Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vijetnamac13

#7951 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

505sCrtom wrote:
Vijetnamac13 wrote:To je mazanje ociju jer barem 5 tih igraca nije skupolo ni 90 minuta u cijeloj sezoni niti ce ih skupiti ove.
Ali da imate respekta prema omladincima, u to ne sumnjam.
mozes li mi nabrojati tih 5 igraca?
Montoya, Bartra, Fontas, Muniesa,Dos Santos
Vijetnamac13

#7952 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Gledao utakmicu i zadovoljan.
Imali smo brutalan presing kad god smo pozeljeli a nismo ni kompletni ni potpuno spremni. MOrata je odigrao odlicno kao i Di Marija te Khedira koji ce postati najbolji igrac njegovog kalibra na svijetu. A zamjena mu odlicni Lass pa sta reci.
Calleti kao zamjena Di Mariji je odigrao mnogo bolje prosle tekme a hladnokrvan je ubica. Ozil je jos dremljiv ali on ce se probuditi a zamjena mu je Kaka koji izgleda ne ide nigdje, jucer 3 asista.
Ramos krenuo stopera igrati od pocetka i bicemo joss jaci.
Coentrao i Marcelo su vec dokazani kapitalci.

Pepe je jak iako je ispao sinoc ali u njega ne treba sumnjati dok mali Varane igrao kao da mu je 25 a ne 19 godina. Potvrdu kvaliteta je dobio pozivom u repku sad protiv Urugvaja.

Zaista smo dobri, jos kad se vrati Marcelo. I steta je sto Xabiju nismo nasli zamjenu u vidu Modrica i bili bi jedini klub na svijetu koji ima sve vrhunske zamjene.

Benzema moze igrati i poluspicu dok je Pipita proradio.
Vijetnamac13

#7953 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Ma Modric moze biti zamijenjen Granerom koji se prilagodio na poziciju dmf a ona asistencija Morati protiv Santosa npr nije nista manje dobra nego sto to radi Ozil, MOdric ili Xavi. MOmak je borben, trci i moze biti zamjena.

Pozicija desnog beka je deficitarna ali ocigledno je da MOurinho vjeruje Abeloi pa kad nije pogrijesio sa ostalim valjda je to ok. Carvajala mi zao jer je odlican i zbog glupog razloga je prodat. Uglavnom, Lass ce igrati desnog beka po potrebi.

Maicon je ja mislim registrovan za LP i nista od njega.
5 0 5

#7954 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Vijetnamac13 wrote: Montoya, Bartra, Fontas, Muniesa,Dos Santos
ni jedan nije imao profesionalni ugovor sa barcelonom prosle sezone, ipak:

montoya poceo 6 utakmica prosle godine + 5-6 utakmica kao zamjena (gol u ls). desetak utakmica za barcelonu b.
bartra klupa, igrao jednu cijelu utakmicu (protiv bate-va u ls), desetak za barcelonu b
fontas uglavnom klupa ali jeste odigrao 3 cijele utakmice + par kao rezerva
muniesa odigrao oko sat vremena + 15tak utakmica za barca b
santos isto tako + preko 20 utakmica za barca b

ova petorica su, u zadnjih par godina sto kroz treninge, klupu i tu i tamo koju utakmicu uspjeli sazrijeti za prvi tim. znaju se dobro iz b tima, s tim da su igrali i u la liga i u ls. s obzirom da su maxwell i keita otisli. abidal ne igra. puyol i xavi sve manje, ne sumnjam da ce dobiti vise prostora ove godine.
eto, nadam se da je jasnije. da ne pricamo na pamet.
toliko o barceloni na ovoj temi od mene. izvinjavam se
Vijetnamac13

#7955 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

pricamo o prvom timu i kad sam rekao 90 minuta nisam mislio doslovno 90 minuta sa nadoknadom
da, i adan je kod nas igrao te takve nebitne tekme u lp i kupu pa sta

kad bih gledao i tim b onda bih rekao da smo mi izveli carvajala, sarabiju, jesea, joselua, morena i jos od prije igrac koje smo slali u getafe i benfiku i koji su bili prve violine tih klubova

nije u tome fazon, vec smo pricali kako barca promovise prvotimce a mi to nismo uradili jos od ikera direktno
5 0 5

#7956 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

@Vijetnamac13:

hehe. pa nisam ni ja to bukvalno shvatio. poneta je da su igrali, manje vise, za prvi tim, a ove godine su dio prvog tima. samim tim ce valjda i igrati vise. s druge strane na nekim pozicijama i nema igraca sa strane, tako da barcelona i da hoce ne moze poceti utakmicu bez najmanje 6-7 igraca iz svoje skole.

nisu igrali nebitne utakmice tipa "hospitalet" u kupu, nego ligaske i ls utakmice.

ovo sto kazes za madridski b tim, tu si upravu. oni jesu produkt madridske skole, kao sto je recimo alba u barceloni. samo sto njih madrid na zalost ne vraca nazad, dok barcelona svoje da.
sada je madrid b u drugoj ligi i bilo bi lijepo vidjeti sto vise podmlatka ove godine i u prvom timu (bar da treniraju i sjede na klupi). ali mislim da to nije mourinhova ambicija. da se on (100%) pita u madridu i iker bi letio van.
Vijetnamac13

#7957 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

razumijemo se

mourinho je podredjen rezultatu i zbog toga ga ne zanimaju duge staze ni omladinci mada moratu sto je pozvao pokazuje da ide na bolje sve to

a te price o ikeru su napuhane, mourinho gleda samo rezultat a iker mu ga moze donijeti
madFlava

#7958 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

cuj da se on pita i Iker bi letio van. Kako da ne. Mediji vam cine zivot ljepsim ;)
ultima_palabra

#7959 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

madFlava wrote:cuj da se on pita i Iker bi letio van. Kako da ne. Mediji vam cine zivot ljepsim ;)
Hoće to kad se čovjek informiše iz katalonskog Sporta i El mundo deportiva :-)
5 0 5

#7960 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

na to ste se zakacili. hajd' dobro. vickasti ste. nadam se da vi imati bolje izvore od medija.
madFlava

#7961 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

505sCrtom wrote:na to ste se zakacili. hajd' dobro. vickasti ste. nadam se da vi imati bolje izvore od medija.
U Real Madridu postoje dva klana :-)
ultima_palabra

#7962 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:na to ste se zakacili. hajd' dobro. vickasti ste. nadam se da vi imati bolje izvore od medija.
Pa jel logično da će (haman pa) klupski mediji pokušati izazvati probleme u protivničkom taboru? I madridski mediji su pisali npr. da Alves sigurno napušta Barcu, pa šta bi od toga?
Muhamed Đakmić

#7963 Re: Real Madrid C.F.

Post by Muhamed Đakmić »

Al' su madridski zlobni mediji, a katalonski nisu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7964 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Jok. Real Madrid se raspada :oops: Zavjera!
5 0 5

#7965 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Pa jel logično da će (haman pa) klupski mediji pokušati izazvati probleme u protivničkom taboru? I madridski mediji su pisali npr. da Alves sigurno napušta Barcu, pa šta bi od toga?
nije to upitno. nego tvoja tvrdnja da se ja informisem iskljucivo u katalonskim medijima i da ih prihvatam neupitno. ne razumijem zasto mislis da diskreditujem neki mediji samo po tome sto dolazi iz madrida ili barcelone.

katalonski "as" jeste prvi pisao o ikerovom odlasku ali najvecu zbrku je napravila marca u januaru, objavljujuci mourinhovu svadju sa ikerom i ramosom. ta se prica razvlacila do kraja marta.
a to da je "golman" ima(o) problema sa mourinhom, jesam zakljucio iz medija (odakle drugo), njegovih izjava, izjava njemu bliskih ljudi itd. ako laze "as" ne vidim zasto je u interesu xavijevog oca da javno laze (iako je katalonac).

istina je za alvesa da se prenemagao prosle godine oko ugovora. i to je bila saga koja je trajala do zadnjeg moguceg dana. ne sjecam se da je tu marca nesto pretjerano spekulirala. ali eto, prihvatam da se ti bolje sjecas toga.
ultima_palabra

#7966 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa znam da su ti mediji prvi objavili tu priču... Marca je tu priču razvlačila u trenutku kad je anti-Mourinho raspoloženje bilo na vrhuncu, poslije poraza u prvoj utakmici CdR Clasica.
ultima_palabra

#7967 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

BREAKING NEWS: Tottenham midfielder Modric to fly to Spain to complete Real Madrid move
Vijetnamac13

#7968 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

ultima_palabra wrote:
BREAKING NEWS: Tottenham midfielder Modric to fly to Spain to complete Real Madrid move
MIslim da sam vec spominjao ovdje da je on nas igrac i da Levy samo pokusava ucjenjivat kllub koji ne moze biti ucjenjen. Dobro ce doci kao zamjena za Alonsa.
nedimVK

#7969 Re: Real Madrid C.F.

Post by nedimVK »

Modrić prošao liječnički pregled u madridu i večeras postaje najskuplji igrač balkana VAMOS REAL
Better Man

#7970 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

nedimVK wrote:Modrić prošao liječnički pregled u madridu i večeras postaje najskuplji igrač balkana VAMOS REAL
Šuplja! Ništa još nije dogovreno, niti je Modrić bio na ljekarskom pregledu!
R9..

#7971 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

Hocel bit prenos gdje veceras??
R9..

#7972 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

Jel to Arene nisu otkupile prava na prenos..........
R9..

#7973 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

Lud i ponosan wrote:Streaming, sopcast uz ruske servere, slika savrsena.

Sent from Princess Leila's bed...

imas li kakav link...ili bar ako mozes ga postavit pred pocetak tekme
Better Man

#7974 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

R9.. wrote:Jel to Arene nisu otkupile prava na prenos..........
Prava na Spansku Primeru ima od ove sezone Sport Klub!
urban.

#7975 Re: Real Madrid C.F.

Post by urban. »

daj neko link za tekmu ?
Post Reply