NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Rob_Atl

#7951 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

KObija nisu nikad ni spomenuli da je u rangu sa Jordanom, a evo vec je na zalasku karijere, dok su James-a poceli da porede odma, a on to dokazuje iz sezone u sezonu... Jedini igrac osim Jordana koji je osvojio MVP,titulu,mvp finala, i zlatnu medalju :dance: naravno, nije jos ni blizu velikog , al' na dobrom putu je da bude :thumbup:
neno#4

#7952 Re: NBA - National Basketball Association

Post by neno#4 »

Samo sto nece imati vise od 3 titule u zivotu. A Kobe ce doci do jos jedne sigurno.
Jokericious

#7953 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

neno#4 wrote:Samo sto nece imati vise od 3 titule u zivotu. A Kobe ce doci do jos jedne sigurno.
Pa ti tolike gluposti izjavljujes da to nije normalno. Kako znas da Lebron nece osvojiti vise od 3 titule? Da ce Kobe bar jos jednu? Hajd mi napisi sta ce se desavati iduce sezone da zaradim na kladionici.
duplanula

#7954 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duplanula »

Rob_Atl wrote:KObija nisu nikad ni spomenuli da je u rangu sa Jordanom, a evo vec je na zalasku karijere, dok su James-a poceli da porede odma, a on to dokazuje iz sezone u sezonu... Jedini igrac osim Jordana koji je osvojio MVP,titulu,mvp finala, i zlatnu medalju :dance: naravno, nije jos ni blizu velikog , al' na dobrom putu je da bude :thumbup:

jos samo da ima sut, da je "musko" da prelomi tekmu pa uzme zadnji sut, inace sve je ostalo tu :D.
Ingot

#7955 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ingot »

Kobe ce bez Phila Jacksona osvojit samo mal' ne rekoh sta : )
Jokericious

#7956 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

duplanula wrote: jos samo da ima sut, da je "musko" da prelomi tekmu pa uzme zadnji sut, inace sve je ostalo tu :D.
Valjda si gledao playoff ove sezone i znas da to nije istina. ;-)
duplanula

#7957 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duplanula »

CollegeGunner wrote:
duplanula wrote: jos samo da ima sut, da je "musko" da prelomi tekmu pa uzme zadnji sut, inace sve je ostalo tu :D.
Valjda si gledao playoff ove sezone i znas da to nije istina. ;-)
LEbron nema suta niti ce ga ikada imati, ovo malo snage sto ima trajati ce koju godinu i ispuhati ce :D
shalla

#7958 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Joj vam rasprave života mi, isto ono "moj je tata jači od tvog"...

Reći da je Kobe najveći igrač ikad nije ni blizu istine ali ga omalovažavati i tvrditi da nije među 10 najboljih igrača ikad je takođe glupost, dakle daj se nađite na pola puta i prestanite sa Kobe vs Jordan vs James i sl...

Čitao sam knjigu od Billa Simmonsa (sportguy) iz ja mislim 2010. godine i čovjek fino argumentovano posložio 100 najboljih igračau istoriji, Kobe je ja mislim tad bio na 15-om mjestu, al znam da je Simmons prije par mjeseci napisao u jednom od svojih članaka na stranici Grantland da sad piše knjigu stavio bi ga među 10 igrača. Za NBA fanove, nek probaju nabaviti knjigu, ako ne uspiju uploadovaću vam je ja ovih dana, neizostavno štivo...
hrastov žižak

#7959 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

duplanula wrote:
LEbron nema suta niti ce ga ikada imati, ovo malo snage sto ima trajati ce koju godinu i ispuhati ce :D
Šut nije isto što i vanjski šut. Ne može govoriti da nema šuta, a impliciraš samo vanjski šut.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7960 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Jes' i ova tema otisla u qurac :roll: Prije je bilo vise ljudi koji su ozbiljno ( a i neozbiljno, neformalno) razgovarali o kosarci, sad se sve svodi na to da ''ja imam, a neko drugi nema pojma'' :-)
Rob_Atl

#7961 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Ma dok se ne desava nista moramo oko ovog polemisati :D ... Kad bi Kobi sad zavrsio karijeru mislim da bi bio negdje na 7-8 mjestu najboljih igraca ikada. Jer rijetko ce ko skinuti top 5 Jordan, Magic,Bird,Jabar i Russel (moje misljenje top 5)... Jer prve 3 titule koje je uzeo , Shaq je bio taj koji je dominirao, jedino zadnje 2 titule gdje je uzeo moze se reci da je zbog njega i njegovih igara... Jos pogotovo raja gleda period kada je Shaq otisao pa odma uzeo titulu , a on jos naredne 2-3 godine nije men se cini. Ma ima tu svakakvih pizdarija, al KObi je sigurno u top 10 bez dileme...
hrastov žižak

#7962 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Da li je moguće povući paralelu sa onim Lejkersima iz sezone 03/04, kada su na poziciju pleja također doveli pleja-veterana, imaju Kobija na dvici, samo što je taj Kobi bio bolji od ovog danas, na krilu imaju Artesta, a tada su imali također veterana Foxa, koji je tu negdje se MWP-om, krilni centar 40 godišnji Karl Malone koji je tu sezonu završio na 13 ppg, što mu je tek druga u karijeri nakon ruki sezone da bude ispod 20 koševa po utakmici, a sada imaju nešto mlađeg Gasola koji će vjerovatno imati takav učinak, a centar im je bio najdominantniji centar lige, dok su opet doveli najdominantnijeg u ligi, samo što je O'Nil za klasu ispred Hauarda. Ovi Lejkersi su čak više veterani od onih, jer su tada dvije udarne igle bile u najboljim danima. Tada su, doduše, i počele svađe između dvojice najboljih u Lejkersima, a bome i između Fila i Kobija, onda Kobijev sudski slučaj, sve je to uticalo da ne uzmu prsten. Ako iko zna održavati hemiju u ekipi onda je to Fil. Danas nemaju Fila, ali imaju sličnu pokrivenost pozicija. Ko će držati Hauarda na uzici? Ko će spriječiti Kobija da se ispucaje? Jebeno sumnjam da će svlačionica moći ostati mirna, a ako ostane onda su sigurno kontenderi. Čini mi se i da je konkurencija danas jača nego te 2003/04.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7963 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Prvo, Lakersi nemaju autoritet na klupi, Brown to sigurno nije.
Drugo, O'Neal jeste bio bolji (dominantniji) u svoje vrijeme od Howarda, ali recimo da ovaj Howard i nema pravu konkurenciju pod kosem, jer je vrijeme kad su pravi centri postali endemicni.
Tkd

#7964 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Image

Računajte na nas ;-)
shalla

#7965 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

hrastov zizak wrote:Da li je moguće povući paralelu sa onim Lejkersima iz sezone 03/04, kada su na poziciju pleja također doveli pleja-veterana, imaju Kobija na dvici, samo što je taj Kobi bio bolji od ovog danas, na krilu imaju Artesta, a tada su imali također veterana Foxa, koji je tu negdje se MWP-om, krilni centar 40 godišnji Karl Malone koji je tu sezonu završio na 13 ppg, što mu je tek druga u karijeri nakon ruki sezone da bude ispod 20 koševa po utakmici, a sada imaju nešto mlađeg Gasola koji će vjerovatno imati takav učinak, a centar im je bio najdominantniji centar lige, dok su opet doveli najdominantnijeg u ligi, samo što je O'Nil za klasu ispred Hauarda. Ovi Lejkersi su čak više veterani od onih, jer su tada dvije udarne igle bile u najboljim danima. Tada su, doduše, i počele svađe između dvojice najboljih u Lejkersima, a bome i između Fila i Kobija, onda Kobijev sudski slučaj, sve je to uticalo da ne uzmu prsten. Ako iko zna održavati hemiju u ekipi onda je to Fil. Danas nemaju Fila, ali imaju sličnu pokrivenost pozicija. Ko će držati Hauarda na uzici? Ko će spriječiti Kobija da se ispucaje? Jebeno sumnjam da će svlačionica moći ostati mirna, a ako ostane onda su sigurno kontenderi. Čini mi se i da je konkurencija danas jača nego te 2003/04.
Da ali ne možeš porediti Nasha i Paytona jer je Nash i dalje među 5 najjačih playmakera bez obzira na godine a Payton je tad bio ono baš debelo na zalasku karijere. A i Shaq je tad imao dosta veću konkurenciju pod košem, tadašnji Shaq bi danas hladno trpao 40 po tekmi...
Mislim da imaju definitivno ponajbolju petorku, upitnik je u ovom "support castu". Imaće Jamisona koji sa svojim stilom igre uvijek može utrpati 15 poena (meni bi čak Jamison bio petorka prije MWP be obzira na lošiju igru u odbrani), Hill također nije loš... Ne znam fakat, kad skontam kako su Oklahoma i Miami jaki onda ne vidim da ih iko može skinuti ali Lakerski uz Bullse definitivno JESU najveći izazov za pomenuti dvojac gore...
Najlošija karika današnjih Lakersa je trener i ako zbog nečega ne uspiju on će biti prvi krivac...
Tkd

#7966 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tkd »

Bullsi bez povreda !

Što niko ne sponje sjajan rooster 76ersa ? ;-)
hrastov žižak

#7967 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

shalla wrote:
hrastov zizak wrote:Da li je moguće povući paralelu sa onim Lejkersima iz sezone 03/04, kada su na poziciju pleja također doveli pleja-veterana, imaju Kobija na dvici, samo što je taj Kobi bio bolji od ovog danas, na krilu imaju Artesta, a tada su imali također veterana Foxa, koji je tu negdje se MWP-om, krilni centar 40 godišnji Karl Malone koji je tu sezonu završio na 13 ppg, što mu je tek druga u karijeri nakon ruki sezone da bude ispod 20 koševa po utakmici, a sada imaju nešto mlađeg Gasola koji će vjerovatno imati takav učinak, a centar im je bio najdominantniji centar lige, dok su opet doveli najdominantnijeg u ligi, samo što je O'Nil za klasu ispred Hauarda. Ovi Lejkersi su čak više veterani od onih, jer su tada dvije udarne igle bile u najboljim danima. Tada su, doduše, i počele svađe između dvojice najboljih u Lejkersima, a bome i između Fila i Kobija, onda Kobijev sudski slučaj, sve je to uticalo da ne uzmu prsten. Ako iko zna održavati hemiju u ekipi onda je to Fil. Danas nemaju Fila, ali imaju sličnu pokrivenost pozicija. Ko će držati Hauarda na uzici? Ko će spriječiti Kobija da se ispucaje? Jebeno sumnjam da će svlačionica moći ostati mirna, a ako ostane onda su sigurno kontenderi. Čini mi se i da je konkurencija danas jača nego te 2003/04.
Da ali ne možeš porediti Nasha i Paytona jer je Nash i dalje među 5 najjačih playmakera bez obzira na godine a Payton je tad bio ono baš debelo na zalasku karijere. A i Shaq je tad imao dosta veću konkurenciju pod košem, tadašnji Shaq bi danas hladno trpao 40 po tekmi...
Mislim da imaju definitivno ponajbolju petorku, upitnik je u ovom "support castu". Imaće Jamisona koji sa svojim stilom igre uvijek može utrpati 15 poena (meni bi čak Jamison bio petorka prije MWP be obzira na lošiju igru u odbrani), Hill također nije loš... Ne znam fakat, kad skontam kako su Oklahoma i Miami jaki onda ne vidim da ih iko može skinuti ali Lakerski uz Bullse definitivno JESU najveći izazov za pomenuti dvojac gore...
Najlošija karika današnjih Lakersa je trener i ako zbog nečega ne uspiju on će biti prvi krivac...
Ma slažem se da je razigravački ovaj Neš duplo bolji od onog Pejtona, ali i ovaj prvi je sada na zalasku karijere. Koliko god zdrav bio i održavao tijelo skoro religijski-ritualno se brinući o njemu :mrgreen:, ipak je rad godina neumitan, njemu je 38 godina. Mada, ne sumnjam ja u Nasha, odradiće on svoje, kada je od Amarea i Gortata mogao napraviti košarkaše, ovi Lejkersi po talentu su za njegove razigravačke sposobnosti mačiji kašalj. Džejmison ne može više igrati trojku, možda je nekad i mogao, ali sada je prespor za tu ulogu. Durant, Džejms, Pirs, pa čak i Gej i Leonard iz Spursa bi nabijali brojke na njemu. Mislim da je korisniji MWP u toj ulozi. Njemu je ova uloga s klupe idealna, protiv drugih zamjena će izgledati kao igračina. I ja sam već rekao, trener je ovdje najveći upitnik. Nije lako napraviti koheziju od ove ekipe sačinjene od tako različitih profila igrača i različitih karaktera, mislim da će Brauna u svlačionici čekati pakao. Kobi se bori da ostane u vrhu, Gasol isprepadan statusom koji je doduše nedavno riješen, MWP paljevina koju i najmanja iskra može raspalit, Hauard, orah u lobanji, tinejđerski duh, razmaženko koji će odbiti da igra ako ne bude po njegovom...Možda Neš da donese hemiju svjim racionalizmom i staloženošću. Kako god, pred nama je možda najzanimljivija sezona u posljednjih nekoliko godina. Ove sezone su po meni Seltiksi ispred Bulsa. Kakav će se Rouz vratiti, kako će se Deng izboriti s onom hroničnom povredom, ko će mijenjati Ašika u odbrani, koliko će Buzer pasti. Previše mi je tu upitnika.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7968 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Tkd wrote:Bullsi bez povreda !

Što niko ne sponje sjajan rooster 76ersa ? ;-)
Polahko, dok se slegnu stvari ;-) Dobro su oni prosli u ovim trejdovima, sad da vidimo kako ce se to posloziti.
Jokericious

#7969 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Zapad:
1. Oklahoma
2. Lakersi
3. Spursi
4. Grizzliesi
5. Clippersi
6. Nuggetsi
7. Timberwolvesi
8. Warriorsi

Istok:
1. Miami
2. Indiana
3. Boston
4. Chicago
5. Sixersi
6. Netsi
7. New York
8. Atlanta

Ovako nekako bi trebalo izgledati pred playoff. :D
Last edited by Jokericious on 14/08/2012 15:47, edited 1 time in total.
caros

#7970 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Gdje ti je Brooklyn ?
Jokericious

#7971 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

caros wrote:Gdje ti je Brooklyn ?
Ja vidis, na njih zaboravi skroz. :thumbup:
Mr. Brightside

#7972 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

CollegeGunner wrote:Zapad:
1. Oklahoma
2. Lakersi
3. Spursi
4. Grizzliesi
5. Clippersi
6. Nuggetsi
7. Timberwolvesi
8. Warriorsi
ne znam kako Warriorsi i Grizzliesi imaju veće šanse za PO od Dallasa i Sunsa ili čak od Portlanda :-) :D
caros

#7973 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Nowitzki ne može više sam, Sunsi će biti gori od Bobcatsa a Portland je ukleta franšiza. Eto kako :-)
Mr. Brightside

#7974 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

ti prespavao zadnjih par mjeseci :-) :lol:
caros

#7975 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

Zajebah se, ispravih se :oops:

S njim bi možda i imali neke šanse :mrgreen:
Post Reply