Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- Haris.ba
#7951 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Znaci, plan im je smanjiti zatvor na podrucje oko Rafah, ali i pustiti Palestince ds pobjegnu "dobrovoljno"u neke arapske drzave.
Bas me zanima koje arapske drzave su pristale.
Vjerovatno ce ih uvaliti negdje u Siriju. Zato se i spominje mirovni dogovor sa Sirijom.
Bas me zanima koje arapske drzave su pristale.
Vjerovatno ce ih uvaliti negdje u Siriju. Zato se i spominje mirovni dogovor sa Sirijom.
- SmokingMan
#7952 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Odličan osvrt na situaciju. Imam nogo toga reći, al sam "paraliziran" činjenicom da USA učestvuje direktno u ovome, nije to tek samo strašno, nego surealno-distopijski.
-
swanfilter
- HarTar
- alijagoro
#7960 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Opet sankcije,ovaj put za Francesku
- HarTar
#7961 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Zašto palestinski borci nose ogrtače na bojnom polju
Prema vojnim analitičarima koji su govorili za Al Jazeeru, ‘pokrivanje’ tijela ima simboličan ali i praktičan razlog kod izbjegavanja softvera izraelske vojske. https://balkans.aljazeera.net/teme/2025 ... kFk0D_NzdQ
Prema vojnim analitičarima koji su govorili za Al Jazeeru, ‘pokrivanje’ tijela ima simboličan ali i praktičan razlog kod izbjegavanja softvera izraelske vojske. https://balkans.aljazeera.net/teme/2025 ... kFk0D_NzdQ
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7962 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Tri župnika Latinske, Grčko-pravoslavne i Melkitske crkve u palestinskom selu Taibeh osudili su ponovljene napade židovskih doseljenika na kršćanske stanovnike i njihovu imovinu te pozvali međunarodnu i crkvenu zajednicu da pošalju misije na terenu koje bi dokumentirale razmjere štete i pogoršanje sigurnosne situacije, izvijestio je 9. srpnja Vatican news, prenijela je IKA.
https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/nap ... ali/126941
ovi ne biraju samo rokaju
a sve plaćamo svi mi zajedno
https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/nap ... ali/126941
ovi ne biraju samo rokaju
a sve plaćamo svi mi zajedno
- HarTar
#7963 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Desetoro djece je ubijeno u napadu IDF-a dok su čekala da prime prehrambene dodatke u Deir al-Balahu.
Izvor: Haaretz
Izvor: Haaretz
- Bullet Tooth Tony
#7965 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovaj snimak od danas, razbacane djece po ulici nakon grantiranje je da ti se pamet okrene... koja stoka, koji olos ljudski su ovi cionisti .. uzas ...
- armin071
#7966 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Oni su čisti dokaz da je evolucija krenula u kontra smjeru…. Samo još dok rašire kanibalizam, sve drugo im nije strano…Bullet Tooth Tony wrote: ↑10/07/2025 23:04 Ovaj snimak od danas, razbacane djece po ulici nakon grantiranje je da ti se pamet okrene... koja stoka, koji olos ljudski su ovi cionisti .. uzas ...
-
drogon2
#7967 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I USA je okupirana,al im gradjani uzivaju privid slobode.Gledah neki dan Candace Owens .Ona je otvorila oci na sve to i cionisticke pudlice su je pocele napadat.Gdje ces dalje kad cionisti finansiraju svestenike i crkve da na misama pricaju da Amerika treba podrzat Izrael.SmokingMan wrote: ↑09/07/2025 07:57 Odličan osvrt na situaciju. Imam nogo toga reći, al sam "paraliziran" činjenicom da USA učestvuje direktno u ovome, nije to tek samo strašno, nego surealno-distopijski.
- SmokingMan
#7968 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Prošlo je previše vremena OD 1920.te da bi se oktrio uzrok, Cionizam jeste ozbiljan društven-politički problem u podmukloj metastazi. Ne kažem da je ovo kraj, ali aktivnistički angažman možes osvjetliti problem da sutra Europa, kao što je to bio slučaj sa AIPAC.om u USA, e padne u nemilost ELNETU.drogon2 wrote: ↑11/07/2025 08:04I USA je okupirana,al im gradjani uzivaju privid slobode.Gledah neki dan Candace Owens .Ona je otvorila oci na sve to i cionisticke pudlice su je pocele napadat.Gdje ces dalje kad cionisti finansiraju svestenike i crkve da na misama pricaju da Amerika treba podrzat Izrael.SmokingMan wrote: ↑09/07/2025 07:57 Odličan osvrt na situaciju. Imam nogo toga reći, al sam "paraliziran" činjenicom da USA učestvuje direktno u ovome, nije to tek samo strašno, nego surealno-distopijski.
- Tvrtko II Kotromanić
#7969 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
evangelisticki cionizam je itekako uzeo mahadrogon2 wrote: ↑11/07/2025 08:04I USA je okupirana,al im gradjani uzivaju privid slobode.Gledah neki dan Candace Owens .Ona je otvorila oci na sve to i cionisticke pudlice su je pocele napadat.Gdje ces dalje kad cionisti finansiraju svestenike i crkve da na misama pricaju da Amerika treba podrzat Izrael.SmokingMan wrote: ↑09/07/2025 07:57 Odličan osvrt na situaciju. Imam nogo toga reći, al sam "paraliziran" činjenicom da USA učestvuje direktno u ovome, nije to tek samo strašno, nego surealno-distopijski.
oni u sustini danas vladaju amerikom
sa svojim tumacenjem Biblije i tim nekim snom o izgradnji novog hrama na mjestu danasnje al Akse i Kupole na stijeni
pa se bilesi Isus Krist sici i pazi sad, konvertirati ili pobiti sve Jevreje, a dotad ih eto podrzavaju da protjeraju Palestince da bi se stekli uslovi za izgradnju hrama i silazak Isusa
i onda kazu islamski ekstremizam je jedini problem
- Truba
#7970 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
veliki je problem što se dijelovi proročanstva televandjelista i cionista poklapaju
jedni čekju drugi a drugi prvi dolazak mesije
zajedničko je okupljanje židova na jednom mjestu (izrael)
i obnova hrama
ono u čemu se razlikuju okarakteriziralo bi se kao trolovanje, kao i ono što cionisti rade zapadnoj civilizaciji, pa neću dalje
i obnova hrama
ono u čemu se razlikuju okarakteriziralo bi se kao trolovanje, kao i ono što cionisti rade zapadnoj civilizaciji, pa neću dalje
- Tvrtko II Kotromanić
#7971 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
zanimljiva mi je ta maltene epidemija televandjelistaTruba wrote: ↑11/07/2025 09:20 veliki je problem što se dijelovi proročanstva televandjelista i cionista poklapaju
i obnova hrama
vidim da su (pored SAD-a gdje su se bas razvili, maltene kao korporacije) pravo aktivni i u J. Americi (navodno u Brazilu evangelisti se vec polahko priblizavaju katolicima sto se brojnosti tice), Africi pa i na FIlipinima
kod nas ih, barem koliko sam upratio nema, ti bolje znas sigurno
- Truba
#7972 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
u nas je kršćanstvo zbog blizine grčke turske i rima došlo u 1.st.
a na filipine i u brazil prije 500 godina
u neke zemlje prije samo 40 godina u mogngoliji prije 20 (repriza)
dok je amerika miks svega i svačega te je moguće to što se događa
u nas je više sve tradicionalno
use nase podase pa u crkvu
a na filipine i u brazil prije 500 godina
u neke zemlje prije samo 40 godina u mogngoliji prije 20 (repriza)
dok je amerika miks svega i svačega te je moguće to što se događa
u nas je više sve tradicionalno
-
drogon2
#7973 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jevreji su vec jednom pokazali da i kad im dodje mesija,oni mu ne vjerujuTruba wrote: ↑11/07/2025 09:20 veliki je problem što se dijelovi proročanstva televandjelista i cionista poklapaju
i obnova hrama
- skupljac_zeljeza
#7974 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ekspertica Ujedinjenih naroda Francesca Albanese oštro je kritizirala odluku SAD-a da je sankcionira kao “opskurnu”, rekavši da je meta jer govori o genocidu Izraela u Gazi.
U razgovoru za Al Jazeeru u četvrtak, Albanese, specijalna izvjestiteljica UN-a za okupiranu palestinsku teritoriju, rekla je da se neće dati ušutkati američkim potezom protiv nje.
Specijalna izvjestiteljica rekla je da je taktika Washingtona podsjeća na “mafijaške tehnike zastrašivanja” prije nego što je sugerirala da će “sankcije djelovati samo ako su ljudi uplašeni i prestanu se angažirati”.
“Želim podsjetiti sve da je razlog zašto se ove sankcije nameću težnja za pravdom”, rekla je Albanese.
“Naravno da sam kritizirala Izrael. Počinio je genocid i zločine protiv čovječnosti i ratne zločine”, dodala je.
https://balkans.aljazeera.net/news/2025 ... e-usutkati
- HarTar
#7975 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Još jedan izraelski vojnik ubijen u Gazi: Reei Biran, 21.