Redmi Note 5 Pro ima pravu LED lampicu i naprijed.i agree wrote:Mislis da ekran bude bijel na selfi svijetlo ili pravi blic kao na zadnjoj kameri?Ako je ovo prvo onda skines open cameru na njoj ima.dadoka84 wrote:Ako ti je to bitno 6 nema selfi svjetlo dok kod 5 to ima. Kamere na modelu 6 su bolje. Softverska podrska na 6 bi trebala biti bolja jer je petica vec stariji model itd. Meni su odlični i jedan i drugi.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- Humljanin
#7951 Re: Xiaomi mobiteli
- strucnjakdemagog
#7952 Re: Xiaomi mobiteli
moze li se na redmi note 5 staviti vrijeme da stoji na displeju dok je ekran ugasen, kao sto sam vidio kod samsungovih telefona?
- skafiskafsnjak
#7953 Re: Xiaomi mobiteli
Jokstrucnjakdemagog wrote:moze li se na redmi note 5 staviti vrijeme da stoji na displeju dok je ekran ugasen, kao sto sam vidio kod samsungovih telefona?
- korektno
#7954 Re: Xiaomi mobiteli
Pa meni odgovara to odjednom kad krene, jer samo tako mogu i ustati, al imas tu opciju pod "Ascending volume", ako zapnes mogu ti sliku poslati, uglavnom kada otvoris "settings" na alarmu, odmah je tu neđe u sredini.zdruzdjo wrote:Prije 10-ak dana sam ga bas urusio. Otkljucao boot loader. root uradio I jos morao flash-ovati novi firmware tako da ne pali. a isto se desavalo I prije ovoga navedenog.i agree wrote:Sto ne vratis telefon na fabricke postavke pa iz pocetka sve?Vjerovatno si nesvjesno neku zabranu negdje uradio a sad se sjetiti ne mozes.
Ne fali mu nista osim "fade-in" zvuka alarma. Znaci da mi pocne lagano zvoniti na sabahu I da se kroz odredjeni vremenski interval 10-20 sekundi postepeno pojacava . Ne volim kad mi zazvrlji ujutro pa mi srce preskoci par otkucaja. ovako krene tiho I lagano I otvorim oci bez trauma.korektno wrote:Izvini, a šta fali xiaomijevom alarmu? Sam sam prije skidao taj alarm Extreme i slicnett stvari, ali ovaj mi je extra.
- korektno
#7955 Re: Xiaomi mobiteli
Ja bih prije uzeo note5pro, jer je jeftiniji, a u suštini isti, osim dizajna, i on je najbolja moguća opcija; za malo para, strašan tel.freelancerusk wrote:Valja li ovaj Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB tih para?![]()
Nisam zahtjevan korisnik, treba mi za Skype, pred spavanje da gledam Youtubei što bolja kamera to bolje...
![]()
Gdje je najbolje da se kod nas naruči?
-
zdruzdjo
#7956 Re: Xiaomi mobiteli
korektno wrote:
Pa meni odgovara to odjednom kad krene, jer samo tako mogu i ustati, al imas tu opciju pod "Ascending volume", ako zapnes mogu ti sliku poslati, uglavnom kada otvoris "settings" na alarmu, odmah je tu neđe u sredini.
Allah te nagradio.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7957 Re: Xiaomi mobiteli
Jesi li ga provalio????zdruzdjo wrote:korektno wrote:
Pa meni odgovara to odjednom kad krene, jer samo tako mogu i ustati, al imas tu opciju pod "Ascending volume", ako zapnes mogu ti sliku poslati, uglavnom kada otvoris "settings" na alarmu, odmah je tu neđe u sredini.
Allah te nagradio.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zdruzdjo
#7958 Re: Xiaomi mobiteli
Jesam ovo postepeno pojacavanje na sistemskom alarmu.konektovan wrote: Jesi li ga provalio????
I dalje nema notifikacije zvucne na third party
- korektno
#7959 Re: Xiaomi mobiteli
Amin i tebezdruzdjo wrote:korektno wrote:
Allah te nagradio.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ovaj klix nadolazi
- Gargi
#7960 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje se u Sa moze kupiti Xiaomi Redmi Note 5 Pro sa dvije godine garancije?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7961 Re: Xiaomi mobiteli
Prvjeri u genelec prodavnici, u mercatoru lozionicka.Gargi wrote:Gdje se u Sa moze kupiti Xiaomi Redmi Note 5 Pro sa dvije godine garancije?
-
Tabijat
#7962 Re: Xiaomi mobiteli
IQ mobile daje dvije godine.Gargi wrote:Gdje se u Sa moze kupiti Xiaomi Redmi Note 5 Pro sa dvije godine garancije?
- ortodont
#7963 Re: Xiaomi mobiteli
Iq, ali zaboravi na njihove garancije koje ne vrijede prebijenu paru.Gargi wrote:Gdje se u Sa moze kupiti Xiaomi Redmi Note 5 Pro sa dvije godine garancije?
-
ColdWar
#7964 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je cijela ova prica sa garancijama shega, promjenio sam 4-5 telefona , sve Kina u zadnjih 5 godina, nijedan nije kihnuo..ne kazem da nece, ali ako za 300 kermas ocekujes 2 godine garancije i recimo snapdragon , bolje ti je biti ateista ko ja pa se nicemu moliti i ne nadati..mene ni jedan izdao nije....
- diablobih
#7965 Re: Xiaomi mobiteli
Pusti, vole ljudi da daju 100+ maraka vise za mobitel onako.
-
sabanss
#7966 Re: Xiaomi mobiteli
Da je 100 KM bilo bi dobro. Ovdašnje garancije ne vrijede ništa, realno na mobitelu jedina stvar koja može biti problem je puknut displej međutim onda se ne isplati popravljati iako su displeji za srednju klasu Xiaomi mobitela smješno jeftini.
Jednostavno, kvalitetno zamijeniti displej na modernim mobitelima ne može ni sama tvornica - o našim servisima neću ni pričati.
Jednostavno, kvalitetno zamijeniti displej na modernim mobitelima ne može ni sama tvornica - o našim servisima neću ni pričati.
-
Tabijat
#7967 Re: Xiaomi mobiteli
Slažem se sve, s tim da kod mene nikad kinez nije bio. A i potrefila me luda sreća s Nexusom 5x koji je kod mene uredno radio (radi i sad) 3 godine, a ljudima je bootloop of death znao ubiti telefon nakon par mjeseci. A ovo mi je prvi Xiaomi, fakat ne znam imaju li ovih "egzotičnih" problema.ColdWar wrote:Meni je cijela ova prica sa garancijama shega, promjenio sam 4-5 telefona , sve Kina u zadnjih 5 godina, nijedan nije kihnuo..ne kazem da nece, ali ako za 300 kermas ocekujes 2 godine garancije i recimo snapdragon , bolje ti je biti ateista ko ja pa se nicemu moliti i ne nadati..mene ni jedan izdao nije....
A pričala sam ima par stranica nazad kako u BHT rješavaju probleme s baterijom u garanciji tako što odrade format telefona
Ne vrijedi garancija tri marke a ne sto.
-
zdruzdjo
#7968 Re: Xiaomi mobiteli
Tu sam pricu davno skontao sa garancijama bilo kakvim na mobitele. Npr u digital city I u univerzalno je garancija tipa: "ako bude nuklearni rat pa emp opali onda imas pravo da ti zamjenimo mikrofon I vibrator u telefonu I to samo ako je nuklearka preko xy megatona".sabanss wrote:Da je 100 KM bilo bi dobro. Ovdašnje garancije ne vrijede ništa, realno na mobitelu jedina stvar koja može biti problem je puknut displej međutim onda se ne isplati popravljati iako su displeji za srednju klasu Xiaomi mobitela smješno jeftini.
Isto sam pisao I iq mobile da vidim sta im pokriva garancija pa sam se smijao na odgovor.
Ja sam kupio telefon kod njih. jebi ga da sam bio malo pazljiviji mogao sam dosta jeftinije proci na drugom mjestu, ali sta sad.
-
zdruzdjo
#7969 Re: Xiaomi mobiteli
Tabijat wrote:Slažem se sve, s tim da kod mene nikad kinez nije bio. A i potrefila me luda sreća s Nexusom 5x koji je kod mene uredno radio (radi i sad) 3 godine, a ljudima je bootloop of death znao ubiti telefon nakon par mjeseci. A ovo mi je prvi Xiaomi, fakat ne znam imaju li ovih "egzotičnih" problema.ColdWar wrote:Meni je cijela ova prica sa garancijama shega, promjenio sam 4-5 telefona , sve Kina u zadnjih 5 godina, nijedan nije kihnuo..ne kazem da nece, ali ako za 300 kermas ocekujes 2 godine garancije i recimo snapdragon , bolje ti je biti ateista ko ja pa se nicemu moliti i ne nadati..mene ni jedan izdao nije....
A pričala sam ima par stranica nazad kako u BHT rješavaju probleme s baterijom u garanciji tako što odrade format telefona![]()
Kod preuzimanja telefona trazis radni nalog na kojem je upisano sta je radjeno na telefonu.
da budem iskren vec godinama kod mene u kuci je barem jedan telefon od telekoma, I fakat nisam do sada imao problema sa niti jednim.
ali to ne znaci da je to pravilo.
- dadoka84
#7970 Re: Xiaomi mobiteli
Postoji aplikacija koja to radi, ali pošto ekran nije amoled očekuj veću potrošnju baterije. Imao sam ja tu app al mi se nije svidjelo.skafiskafsnjak wrote:Jokstrucnjakdemagog wrote:moze li se na redmi note 5 staviti vrijeme da stoji na displeju dok je ekran ugasen, kao sto sam vidio kod samsungovih telefona?
- skafiskafsnjak
#7971 Re: Xiaomi mobiteli
On je pitao kao kod Samsungadadoka84 wrote:Postoji aplikacija koja to radi, ali pošto ekran nije amoled očekuj veću potrošnju baterije. Imao sam ja tu app sl mo se nije svidjelo.skafiskafsnjak wrote:Jokstrucnjakdemagog wrote:moze li se na redmi note 5 staviti vrijeme da stoji na displeju dok je ekran ugasen, kao sto sam vidio kod samsungovih telefona?
-
Tabijat
#7972 Re: Xiaomi mobiteli
Ma ne pravi Telekom ni univerzalno telefone, ako ga kupuješ novog svejedno ti je. Ja samo kažem da su sve garancije bezveze. E jedino da se desio ovaj bootloop of death, šanse su veće da će ti Telekom zamijeniti nego univerzalno/IQ/itd. Al da će iko lagano zamijeniti - neće.zdruzdjo wrote:Tabijat wrote:
Slažem se sve, s tim da kod mene nikad kinez nije bio. A i potrefila me luda sreća s Nexusom 5x koji je kod mene uredno radio (radi i sad) 3 godine, a ljudima je bootloop of death znao ubiti telefon nakon par mjeseci. A ovo mi je prvi Xiaomi, fakat ne znam imaju li ovih "egzotičnih" problema.
A pričala sam ima par stranica nazad kako u BHT rješavaju probleme s baterijom u garanciji tako što odrade format telefona![]()
Kod preuzimanja telefona trazis radni nalog na kojem je upisano sta je radjeno na telefonu.
da budem iskren vec godinama kod mene u kuci je barem jedan telefon od telekoma, I fakat nisam do sada imao problema sa niti jednim.
ali to ne znaci da je to pravilo.
-
UmaX
#7973 Re: Xiaomi mobiteli
Od Xiaomi sad iskljucivo kupovati Note 7 ili Mi 9. Note 7 kao odlican telefon za nekih 300-400KM, Mi 9 pravi high-end koji bi trebao kostati oko 900KM.
Ovi stari modeli su vec pregazeni dobro sa novim. Note 5/6 nemaju sta trazit pored Note 7. Stariji SD845 Xiaomi isto nemaju sta trazit pored Mi 9.
Ovi stari modeli su vec pregazeni dobro sa novim. Note 5/6 nemaju sta trazit pored Note 7. Stariji SD845 Xiaomi isto nemaju sta trazit pored Mi 9.
-
zdruzdjo
#7974 Re: Xiaomi mobiteli
Tabijat wrote:
Ma ne pravi Telekom ni univerzalno telefone, ako ga kupuješ novog svejedno ti je. Ja samo kažem da su sve garancije bezveze. E jedino da se desio ovaj bootloop of death, šanse su veće da će ti Telekom zamijeniti nego univerzalno/IQ/itd. Al da će iko lagano zamijeniti - neće.
Ma znam da je tako.
Nego eto ipak gledas I kanale dobave. Telekom sigruno ne uzima telephone iz gepeka kod nekoga ko ih je donio ko zna odakle I kako su skidani sa kojekakvih mreza dok mnogi to rade bas tako. drze brdo telefona u nekom budzaku ili u stanu u blizini radnje pa onda kad kazes sta hoces on ti donese. strah od inspekcija I carina.
npr Huawei servis kod je ipak kakva takva firma. relativno ozbiljnija od servisa u univerzalno gdje kojekakvi "magovi za konfjutere I elektroniku" ti rade telefon. npr meni je za display na honor 8 u univerzalno trazio 150 km.
Ja narucio sam sa e-bay sa alatom potrebnim za zamjenu. umjesto "puhalice" namjestio nekakav diy usmjerivac na kucni fen za kosu. youtube "how to" I dosao me display zamjena sa mojim rukama 35 km. sigurno ni oni ne narucuju origigi dijelove iz Huawei-a.
- fortaleza
#7975 Re: Xiaomi mobiteli
To kome je bitna procesorska moc mobitela, ja recimo ne igram igre, a zvuk mi je dosta bitan (stereo) i cisti android pa bi prije uzeo novu motorolu g7 plus sa SD636 za vise para nego Note 7 sa SD660.UmaX wrote:Od Xiaomi sad iskljucivo kupovati Note 7 ili Mi 9. Note 7 kao odlican telefon za nekih 300-400KM, Mi 9 pravi high-end koji bi trebao kostati oko 900KM.
Ili LG G7 nego ovaj novi Mi 9.