti jer jos uvijek se moze roditi neko kopile ali dupla kruna je na dohvat ruke. Nakon ove smijesne utakmice protiv Sarajeva, Alaim efendija kaze da su najbolji igraci u Zelji Amar i Nijaz
Dakle, nakon poduzeg uvoda, izvinjajem se
Ko je ove godine trebao da osvoji titulu, je li to bio Borac ili neko treci i kome je bilo namjenjeno da uzme Kup....?
Moj utisak je da se sve moze ako se izdignes malo, jer ovo sto Zeljo radi je tek pocetak, iznad ovih uhljupa u Savezu i uz jaku logistiku iz uprave kluba, pripremis ekipu i ne yebes ni dva posto njihove pogane planove i talove.
E to je upravo Amar uradio, nekome je dobro pokvario planove, otkud sad odjednom da se pojavi covjek koji zna svoj posao, polako izrasta u vrhunskog trenera koji ce jednog dana voditi ekipu koja igra LP, zivi bili pa vidjeli.
Samo me zanima kome je stao na zulj i kakva je panika u tim krugovima jer i dogodine, abd, cemo opet uraditi istu stvar, plus jedan solidan rezultat u pretkolima LP.
U zdravlju i veselju, navijaj za ZELJU.
- Charuga
- Globalni moderator
#7963 Re: FK Zeljeznicar
Arsenijevic, Pelak i Muratovic su nam najbliza pojacanja za sada! Nije mi jasno zasto Muratovic ali ima struka pa valjda oni znaju zasto vracaju igraca koji ima 34 godine tj. usao je u 35. godinu zivota ..
- ultima_palabra
#7964 Re: FK Zeljeznicar
Otkud on? SvaštaPlavih_11 wrote:Arsenijevic, Pelak i Muratovic su nam najbliza pojacanja za sada! Nije mi jasno zasto Muratovic ali ima struka pa valjda oni znaju zasto vracaju igraca koji ima 34 godine tj. usao je u 35. godinu zivota ..
Mislim da je malo precijenjeno to sa nacionalnim ključem, hrvatski klubovi imaju dosta više titula od srpskih i bošnjačkih, uslovno rečeno. Mislim i da klubovi sa srpskim i hrvatskim predznakom ne pate toliko za titulom kao recimo Željo i Sarajevo, njima je bitno izaći u Evropu.s_bjelava wrote:Mene zanima nesto drugo - nadam se da ce mi neko, blizak svim teorijama zavjere - fiktivnim i stvarnim, znati odgovoriti.
S druge strane, sigurno Široki i Zrinjski imaju određenu vrstu protekcije kad je riječ o izlasku u Evropu, što komšije osjećaju na svojoj koži ovih dana
-
elSaik
#7965 Re: FK Zeljeznicar
Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotili protiv nas, šmrc, šmrc." Da su igrali bolje, imali bi više bodova i izborili Europu i to je jedino tačno.
-
s_bjelava
#7966 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da je malo precijenjeno to sa nacionalnim ključem, hrvatski klubovi imaju dosta više titula od srpskih i bošnjačkih, uslovno rečeno. Mislim i da klubovi sa srpskim i hrvatskim predznakom ne pate toliko za titulom kao recimo Željo i Sarajevo, njima je bitno izaći u Evropu.
S druge strane, sigurno Široki i Zrinjski imaju određenu vrstu protekcije kad je riječ o izlasku u Evropu, što komšije osjećaju na svojoj koži ovih dana
ultima_palabra
--------------------------------------------------------------------------------
Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotli protiv nas, šmrc, šmrc."
Hvala na odgovoru, posebno mi se svidja ovo "smrc, smrc"
ultima_palabra
--------------------------------------------------------------------------------
Sve te priče o nekakvim nacionalnim ključevima, protekcijama unutar Saveza i slično su prazne priče. Niko Sarajevu nije kriv što ključne utakmice nije dobilo sem njih samih. Lako je gubiti ključne utakmice i onda govoriti "nas niko ne voli, svi su se urotli protiv nas, šmrc, šmrc."
Hvala na odgovoru, posebno mi se svidja ovo "smrc, smrc"
- Šibicar
#7967 Re: FK Zeljeznicar
Bezveze su ove cijene karata za tekmu s Borcem,razumijem ja sve to finansije,pun stadion folovi golovi,i meni je nije problem platiti,ali ima ljudi kojima jeste,jbg nemamo svi iste finansijske mogućnosti.Veliki minus za upravu(ako je do njih),ali eto ima prenos,pa niko neće biti zakinut za posmatranje podizanja prvog trofeja ove sezone...
-
mrchinho
#7968 Re: FK Zeljeznicar
Napisano je vec ranije da su cijene skuplje (2km u odnosu na cijene sa olimpikom npr.) zato sto i savez ima hajra od prodaje karata za kup utakmiceŠibicar wrote:Bezveze su ove cijene karata za tekmu s Borcem,razumijem ja sve to finansije,pun stadion folovi golovi,i meni je nije problem platiti,ali ima ljudi kojima jeste,jbg nemamo svi iste finansijske mogućnosti.Veliki minus za upravu(ako je do njih),ali eto ima prenos,pa niko neće biti zakinut za posmatranje podizanja prvog trofeja ove sezone...
-
Calavera
#7969 Re: FK Zeljeznicar
Savez diktira cijene karata za kup utakmice, uprava tu ne moze nista ...mrchinho wrote:Napisano je vec ranije da su cijene skuplje (2km u odnosu na cijene sa olimpikom npr.) zato sto i savez ima hajra od prodaje karata za kup utakmiceŠibicar wrote:Bezveze su ove cijene karata za tekmu s Borcem,razumijem ja sve to finansije,pun stadion folovi golovi,i meni je nije problem platiti,ali ima ljudi kojima jeste,jbg nemamo svi iste finansijske mogućnosti.Veliki minus za upravu(ako je do njih),ali eto ima prenos,pa niko neće biti zakinut za posmatranje podizanja prvog trofeja ove sezone...
- Šibicar
#7970 Re: FK Zeljeznicar
Nije istina,dobro se sjećam,kad smo igrali s Borcem prvu tekmu kupa u BL,da je komentator rekao da je uprava borca pristupačnim cijenama omogućila da utakmicu prati veći broj gledalaca,koliko se sjećam tamo je cijena bila 4KM.Calavera wrote:Savez diktira cijene karata za kup utakmice, uprava tu ne moze nista ...mrchinho wrote:Napisano je vec ranije da su cijene skuplje (2km u odnosu na cijene sa olimpikom npr.) zato sto i savez ima hajra od prodaje karata za kup utakmiceŠibicar wrote:Bezveze su ove cijene karata za tekmu s Borcem,razumijem ja sve to finansije,pun stadion folovi golovi,i meni je nije problem platiti,ali ima ljudi kojima jeste,jbg nemamo svi iste finansijske mogućnosti.Veliki minus za upravu(ako je do njih),ali eto ima prenos,pa niko neće biti zakinut za posmatranje podizanja prvog trofeja ove sezone...
-
biće_šta_bude
#7971 Re: FK Zeljeznicar
Jel mogu ja malo da se uključimultima_palabra wrote:Otkud on? SvaštaPlavih_11 wrote:Arsenijevic, Pelak i Muratovic su nam najbliza pojacanja za sada! Nije mi jasno zasto Muratovic ali ima struka pa valjda oni znaju zasto vracaju igraca koji ima 34 godine tj. usao je u 35. godinu zivota ..![]()
IGRACI UKUPNO PRETRCALI U METRIMA:
PORTUGAL
Eduardo/5.168
Bruno Alves/8.556
Paulo Ferreira/9.158
Duda/9.746
Ricardo Carvalho/9.108
Fábio Coentrão/2.529
Tiago/777
Liedson/10.206
Pepe/9.816
Raúl Meireles/9.935
Hugo Almeida/281
Deco/9.368
Simão/9.967
Nani/8.098
BIH
Kenan Hasagic/4.069
Emir Spahic/8.835
Elvir Rahimic/8.971
Sanel Jahic/8.342
Zlatan Muslimovic/921
Edin Dzeko/8.707
Safet Nadarevic/7.763
Vedad Ibisevic/9.294
Sejad Salihovic/9.351
Senijad Ibricic/9.320
Miralem Pjanic/487
Samir Muratovic/8.981
Zvjezdan Misimovic/7.813
Ovo je također zanimljiva statistika sa iste utakmice
Postotak uspjesnih pasova i broj ukupnih pasova
Ibricic 85% uspjesnih pasova, ukupno 41 dodavanje
Rahimic 82% uspjesnih pasova, ili 55 pasova
Muratovic 77%, odnosno 39 pasova
Spahic 75%, ili 63 dodavanja
Nadarevic 74%, ili 27
Salihovic 73%, ili 51
Misimovic 71%, ili 42
Ibisevic 62%, ili 21
Jahic 62%, ili 34
Dzeko 52%, ili 31
Za kraj, još ću ovo postaviti
Ukupan broj osvojenih lopti
Spahic 5
Ibricic 4
Salihovic 3
Dzeko 2
Muratovic 2
Rahimic 2
Misimovic 1
Nadarevic 1
Jahic 1
Ibisevic 0
Muslimovic 0
Pjanic 0
Nije on tako loš kao što se čini. Biće veliko pojačanje ako je spreman i ako ne vuče povrede
-
elSaik
#7972 Re: FK Zeljeznicar
Šibicar wrote:Nije istina,dobro se sjećam,kad smo igrali s Borcem prvu tekmu kupa u BL,da je komentator rekao da je uprava borca pristupačnim cijenama omogućila da utakmicu prati veći broj gledalaca,koliko se sjećam tamo je cijena bila 4KM.Calavera wrote:
Savez diktira cijene karata za kup utakmice, uprava tu ne moze nista ...
- Charuga
- Globalni moderator
#7974 Re: FK Zeljeznicar
Cijene karata u prvoj utakmici u BL su bile 3 i 5 KM, znaci isto kao i u svim ostalim utakmicama! Sad sam zvao jarana u BL i on mi je potvrdio to.
- Joey Tribbiani
#7975 Re: FK Zeljeznicar
jestu, 3 i 5, tako je i spaho reko