Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7951 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

kiki-miki wrote:

Sta mi fali osim teksta ili poruke? :skoljka:
Tebi nista.

Provjereno :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7952 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

_BataZiv_0809 wrote:Nisu al' u Limburgu.
De da vidim u kojim medijima su ovi nabrojani u prvom planu? :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7953 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Velkoski wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nisu al' u Limburgu.
De da vidim u kojim medijima su ovi nabrojani u prvom planu? :mrgreen:
Haj ba popusti me zivota ti. Umro Kemal Monteno, Deenova izjava na naslovnici klixa :-) Udaje se Emina Ganic, svi pisu dje je kupila cipele, dje haljinu, dje nausnice, ko ce doc. Ova Sanela dodje da popije kafu u Metropolisu, o njoj se pise kao o buducoj predsjednici BiH.ž

Mojne Refko matere ti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7954 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Pa to su tri članka godišnje. Da ti nisi spomenuo, ne bih znao da Deen postoji uopšte. :D

Dotični nisu na naslovnicima, Erdogani, Bakiri, Trumpovi i turbofolkaši jesu. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7955 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pa valjda govorimo o "estradi".
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7956 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Image

da ne idem dalje... lupaš :mrgreen:

nije mi bilo mrsko i ovo :D

Image
Last edited by Velkoski on 24/02/2017 21:58, edited 1 time in total.
direstraits0078

#7957 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by direstraits0078 »

_BataZiv_0809 wrote:Pa bolje svakako da je on medijima u prvom planu nego Deen, Emina Ganic, Sanela Dzenkins i kompanija
Kako si uspio dina utrpati u istu recenicu s eminom ganic? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7958 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

:shock:
direstraits0078 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa bolje svakako da je on medijima u prvom planu nego Deen, Emina Ganic, Sanela Dzenkins i kompanija
Djeca ratnih profitera, skupa smrcu belo, ne rade nista konkretno...daa slazem se da je kod Ganicke sve usminkanije i bolje izgleda, ali sustina je isto.

@krste ako radis u medijima znas da to sto si skrinsotao su ustvari c/p objave marketinske agencije koja prati Djurologiju.
JedanOdBraceMorica

#7959 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JedanOdBraceMorica »

meteorit135531 wrote:Ne kontam paranoicne teoretičare zavjera. Buraz, svijetom upravljaju Jevreji.. Cionisti. bankari , tajkuni, postoje tajna društva , masoni koji žele stvoriti novi svjetski poredak.. Sta imaju od novog svjetskog poretka ?
Jel im drazi seks ili stvaranje novog svjetskog poretka

Zatim, nije se desio napad na WTC (to su Amerikanci i cionisti izrezirali).. kao što je i naša armija gađala vlastite civile u Sarajevu.. Al Kaidu su izmislili i stvorili Amerikanci. Amerikanci su stvorili i ISIL. Amerikanci su krivi za sav svjetski nered na Zemlji... Amerikanci , Amerikanci.. ti mrski Amerikanci i njihova demokratija
Možda je bolja tiranija i totalitarizam.
Ne kontam ove sto pljuju po Zapadu.. Bosnu su uništile zapadnjačke vrijednosti , Amerikanci, Englezi, Rusi su uništili Bosnu.. Šta je nama ovaj Zapad donio ?
A svi odreda bi guzice dali da mogu da se dokopaju Stutgarta, Amerike ili Belgije. Rijetko koji bi se otisnuo u bliskoistocne zemlje da živi. Imaš tu finog izbora.
Oman, Lebanon, Saudijska Arabija, Jordan, Iran, ali ipak draža je Amerika. Šta fali Zapadu ? Možda je istok bolji i tolerantniji? Ko je zapravo uništio i razorio Bosnu? Ljudi koji u njoj žive ili taj truli mrski Zapad ?
Ali još više ne kontam podršku raznim nekim ljudima , narodnostima, nacijama i državama.. kao uplatite za pomoć Palestini... zar stvarno mislite da taj novac sto uplatite završi tamo gdje treba ? Ustvari vi financirate i kreditirate nekoga , i taj neko vam dobru maglu na ime humanosti prodaje..
Ali povrh svega, vidjeh neku sliku, karikaturu na fejsu.. jedan Palestinac sa zoljicom ispalio raketu na Izrael, a sa vrha dvorca 300 projektila pada prema tom fanatičnom borcu koji je i previše važan , pa gadja taj mrski Izrael.
Piše dole , pa eto Izrael se brani.. pa ko se ne bi branio? pa nemoj ga gađati , i provocirati , pa neće odgovarati projektilima. Probaj biti mudar za promjenu... sila i kurcenje nikad nije dobra donijelo.. svjetska nepravda, nečije krive Drine
Rat je u Ukrajini.. jeste li gledati klipove ? 10 000 poginulih, masakriranih, 2 miliona raseljenih.. Hirosima i Nagasaki.. zašto ne organiziramo proteste za mir u Ukrajini? Zašto ne suosjecamo sa njima ? Zašto su osjećamo sa Palestincima i Sirijcima (sa Alepom, Gazom, Egiptom, Turskom a ne sa Debalcevom ili Donetskom? Ili građanski rat u Liberiji? Antibalaka i Seleka? ).
Pa valjda jer su prvi muslimani, ovi ostali nisu.. Pa su nam draži. Ljudi možda jesu , a možda i nisu. Ali bitno je imati tu nit vjere sto veze ljude sa ljudima. Ti nisi čovjek ni ljudsko biće , osim ako nisi musliman. Ako si musliman kao i ja , onda ćemo izaći na ulice i održati neki skup PRAY FOR... da podrzimo
Ima mnogo svjetske nepravde , ne budite tako prokleto licemjerni i dvolični. Bavite se svojim poslom , svjetsku nepravdu nek ispravlja ko treba.. imaju organizacije sto se bave tim poslovima i primaju platu za to. Opterećujete mozak i facebook time..
Ne kontam ove sto lopove prozivaju skriveni iza svojih virtualnih nikova i govore.. Vješaj, sijeci ruku, odrezi mu kitu, osakati ga , pa neće nikad više... Serijat, Serijat, a ljudi bježe iz takvih zemalja i bježe na taj prokleti mrski Zapad kojim upravljaju cionisti iz sjene i tajna masonska društva..
Image
KENJAC

#7960 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KENJAC »

E ja vala nikako ne kontam one sto otvaraju clanke pod naslovom " SOKANTNO" !!!
palestinka

#7961 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote:slika betty boop sa nekim retardiranim tekstom, recimo: svi mi se dive, vjerovatno sam savršena :-)
Jos kad neka grobnica to objavi :-)
Hahaha negrobnica nikad to neće ni objaviti.
palestinka

#7962 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ima ovdje Brega koji je lik iz manje - više istog filma, samo je perfidniji jer zna da prije ili kasnije može spasti na to da treba zaraditi koju marku i u Sarajevu.

Suštinski, nisu oni stvorili to Sarajevo kojeg kao više nema, nego je ono stvorilo njih, ali hajde de.

EDIT: Ne shvatam ljude iz filma "Imam prijatelje drugih nacionalnosti" kao da je to nekakvo remek djelo imati u 21. vijeku. Obično su to najtuplji i najgluplji likovi na koje možeš naići, kojima je liberalizam u nekom svom kvaziobliku odgovor na svaki problem.
Ako neko ima potrebu da ističe normalnu I podrazumijevajuću stvar kao to da prijatelje ne biraš po nacinalnosti, znas da imaš posla sa okorjelim nacionalistom. Da je u svakom trenutku svjestan nečije nacinalnosti kao dominantnog kriterija I da jednog prijatelja iz srednje škole čuva kao fikus nacionalnost da bi mogao davati 'velikodušne' izjave.
meteorit135531

#7963 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by meteorit135531 »

Ne kontam.. oke , da riješimo odmah na početku. Bosna je kurac država. I mnogo stvari u ovoj državi je totalni kurac. Ovdje ovaj jadni narod kad ga zaboli glava , ide hodzama po zapise.

Mi smo bas nazadna drzava .Ne moram valjda to naglašavati? Svi to jako dobro znamo. Ali , posmatram jedan aspekt života kojima smo svi okruženi. I kojima smo bombardirani svakodnevno..
To su naši mediji. Elektronski , štampani.. Ne kontam ih stvarno..
Postoji li u Bosni i Hercegovini istraživačko novinarstvo? Nemojte mi spominjati politički magazin Mrežu , kad je svima jasno da je to samo ofarbano političkom strujom koja manipulira svojim glasačima. I po potrebi pljuje konkurenciju.
Ali fokusiram se na objektivnost i aktivnost.
Primjerice , otvorim The Guardian i čitam.. i uzivam jer vidim da je pisano , stručno , objektivno , kritički i krajnje neutralno.. onda otvorim Avaz i čitam o nečijim ljubavnicama , o nekim šokantnim detaljima, o senzacionalnim i frapantnim stvarima iz kuće velikog brata... naš narod mnogo voli čitati Express, recimo.. Estradne umjetnice (da ne upotrijebim drugi malo teži izraz koji nije za svačiji želudac ), pucnjave i tučnjave, Haris Berkovic i Rada Manojlovic se napili u Minhenu
Veliki natpisi o tome.. ogromne kolumne

A onda sa druge strane pogledam Vice, i Simona Ostrovskog.. i zapitam se.. Rusija je izdala saopcenje da aktivno sa svojim trupama NE učestvuje u borbenim operacijama u Ukrajini.. Simon Ostrovsky je pronašao ruskog vojnika koji je objavljivao slike sa ratišta na Facebooku iz Ukrajine.. napravio dokumentarac i objavio čitavom svijetu te stvari.. Selfie Soldiers.. valja imati muda i to istraživati.. ići po bojistu i tražiti ta mjesta gdje se slikao taj ruski vojnik.. istraživati i kopati.. radi ISTINE. I biti neustrašiv. Ipak je to Vice. Ne mos poredit Vice i Avaz ili Klix.
Ok, Bosna je kurac, mi ne možemo imati taj nivo inteligencije novinara ni za 200 godina , ali nismo valjda toliko očajni.

de malo popustite sa pjevaljkama, sa Harisom Berkovicem, sa borcima koji 22 godine nakon rata i dalje sisaju državnu sisu , sa Fahrom, i Camparom i posvetite se malo nekim ozbiljnijim tekstovima.
Ne kontam BH medije. Zaglupljuju nas.
Ne kontam.
Editovao sam post. Hoću da nastavim. Sasvim mi je jasno da se ovdje radi na ispiranju mozga ovom jadnom narodu.. Namjerno se kreiraju takvi naslovi i takva atmosfera u javnom prostoru da se ubija svaka volja i želja za napretkom. Želja za pozitivnom atmosferom i okruženjem. To se radi namjerno i smišljeno. Nije svijet toliko loše mjesto za život koliko nam ga zapravo oblikuju i predstavljaju na ekranima. U tom negativnom kontekstu. Truju nas. Posebno ovdje gdje je pogodno tlo za takve stvari. Što je meni zapravo i licemjernije nego od nekoga kome i poznaješ namjere i možeš predosjetiti njegove namjere.
Ne mogu se sjetiti kad sam otvorio neki portal i pročitao neku pozitivnu i lijepu priču.. bez primjese nekih losih stvari.
mislim , ima i toga , ali u tom moru negativnosti kojom nas guše i ubijaju , rijetkost je naći nešto pozitivno i dobro. Da ti popravi dan...
Ako može , dajte malo ohladite.. ne objavljujte priče o samoubistvima, o tim sumornim ubitacnim političkim temama , o tim prezimenima, ne razvlačite porodicne tragedije i nečija imena po novinama .. ili barem malo reducirajte. Bilo bi ljepše kad bi virtualni svijet mogao biti ljepše mjesto za život. Sve je ovo utopija sto pišem, znam

Jbg, buraz
Valja dobiti klikove i poboljšati prodaju..
direstraits0078

#7964 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by direstraits0078 »

_BataZiv_0809 wrote::shock:
direstraits0078 wrote:
Djeca ratnih profitera, skupa smrcu belo, ne rade nista konkretno...daa slazem se da je kod Ganicke sve usminkanije i bolje izgleda, ali sustina je isto.

@krste ako radis u medijima znas da to sto si skrinsotao su ustvari c/p objave marketinske agencije koja prati Djurologiju.
:lol:

I onda se čudi što žuta štampa piše to što piše. A kako ne bi dok ima ovaca koje čitaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7965 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote: Ako neko ima potrebu da ističe normalnu I podrazumijevajuću stvar kao to da prijatelje ne biraš po nacinalnosti, znas da imaš posla sa okorjelim nacionalistom. Da je u svakom trenutku svjestan nečije nacinalnosti kao dominantnog kriterija I da jednog prijatelja iz srednje škole čuva kao fikus nacionalnost da bi mogao davati 'velikodušne' izjave.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7966 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

palestinka wrote: Ako neko ima potrebu da ističe normalnu I podrazumijevajuću stvar kao to da prijatelje ne biraš po nacinalnosti, znas da imaš posla sa okorjelim nacionalistom. Da je u svakom trenutku svjestan nečije nacinalnosti kao dominantnog kriterija I da jednog prijatelja iz srednje škole čuva kao fikus nacionalnost da bi mogao davati 'velikodušne' izjave.
Ljakan

#7967 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ljakan »

Ne kontam kako ovi nacionalisti sto se isticu po svim temama glume ne nacionaliste u necijim izrekama.
uglavnomja

#7968 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

_BataZiv_0809 wrote:

+1
Edin H.

#7969 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

+1
- 2 :oops:
radiša

#7970 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

Edin H. wrote: - 2 :oops:
ho oponopono

#7971 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...forumske bičarke i bičare što se glabaju međusobno...:pusi2:
meteorit135531

#7972 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by meteorit135531 »

Ne kontam ljude koji puno pričaju.. kao , komunikativni su. Pričljivi. Inteligentni. Ne serite. Em sto ti psihički razara mozak , em te guši svojim iritantnim glasom, em ti njegova ili njena prica uopće nije zanimljiva. Em bi volio da mu začepis gubicu, da si spasis živce. Ja ne želim da budem komunikativan ni duhovit ni zanimljiv. Nikome.

Želim da šutim i slušam Alphaville - Forever young. Moj moler je poprilično komunikativan. Stalno voli pričati o svojim ratnim dostignućima i nekim linijama na koji je bio.. oko Varesa.
Promijenio sam molera.
Poanta priče : Sutna zlatna , nisu džaba stari ljudi govorili.
mad_max_ba

#7973 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

nismo svi isti....

ja opet ne kontam ljude koji sve najbolje znaju o svemu
Auta (nikad se nije bavio/la tim)
E slušaj taj model ti je ............
Lijekovi (neko mu/joj je neka radio kao apotekar)
Ma nema taj, ovaj ima više aktivne supstance jer je...........
Moda (modni guru)
Naočale ne bi trebale da izgledaju na glavi tako jer.......
Sastav naočala: (......)
Ono je konveksno staklo koje upija svjetlosti i reflektuje....
Ribolov: (iako štap u ruci držo nije)
Na tom mjestu se lovi na način da..........
Betoniranje (iako lopate u ruci držao/la nije)
Vidiš tu ti je sve u sastavu vode i cimente i koji je pjesak jal savski jal 10-ka..........
Hoću da reČem, bilo koja tema znam najbolje i ne prihvatam kritiku,
Ne Kontare...
medvjed23

#7974 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

nažalost, biranje prijatelja bez obzira na nacionalnost ovdje nije ni normalno ni podrazumijevajuće.. bliže je izuzetku nego pravilu..
Banksy

#7975 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Banksy »

medvjed23 wrote:nažalost, biranje prijatelja bez obzira na nacionalnost ovdje nije ni normalno ni podrazumijevajuće.. bliže je izuzetku nego pravilu..
To nije tačno, nikako, ali sve tri strane, svi iz istog razloga, kreiraju taj spin.
Post Reply