Referendum(i) u RS-u

Locked
benjen

#7951 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

malamirha wrote:
L u c i f e r wrote:Ma njih puca takva nacionalna mitomanija da su odavno izgubili svaki dodir sa stvarnošću, samo se u stvarnost kratkotrajno dozovu kad dobiju po nosu, a la 95 i 99.

Kae osveta dahijama na pragu 21 vijeka.

Kae SVETI STEFAN titula bosanskih kraljeva.

Kae Rusija im prijatelj.

Kae Mile je sposoban jer vrijeđa međunarodne zvaničnike.

itd itd itd

Vole ljudi da žvaću korijenje, pa to ti je.
nacionalno ludilo nije nista manje ni kod bosnjaka pa ni hrvata.samo je pitanje sta hocemo da vidimo.ako su DZikani jedini problem,eto nam amea i visokog koji ce srediti problem. :D
Vikend ali svaki u terminu od 8 ujutro dok cijeli svijet gleda crtane i emisije o kucnim ljubimcima na svim srpskim :mrgreen: televizijama ide ili film o drugom svjetskom ratu u kojemu nijemci i ustase pobise nejac ili drama o paorima pod turskom vladavinom.
Konstantno drzanje u psihozi je vjerovatno neka ruska doktrina pomocu koje stanovnike toliko izyebes u mozak da im je bitnije da vlast ima "pravi covek" nego ima li dijete mlijeko na stolu...
L u c i f e r

#7952 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:
ze kalanga wrote:kikibombona

Tu je valjda i suštinska razlika između nas i vas. Mi se ne umiljavamo i ne prodajemo guzicu pred većim i jačim samo zato što su bitni. Ne izigravamo naklonost po svaku cijenu i imamo bar djelić samopouzdanja u sopstvene mogućnosti. Mene su učili da je to odlika svjesnih, moguće da su me obmanjivali. Ok, možda je to u globalnom kapitalističkom sistemu ludost, ali kontam da se time ne mogu pohvaliti mnogi.

Što se tiče ostalog, sankcije su sastavni dio političkih igrica. EU i USA ako žele mogu ih uvesti narodu RS-a, ali to nas ne bi iznenadilo, a naročito dovelo do prosjačkog štapa. I 95-te su nas bombardovali, stajući jasno na jednu stranu. Pa preživismo. Nažalost, srpsku i bošnjačku, podjednako, uranijum čini svoje, pa su oboljenja sastavni dio stvarnosti. Nevjerujem da bi Bošnjaci 95-te potpisali uranijum po Sarajevu, prisarajevskim opštinama i susjednim opštinama, ali...
Itekako se umiljavate nakon sto dobijete po nosu. Tadic se godinama umiljavao. Oni njemu samare zbog zasluga Milosevica - on njima okrece drugi obraz i moli za oprost. Isto radi Vucic. Nakon silnih ponizenja od EU, Srbi kidisu ka EU, govore kako nema alternativu. Itekako vi znate saviti siju, kada vas se dobro opajdari po labrnji. Ne trpite dugo batine. Brzo se predate. Pa bili ste 500 godina po Otomanima. Niste vi kao Afganistanci ili Jemenci koji mogu ratovati 1000 godina, zivjeti i boriti se uz sakicu rize dnevno, sve dok protivnik ne odustane. Vi se itekako predate i savijete siju. Kada su Ameri razvalili po vama brzo ste se predali. I veoma brzo ste uspostavili odnose sa napadacem. Gdje je ponos, dostojnastvo?

Kako ste u Hrvatskoj izgubili? Jaci nalet i bjezanija. Gdje je ta junacka borba do posljednjeg Srbina? Kosovo? Amer malo opleo i odmah noga trans? A vidi dzihadiste u Siriji i Iraku. Amer i Rus, cijeli jebeni svijet, baca na njih sve sto ima, pale ih napalmom, kasetnim, gravigacionim, svim mogucim bombama... ubise boga oca u njima ali oni se ne predaju. Srbin zna za svoju guzicu. Srbinu nije ponos poginuti za Srbiju i Boga kao sto je Arapu za Boga i islam.

Ne prodaji supljake drugar. Ovdje se radi o cistom politickom diltantizmu. U BiH ste prezivjeli jer su tako htjeli Amerikanci i Evropljani? Zasto niste prezivjeli u Hrvatskoj i na Kosovu? Ako nastavite provocirati necete ni ovdje prezivjeti. Amerikanac i Evropljanin ce vas ubiti sankcijama. Za par godina eto vas na koljenima da molite za pregovore. Ne mozete sami drugar, ne mozete bez zapada, ne mozete protiv zapada. Je li opet treba da na tezi nacin to skontate?

Politika je ljigava i prljava rabota. Tu nema pravde, ponosa, morala... nicega.... samo zakon jaceg, pametnijeg, mudrijeg...
:thumbup:
spreca

#7953 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

:thumbup: u sridu
benjen wrote: Vikend ali svaki u terminu od 8 ujutro dok cijeli svijet gleda crtane i emisije o kucnim ljubimcima na svim srpskim :mrgreen: televizijama ide ili film o drugom svjetskom ratu u kojemu nijemci i ustase pobise nejac ili drama o paorima pod turskom vladavinom.
Konstantno drzanje u psihozi je vjerovatno neka ruska doktrina pomocu koje stanovnike toliko izyebes u mozak da im je bitnije da vlast ima "pravi covek" nego ima li dijete mlijeko na stolu...
Last edited by spreca on 18/09/2016 13:56, edited 1 time in total.
ze kalanga

#7954 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Tomahawk11 wrote:

Tu je valjda i suštinska razlika između nas i vas. Mi se ne umiljavamo i ne prodajemo guzicu pred većim i jačim samo zato što su bitni. Ne izigravamo naklonost po svaku cijenu i imamo bar djelić samopouzdanja u sopstvene mogućnosti. Mene su učili da je to odlika svjesnih, moguće da su me obmanjivali. Ok, možda je to u globalnom kapitalističkom sistemu ludost, ali kontam da se time ne mogu pohvaliti mnogi.

Što se tiče ostalog, sankcije su sastavni dio političkih igrica. EU i USA ako žele mogu ih uvesti narodu RS-a, ali to nas ne bi iznenadilo, a naročito dovelo do prosjačkog štapa. I 95-te su nas bombardovali, stajući jasno na jednu stranu. Pa preživismo. Nažalost, srpsku i bošnjačku, podjednako, uranijum čini svoje, pa su oboljenja sastavni dio stvarnosti. Nevjerujem da bi Bošnjaci 95-te potpisali uranijum po Sarajevu, prisarajevskim opštinama i susjednim opštinama, ali...
Jako puno neistina i izvrtanja cinjenica.
Mile prodao sve. SVE! Rusi oprali lovu i digli sidro. Kazes ne umiljavate se? Koji qrc onda taj isti Mile ide u Rusiju? Da ne spominjem trckaranje svako malo u Srbiju?
Djelic samopouzdanja u sopstvene mogucnosti? Jeste, tako je bilo '90., kontalo se za mjesec pregaziti BiH, imalo se naouraznje JNA, kad ono...prc, Milojka. Cak i nenaourzani Bosnjaci stadose na put tom ''samopouzdanju u sopstvene mogucnosti''.
Ako su te to ucili da je ispravno - onda si imao ucitelje koji su se odgajali na doktrini Dobrice Cosica. Nije dobro.

Daj, bolan, nije u pitanju kurcenje sacice Bosnjaka, Srba, Hrvata na Balkanu. Veliki igraci povlace poteze koji im odgovaraju. Eto nesto ce se promjeniti zato sto je neko u RS umislio da moze protiv cijelog svijeta. Onaj ko ne shvata da to nema svrhe, jbg, sta da se radi. Mogli su Bosnjaci ignorisati pred kraj proslog rata isaret od stranaca, pa nastaviti prema Drini, ali...kao sto kazes, ali...pitanje je sta bi onda s nama bilo. Ovo sto ti gore zoves odlikom svjesnih, ja bih nazvao odlikom glupih. Vrijeme ce pokazati.
Ne bi Bosnjaci potpisali ni krvavi rat od 4 godina, ali ih niko nije pitao.
1. Kako drugačije objasniti to vaše dičenje dragom Amerikom? Pri tome ste vi ta strana koja je protiv odlaska stranih krojača sudbine iz BiH.

2. Nije Mile, niti Mladen narod. Kao što nije Bakir Bošnjaci.

3. Ishod je posljedica stranog mješanja, ne domaćih uspjeha ili neuspjeha.

4. Što se kurčenja tiče i velikih poteza, mislim da smo se oko toga svi složili. Zato mi i ne ide u glavu taj bošnjački vjerodostojni duh amerikanizacije, a suštinski sa Amerima nemaju 2 zajedničke stvari.

5. Volio bih da mi pojasnite Vašu definiciju cijelog svijeta, veoma me to interesuje? Ako Vam naravno nije problem. Često je slušam, pa se zapitam je li 1+1 = 2 ili je 1+1=0,5.
leo karan

#7955 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by leo karan »

S obzirom da je Ustavni sud zaključio da su i sve Aktivnosti koje se poduzimaju na održavanju referenduma nelegalne mi već imamo elemente krivičnog djela.

Očekujem reakciju tužilaštva već sutra.
spreca

#7956 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

ze kalanga wrote:
1. Kako drugačije objasniti to vaše dičenje dragom Amerikom? Pri tome ste vi ta strana koja je protiv odlaska stranih krojača sudbine iz BiH.

4. Što se kurčenja tiče i velikih poteza, mislim da smo se oko toga svi složili. Zato mi i ne ide u glavu taj bošnjački vjerodostojni duh amerikanizacije, a suštinski sa Amerima nemaju 2 zajedničke stvari.

5. Volio bih da mi pojasnite Vašu definiciju cijelog svijeta, veoma me to interesuje? Ako Vam naravno nije problem. Često je slušam, pa se zapitam je li 1+1 = 2 ili je 1+1=0,5.
:lol: :lol: :lol: pa ljudi ti objasnjavaju .........ali ti je slab prijem ba :mrgreen: .....sredi prijem...okreni malo antenu :lol: :lol:
ze kalanga

#7957 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Kikibombona wrote:
Itekako se umiljavate nakon sto dobijete po nosu. Tadic se godinama umiljavao. Oni njemu samare zbog zasluga Milosevica - on njima okrece drugi obraz i moli za oprost. Isto radi Vucic. Nakon silnih ponizenja od EU, Srbi kidisu ka EU, govore kako nema alternativu. Itekako vi znate saviti siju, kada vas se dobro opajdari po labrnji. Ne trpite dugo batine. Brzo se predate. Pa bili ste 500 godina po Otomanima. Niste vi kao Afganistanci ili Jemenci koji mogu ratovati 1000 godina, zivjeti i boriti se uz sakicu rize dnevno, sve dok protivnik ne odustane. Vi se itekako predate i savijete siju. Kada su Ameri razvalili po vama brzo ste se predali. I veoma brzo ste uspostavili odnose sa napadacem. Gdje je ponos, dostojnastvo?

Kako ste u Hrvatskoj izgubili? Jaci nalet i bjezanija. Gdje je ta junacka borba do posljednjeg Srbina? Kosovo? Amer malo opleo i odmah noga trans? A vidi dzihadiste u Siriji i Iraku. Amer i Rus, cijeli jebeni svijet, baca na njih sve sto ima, pale ih napalmom, kasetnim, gravigacionim, svim mogucim bombama... ubise boga oca u njima ali oni se ne predaju. Srbin zna za svoju guzicu. Srbinu nije ponos poginuti za Srbiju i Boga kao sto je Arapu za Boga i islam.

Ne prodaji supljake drugar. Ovdje se radi o cistom politickom diltantizmu. U BiH ste prezivjeli jer su tako htjeli Amerikanci i Evropljani? Zasto niste prezivjeli u Hrvatskoj i na Kosovu? Ako nastavite provocirati necete ni ovdje prezivjeti. Amerikanac i Evropljanin ce vas ubiti sankcijama. Za par godina eto vas na koljenima da molite za pregovore. Ne mozete sami drugar, ne mozete bez zapada, ne mozete protiv zapada. Je li opet treba da na tezi nacin to skontate?

Politika je ljigava i prljava rabota. Tu nema pravde, ponosa, morala... nicega.... samo zakon jaceg, pametnijeg, mudrijeg...
1. Mislim na narod, ne političke predstavnike.
Što se tiče poniženja kao kategorije, ako je ono rezultat humanitarnih akcija u vidu bombardovanja, onda smo zaista poniženi. Jer zaboga 30 vojnih sila napadne zemlju od 7 miliona ljudi, pri tome zemlju koju je prethodno finansijski uništilo i zemlju kojoj je otelo 13% teritorije. To zaista jeste poniženje, u duhu totaliteta, odnosno bolje reći animoziteta.

2. Prije je Irak pao nego Srbija, ako govorimo o bombardovanju i kapitulaciji. Možemo i o Afganistanu... ... Uostalom nemoguće je poredit plemena i teroriste sa oružanim snagama jedne zemlje. Otpor Srbije NATo i ostalim EU snagama je trajao 2 mjeseca. Koliko bi trajao otpor BiH ili Hrvatske? Da li bi trajao više od 7 dana?! Ako već idemo u ta poređenja.

3. Zna se ko je bio na američkoj sisi 95-te... Kao što se zna čije ratne ciljeve i lokacije su USA helikopteri gađali... Možemo i o Evropljanima, njihovom viđenju prošlosti i sadašnjosti. Jbe ih samo Hitler i samo Musolini, da bi bili fini.
benjen

#7958 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

ze kalanga wrote:
Tomahawk11 wrote:

Jako puno neistina i izvrtanja cinjenica.
Mile prodao sve. SVE! Rusi oprali lovu i digli sidro. Kazes ne umiljavate se? Koji qrc onda taj isti Mile ide u Rusiju? Da ne spominjem trckaranje svako malo u Srbiju?
Djelic samopouzdanja u sopstvene mogucnosti? Jeste, tako je bilo '90., kontalo se za mjesec pregaziti BiH, imalo se naouraznje JNA, kad ono...prc, Milojka. Cak i nenaourzani Bosnjaci stadose na put tom ''samopouzdanju u sopstvene mogucnosti''.
Ako su te to ucili da je ispravno - onda si imao ucitelje koji su se odgajali na doktrini Dobrice Cosica. Nije dobro.

Daj, bolan, nije u pitanju kurcenje sacice Bosnjaka, Srba, Hrvata na Balkanu. Veliki igraci povlace poteze koji im odgovaraju. Eto nesto ce se promjeniti zato sto je neko u RS umislio da moze protiv cijelog svijeta. Onaj ko ne shvata da to nema svrhe, jbg, sta da se radi. Mogli su Bosnjaci ignorisati pred kraj proslog rata isaret od stranaca, pa nastaviti prema Drini, ali...kao sto kazes, ali...pitanje je sta bi onda s nama bilo. Ovo sto ti gore zoves odlikom svjesnih, ja bih nazvao odlikom glupih. Vrijeme ce pokazati.
Ne bi Bosnjaci potpisali ni krvavi rat od 4 godina, ali ih niko nije pitao.

Ameri su 95 sprijecili Armiju BiH da udje u Banjaluku.
To treba ponoviti jedno 10 x pa se zapitati ko treba danas da bude zahvalan Amerima.
Doduse svi im trebamo biti zahvalni ali kad ponovis ovo gore sto sam napisao a zna i Bog i narod da je to istina onda porazmisli kakva pitanja postavljas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7959 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

ze kalanga wrote:

Ne dicimo se mi Amerikom. Mi je prihvatamo kao garant mira, kao velikog brata koji stoji iza nas. Normalno da smo protiv, jer se u ovoj drzavi tri naroda ne mogu nista dogovoriti, a da je to dobro za sve i da je u vinklu bh drzave. Ova prica o referendumu koja je sad aktuelna, to bi bilo davnih dana da nema stranaca. I ne samo ova, doslo bi se i do referenduma o otcjepljenju budi siguran. I sta onda? Za vratove. Pa ko koga. Ja to ne zelim. Ne treba mi to. Dosta 4 godine izgubljenog zivota i unazadjenje bar 20. Kaskanje za Evropom, za svijetom.

Nije Mile narod, al donosi odluke koje kopaju citav narod.

Jeste, krajnji ishod. Nisu se stranci mijesali u pocetku, da se razumijemo. Umjesali su se kad je trebalo stati na put ofanzivi Bosnjaka. Ono kako su se umjesali u Srebrenici - ne dao Bog nikom.

Kakve veze Srbi imaju sa Rusima? To sto su pravoslavci? Nigdje veze. Rus ne voli Srbina. Jebe mu se za njega. Gleda samo sebe i svoju korist. Kazes Bosnjaci amerikanizirani? Pa nisam nigdje vidio da neko crta Klintona, Obamu ili sta vec, ali zato je lik Putina radjo vidjen umjetnicki rad, pogotovo po manjim mjestima u RS. A opet rekoh ti ranije stav o Americi.

Sto definiciju cijelog svijeta? Zbog ovog dijela o qurcenju? Jbg, realno, kad kazes fuck EU, fuck America, uvrijedio si jaci dio svijeta. Ima li potrebe za tim? Tesko. A opet, ako Srbi na Srbiju gledaju kao na maticu, onda bi red bio da se i po tome ugledaju na istu. Nesto ne vidim da se oni qurce spram EU. Pa evo i oko ovog referenduma, ode citava svita u Bg, a tamo Vucic sleze ramenima i rece eto vas tamo. Jasno je sto je tako postupio.
Lincoln-Burrows

#7960 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lincoln-Burrows »

benjen wrote: Ameri su 95 sprijecili Armiju BiH da udje u Banjaluku.
To treba ponoviti jedno 10 x pa se zapitati ko treba danas da bude zahvalan Amerima.
Doduse svi im trebamo biti zahvalni ali kad ponovis ovo gore sto sam napisao a zna i Bog i narod da je to istina onda porazmisli kakva pitanja postavljas.
HV bi bio ušao u Banja Luku.
General War

#7961 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

:-)
Idu ne sve ili nista:

SNSD prekida izbornu medijsku kampanju
Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u potpunosti obustavlja medijsku kampanju za lokalne izbore kako bi se sva pažnja javnosti do 25. septembra usmjerila na održavanje referenduma i odluku građana o Danu Republike Srpske.
Iz SNSD-a poručuju da će sav svoj zakupljeni medijski prostor u elektronskim medijima i na površinama za oglašavanje u javnom prostoru ustupiti Komisiji za provođenje referenduma, kako bi što bolje informisala građane Republike Srpske o održavanju referenduma o Danu Republike u nedjelju, 25. septembra.

"SNSD poziva sve stanovnike da u što većem broju izađu na referendum i odbrane naše pravo na Republiku Srpsku i njen Dan Republike 9. januar", saopšteno je iz Službe za informisanje te stranke.

Iz SNSD-a očekuju da i drugi učesnici u kampanji za lokalne izbore ustupe svoj medijski prostor kampanji za referendum, dajući time doprinos što većoj izlaznosti na referendum 25. septembra.

Izvor: Srna
hAZNADAR

#7962 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

ze kalanga wrote:

Kamo srece da smo mi imali NATO kao neprijatelja. Infrastruktura bi nam svakako bila unistena kao protiv Srba, ali bi civilne zrtve bile sigurno manje jer sumnjam da bi NATO pravio konc logore, punio jame ili rjecna korita civilima. U Bosnjaka nije bilo grada, ulice, zgrade,.. da nije pretprila razaranja - a Srbi zijanise par skladista i antena.

Hajmo par cinjenica na sto:

Samo na Sarajevo ili neki drugi grad je ispaljeno vise tona eksploziva negoli sto je ispaljeno od NATO - sveukupno, zbirno.
Bosnjaci su se u mnogo gorim uslovima odrzali nekoliko godina a nisu popucali po savovima ili kapiturilali.
Srbi su u oba NATO kozmeticka bombardovanja sa mnogo manje razaranja i civilnih zrtava u rekordno kratkom vremenu i popucali po savovima(RS) i kapitulirali(Srbija).
Cinjenice su jasne - koliko dugo je trajao opci napad i pritisak na Bosnjake od pocetka rata - a koliko NATO intervenicja na par skladista - i ko je popucao po savovima.

Idemo dalje:
Kad su narodi bivse YU odlucili da izadju - trebalo je svega godina dana da se to odluci i uradi. Po visoku cijenu.
Srbi u RS vise od dvije decenije samo pricaju o izlasku iz BiH a nista nisu poduzeli. Iako je jasno da cijena nebi bila ni priblizno visoka kao sto su je drugi placali(genocid, logori, kulturicid,..)

I to je sustinska razlika izmedju nas. Mozes samo zakljuciti da su Srbi mozda pametniji, oprezniji,.... ali da su hrabriji ili izdrzljiviji - svakako nisu. :lol: Nisu osjetili ni R od rata kao Bosnjaci niti to mogu. Ostaje naravno utjeha u prizivanju proslosti gdje Srbi uistinu jesu imali muda se boriti i izdrzati - ali u bivsoj YU su postali primadone koje idu samo na siguran omjer.

Vezano za ovu temu - necu ni pitati "junake" zasto se nije desio pravi referendum o nezavisnosti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7963 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Lincoln-Burrows wrote:
benjen wrote: Ameri su 95 sprijecili Armiju BiH da udje u Banjaluku.
HV bi bio ušao u Banja Luku.
zajedno su bili, nije nista nepravilno napisao. Kao ni ti
hAZNADAR

#7964 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

ze kalanga wrote:
Što se tiče poniženja kao kategorije, ako je ono rezultat humanitarnih akcija u vidu bombardovanja, onda smo zaista poniženi. Jer zaboga 30 vojnih sila napadne zemlju od 7 miliona ljudi, pri tome zemlju koju je prethodno finansijski uništilo i zemlju kojoj je otelo 13% teritorije. To zaista jeste poniženje, u duhu totaliteta, odnosno bolje reći animoziteta.

2. Prije je Irak pao nego Srbija, ako govorimo o bombardovanju i kapitulaciji. Možemo i o Afganistanu... ... Uostalom nemoguće je poredit plemena i teroriste sa oružanim snagama jedne zemlje. Otpor Srbije NATo i ostalim EU snagama je trajao 2 mjeseca. Koliko bi trajao otpor BiH ili Hrvatske? Da li bi trajao više od 7 dana?! Ako već idemo u ta poređenja.

3. Zna se ko je bio na američkoj sisi 95-te... Kao što se zna čije ratne ciljeve i lokacije su USA helikopteri gađali... Možemo i o Evropljanima, njihovom viđenju prošlosti i sadašnjosti. Jbe ih samo Hitler i samo Musolini, da bi bili fini.

Samo pretpostavke.

Kada su Bosnjaci mogli nekoliko godina izrzati sistematsko rusenje cijele infrastrukture, opsade gradova bez hrane, vode, plina,.. masovne egzekucije civila, genocid, kulturocid, logore smrti,... gdje nije bilo grada, ulice, zgrade da nije pretrpila razaranja,... sigurno bi bolje izdrzali NATO rusenje skladista, mostova i par "kolateral damage". Znali ste vi sa kakvim protivnikom imate posla i da vas nece gadjati na skupovima sa natpisima "Target". A zna se takodjer kako su Bosnjaci prosli u Sarajevu na samom pocetku kada su izasli na ulice - bili target i bez natpisa.

TO vjecito poredjenje sa srpske strane i izmisljeni stereotpi o srpskom junastvu a bosnjackom saginjanju(koje usput receno ima i genetske nasljedne karakteristike) - su samo lijecenje kompleksa. Bosnjaci su prosli kroz mnogo vecu golgotu, iskusenja,... devedesetih i danas im je gore - pa se devera.
Srbi su nekada bili u stanju za to - vise ne.
benjen

#7965 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

\F
oakville

#7966 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

Otprilike sve ovako dodje. Slučajno se odluči po apelaciji podnesenoj prije tri godine, koja naruši simboličko srpstvo RS-a (to je jedini razlog što je srbima važna RS - jer se zove RS, njih sam entitet ne zanima). Izguran iz vlasti na nivou BiH, Dodik se nakači na apelaciju i nanišani to kao priliku za referendum, dobija izbore sto posto, urušava opoziciju.Dolaze rezultati popisa, Bošnjaka preko 50%. Beograd kao i obično vuče konce iz pozadine, ali je nečim prepadnut kao i sama opozicija u RSu (nešto im je rečeno što im nikako nije leglo :D). U međuvremenu, EU ko suluda gazi sve svoje principe i potpisuje sporazume o približavanju BiH EU, mada svi znaju da BiH ne ispunjava ni osnovne uslove.

Na opšte iznenađenje, Ustavni sud se na prijetnju referendumom ne povlači, po naredbi na liniji medj.zajednica-Zagreb Hrvati odmah mijenjaju stranu, i ostaje Dodik sam, referendum se mora održati. Dodik konta da nišani Ustav i "izražava volju srpskog naroda koja je neprikosnovena", u međuvremenu supervizor za Brčko promptno isključuje referendum kao mogućnost u Brčkom, pa se Amerika oglašava da obavjesti prisutne da je ustav "aneks uz međunarodni sporazum kojim se potvrđuje osnovna struktura od dva entiteta," u prevodu ko krene protiv sporazuma završit će u jarku, plus aneks znači da ja to mogu i promjeniti. Znači ove dvije osnovne entitetske strukture će ostati tu, ali se mogu i prilagođavati u smislu izmjene njihove prirode - teoretski može se desiti sutra da BiH, Hrvatska i Srbija ostanu potpisnici medj. sporazuma, a aneks se promjeni, pa ostanu i dva entiteta samo što su tim entitetima malo "priroda i ime promjenjeni u svrhu pomirenja."

Ukratko,
1: Dodika zanima samo vlast na nivou BiH, entitet ga više ne zanima, bez obzira na varakanje i demagogiju. On konta da nišani Ustav i obezbjeđuje zaleđinu u narodnoj volji, dok drugi to vide kao ruđenje međ. sporazuma, u čijem stvaranju Republika Srpska nije ni učestvovala već je po osnovu tog sporazuma nastala.
2. Šta znači "izolacija" iz izjave američke ambasade sami Bog zna, jer oni ne najavljuju ono što rade (da najavljuju, Amerika bi se zvala Srbija i imala istu sudbinu :D ), ali šta god da značilo ne zvuči dobro. :D 3. Srpskoj politici se žuri da zakuha što više, iz njima poznatih razloga.
4. EU se također nečega plaši, a ne znamo čega, jer ovo nasilno usisavanje BIH u EU nema logike u situaciji kad je EU u problemima. Teoretičar zavjere bi rekao da se EU više boji šta će Amerika uraditi nego svega ostalog :D

U stara ruska vremena, efikasna Komunistička partija Rusije bi promptno strijeljala Dodika pod sumnjom da je američki špijun jer svaki njegov potez samo jača ulogu Amerike i vodi srbe u konflikt. Nije ni čudo što ima ljudi koji vjeruju da je Dodik američki čovjek - ne može se drugačije objasniti tolika količina destrukcije (alternativno objašnjenje je da je on srpski političar i da drugačije ne zna niti može :D )
BHCluster

#7967 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

General War wrote::-)
Idu ne sve ili nista:

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u potpunosti obustavlja medijsku kampanju za lokalne izbore kako bi se sva pažnja javnosti do 25. septembra usmjerila na održavanje referenduma i odluku građana o Danu Republike Srpske.
Iz SNSD-a poručuju da će sav svoj zakupljeni medijski prostor u elektronskim medijima i na površinama za oglašavanje u javnom prostoru ustupiti Komisiji za provođenje referenduma, kako bi što bolje informisala građane Republike Srpske o održavanju referenduma o Danu Republike u nedjelju, 25. septembra.

"SNSD poziva sve stanovnike da u što većem broju izađu na referendum i odbrane naše pravo na Republiku Srpsku i njen Dan Republike 9. januar", saopšteno je iz Službe za informisanje te stranke.

Iz SNSD-a očekuju da i drugi učesnici u kampanji za lokalne izbore ustupe svoj medijski prostor kampanji za referendum, dajući time doprinos što većoj izlaznosti na referendum 25. septembra.

Kao sto sam vec napisao idu oni na nista ili nista.
ze kalanga

#7968 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Tomahawk11 wrote:
ze kalanga wrote:

Ne dicimo se mi Amerikom. Mi je prihvatamo kao garant mira, kao velikog brata koji stoji iza nas. Normalno da smo protiv, jer se u ovoj drzavi tri naroda ne mogu nista dogovoriti, a da je to dobro za sve i da je u vinklu bh drzave. Ova prica o referendumu koja je sad aktuelna, to bi bilo davnih dana da nema stranaca. I ne samo ova, doslo bi se i do referenduma o otcjepljenju budi siguran. I sta onda? Za vratove. Pa ko koga. Ja to ne zelim. Ne treba mi to. Dosta 4 godine izgubljenog zivota i unazadjenje bar 20. Kaskanje za Evropom, za svijetom.

Nije Mile narod, al donosi odluke koje kopaju citav narod.

Jeste, krajnji ishod. Nisu se stranci mijesali u pocetku, da se razumijemo. Umjesali su se kad je trebalo stati na put ofanzivi Bosnjaka. Ono kako su se umjesali u Srebrenici - ne dao Bog nikom.

Kakve veze Srbi imaju sa Rusima? To sto su pravoslavci? Nigdje veze. Rus ne voli Srbina. Jebe mu se za njega. Gleda samo sebe i svoju korist. Kazes Bosnjaci amerikanizirani? Pa nisam nigdje vidio da neko crta Klintona, Obamu ili sta vec, ali zato je lik Putina radjo vidjen umjetnicki rad, pogotovo po manjim mjestima u RS. A opet rekoh ti ranije stav o Americi.

Sto definiciju cijelog svijeta? Zbog ovog dijela o qurcenju? Jbg, realno, kad kazes fuck EU, fuck America, uvrijedio si jaci dio svijeta. Ima li potrebe za tim? Tesko. A opet, ako Srbi na Srbiju gledaju kao na maticu, onda bi red bio da se i po tome ugledaju na istu. Nesto ne vidim da se oni qurce spram EU. Pa evo i oko ovog referenduma, ode citava svita u Bg, a tamo Vucic sleze ramenima i rece eto vas tamo. Jasno je sto je tako postupio.
1. Možda ti ne, ali najveći dio ovdje forumaša kreće sa tom tezom kako je Amerika garant srpske nesreće i njihove sreće.
Meni je to iskreno čudno, imajući u vidu da upravo ta Amerika zapravo na jedan monstruozan način se obračunava sa muslimanskim svijetom, uzimajući im sve ono što im je priroda dala. Ali eto, to umreženo mišljenje da sve što Srbi ne vole, mi treba da volimo je valjda posljedica te rekao bih neutemeljene želje da Amerika razori milion Srba i tako stvori viševjekovnu težnju zvanu bošnjačka republika. Ponavljam ovo je moje zapažanje. Ni ja ni ti ne želimo rat. I vjerujem najveći dio naroda. Međutim, trenutno stanje je slično onom ratnom, s jednim, na svu sreću, bitnim detaljom - nema pušaka i opasnosti da će zalutala granata odnijeti život. Sve ostalo je apsolutno isto - čak i gore. To govore podaci o prirodnom priraštaju, migraciji, bdp-u i svim drugim stvarima. Uostalom najnoviji pokušaj želje da se postigne određen cilj i provede jedan zajednički projekat do kraja doživio je debakl. Mislim na popis stanovništva. Trebam li podsjećati koliko je popisano ljudi, a koliko ih stvarno živi. Ili ukazivati da je na osnovu popisnih podataka stopa fertiliteta u Sanskom Mostu 2%?!

2. Isto se može reći za Bakira. S tim, što njegove odluke automatski kopaju čitavu državu. U ovom trenutku. To što ih neki ne žele vidjeti je posljedica predrasuda.

3. Mješali su se stranci od samog početka. Samo što to nikada i niko ne želi priznati. Da je drugačije, rat bi trajao daleko manje. I na nesreću mnogih, završio sa daleko manje žrtava.

4. Ne bih uopšte komentarisao vezu srpskog i ruskog naroda. A naročito ne tvoj stav. Jer ne želim te uvrijediti, činjenicom, koliko nisi u pravu.

5. Dakle USA i EU su cijeli svijet?
oakville

#7969 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

BHCluster wrote:
Idu ne sve ili nista:

Idu nasigurno, ziher. U svakoj kombinaciji znaju šta dobijaju - ništa. Svaka igra, svaka dobija.
smjesko071

#7970 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smjesko071 »

BHCluster wrote:
Idu ne sve ili nista:

I vazda bude nista kada se ovaki igra
Kikibombona

#7971 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

ze kalanga wrote:

1. Srbi su narod koji je navikao saviti siju. Da se razumijemo, isti su Bosnjaci i Hrvati. Mi smo ovdje stoljecima bili okupirani. Srbin savija siju opstanka radi. Nebitno da li se radi o stranoj sili, o domacim vlastima, gazdama na poslu. Malo se zagalami, udari sila u glavu, ali nakon sto uslijedi kanonada udaraca, brzo se odustane.

Srbi su imali vise opcija. Odbijali su neke dogovore u Hrvatskoj. Srpski narod je mogao ostati u Hrvatskoj i na Kosovu da su politicari odigrali pametnije, mudrije. Oni to nisu radili, vodila ih je sila, iluzija da su jaki. I naravno da su brutalno kaznjeni, ponizeni.

Znas Ze, sigurno su ti poznati likovi koji u gradu vaze za kavgadzije, koji se kurce bez pokrica. Provociraju sve oko sebe i redovno dobijaju batine. Da li ih smatras hrabrim ili glupim!?? Tanka je nit izmedju hrabrosti i gluposti. Ako je akcija unaprijed osudjena na propast, ako nema izglede ili ima veoma male izglede, onda se vodi kao glupost.

ABiH nije bila sretna kada su im Amerikanci rekli da stanu na putu prema BL. Ovdje neznalice optuzuju Aliju Izetbegovica zato sto je stao. O Aliji i njegovoj stranici ne mislim nista dobro, ali je u tom slucaju ispravno postupio. Bolje stati dok si u komadu nego dobiti batina i opet stati... pa se poslije izvinjavati onome ko te prebio... Ima li goreg ponizenja?

2. Bosnjaci i Hrvati su mudriji, ne bi se doveli u takvu poziciju. Bosnjaci nisu opasan narod, iako se na ovakvim temama vole kurciti. Bosnjaci su prvaci u sarkazmu, u zajebanciji. Moc bosnjacke politike ne lezi u politickoj i vojnoj snazi vec u SAVEZNISTVU sa zapadnom imperijom. I to je puno bolje nego da si vojno jak. Srbi misle da su vojno i politicki jaki, ali su u stvari rinaka jednako kao Bosnjaci i Hrvati. Da stvar bude gora po Srbe, srpski saveznici, tj. Rusi su znatno salbiji od bosnjackih saveznika.

Srpsko vezanje za Rusiju je izrazito glupo. Ovo je zapadna interesna zona. Isto tako tvrdim da je bosnjacko vezanje za Tursku izuzetno glupo. Za Bosnjake bi bilo dobro da ne odu predaleko u vezanju za Tursku. Iz perspektive islama, vezanje za Ameriku (krstasi), posebno dok Amerika vodi ratove protiv muslimana u vise drzava, je 100%-tno nevjerstvo. Bosnjaci se kao i Albanci trebaju drzati Amerike i Evrope. Muslimani su nemocni da ih spasavaju, ukljucujuci i Turke. Odgovornost politicara je da obezbjedi sto bolju poziciju za narod koji predstavlja. I tu nema morala, pravde, vjere, klinca palca. Moras igrati maksimalno prljavo. Svijet je takav.

Irak ne bi nikad kapitulirao da nije na tlo krocila americka cizma. I kada su dosli, Iracani su nastavili sa gerilskim ratovanjem. Ameri nikad ne udjose u Sadr City. U Faludzi borbe itd itd. Amerika ubija po ISILu i Al Kaidi u Siriji i Iraku, ali ovima ne pada na pamet da se predaju. Ubijaju i Rusi i svi ostali. Afganistan nikad nije odustao od borbe protiv Sovjeta i Amerikanaca. Vijetnam!?? Nisu Srbi ta sorta.

3. Od kada je svijeta i vijeka, jaci - tlaci. I Srbi su tlacili u BiH kada su bili jaci. Rusi satiru Cecene, otimaju Krim. Ameri selnuce po cijelom svijetu. Koliko su tek zla napravili Britanci, Francuzi...!?? To je svijet. Mali treba biti pametan i mudar kako bi prezivio. Ili je vama cilj da kurcevito umrete!?? Al' znamo i ja i ti da vi niste Talibani, da cete se veoma brzo predati, pa razbijenog nosa ponovo za pregovaracki stol sa onima koji su vas udarali, dogovoriti mir i saradnju pod znatno gorim uslovima nego su bili prije kurcenja. Pa zar to nije idiotizam!?? U srpskoj politici devedesetih nema ni J od junastva. Samo idiotizam i ponizenje.
stari grad Visegrad

#7972 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

Tužilaštvo BiH o referendumu u RS-u: Možemo postupati tek kada dobijemo rješenje Ustavnog suda BiH

Tužilaštvo BiH u vezi s najavom referenduma u RS-u može postupati tek nakon što dobije rješenje Ustavnog suda BiH u kojim se konstatuje da odluka nije izvršena te koje fizičke osobe ili organi tu odluku ne izvršavaju, rečeno je za Klix.ba u Tužilaštvu BiH.

Kako navode, Ustavni sud BiH nije još uvijek Tužilaštvu BiH dostavio na dalje postupanje Rješenje kojim konstatuje neizvršenje odluke Ustavnog suda.

"Naime, Ustavni sud nakon neizvršenja odluke, donosi rješenje kojim konstatuje da odluka nije izvršena te koje fizičke osobe ili organi tu odluku ne izvršavaju. Tek kada se takav akt dostavi, Tužiteljstvo BiH ima zakonski osnov za dalje postupanje u skladu sa zakonom", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Narodne skupštine Republike Srpske o promjeni odluke Ustavnog suda čime je potvrđeno da se 9. januar kao Dan RS-a smatra neustavnim, te je usvojio privremenu mjeru kojom se obustavlja odluka o raspisivanju referenduma u RS-u.

Brojni političari i pravni eksperti pozvali su pravosudne institucije BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) da djeluju i spriječe održavanje referenduma u manjem bh. entitetu.

Naime, Krivični zakon Bosne i Hercegovine jasno kaže: "Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprečava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".
Dodik ide u zatvor.
Last edited by stari grad Visegrad on 18/09/2016 16:02, edited 3 times in total.
raoul duke

#7973 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by raoul duke »

Ajde vise taj referendum, svako sebi.. Da idemo daljeee.. :lol: :bih:
dezurni_ucenik

#7974 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Dodik: Na nama se neće vježbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi
Ili je americki igrac, ili je u pitanju losa brlja ili bjelina.

Kikibombona wrote: 2. Bosnjaci i Hrvati su mudriji, ne bi se doveli u takvu poziciju. Bosnjaci nisu opasan narod, iako se na ovakvim temama vole kurciti. Bosnjaci su prvaci u sarkazmu, u zajebanciji. Moc bosnjacke politike ne lezi u politickoj i vojnoj snazi vec u SAVEZNISTVU sa zapadnom imperijom. I to je puno bolje nego da si vojno jak. Srbi misle da su vojno i politicki jaki, ali su u stvari rinaka jednako kao Bosnjaci i Hrvati. Da stvar bude gora po Srbe, srpski saveznici, tj. Rusi su znatno salbiji od bosnjackih saveznika.

:thumbup: tzv albanski recept.
Kikibombona

#7975 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

ze kalanga wrote:1. Možda ti ne, ali najveći dio ovdje forumaša kreće sa tom tezom kako je Amerika garant srpske nesreće i njihove sreće.
Meni je to iskreno čudno, imajući u vidu da upravo ta Amerika zapravo na jedan monstruozan način se obračunava sa muslimanskim svijetom, uzimajući im sve ono što im je priroda dala. Ali eto, to umreženo mišljenje da sve što Srbi ne vole, mi treba da volimo je valjda posljedica te rekao bih neutemeljene želje da Amerika razori milion Srba i tako stvori viševjekovnu težnju zvanu bošnjačka republika. Ponavljam ovo je moje zapažanje. Ni ja ni ti ne želimo rat. I vjerujem najveći dio naroda. Međutim, trenutno stanje je slično onom ratnom, s jednim, na svu sreću, bitnim detaljom - nema pušaka i opasnosti da će zalutala granata odnijeti život. Sve ostalo je apsolutno isto - čak i gore. To govore podaci o prirodnom priraštaju, migraciji, bdp-u i svim drugim stvarima. Uostalom najnoviji pokušaj želje da se postigne određen cilj i provede jedan zajednički projekat do kraja doživio je debakl. Mislim na popis stanovništva. Trebam li podsjećati koliko je popisano ljudi, a koliko ih stvarno živi. Ili ukazivati da je na osnovu popisnih podataka stopa fertiliteta u Sanskom Mostu 2%?!
Hahahaha...

Pa dragi Ze, koga boli kurac sto Amerikanci satiru islamske zemlje i muslimane u njima!??? Sami su krivi, neka se glodju, ko ih jebe.

Bosnjaci se u to ne petljaju. Ne mogu nista promijeniti. Bosnjaci su mali narod i ne trebaju se bakcati konfliktima velikih sila. Bosnjaci su mali narod i trebaju se boriti za vlastiti opstanak. Od Amerikanaca i Evropljana nema boljih saveznika. Vojno, politicki, ekonomski i medijski najmocniji. Balkan je njihov.

Bosnjacima je blizi zapad u svakom pogledu od Iraka i Sirije. I kada se desi teroristicki napad u Parizu, ovdje Bosnjaci jebu milu majku islamistima. Vise Bosnjaka boli bomba u Parizu nego u Bagdadu. Francuz mu je blizi.

Kakva vjera, kakvi klinci palci. Samo manji broj vjerskih fanatika se na to lozi. Bosnjaci su za zapad.

I Srbi su za zapad. Vecina Srba bi sutra Srbiju i RS zamijenila za Austriju i Francusku da im se ukaze prilika.

Cuj tebe, trebaju se Bosnjaci buniti zato sto Amer ubija po Kandaharu i Mosulu!?? :lol: :lol: :lol: :lol: Ne buni se Egipat, ne buni se Pakistan, ne buni se Malezija, ne buni Indonezija, ne buni Saudijskska Arabija... Zasto bi se bunili mali i nebitni Bosnjaci!?? Braca, je li!??? Kurcina a ne braca!! :-) :-)

Samo se Amerike drzati. :thumbup: :D

(ovo govorim iz bosnjacke perspektive. nisam Bosnjak.)
Locked