Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aditon wrote:Lično bi uvijek izabrao WD u odnosu na neke druge proizvođače. Ovaj disk je na piku između 80 i 90 KM. Za 140 možeš i WD Black kupiti koji je opet najkvalitetniji disk.
Imal ko da oce kupit 2x4 gb 1333 mhz ram transcend 60KM ili jedan modul za 35 Imam i graficku MSI 7750 1gb gddr5,napajanje Seasonic 520w bronze 80+, hocu uzimat novi PC pa mi je ovog visak,ko je zainteresovan nek se javi
Pozdrav svima. Moze li mi neko dati strucno misljenje o ssd Crucial mx300 275GB 2.5", ima li neko iskustva sa ovim modelom i da li je pouzdan model? Hvala
mirzakaric2016 wrote:Pozdrav svima. Moze li mi neko dati strucno misljenje o ssd Crucial mx300 275GB 2.5", ima li neko iskustva sa ovim modelom i da li je pouzdan model? Hvala
Imas noviji, MX500 koji je bolji, a slicne su cijene. Naruci direktno sa crucial europe i eto.
mirzakaric2016 wrote:Pozdrav svima. Moze li mi neko dati strucno misljenje o ssd Crucial mx300 275GB 2.5", ima li neko iskustva sa ovim modelom i da li je pouzdan model? Hvala
Imas noviji, MX500 koji je bolji, a slicne su cijene. Naruci direktno sa crucial europe i eto.
Vec sam porucio ovaj od BIOS SHOP iz Bijeljine i planirao sam ga za laptop. Posto nisam zahtjevan lik mislim da bi mi 275GB bilo dovoljno, pa sam htio da provjerim da li sam izabrao dobro. Citao sam razne ocjene za ovaj model i dosta je pohvala dobio. Dvoumio sam se izmedju njega i Samsung 860 EVO 250GB, ali posto dobijem 25GB vise kod crucial odlucio sam se za njega. Da li je mx500 serija puno bolja od mx300 ili se ne primijeti neka znacajna razlika? Pitam za svakodnevni rad laptopa. Hvala.
Moze li mi neko preporucit' solidnu video karticu za nisku cijenu, al' treba mi niskoprofilna jer mi je takav casing. Ne treba mi nista pretjerano, ne namjeravam picit' Far Cry 5 na max settings, nego nesto sasvim solidno a da nije skupo. Hvala.
Low profile je, aktivno hlađenje, veoma mali potrošač (ne treba dodatno napajanje) i za igranje u HD si miran...
Imaš i TI verziju s 4GB koja je dosta bolja opcija ali je i skuplja pa zavisi koliko planiraš da uložiš do tebe je.
Low profile je, aktivno hlađenje, veoma mali potrošač (ne treba dodatno napajanje) i za igranje u HD si miran...
Imaš i TI verziju s 4GB koja je dosta bolja opcija ali je i skuplja pa zavisi koliko planiraš da uložiš do tebe je.
Ovo je bas super. Hvala na preporuci.
Vidi ako ti moze uc Ti verzija, dosta je jaca
Ne bi bilo lose, al' je para ipak faktor. I ova 2GB je malo poskupa, al' mozda mogu halalit'.
Vec sam porucio ovaj od BIOS SHOP iz Bijeljine i planirao sam ga za laptop. Posto nisam zahtjevan lik mislim da bi mi 275GB bilo dovoljno, pa sam htio da provjerim da li sam izabrao dobro. Citao sam razne ocjene za ovaj model i dosta je pohvala dobio. Dvoumio sam se izmedju njega i Samsung 860 EVO 250GB, ali posto dobijem 25GB vise kod crucial odlucio sam se za njega. Da li je mx500 serija puno bolja od mx300 ili se ne primijeti neka znacajna razlika? Pitam za svakodnevni rad laptopa. Hvala.
Pa kada poredis sa 860 evo, losiji ssd, ako ti je prvi ssd, fin je mx300, svidjet ce ti se. MX500 je vise kao 860 evo.
Ima li neko iskustva sa ssd kingston uv400 240GB, crucial mx300 275GB i samsung 860 evo 250GB. Da li se stvarno primijeti neka razlika u svakodnevnom radu izmedju njih, te da li je samsung stvarno toliko bolji od ova dva. Trazio sam ssd do 200KM iznad 200GB pa sam nekako suzio izbor na ova tri. Ako neko koristi neki od ova tri ili iz ovih serija bio bih zahvalan na misljenju.
Samsung je brži, ali ako ti sekunde nisu toliko bitne uzmi najveći kapacitet za najmanje para.
Pogotovo ako ti je prvi ssd, nećeš osjetiti neku ogromnu razliku
Ma samo kapacitet na SSD-u. Meni sekunde ne igraju ulogu nikakvu, ni prosjecnom korisniku. Prelaz s HDD-a na SSD se osjeti jako, a razlika izmedju dva SSD-a i ne bas