Upravo tako.lajkujMe wrote:
Potvrdjujem za prugu prema Klasu, koristi je klas itekako.
Najvise ljeti i na jesen tad znaju po dvije kompozicije doci isti dan.
Napune silose do vrha.
Puno im je jeftinije tako nego angazovati 100 slepera npr..
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- man_464
#7951 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
high_volume
#7952 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pruga u BiH podnosi max opterećenje 1.000-1.200 t po maršruti. Jedna krcata kompozicija nosi max. 26 vagona žita, u vagonima kakve nemaju željeznice u BiH. Jedna silo cisterna podnosi 25 t žita u cestovnom transportu.man_464 wrote:Upravo tako.lajkujMe wrote:
Potvrdjujem za prugu prema Klasu, koristi je klas itekako.
Napune silose do vrha.
Samo mali broj silosa u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj ima industrijski kolosijek za utovar žita u vagone. Ruska i ukrajinska pšenica za Klas je skupa. Kapacitet silosa u KLasu je 60.000 tona. Željeznicom, Klas napuni 10-tak, hiljada tona, možda do 15.000 max, ostalu količinu pune silo cisterne, cestom.
- VladaFBiH
#7953 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
svojevremeno su uvozili uglavnom iz Mađarske jer je iz Srbije bila jako loše kvalitete a za zadnjih par godina nisam u tokuhigh_volume wrote: Pruga u BiH podnosi max opterećenje 1.000-1.200 t po maršruti. Jedna krcata kompozicija nosi max. 26 vagona žita, u vagonima kakve nemaju željeznice u BiH. Jedna silo cisterna podnosi 25 t žita u cestovnom transportu.
Samo mali broj silosa u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj ima industrijski kolosijek za utovar žita u vagone. Ruska i ukrajinska pšenica za Klas je skupa. Kapacitet silosa u KLasu je 60.000 tona. Željeznicom, Klas napuni 10-tak, hiljada tona, možda do 15.000 max, ostalu količinu pune silo cisterne, cestom.
-
selma 83
#7954 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ide voz , živim iza pruga, taj dio i kod kvadrant pijace, dosta puta ljeti mašinovođa mahne zastavom na sred ulice. nema prolaza jedno 5 minuta.Haris033 wrote:A ja opet potvrđujem da 2 godine nije prošao voz, a tako i pšenica, tom prugom. Pšenica se dovlači isključivo kamionima.lajkujMe wrote:Potvrdjujem za prugu prema Klasu, koristi je klas itekako.
Napune silose do vrha.
Odavno se ta pruga trebala iskoristiti za neku vrstu prevoza građana, baš kao i neiskorišteni kolosijeci koji idu prema željezničkoj stanici.
Ludost bi bila prugu ukinuti, a ne bi me čudilo da to urade, obzirom kakva nam je vlast.
-
kakaljin
#7955 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Idu idu vozovi, trebaju i cesce da iduselma 83 wrote:ide voz , živim iza pruga, taj dio i kod kvadrant pijace, dosta puta ljeti mašinovođa mahne zastavom na sred ulice. nema prolaza jedno 5 minuta.Haris033 wrote:A ja opet potvrđujem da 2 godine nije prošao voz, a tako i pšenica, tom prugom. Pšenica se dovlači isključivo kamionima.lajkujMe wrote:Potvrdjujem za prugu prema Klasu, koristi je klas itekako.
Napune silose do vrha.
Odavno se ta pruga trebala iskoristiti za neku vrstu prevoza građana, baš kao i neiskorišteni kolosijeci koji idu prema željezničkoj stanici.
Ludost bi bila prugu ukinuti, a ne bi me čudilo da to urade, obzirom kakva nam je vlast.
-
selma 83
#7956 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
odem ćesto do Boljakova, biću korisnik budućeg mosta, aBda, most će imati ludačku, neopisivu korist za sve koji idu iz Sarajeva a i mi što smo ispod ovih brda i po brdima(ja sam u ravnom djeluSo What! wrote:
-
trolejbus1921
#7957 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gdje bi dosao izlaz 1 trans.Ako neko moze da ucrta na mpi dionicu Pocetak 1 trans-Bare i Ulaz u tunel-Kraj
-
Naslovnica
#7958 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hoće li fakat ostaviti usko grlo između postojećeg kružnog i ovog u izgradnji?!selma 83 wrote:odem ćesto do Boljakova, biću korisnik budućeg mosta, aBda, most će imati ludačku, neopisivu korist za sve koji idu iz Sarajeva a i mi što smo ispod ovih brda i po brdima(ja sam u ravnom djeluSo What! wrote:), uglavnom postavljaju se 2. stuba odmah ispod stadiona. ptt kablove su izmjestili a jedan kolosjek je dignut, koji je više bio za stajanje vagona. Vjerovatno i da kamioni i bageri imaju pritsup. kad to završe idu elementi...

- Haris.ba
#7959 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ne mogu istovremeno raditi na dva projetka.
-
Naslovnica
#7960 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako se post odnosi na mene, to nije bilo moje pitanje.Haris.ba wrote:Pa ne mogu istovremeno raditi na dva projetka.
- Haris.ba
#7961 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema novog kruznog jos. Trenutno se gradi samo most. I onda se moze desiti da naprave most pa cekaju kruzni da se zavrsi.
Isto je sa prosirenjem Safeta Zajke na 4 trake. Ima plan.
Isto je sa prosirenjem Safeta Zajke na 4 trake. Ima plan.
-
Naslovnica
#7962 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moj je post nekako trebao da bude osvrt na ushićeni komentar @selma 83
Znači i kada se završi most biće to most za "nigdje" dok se ne završi kružni. A i kada se i ako se završe kružni i most, ništa se neće riješiti (redovna gužva i zastoj zbog semafora na raskrsnici u Boljakovom ) dok se ne proširi Safeta Zajke tamo pored Bosnaplasta. Dabogda da moji unuci to dočekaju.
biću korisnik budućeg mosta, aBda, most će imati ludačku, neopisivu korist za sve koji idu iz Sarajeva
- So What!
#7963 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
trolejbus1921 wrote:Gdje bi dosao izlaz 1 trans.Ako neko moze da ucrta na mpi dionicu Pocetak 1 trans-Bare i Ulaz u tunel-Kraj

- So What!
#7964 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja IX transverzale - 27. 04. 2019. @ SA-C

- So What!
#7965 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Semir Efendić je veoma zagrijan da poveže ta dva kružna u profilu 2x2, ali bi on da to bude zamjena za gradski autoput.Naslovnica wrote:Moj je post nekako trebao da bude osvrt na ushićeni komentar @selma 83Znači i kada se završi most biće to most za "nigdje" dok se ne završi kružni. A i kada se i ako se završe kružni i most, ništa se neće riješiti (redovna gužva i zastoj zbog semafora na raskrsnici u Boljakovom ) dok se ne proširi Safeta Zajke tamo pored Bosnaplasta. Dabogda da moji unuci to dočekaju.
biću korisnik budućeg mosta, aBda, most će imati ludačku, neopisivu korist za sve koji idu iz Sarajeva
Semir će možda i povezati ova dva kružna, ali suviše je on mali da bi mogao stati projektu gradskog autoputa u kraj.
Što se tiče namjene ovog mosta, cilj je bio da se povežu stanovnici jednog dijela Općine Novi Grad sa drugim dijelom Općine Novi Grad, jer je gotovo nemoguće doći iz jednog dijela u drugi, a da se ne uđe u drugu općinu.
IX transverzala je po planovima predviđena da produži dalje kroz Boljakov Potok i i vijuga sve do Vogošće, eh to bi tvoja djeca možda mogla dočekati, a možda se i odustane od te solucije.
- Haris.ba
#7966 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koliko znam 9 transferzala se ne bi trebala produziti do Vogosce. Nakon izgradnje kruznog to je to.
To ti je 6 transferzala sto ide do Vogosce. I ona bi se trebala spajati negdje sa prvom transferzalom blizu izlaza iz tunela Kobilja Glava na strani Vogosce.
A to se nece praviti u slijedecih 30 godina.
To ti je 6 transferzala sto ide do Vogosce. I ona bi se trebala spajati negdje sa prvom transferzalom blizu izlaza iz tunela Kobilja Glava na strani Vogosce.
- Hajvan
#7967 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Do tad ce ovaj grad(ic) propast…
grehota
grehota
-
No-Name
#7968 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
So What! wrote:Izgradnja IX transverzale - 27. 04. 2019. @ SA-C
Da li ovdje podizanje nivoa ulice počinje kod raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića i ide prema željezničkoj pruzi
- Haris.ba
#7969 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na zadnjoj i prezadnjoj slici je rampa gdje pocinje podizanje nivoa ceste.
-
selma 83
#7970 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
upravo to, samo 4 trake najvjerovatnije neće proći do buća p. i dalje, prvo gubi se kvalitet života a drugo treba "preorat" sve što je već izgrađeno, isplatiti odštete za ne mali broj objekata, većina na privremenoj saglasnosti, to je tačno. imate usvojen regulacioni plan kroz Švrakino, međutim kad su stanovnici vidjeli kako će igubiti prolaze iz mahala i kolko se treba rušiti kuća(većinom barake koje su katastru 100%,pa će biti puna isplata) pritužbe su bile i ja nigdje ne čujem Efendića da najavljuje početak gradnje. veliko glasačko tijelo se gubiSo What! wrote:Semir Efendić je veoma zagrijan da poveže ta dva kružna u profilu 2x2, ali bi on da to bude zamjena za gradski autoput.Naslovnica wrote:Moj je post nekako trebao da bude osvrt na ushićeni komentar @selma 83Znači i kada se završi most biće to most za "nigdje" dok se ne završi kružni. A i kada se i ako se završe kružni i most, ništa se neće riješiti (redovna gužva i zastoj zbog semafora na raskrsnici u Boljakovom ) dok se ne proširi Safeta Zajke tamo pored Bosnaplasta. Dabogda da moji unuci to dočekaju.
Semir će možda i povezati ova dva kružna, ali suviše je on mali da bi mogao stati projektu gradskog autoputa u kraj.
Što se tiče namjene ovog mosta, cilj je bio da se povežu stanovnici jednog dijela Općine Novi Grad sa drugim dijelom Općine Novi Grad, jer je gotovo nemoguće doći iz jednog dijela u drugi, a da se ne uđe u drugu općinu.
IX transverzala je po planovima predviđena da produži dalje kroz Boljakov Potok i i vijuga sve do Vogošće, eh to bi tvoja djeca možda mogla dočekati, a možda se i odustane od te solucije.
- So What!
#7971 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Upravu si, greška je moja.Haris.ba wrote:Koliko znam 9 transferzala se ne bi trebala produziti do Vogosce. Nakon izgradnje kruznog to je to.
- So What!
#7972 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Počinje obnova Velike aleje na Ilidži, radovi će koštati blizu 100.000 KM
Klix
Vlada Kantona Sarajevo preko Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, na osnovu postojećeg Okvirnog sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva sa KJKP “Rad”, dala je nalog za početak izvođenja radova na projektu sanacije putne komunikacije duž Velike aleje.
U skladu sa sporazumom o sufinansiranju ovog projekta, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja doznačila je Direkciji za puteve novčana sredstva od 96.554 KM koja je u obavezi obezbijediti ostatak sredstava za realizaciju čitavog projekta.
Velika aleja na Ilidži je u ljetnom periodu posebno frekventna komunikacija, a s obzirom na njeno trenutno loše stanje, radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju koji je koriste, nepohodno je izvršiti njenu hitnu sanaciju.
- Tesla Edison
#7973 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Krajnje vrijeme je da se isjeku sva stabla, izgrade kafići i nargila barovi te da Velika aleja liči na Malu po izgledu. Šta će nam stabla, to je primitivno, seljački. Samo nargila.So What! wrote:Počinje obnova Velike aleje na Ilidži, radovi će koštati blizu 100.000 KM
Klix
Vlada Kantona Sarajevo preko Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, na osnovu postojećeg Okvirnog sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva sa KJKP “Rad”, dala je nalog za početak izvođenja radova na projektu sanacije putne komunikacije duž Velike aleje.
U skladu sa sporazumom o sufinansiranju ovog projekta, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja doznačila je Direkciji za puteve novčana sredstva od 96.554 KM koja je u obavezi obezbijediti ostatak sredstava za realizaciju čitavog projekta.
Velika aleja na Ilidži je u ljetnom periodu posebno frekventna komunikacija, a s obzirom na njeno trenutno loše stanje, radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju koji je koriste, nepohodno je izvršiti njenu hitnu sanaciju.
-
bit101
#7974 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Odakle ti informacija da će se sjeći stabla i graditi ugostiteljski objekat? Ne vidim da to igdje piše. Molim te da nam das neki link na obavijest, ko je to izjavio.TESLA_EDISON wrote:Krajnje vrijeme je da se isjeku sva stabla, izgrade kafići i nargila barovi te da Velika aleja liči na Malu po izgledu. Šta će nam stabla, to je primitivno, seljački. Samo nargila.So What! wrote:Počinje obnova Velike aleje na Ilidži, radovi će koštati blizu 100.000 KM
Klix
- Tesla Edison
#7975 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije niko izjavio ali se ide u tom pravcu. Pa pogledajte na šta liči Mala aleja a nekada je bila ista kao i Velika. Sjećam se i tada da je bila priča o rekonstrukciji i liječenju starih stabala. To je bilo 1999. i 2000. godine. Na kraju su sve posjekli, ogolili maksimalno i instalirali kafiće, ne može se više ni proći kako treba.
Samo povlačim paralelu.
Kod nas kada se spomene rekonstrukcija to je automatski devastacija. Pogledajte kako su "rekonstruisali" President hotel na Baščaršiji, zgradu kod Čobanije, samu Baščaršiju gdje su čak i kaldrmu uklonili. Napravite dosta slika Velike aleje jer ne vjerujem da će još dugo postojati u ovakvom obliku. Danas se samo gleda profit i cijena zemljišta. Kada su arheološko nalazište u Butmiru uništili, aleja je mačiji kašalj.
Samo povlačim paralelu.
Kod nas kada se spomene rekonstrukcija to je automatski devastacija. Pogledajte kako su "rekonstruisali" President hotel na Baščaršiji, zgradu kod Čobanije, samu Baščaršiju gdje su čak i kaldrmu uklonili. Napravite dosta slika Velike aleje jer ne vjerujem da će još dugo postojati u ovakvom obliku. Danas se samo gleda profit i cijena zemljišta. Kada su arheološko nalazište u Butmiru uništili, aleja je mačiji kašalj.