Evo boldano je poenta. Po mom sudu, Klatenberg nije bio objektivan, svjesno ili nesvjesno, uticao je na rezultat kad je on bio po njegovom sudu nepovoljan.The Realist wrote: Da, ali onda dolazimo do situacije da bi United svejedno pobijedio, po ovom tvom scenariju, tako da sudijske odluke uopšte nisu uticale rezultat? Zar ne?
Da je dao crveni Toresu na onaj dzon, bilo bi postenije, i ne bi se sumnjalo u njegovu objektivnost u tom casu. Dobro, mozda malo bi, ali niko osim najvecih navijaca ne bi to dovodio u pitanje. Chelsiju sta bog da poslije, ako su face, izborice se za bod.
Medjutim kad je doslo dotle da se pita hoce li Chelsea ostati na 4 ili odmaci na 7 bodova Unitedu, odlucio je da to sprijeci. Utoliko su greske koje je napravio uticale na rezultat. Ali hajd da se ne raspisujemo dalje. Meni ni iz dzepa ni udzep, samo mi zao sto su se danas oba derbija odlucila na osnovu sudijeskih gresaka i veliki sam zagovornik izmjene pravila i uvodjenja video snimka u proces donosenja kljucnih odluka tipa: crveni karton, penal, gol iz ofsajda. Sta god lopovi Platini i Blater govorili, to bi popravilo imidz igre.