SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#7951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Black swan wrote: bolest
nije on kriv

a to s otiscima... mislim da kod nas ne pije vode
ako je maštrafio rukama okolo policija ga je mogla pronaći preko otisaka koje je dao za ličnu (ako je ima)
mirzet87sa

#7952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Mmm vjesalice lozi me taj tvoj temprament u pisanju
vješalica

#7953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

i mene tvoje vratolomije na cesti :pipi:
ultima_palabra

#7954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

1946--1987 wrote:
O'zone wrote:
Stajem ja i stajem uvijek ako vidim pješaka da želi da prijeđe ulicu na pješačkom prijelazu.

Ne stajem NIKAD pješaku koji prelazi na mjestu koje nije obilježeno.

Iste se stvari držim kad sam pješak.

Danas kod marketa AS grupa pješaka sa stanice na čisto crveno ide preko ulice, sa stanice prema marketu, zaustavili promet u potpunosti vozači sviraju ali ih ovi ne jebu ni mikrona jopš im odmahuju rukom kao đe si navalio.
znaci gazis ? :mrgreen:
boli me kurac gdje papak prelazi, necu da robijam zbog levata.Ja stanem gdje god prelazio
Stajem ako je izletio na cestu, ako stoji na trotoaru mimo pjesackog i zvjera kako ce preci, onda ne stajem.

Na pjesackom naravno stajem i ibretim se kako su pjesaci zahvalni jer ne ocekuju to :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#7955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

1946--1987 wrote: znaci gazis ? :mrgreen:
boli me kurac gdje papak prelazi, necu da robijam zbog levata.Ja stanem gdje god prelazio
A znaš da ne gazim... dok me ne bude čitali ovdje. Nijet je bitan..obično završi sa spominjanjem kulturne institucije koja ga tako fino odgoji.
Mene taj idiotluk nervira. Vozači se ufuraju da ih štiti željezo oko njih i onih par vreća što se naduvaju pri udarcu pa kontaju da mogu šta hoće i opet malo, malo pa neki od njih u čitulji.
Pješaci su fenomen. Ponekad pokušavam da skontam šta je u glavi osobi koja prelazi četiri trake iz smjera pijace Grbavica prema zgradama na drugoj strani, puževim korakom dok automobili jurcaju oko njih. Ili na Zagrebačkoj gdje se sa trolejbuske trči odmah na ulicu a semafor trideset metara niže.
Ja sad iz principa kao pješak uvijek čekam zeleno pa koliko god žurio dok raja kraj mene šparta jer "nema auta" . I budem veseo kad ulovim nekoga da je zakoračio na pređe a onda vidi mene kako stojim i čekam pa se i on vrati :thumbup: malo po malo jbga nema druge. Isto tako kao i vozač uvijek stati pješacima na pješačkom pa da hala gori.
direstraits0078

#7956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by direstraits0078 »

O'zone wrote:
A znaš da ne gazim... dok me ne bude čitali ovdje. Nijet je bitan..obično završi sa spominjanjem kulturne institucije koja ga tako fino odgoji.
Mene taj idiotluk nervira. Vozači se ufuraju da ih štiti željezo oko njih i onih par vreća što se naduvaju pri udarcu pa kontaju da mogu šta hoće i opet malo, malo pa neki od njih u čitulji.
Pješaci su fenomen. Ponekad pokušavam da skontam šta je u glavi osobi koja prelazi četiri trake iz smjera pijace Grbavica prema zgradama na drugoj strani, puževim korakom dok automobili jurcaju oko njih. Ili na Zagrebačkoj gdje se sa trolejbuske trči odmah na ulicu a semafor trideset metara niže.
Ja sad iz principa kao pješak uvijek čekam zeleno pa koliko god žurio dok raja kraj mene šparta jer "nema auta" . I budem veseo kad ulovim nekoga da je zakoračio na pređe a onda vidi mene kako stojim i čekam pa se i on vrati :thumbup: malo po malo jbga nema druge. Isto tako kao i vozač uvijek stati pješacima na pješačkom pa da hala gori.
Evo ti lajk. :D
O'zone
Globalni moderator

#7957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Uzimam lajk i uzuvraćam lajk a ako te vidim da prelazi na crveno ili ne propuštas pješake na zebri dobit ćeš dislajk :mrgreen:
direstraits0078

#7958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by direstraits0078 »

Neces me vidjeti u tim situacijama, casna pionirska rijec. :D
and

#7959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by and »

nejasni su mi ljudi koji kod nas na pješačkom prelazu dignu glavu, lagano kuliraju, kontaju zeleno je ne smije im niko ništa.
Pa u kakvoj džungli živimo, na zeleno dobro pogledati i po mogućnosti pretrčati. na žalost
kudrilo

#7960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kudrilo »

and wrote:nejasni su mi ljudi koji kod nas na pješačkom prelazu dignu glavu, lagano kuliraju, kontaju zeleno je ne smije im niko ništa.
Pa u kakvoj džungli živimo, na zeleno dobro pogledati i po mogućnosti pretrčati. na žalost
Danas umalo i ja ne završih u članku nekom ko žrtva. Prelazim ulicu, znači ZELENO, da zelenije ne može biti, nije ni počelo treptati. Bog me spasio pa sam slučajno pogledao desno i vidio sam da se auto neće zaustaviti i da će me opaliti, bukvalno sam skočio da me fuli. Stade frajer, ja ga pogledah, pokazujem mu na svjetlo, mašem mu rukom, a on ova faca kao ono "izvini, šta ću"... Opet ponavljam, HVALA BOGU da slučajno pogledah na desno, ne bi me ubio frajer, nije bila ta brzina, ali da bi me sastavljali 2 sata, bi.
and

#7961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by and »

kudrilo wrote:
and wrote:nejasni su mi ljudi koji kod nas na pješačkom prelazu dignu glavu, lagano kuliraju, kontaju zeleno je ne smije im niko ništa.
Danas umalo i ja ne završih u članku nekom ko žrtva. Prelazim ulicu, znači ZELENO, da zelenije ne može biti, nije ni počelo treptati. Bog me spasio pa sam slučajno pogledao desno i vidio sam da se auto neće zaustaviti i da će me opaliti, bukvalno sam skočio da me fuli. Stade frajer, ja ga pogledah, pokazujem mu na svjetlo, mašem mu rukom, a on ova faca kao ono "izvini, šta ću"... Opet ponavljam, HVALA BOGU da slučajno pogledah na desno, ne bi me ubio frajer, nije bila ta brzina, ali da bi me sastavljali 2 sata, bi.
upravo to mi nije jasno.
znaš gdje živiš i ne pogledaš na zeleno sa strane ima li auta?
jeste da izgleda nenormalno da na zeleno moraš gledati i lijevo i desno i gore i dole, al dobro je za zdravlje :mrgreen:
drug_profi

#7962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja sam djecu naucio da i kad stoje i cekaju zeleno, stalno prate saobracaj. Da nikad nisu uz kolovoz i da kad prelaze gledaju vozila. Naravno prelazak zurnim korakom, nema setnje...
quarterback

#7963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

gledam danas glupacu na semaforu kod holideja, uhvatila se pofina kolona i cekaju zeleno od hotela prema semaforu kod ambasade,
nekako je kroz zeleno proletilo njih jedno 5/6 i malo je veci razmak do ostatka, i dalje je zeleno i taj se ostatak kolone zaletio da stigne takodje ali nekakva glupaca koja je stajala na semaforu pokusava da pretrci izmedju 2 dijela kolone, i hajd nekako ona to jedva uspjeva, trubi ovaj sto je bio prvi, nije bas ni glat prosao, prilicno je u blizu bilo, jos je zeleno, prolaze jos 2/3 auta nakon nje regularno

kontam pa koji ti je kurac glupaco, ni 100m odatle su poginule one dvije cure a ti si tim potezom "ustedila" doslovno 10 sekundi

dzaba ljudi ginu, niko ne dolazi pameti izgleda...

isto tako prije par dana nekakve glupace hodaju biciklistickom stazom, nekako balansirajuci malo zakacim jednu a ona kroz smjeh jaranicama - hahaha zamalo me zgazio

pa mater vam jebem glupu
mayab

#7964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

and wrote:
kudrilo wrote:
upravo to mi nije jasno.
znaš gdje živiš i ne pogledaš na zeleno sa strane ima li auta?
jeste da izgleda nenormalno da na zeleno moraš gledati i lijevo i desno i gore i dole, al dobro je za zdravlje :mrgreen:
To i ja kažem, i mogu samo reci da su budale, jer kao pjesak ti si najslabiji učesnik u prometu, i nista ti ne vrijedi kad te auto potkači, a ti imao pravo prvenstva prolaza :izet: , i šta onda, ti čist pred zakonom, ovaj što te potkačio će zaplatiti, a tebe čeka višemjesečni oporavak, ha ha , pa nisam blesav da si to dopustim!
Ja isto tako uvijek novopečenim motoristima kažem da će se motora navozati samo ako pođu od činjenice da su slabiji i ranjiviji, i da zajebu priče o pravu prvenstva prolaza :thumbup:
Doda37

#7965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Doda37 »

O'zone wrote:
Po meni puno bolja opcija nego kad trci, ne valja ni jedno ni drugo, ipak bolje pjesak kontrolira situaciju kad ide polako a i vozacima je lakse reagirati
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

u sarajevu prvenstvo prolaza ima budala

papanluk u kombinaciji sa brzinom i masom, te kurcoboljom za pravima i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju i posljedicama takvog ponašanja, daje ti prvenstvo prolaza

zakoni, propisi, znakovi, signalizacija, pješaci, pješački prelaz, djeca, blizina škole, pravilo desne strane, autobusi, hitna i vatrogasci, su faktori na koje se ne smijete obazirati ukoliko želite da ostvarite svoje prvenstvo prolaza

ne daj papku da ti se uvali ispred, na tvojoj cesti i tvom pješačkom prelazu, u tvojoj mahali i tvom gradu je sve tvoje
ako i udariš nekoga, sam je kriv zašto nije gledao i vidio, najboljeg i najljepšeg vozača u gradu i šire, kao što su ostali uradili pa lijepo stali i pustili te da ostvariš svoje prvenstvo prolaza
supercali

#7967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

idem jednom iz pravca robota u hrasnom i na skretanju kod bosmala prema mostu ima pjesacki
i ja stao na pjesacki da pjesak predje kad dvojica momaka sa strane pljescu svaka cast sto si stao :D

eto dokle smo dosli da je stajanje nekome fenomen a ne normalna pojava
sha_ba

#7968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

supercali wrote:idem jednom iz pravca robota u hrasnom i na skretanju kod bosmala prema mostu ima pjesacki
i ja stao na pjesacki da pjesak predje kad dvojica momaka sa strane pljescu svaka cast sto si stao :D

E moj respo dobro si proš'o... meni se tako jedan iza sjetio po familije što stadoh pješacima da pređu, na pješačkom prelazu :-)
Ljakan

#7969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

supercali wrote:idem jednom iz pravca robota u hrasnom i na skretanju kod bosmala prema mostu ima pjesacki

Dobro si proso,mogli su te zvat na kafu.
Edin H.

#7970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Ljakan wrote:

A mozda I rahat-lokum. :oops:
O'zone
Globalni moderator

#7971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

quarterback

#7972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Ljakan wrote:

:lol: :thumbup:
Alternativac1

#7973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alternativac1 »

Miran dan u Sarajevu za čudo. Ostaje da vidimo da li će u ovoj pijanoj noći sa subote na nedelju biti incidenata. :D
Fox_Fox

#7974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Alternativac1 wrote:Miran dan u Sarajevu za čudo. Ostaje da vidimo da li će u ovoj pijanoj noći sa subote na nedelju biti incidenata. :D
Ne znam šta im je večeras ali od BBI do Otoke na svakom semaforu patrola i svaka patrola zaustavila nekoga. Kod Doma Armije kornjače zaustavljaju.. Ljepota za vidjeti.
mirzet87sa

#7975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

preko 50patrola je nocas bilo u gradu.. do kad ce trajat, vidjet cemo.. dajem im jos 40dana
Post Reply