Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
splinter

#7951 Re: Migranti u BiH

Post by splinter »

sumirprimus wrote:a ko ih pusta do balkana, erdogan jel?
Najvjerovatnije. A možda i Grci.
Point.

#7952 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

CPT wrote:
Bas? I to ljudima pise na celu? Malo vise imas pricu iz Bihaca? Njega bi izbacio? Iz Sirije je? Ili ba prvo preventivno izbacio pa ga vratio?
Poslao tebi u Sloveniju.

Većina ovih paša je iz Bangladeša, Pakistana, to je sve go imigrant. Dovoljno jedno pitanje, odakle si, ako nisi iz ratom obuhvaćenih područja, tj država. Ćao đaci.
Point.

#7953 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Edin H. wrote:
Brkas ti to opasno - na osnovu cega zakljucujes da je neko ekonomski migrant?
Na osnovu cega smatras da si kvalifikovan da donosis takcu odluku? Je's skontas po faci?
Zar neki dan ne rekoste da su svi puni ko brod i nemaju fontele ispod milje?
Uglavnom pasha moj solidni oni su izbjeglice ili azilanti dok se ne odbije zahtjev za azil. Oni tvrde da bjeze of rata, straha of progona rezima, nepogode i ne smiju se vratiri kucama
Premda ja konkretno nemam nista protiv ni ekoniomskih migranata - sta je konkretno lose sto neko zeli bilji zivot za sebe i svoju familiju.
Pa svaku od tih zemalja je zapad maksimalno poharao. Vrati koko sto si pozobala :oops:
Naravno da se tačno može odrediti je li neko izbjeglica ili ekonomski imigrant. Iz ratom si obuhvaćenih područja, bujrum izbjeglica, ako dolaziš iz zemalja poput recimo Bangladeša, Pakistana, Tunisa onda si imigrant jer tamo nema ratnih dejstava. Radio sam sa izbjeglicama/imigrantima iz Afganistana i na osnovu odakle su tačno iz Afganistana su dobijali papire ili odbijenice, jer ratna dejstva nisu u cijeloj državi.

Ništa onda, neka svako kome je ćejf dođe u Evropu zbog ekonomskih razloga ima mjesta za sve, to je ta priča. Jebote pa pola Afrike i Azije bi hrupilo na vrata, to ni Atlantida ne bi izdržala.

Elem, zašto nemaš toliko razumijevanja za domaćilno stanovništvo u BiH koji jasno crpe probleme zbog ovih ilegalnih imigranata? Šta je to u tebi da ti je draži neki paštun iz Kašmira ili hahar iz Bangladeša od našeg čovjeka, kojem su povrh svih drugih problema još i ovi došli?
howdy

#7954 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Point. wrote:
Edin H. wrote:
Na osnovu cega smatras da si kvalifikovan da donosis takcu odluku? Je's skontas po faci?
Uglavnom pasha moj solidni oni su izbjeglice ili azilanti dok se ne odbije zahtjev za azil. Oni tvrde da bjeze of rata, straha of progona rezima, nepogode i ne smiju se vratiri kucama
Premda ja konkretno nemam nista protiv ni ekoniomskih migranata - sta je konkretno lose sto neko zeli bilji zivot za sebe i svoju familiju.
Pa svaku od tih zemalja je zapad maksimalno poharao. Vrati koko sto si pozobala :oops:
Naravno da se tačno može odrediti je li neko izbjeglica ili ekonomski imigrant. Iz ratom si obuhvaćenih područja, bujrum izbjeglica, ako dolaziš iz zemalja poput recimo Bangladeša, Pakistana, Tunisa onda si imigrant jer tamo nema ratnih dejstava. Radio sam sa izbjeglicama/imigrantima iz Afganistana i na osnovu odakle su tačno iz Afganistana su dobijali papire ili odbijenice, jer ratna dejstva nisu u cijeloj državi.

Ništa onda, neka svako kome je ćejf dođe u Evropu zbog ekonomskih razloga ima mjesta za sve, to je ta priča. Jebote pa pola Afrike i Azije bi hrupilo na vrata, to ni Atlantida ne bi izdržala.

Elem, zašto nemaš toliko razumijevanja za domaćilno stanovništvo u BiH koji jasno crpe probleme zbog ovih ilegalnih imigranata? Šta je to u tebi da ti je draži neki paštun iz Kašmira ili hahar iz Bangladeša od našeg čovjeka, kojem su povrh svih drugih problema još i ovi došli?
Drago mu sto je pobjego odavde, mrzi nas :lol:
CPT

#7955 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Point. wrote:
CPT wrote:
Bas? I to ljudima pise na celu? Malo vise imas pricu iz Bihaca? Njega bi izbacio? Iz Sirije je? Ili ba prvo preventivno izbacio pa ga vratio?
Poslao tebi u Sloveniju.

Većina ovih paša je iz Bangladeša, Pakistana, to je sve go imigrant. Dovoljno jedno pitanje, odakle si, ako nisi iz ratom obuhvaćenih područja, tj država. Ćao đaci.
I bio bi prvi jelde... Ili si prespavao zadnjih nekoliko godina? Vecina ovo ono, ... Btw, znas sta to jedno pitanje znaci za BiH ako ti je bas tako vazno?
MarlboroGold

#7956 Re: Migranti u BiH

Post by MarlboroGold »

Jesi li to dobio povišicu u poslu prevoza migranata? :mrgreen:
aerodinamika

#7957 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

nije lako identifikovat na osnoui odgovor ai pitanja odakle si odakle je neko, jer ja mogu reci i da sam iz meksika ili frncuske, paragvaja, tako i oni mogu reci da su iz somalije ili sirije ili bangaldesa ilui maroka alržira, bilo bi tu mnogi sikriminacije, pa bi nekog ko je iz sirije vratili jer bi neko procjenio da dolazi iz npr eritreje ili banglades a a tam nije sjajna situacija ikao nema nekog rata, pravog rata, to su nekakvi povremeni sukobi i ratovi, a kako tim ljudima da ne pružimo ako ništa drugop bar smještaj, hranu i neki simbolični džeparac npr, da se bar osječaju kao ljdui jer ipak smo svi mi ljudi kao i mi i oni, i neko sa aljaske?
geralt

#7958 Re: Migranti u BiH

Post by geralt »

aerodinamika wrote:nije lako identifikovat na osnoui odgovor ai pitanja odakle si odakle je neko, jer ja mogu reci i da sam iz meksika ili frncuske, paragvaja, tako i oni mogu reci da su iz somalije ili sirije ili bangaldesa ilui maroka alržira, bilo bi tu mnogi sikriminacije, pa bi nekog ko je iz sirije vratili jer bi neko procjenio da dolazi iz npr eritreje ili banglades a a tam nije sjajna situacija ikao nema nekog rata, pravog rata, to su nekakvi povremeni sukobi i ratovi, a kako tim ljudima da ne pružimo ako ništa drugop bar smještaj, hranu i neki simbolični džeparac npr, da se bar osječaju kao ljdui jer ipak smo svi mi ljudi kao i mi i oni, i neko sa aljaske?
Naravno da je lako. Ne moze Mostarac slagati da je iz Krajine, u prvoj recenici ce se odati. A kamoli Bangladezanin da je iz Sirije.
aerodinamika

#7959 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

geralt wrote:
aerodinamika wrote:nije lako identifikovat na osnoui odgovor ai pitanja odakle si odakle je neko, jer ja mogu reci i da sam iz meksika ili frncuske, paragvaja, tako i oni mogu reci da su iz somalije ili sirije ili bangaldesa ilui maroka alržira, bilo bi tu mnogi sikriminacije, pa bi nekog ko je iz sirije vratili jer bi neko procjenio da dolazi iz npr eritreje ili banglades a a tam nije sjajna situacija ikao nema nekog rata, pravog rata, to su nekakvi povremeni sukobi i ratovi, a kako tim ljudima da ne pružimo ako ništa drugop bar smještaj, hranu i neki simbolični džeparac npr, da se bar osječaju kao ljdui jer ipak smo svi mi ljudi kao i mi i oni, i neko sa aljaske?
Naravno da je lako. Ne moze Mostarac slagati da je iz Krajine, u prvoj recenici ce se odati. A kamoli Bangladezanin da je iz Sirije.
nemora značit ako se pripremi, nije teško lažirat naglasak, ako bangladežanin ili pakistanac govori arapski kako če ih se ralikovat, vrlo vrlo teško, u samoj siriji sigurno postoje i razni dijalekti i naglasci, a pošto skoro svi pakistanvici i bangladežani govore engleski po britanskom naglasku imaju talenta za jezike i naglaske, arapski mnogi uče od malena od mekteba, još ako se neko potrudi i posveti ima i studenata arapskog, bio je jedan u krajini iz pakistana koji je bio islamski vjeroučitelj, što znači da je baš obrazovan što se tiče i jezika, on je bio iskren ali mogao se izdavat i da je iz sirije pogotovo jer dobro govori arapski,
čak i da ne govore najbolje vrlo vrlo tešk bi se sa sigurnošču moglo reči e vi gospodine niste iz sirije ili iraka, jer i tamo ima dosta regionalnih razlika i akcenata vjerujem
sumirprimus

#7960 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

vala ove iz bagladesa i pakistana ne mos zamijenit za arape nema boga :lol:
geralt

#7961 Re: Migranti u BiH

Post by geralt »

Gori sam ja sto se upustam u diskusiju i odgovaram.
sumirprimus

#7962 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

evi ih sad svakodnevno gledam, pakije i bangladesance a koji su fakt isti haha
njih odma uocis..
aerodinamika

#7963 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

sumirprimus wrote:vala ove iz bagladesa i pakistana ne mos zamijenit za arape nema boga :lol:
99% ljudi ih ne bi moglo razlikovat niti može samo an osnovu izgleda, nema govora arapi nisu isti svi kao kinezi ni bangladežani oman jemen saudijska arabija i dalje kroz historiju su imali intenzivne kontakte sa indijskim poluotokom gdje spada i pakistan i bangladeš dolazilo je i danas dolazi do intenzivnog miješanja stanovništva tako da svi jako liče jedni na druge
jedino ko bi mogao reči da ih može razlikovati jeste neki kome je svejedno pa bi slao ljude nazad u aziju ili afriku odokativno, jer u iraku i arabiji ima i crnih ljudi, sudan su npr crni ili crnkasti, a govore arapski, vrlo vrlo teško i nepouzdano je na osnovu jezika a na osnovu izgleda skoro pa nemoguče možda od hiljadu da bi negog ubo
sumirprimus

#7964 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

jebga hvala na komplimentu izgleda sam ja u onih 1% :lol:
al fakat kako ih mozes profulat? isto ovi sjevernoafrikanci...
vec s afganima teze ide, ovisi iz kojeg su dijela i kojoj etnickoj grupi pripadaju..
aerodinamika

#7965 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

sumirprimus wrote:jebga hvala na komplimentu izgleda sam ja u onih 1% :lol:
al fakat kako ih mozes profulat? isto ovi sjevernoafrikanci...
vec s afganima teze ide, ovisi iz kojeg su dijela i kojoj etnickoj grupi pripadaju..
možda ne kažem, ali neki dan je bio dokumentarac o omanu, pa ima onaj neki emir ili kralj da li katara ili emirata ili kuvajta često bude na tv, ima višak kilograma tj debel je, da skine ono bijelo sa glave i obuče farmerke vrlo vrlo teško bi ga mogao ralikovati, onda irak ima kao i u siriji i kurda i arapa (i crnih i crnkasti, smeđkastih) raznih boja i fizionomija gledao sam snimke iz bihača kad im dijele hranu, ne bih znao reči ko je iz koje zemlje a kamo li da li je arap ili ne arap, ako neko može ali zaista može svaka čast
Point.

#7966 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

CPT wrote:
Point. wrote:
CPT wrote:
Poslao tebi u Sloveniju.

I bio bi prvi jelde... Ili si prespavao zadnjih nekoliko godina? Vecina ovo ono, ... Btw, znas sta to jedno pitanje znaci za BiH ako ti je bas tako vazno?
Šta bolan pričaš? Je li tebi jasno da država BiH nema kapacitet da ove imigrante smjesti na adekvatan način? Ljudi su ilegalno ušli i borave u državi, niko i ne pomišlja da traži azil u BiH nego žele negdje gdje ne mogu doći. To je čitava poenta. Bolan nebio, oni pljačkaju vikendice, ljude, hodaju čoporski po Krajini sa letvama izmiravajući svoje plemenske kavge, bez papira i šta bi ti sa takvima?

Da i tebe pitam, zašto ti je draži kakav paštun iz neke pakistanske vukojebine ili Bangladeša od domaćeg insana? Jer očito je sa stvaraju problem domaćilnom stanovništvu.
Point.

#7967 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

aerodinamika wrote:
sumirprimus wrote:vala ove iz bagladesa i pakistana ne mos zamijenit za arape nema boga :lol:
99% ljudi ih ne bi moglo razlikovat niti može samo an osnovu izgleda, nema govora arapi nisu isti svi kao kinezi ni bangladežani oman jemen saudijska arabija i dalje kroz historiju su imali intenzivne kontakte sa indijskim poluotokom gdje spada i pakistan i bangladeš dolazilo je i danas dolazi do intenzivnog miješanja stanovništva tako da svi jako liče jedni na druge
jedino ko bi mogao reči da ih može razlikovati jeste neki kome je svejedno pa bi slao ljude nazad u aziju ili afriku odokativno, jer u iraku i arabiji ima i crnih ljudi, sudan su npr crni ili crnkasti, a govore arapski, vrlo vrlo teško i nepouzdano je na osnovu jezika a na osnovu izgleda skoro pa nemoguče možda od hiljadu da bi negog ubo
Samo ćorava osoba ne može primjetiti razliku između nekog iz Bangladeša i Pakistana sa nekim arapom iz Iraka, Alžira. I po tenu i po izgovoru. Pakistan, Indija, Bangladeš i taj rejon imaju specifičan izgovor posebno engleskog jezika, ko je gledo Simpsonove i Apua zna o čemu pričam.
PeppermintSA

#7968 Re: Migranti u BiH

Post by PeppermintSA »

Ne znam kako vam se da polemisati sa ovim NGO sektašima. Na apsolutno sve imaju odgovor. Ako im kažeš da nemaš ništa protiv zbrinjavanja stvarnih izbjeglica, ali da ne želiš da ti ulicama švrljaju bjelosvjetski ekonomski migranti koji vrlo vjerovatno bježe od zakona svojih zemalja, onda ti kažu da si ksenofob koji generalizuje. Kada navedeš 101 primjer njihovog divljanja, napadanja ljudi, silovanja, otimačine, oni kažu da širiš fake news. Kad izneseš dokaze, počnu se baviti semantikom tipa ako je maloljetnik silovao curicu u kolicima, oni pitaju odakle znaš da je on maloljetnik. Kada progutaš knedlu i izbaciš taj zadnji dio vezan za bijeg od zakona i samo kažeš da ne želiš da ispaštaš zbog ekonomskih migranata koji klošare po ulicama i plaše djecu, nabiju ti na nos sto svoju djecu ne puštaš da se s njima igraju. Kada pitaš kako da pustiš djecu da se igraju sa nepoznatim ljudima bez dokumenata koji se lažno predstavljaju kao izbjeglice, pitaju te kako znaš da oni nisu izbjeglice. Kada ih lijepo pitaš zašto bi stvarne izbjeglice bacale dokumente u more, oni istaknu da ih boli kurac za dokumentima, da bi i tebe trebao boliti kurac jer u suprotnom si Hitler te da i bez dokumenata moramo prihvatiti njihove odgovore na pitanje odakle potiču. Kada na to kažeš da je vrlo lako ustanoviti iz koje zemlje ko dolazi i da oni oni koji dolaze iz zemalja u kojima vlada potpuni mir ne mogu biti izbjeglice, oni te poklope pričom da ne mora neko bježati od rata da bi bio izbjeglica, može bježati od režima, policijske brutalnosti, petog desetog. Onda ti ustanoviš da takvu definiciju izbjeglištva može doslovno svako koristiti kako bi opravdao svoj ilegalni ulazak u tuđu državu. Na to te ponovo nazovu ksenofobom. Ti odgovoriš da treba ustanoviti ko je ko i deportovati one koji ne ispunjavaju najelementarnije uslove za azil, a zbrinuti se za ostale koji, eto, ne moraju biti ratne izbjeglice. Oni te nazovu fašistom jer si se drznuo napisati glagol “deportovati”. Ti onda spustiš loptu i kažeš dobro, nek se zbrinemo za apsolutno sve migrante na našoj teritoriji - bilo ekonomske bilo izbjegličke - ali da zatvorimo granice jer vise nismo u stanju primati nove. Tada oni počnu isticati medjunarodne konvencije čiji smo potpisnici i kažu da granice moraju ostati otvorene. Kada ih pitaš zašto drugi, mnogo bogatiji potpisnici tih istih konvencija ne ispunjavaju svoje obaveze, oni kažu da ih to ne zanima i istaknu da mi moramo, taman niko drugi to ne radio. Jedino ono sto insan može uraditi je povuci se iz rasprave ili nabiti i njih i migrante i medjunarodne konvencije na neku stvar.
Last edited by PeppermintSA on 20/06/2019 12:56, edited 1 time in total.
klixoris

#7969 Re: Migranti u BiH

Post by klixoris »

Point. wrote: ko je gledo Simpsonove i Apua zna o čemu pričam.
:mrgreen:

RtrnOfSalisbury

#7970 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

jel ko razmisljo da se prusmjere u rusiju i kinu? ono, velka teritrija, prazna ... a daleko
oaza85

#7971 Re: Migranti u BiH

Post by oaza85 »

RtrnOfSalisbury wrote:jel ko razmisljo da se prusmjere u rusiju i kinu? ono, velka teritrija, prazna ... a daleko
Kazu da u Chernobylu ima dosta mjesta
Edin H.

#7972 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

howdy wrote:
Point. wrote:
Edin H. wrote:

Drago mu sto je pobjego odavde, mrzi nas :lol:
A Point vas livo iz Svedske :D
Point.

#7973 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Naravno da više volim našeg čovjeka nego ove bjelosvjetske probivjetre, za razliku od nekih.
CPT

#7974 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Point. wrote:Da i tebe pitam, zašto ti je draži kakav paštun iz neke pakistanske vukojebine ili Bangladeša od domaćeg insana? Jer očito je sa stvaraju problem domaćilnom stanovništvu.
1.) to nije istina (jer ti EU novac cak i nudi),
2.) to nije vazno (prava nisu vezana na novac),
3.) znas mozda koju balkansku drzavu sa viskom novca?

Zbog toga sto ce ljudi koji pljuju po njima sutra to isto raditi i po meni jer znam sta se krije u pozadini i to sigurno nije "nedostatak novca". U svakom slucajo bilo bi jako dvolicno da ja kao migrant pljujem po ljudima koji zele isto sto i ja?!
insomnia78

#7975 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa jest. Zasto bih ja koji se satra da zaradim dvije milje pljuvao po nekom ko s carapom uleti u banku. Isti kurac
Locked