PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

LeAnRoA

#7951 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LeAnRoA »

Evo ko brine za narod, jeftini populizam...

http://www.gobih.ba/vijest/5033/adis-ar ... bar-3954km
hellue

#7952 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hellue wrote: Bas ste im naskodili...
Jedan od zahtjeva koji se često iznosio na plenumu je ukidanje "bijelog hljeba" tako da će sigurno biti jedna od tački zahtjeva plenuma građana.
E to bi vrijedilo, to je vec nesto konkretno
Janjicar

#7953 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:
Janjicar wrote:
guber90 wrote: Prvo se kafa popije :D.
Ne znam ja jbg ja nezaposlen :D ne znam kako to ide :D
mozda kafa pa instrukcije od vrha da se zna ko ide na klix ko na facebooku itd :D
Isto ti je kad si privatnik, mozes ustati kad hoces :D :D
Ti privatnik?
Te nebi znao cuvat nacrtanu ovcu, a kamoli da vodis firmu :D
Janjicar

#7955 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

LeAnRoA wrote:Evo ko brine za narod, jeftini populizam...

Pa bez obzira na platu covjek je izasao javno i podrzao proteste u cemu je problem?

Znaci ko god ima sta jesti i ima posao ne smije ni pod kakvu cijenu podrzat proteste?
hellue

#7956 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Ti privatnik?
Te nebi znao cuvat nacrtanu ovcu, a kamoli da vodis firmu
Zbog takvih procjena i jesi nezaposlen :D :D
madner

#7957 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Dakle treba prekriziti i sposobne ljude :D
Janjicar

#7958 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:
Ti privatnik?
Pa zato je u BiH i narusen sistem u potpunosti... Neko ko je ocigledno nesposoban je "sposoban", ako me razumijes.
hellue

#7959 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Janjicar wrote:
hellue wrote:
Ti privatnik?
Pa zato je u BiH i narusen sistem u potpunosti... Neko ko je ocigledno nesposoban je "sposoban", ako me razumijes.
Da ponovim, zbog takvih procjena i misljenja malo i sjebane drzave ti nemas posla
Alkos

#7960 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alkos »

Pisistratus wrote:
emmir1 wrote:
Aldin Širanović..... HM... Ne znam šta da mislim. S jedne strane mi je djelovao jako iskreno. Ili je fakat iskren ili je fakat maestralan glumac i taktičar pa će, pošto tipuje da će plenumi propasti, na jesen biti kandidat neke stranke.

Djeluje mi prefrigano a u politici takvi skijaju najbolje.

Taj dečko je gotov i bit će odbačen kao stara krpa.

Njegov prvi pogrešan korak jeste Mirnes Ajanović čija stranka prakticira u vlasti na opštinskom nivou sa SDP-om.

Njegov zahtjev za smjenom Jasmina je odjednom nestao i tu je taj mali potonuo.

Vrlo brzo će da bude odjeban i od Mirnesa , poslužio je samo svrsi.

Ruku na srce , dečko nije baš naročito inteligentan.

Nije shvatio priliku koja mu se ukazala, vjerovatno pod uticajem retorike Mirnesa Ajanovića i moguće nekig drugih. Sad ima priliku da uzme ulogu vođe i na plenumu, i da spoji "svoje sljedbenike"(kako ih on naziva na fb-u u grupi "UDAR") sa građanima na plenumu, da zajedno usaglase zahtjeve i tako dobiju potrebni kredibilitet i legitimitet. Ja sam apsolutno siguran da bi ga ljudi prihvatili za vođu na plenumu koji je najlegalnije i najlegitimnije demokratsko tijelo per se. Međutim, on javno napada učesnike plenuma, ograđuje se od njih pod raznim izgovorima, ne shvatajući da u biti plenum ima mnogo veći legitimitet i legalitet nego njegova neformalna fb grupa, bez obzira što je ta grupa dosad dala najveći doprinos organizaciji protesta. Još skuplja negativne poene stalno se referirajući da je ON, baš ON taj koji je organizovao proteste, i da valjda samo in ima i pravo da ih i dalje organizuje, time valjda misleći da će dobiti neku podršku unutar svoje grupe kako bi eventualno sam ušao u vlast. Sve u svemu, nije pokazao puno dalekovidosti, a kao što kažeš ni inteligencije u svemu. Ostat će kratkih rukava.
"Ono" ima svoje sljedbenike i da bude vođa?? :shock:

On je svoje odradio - oformio grupu na FB i organizirao proteste. Da li samoinicijativno, ponukan teškom materijalnom situacijom ili po nečijem nalogu, više nije ni bitno. Od koga je dosta je, sada ovo trebaju preuzeti i iznijeti profinjeniji i pametniji ljudi.
hellue

#7961 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

madner wrote:

Sramota :-D
ho oponopono

#7962 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ho oponopono »

...ma đeste šampioni i njihovo veličanstvo prosječni! :mrgreen:
Janjicar

#7963 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:
Da ponovim, zbog takvih procjena i misljenja malo i sjebane drzave ti nemas posla
Znao sam da me neces razumjeti :D
Covjek da ti nacrta ti bi trazio i da obojim :D

Haj uzdravlje odoh na ispit, i potrudi se danas pa da u Oktobru budes i na listi :D
Paranoid

#7964 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

madner wrote:

Jesu li to opet djeca "ava3a" u akciji... i Adis im smeta?
hellue

#7965 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Janjicar wrote:
hellue wrote:

Haj uzdravlje odoh na ispit, i potrudi se danas pa da u Oktobru budes i na listi :D
Znaci sposobni nemaju posla a nesposobni imaju svoje firme...tako je oduvjek :D :D :D :D
Tebi fali malo evolucije prvo, revolucija tebe moze pricekati, ozbiljno :D :D :D
madner

#7966 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Ne znam ko je sada u akciji, no znam sta nije argument protiv. :D
hellue

#7967 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

madner wrote:Ne znam ko je sada u akciji, no znam sta nije argument protiv. :D
Moderator plenuma je nekada davno okupio nadrealiste, mislim da smo sada u toj fazi revolucije :-D
Treebeard

#7968 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Treebeard »

Image
Sta je, jel' vam to krivo? Covjek stvara novu vrijednost, i treba da bude placen :mrgreen:
Alfons Kauders

#7969 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
madner wrote:

Jesu li to opet djeca "ava3a" u akciji... i Adis im smeta?
generalno debilna prica

ljudi ocekuju nekakve "eksperte" koji bi eto ostavili svoj posao da budu premijeri ili ministri narednih pola godine, ako i toliko... i naravno da rade za dz

nije stvar u arapovicu, vec u bilo kome... gdje ba to ima "eksperata" koji nigdje ne rade, pa ce eto jedva docekati da se prihvate posla? ljudi rade i u vecini slucajeva zaradjuju fine pare - svako ko ocekuje da bataliti svoj posao da bi se profanisali u medijima nekoliko mjeseci se grdno vara...

uostalom nestranacka vlada sastavljena od eksperata nije garant uspjeha - skupstina mora saradjivati, to je kljucno... a ako ce skupstina izlaziti u susret zahtjevima gradjana (da ostavimo na stranu kakvi su zahtjevi i odakle dolaze), onda nam i ne treba takva vlada, jer su isto mogle raditi i oborene vlade, uz nadzor skupstine u stalnom zasjedanju
hellue

#7970 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Oba ima sve razloge svijeta da protestuje:

producentska kuća Deblokada, čiji su vlasnici Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović, u periodu od 2008. do 2013. godine iz budžeta Fondacije za kinematografiju za svoje projekte dobila ukupno skoro dva miliona konvertibilnih maraka, tačnije 1.904.655,20 KM.

S obzirom da ukupan budžet Fondacije iznosi 2.200.000 KM - a u to, osim dugometražnih, spadaju i dokumentarni i kratki filmovi, kao i koprodukcije i scenariji u razvoju - nije teško izračunati da je Žbanićeva u pomenutom periodu inkasirala gotovo cijeli jedan godišnji budžet Fondacije, odnosno dva cjelokupna godišnja iznosa predviđena za dugometražne filmove, što je i više nego očigledan pokazatelj njenog povlaštenog položaja u odnosu na ostale kolege filmske radnike iz BiH. (S.B.)

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/125 ... ljuta.html
Paranoid

#7971 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Adis u CCI radi izuzetno dobar posao za BiH...mišljenja sam da ga sa tog mjesta treba maknuti u federalni revizorski tim, dati mu veću stimulaciju (plaću) i veća ovlaštenja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7972 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

mašallah! uvijek sam vjerovao u narodne mudrosti a jena kaže: ne laje pas radi sela vego zbog sebe :D

ps

al nešto gledam one razrijeđene mase ovih dana i ne viđoh niđe na ulici velikog revolucionara i intelektualca Besima Spahića :D koji nakon kakanjske hutbe i temu na forumu dobi
madner

#7973 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Besim je blizak DFu, pa da ne bidne ovog prozivanja ko kod SBBa.
guber90

#7974 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Alfons Kauders wrote: generalno debilna prica

ljudi ocekuju nekakve "eksperte" koji bi eto ostavili svoj posao da budu premijeri ili ministri narednih pola godine, ako i toliko... i naravno da rade za dz

nije stvar u arapovicu, vec u bilo kome... gdje ba to ima "eksperata" koji nigdje ne rade, pa ce eto jedva docekati da se prihvate posla? ljudi rade i u vecini slucajeva zaradjuju fine pare - svako ko ocekuje da bataliti svoj posao da bi se profanisali u medijima nekoliko mjeseci se grdno vara...

uostalom nestranacka vlada sastavljena od eksperata nije garant uspjeha - skupstina mora saradjivati, to je kljucno... a ako ce skupstina izlaziti u susret zahtjevima gradjana (da ostavimo na stranu kakvi su zahtjevi i odakle dolaze), onda nam i ne treba takva vlada, jer su isto mogle raditi i oborene vlade, uz nadzor skupstine u stalnom zasjedanju
Zabrinuo sam se za sebe, slazem se sa tobom :D.

Da se ovim na vlasti prepolove plate i dovedu eksperti u svojim poljima, ja vjerujem da bi oni to prihvatili, jer se radi i dalje o jako finoj cifri.
Last edited by guber90 on 13/02/2014 09:49, edited 1 time in total.
stakasa

#7975 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by stakasa »

Janjicar wrote:
hellue wrote:

Sta polazes legendo :D
Post Reply