Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7951 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

arshavin wrote:Sema,jel znas hoce li PoZz snimiti danasnju utakmicu pa da nam upload za ove sto nece moci gledati?
Boli Semu briga, on eno piše po fksinfo forumu, za nas "zatvoreno do daljnjeg" :D
Voovoozela

#7952 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

Po meni - stvar je jasna ko dan - Blekić je došao da pokuša da (uz/sa BP) barem za početak, napravi stabilan klub. Pretpostavljam da ni sam nije bio svjestan šta ga čeka (ima negdje snimak u kojem to ističe) a dočekao ga je dug od 3 i po miliona km, blokirani žiro-računi i ostaci socijalizma, tj. metilji (baje koje žive na račun drugog) a koje nije mogao/smio ukloniti. Zašto? Zato što je:
- Alihodžić od ranije postavljen kao sekretar SD Sarajevo a preko kojeg ide žiro-račun (ako sam dobro upratio jedini žiro-račun preko kojeg idu transakcije, dok su svi ostali zatvoreni do izmirenja dugova);
- Baljak, Merdanović ostavljeni zbog ucjena oko stadiona, te ucjenama o otkazivanja sponzorstva i potraživanja dugovanja od firmi poput bosnalijeka, fds, pošta, centrotrans, i dr. (s obzirom koja je "dodatna djelatnost" ovog drugog, ne bi me čudilo da tu nije bilo još nekih "neetičkih" pritisaka).
Takođe, treba imati na umu da se na čelu svake od pobrojanih firmi nalaze politički a ne sposobni ljudi, ljudi bez kičme, koji rade po diktatu.
Na žalost, na ovaj način nam funkcioniše cijela država - "ne diraj ga - on je moj"...

Po meni, kulminiralo je pokušajem smjene Mirze Varešanovića (s kojim je, da apsurd bude veći - prethodna uprava sklopila ugovor od 4 godine i kojem se u slučaju otkaza mora isplatiti 140.000 km)

Još se šuška se da su navodno došle pare od nečijeg obeštećenja (iran, možda?!) a koje je Blek htio uplatiti na jedan od računa kako bi ga odblokirao a na konto toga bi se mogao dići novi kredit... navodno su paraziti bili protiv i pare su (vjerovatno) podijeljenje za tekuće potrebe (plate).

Ne znam, šteta je napravljena i po mom mišljenju, povratka nema.
Jedna od opcija bi bila napraviti neki novi klub i uz navijače i BP krenuti od 0 a baljak i kompanija nek igraju za svoju dušu i svoje ministre i direktore.

ps. da smo bili na dobrom putu vidi se iz pojave raznoraznih "dušebrižnika" koji su došli da sa nama dijele "zabrinutost" a nisu ni svjesni da ni u njihovoj avliji nije ništa bolje...
Nuclear Winter

#7953 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Voovoozela wrote:Po meni - stvar je jasna ko dan - Blekić je došao da pokuša da (uz/sa BP) barem za početak, napravi stabilan klub. Pretpostavljam da ni sam nije bio svjestan šta ga čeka (ima negdje snimak u kojem to ističe) a dočekao ga je dug od 3 i po miliona km, blokirani žiro-računi i ostaci socijalizma, tj. metilji (baje koje žive na račun drugog) a koje nije mogao/smio ukloniti. Zašto? Zato što je:
- Alihodžić od ranije postavljen kao sekretar SD Sarajevo a preko kojeg ide žiro-račun (ako sam dobro upratio jedini žiro-račun preko kojeg idu transakcije, dok su svi ostali zatvoreni do izmirenja dugova);
- Baljak, Merdanović ostavljeni zbog ucjena oko stadiona, te ucjenama o otkazivanja sponzorstva i potraživanja dugovanja od firmi poput bosnalijeka, fds, pošta, centrotrans, i dr. (s obzirom koja je "dodatna djelatnost" ovog drugog, ne bi me čudilo da tu nije bilo još nekih "neetičkih" pritisaka).
Takođe, treba imati na umu da se na čelu svake od pobrojanih firmi nalaze politički a ne sposobni ljudi, ljudi bez kičme, koji rade po diktatu.
Na žalost, na ovaj način nam funkcioniše cijela država - "ne diraj ga - on je moj"...

Po meni, kulminiralo je pokušajem smjene Mirze Varešanovića (s kojim je, da apsurd bude veći - prethodna uprava sklopila ugovor od 4 godine i kojem se u slučaju otkaza mora isplatiti 140.000 km)

Još se šuška se da su navodno došle pare od nečijeg obeštećenja (iran, možda?!) a koje je Blek htio uplatiti na jedan od računa kako bi ga odblokirao a na konto toga bi se mogao dići novi kredit... navodno su paraziti bili protiv i pare su (vjerovatno) podijeljenje za tekuće potrebe (plate).

Ne znam, šteta je napravljena i po mom mišljenju, povratka nema.
Jedna od opcija bi bila napraviti neki novi klub i uz navijače i BP krenuti od 0 a baljak i kompanija nek igraju za svoju dušu i svoje ministre i direktore.

ps. da smo bili na dobrom putu vidi se iz pojave raznoraznih "dušebrižnika" koji su došli da sa nama dijele "zabrinutost" a nisu ni svjesni da ni u njihovoj avliji nije ništa bolje...

Upravo tako druže :thumbup: Mi idemo dalje,prebrodićemo i ovo
armin071

#7954 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Ma ovo sve sto se deseva treba pokusati pratiti "hladne" glave. Znaci ne vjerovati nikome na "prvu" pa ni samom Blekicu. Ima dosta ljudi koji su radili u skupstini sve ovo vrijeme a ustvari su obicni navijaci kluba koji nemaju nikakvog interesa u klubu osim da isti pocne da funkcionise normalno. Dakle sacekati sta oni imaju da kazu pa onda sve "odvagati" i naci istinu i realnost za kojom najvjerovatnije svi tragamo. Ocito da je Sarajevo preko noci postalo interesantno mnogim pa se odjednom pocinju "na mala vrata" provlaciti imena tipa Pasic, Suman, i sl....Ali u svakoj opciji jedino sto sigurno znam je da su Baljak, Merdanovic, Alihodzic i Fazlagic jedini kojih nakon ovih silnih promjena uvijek uspjevaju ostati tamo gdje jesu. Ja znam sve i da Sarajevo ove godine bude prvak ja sigurno vise necu ni pratiti ni uzivati u pobjedama mog kluba jer sa ovim ljudima ovaj klub nikad nije mogao niti ce moci da krene naprijed. Ne mora to biti Blekic ali neka se konacno pojavi neko ko je u stanju da otjera ovu bagru iz kluba jer ako ovo sad ovako ostane vracamo se opet u vrijeme Granova a onda nek nam je bog na pomoci.Haj sto nam politika kvari drzavu, ali zar mora i u sport da se petlja... J.bem ti i SDA i SBIH i SDP i SBB....
KPNCTNJAH

#7955 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Admir Raščić u Olimpicu
Bivši napadač Željezničara, Sarajeva i norveškog Sandefjorda, Admir Raščić, potpisao je trogodišnji ugovor sa sarajevskim Olimpicom.

Iako se opcija povratka na Koševo smatrala najizvjesnijom, Raščić je ipak prihvatio ponudu Olimpica s kojim je potisao trogodišnji ugovor.

- Doveli smo kvalitetnog napadača, koji će sigurno biti pojačanje. Od Raščića se očekuju golovi - rekao je Gracić.

Stasiti napadač kratko je rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa Gracićem. Raščić je prošao sve mlađe selekcije BiH, a najbolju sezonu odigrao je u šampionskoj generaciji Sarajeva kada se isticao dobrim igrama i golovima na evropskoj sceni.

- Olimpic je ozbiljan klub. Javili su se, ponudili mi ugovor i ja sam potpisao. Očekujem da izborimo plasman u Evropu i učinit ću sve da svojim igrama pomognem klubu - rekao je Raščić koji je imao i ponudu iz Kine, ali se na koncu odlučio za Olimpic.
Znam da su ove vijesti sad u drugom planu, ali eto toliko o njegovom povratku
striker

#7956 Re: FK Sarajevo

Post by striker »

Obuca9

#7957 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

arshavin wrote:Sema,jel znas hoce li PoZz snimiti danasnju utakmicu pa da nam upload za ove sto nece moci gledati?
Ma hoće, odgovoran je on dečko :D
1946 wrote:
Boli Semu briga, on eno piše po fksinfo forumu, za nas "zatvoreno do daljnjeg" :D
Ima se, može se :lol: :lol: :lol:
Dialer

#7959 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

A sto je zakljucan forum?
armin071

#7960 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Dialer wrote:A sto je zakljucan forum?
Ma sema se pravi vazan 8-)
1946

#7961 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Hoće Sema da ima istu platu ko mirso (da Bog da umro) alihodžić :D
armin071

#7962 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

1946 wrote:Hoće Sema da ima istu platu ko mirso (da Bog da umro) alihodžić :D
Mislis onu "volontersku"? 8-)
dinGospo_SA

#7963 Re: FK Sarajevo

Post by dinGospo_SA »

da li ce postojeca uprava nastaviti obavljati svoju duznost do odrzavanja skupstine, ili smo u narednom periodu, tih nekih mjesec dana, u ''praznom hodu'' ?
Moket

#7964 Re: FK Sarajevo

Post by Moket »

Kažu da Baljku nije ništa, ništa od moždanog "TROMB PROMAŠIO " :D
tacna

#7965 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

Mesud Bašić trenutno prvi čovjek fuuujjj, j...m mu sve odvratno.
armin071

#7966 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

http://govnagovna.ba/bh_fudbalp-46408.

Ovako se izlazi u javnost. Znaci konkretno i bez velikih govora.. Bleka sjedi 5. Bas me zanima sta ce Zvaljak i Karinahodzic reci na ovo?!
KPGS

#7967 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

armin071 wrote:http://govnagovna.ba/bh_fudbalp-46408.

Ovako se izlazi u javnost. Znaci konkretno i bez velikih govora.. Bleka sjedi 5. Bas me zanima sta ce Zvaljak i Karinahodzic reci na ovo?!
Neće ništa reći. Šutjeće i ostajati na pozicijama.
DON_eARL

#7968 Re: FK Sarajevo

Post by DON_eARL »

sjever76 wrote:
hz__semir wrote: Paja je legenda, moj trener, volim ga, ali je on daleko od nekoga ko treba držati predavanja nekome. Imao je svoj mandat, skupa s još jednom legendom Hadžibegićem, ali prvo što će se bilo koji Pitar ili Hordaš vezano za taj period sjetiti jeste, da je to period u kojem smo ostali bez ljiljana na grbu, u kojem se zaratilo sa sudijskom organizacijom, od čega su se posljedice osjećale dugo godina nakon toga, te ono sramotno ostavljanje navijača u Posušju.

Tako da ni Pajino maslo nije za Ramazana. Čisto da se razumijemo i da ne bude zabune, ni ja ne podržavam Blekićevo ponašanje onog dana, ali kao da je to sad bitno uopšte.
prvo boldirano: bez zelje da u ovom trenutku ulazim u polemiku grba samo cu reci da je sarajevo kao klub nastalo 1946 a ne 1992. naravno da ti to znas ali prihvati da ima ljudi cije se misljenje kosi sa tvojim. kazes "ostali bez grba" a ja kazem "ostali bez istorije" i svrstali rame uz rame sa hrvatskim klubovima. niti ja mogu osporiti tvoje misljenje ali boga mi ne mozes ni ti moje.
:thumbup:
mahalaš

#7969 Re: FK Sarajevo

Post by mahalaš »

Evo za sve hadalje i za one koji su imali nesto protiv BP!!

Procitaj ovo i tisina zauvijek!!!

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46411.htm

Adi majstore svaka ti cast :thumbup: :thumbup:
1946

#7970 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Idemo dalje, do konačnog tjeranja ovog šljama iz FK Sarajevo.

P.S. Šta kaže Čala "ja sam Hordaš"? Prisjela ti svaka marka od Sarajeva.
ultrajvosa 1987

#7971 Re: FK Sarajevo

Post by ultrajvosa 1987 »

Adi i Blek su sve objasnili... Svaka cast.

Samo je Blek trebao javno reci jedno ime koje je najvece zlo po FKS, a to je Mirsad Fazlagic....
Cekam reakciju "zabrinutih", i dezurnih dusebriznika ....

Nastavljamo rat.....
The 51st State

#7972 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

mahalaš wrote:Evo za sve hadalje i za one koji su imali nesto protiv BP!!

Procitaj ovo i tisina zauvijek!!!

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-46411.htm

Adi majstore svaka ti cast :thumbup: :thumbup:
samo su pametnjakovici i supci (sto ne reci i inflitrirani internet pobornici zeljeznicara) sumnjali u rad bordo prijatelja, koga je interesovalo taj je se i mogao ukljucivati, nije da su jednom pozivali svakog ko moze pomoci.
KPGS

#7973 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

1. Ovo je najprofesionalnije što imamo. I otjerali su ih.

2. Ljiljan je apsolutna glupost.
dinGospo_SA

#7974 Re: FK Sarajevo

Post by dinGospo_SA »

kad se pogleda ovo sto je rekao blekic, a narocito ovo sto je napisao adi, ja ne znam vise kako ce ti ljudi moci proci gradom, zapravo znam proci ce normalno jer nemaju ni malo obraza niti odgovornosti... sve skupa mi se gadi do da to nije normalno!
UHLJUPI MRS U TRI LIJEPE I PUSTITE LJUDE KOJI HOCE, MOGU I STO JE NAJVAZNIJE IMAJU POTREBNO ZNANJE, DA RADE!!!
Dialer

#7975 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

armin071 wrote:http://govnagovna.ba/bh_fudbalp-46408.

A koji je link,nece da mi otvori. Ovo su trebali cim su sjeli u lub i dobili uvid u papire objavit. sta imamo od ovog sada? Sto neko rece,njih boli krc,usutice se i ostat gdje jesu :x :x :x :x

Spomenuo je Blek doduse ne imenom al je spomenuo "legende" :x :x
Locked