Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#7951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Ja cu samo jedan komentar da vam ne spamam temu, ne ulazim u bespotrebne rasprave i slicno. Telecom je ponudio pakete koji u svom nazivu sadrze dodatak +. Ti paketi su bolji i cijenom i ponudom programa. Losiji su sa brzinom Internet-a.

Full+ vs trio samo tri razlike:

Cijena:

Full+ 45,63 KM
Trio 49,90 KM

Ponuda programa:

Full+ 130 programa ukljucujuci Arene, pink paket, i one bezobrazne :oops:
Trio: nesto vise od 70 ukljucujuci Sportklubove

Internet:

Full+ 5/0,5 Mbps
Trio 15/1 Mbps

net i duo:

Cijena:

net: 36,27 KM
duo: 39,90 KM

Ostale razlike iste (programi i Internet) kao i za full+ i trio.

Drugih razlika nema. Sve je ostalo potpuno isto. Sada moze svako, shodno svojim potrebama da odabere.
Mustang1

#7952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Idi bolan stimaj zvuk preko hdmi.a vise ces koristi imati nego sto koristis 2 nicka da pricas isto :D
iceman2010

#7953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

SwatkiMawi13 wrote:Idi bolan stimaj zvuk preko hdmi.a vise ces koristi imati nego sto koristis 2 nicka da pricas isto :D
Gdje ces bolan na Ramazanu siriti takve potvore. Nije to lijepo. :D

Da barem imas malo osjecaja da uporedis njegove i moje komentare ne bi ti palo na pamet da tako nesto napises. Imamo dva potpuno razlicita stila i nacina pisanja. Ali hajde. Ne mislim se nikome pravdati. Misli sta hoces.
StrelacAB80

#7954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

SwatkiMawi13 wrote:Idi bolan stimaj zvuk preko hdmi.a vise ces koristi imati nego sto koristis 2 nicka da pricas isto :D
:lol:
brazzo19

#7955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ljudi ne radi mi mi epg na ovom resiveru radio je kad su ovi dosli i ukljucili al kad sam ga upalio i ugasio izgubio se sta god kliknem nema informacija , dok kod komsije ima informacija sta da raOOOOOOdim :-) :D

p.s Jel moguce da se ovaj resiver ovoliko grije , zapalice mi stol jbt. :D

p.s.s moze li se nesto na usb prebacit pa onda ucitat da se gleda preko ovog recivera , recimo film il tako nesto ???? :D
Mustang1

#7956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne moze.. Mozes samo snimati preko usb.a
brazzo19

#7957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Sranje , ja konto kakvih filmova prebacit pa gledat preko recivera .... a isto tako kad snimam nesto snima mi u nekom formatu da ga mogu samo gledat preko recivera jel tako ??? tako mi bar rece onaj tip u centrali ....
seoBIH

#7958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Tako je.
samo_ti

#7959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

SwatkiMawi13 wrote:Ako im budu presjecali kablove samo smo mi na gubitku :D Nemamo ni neta ni tv.a po cijeli dan .. Cirkus zivi :D
Udrite :D
Ako nista, neka i njima problema i terenskog rada.
Djubrad jedna, sve zatamnise... :-D

"Kako nam je saopceno iz zenicke poslovnice Telemacha, tokom popodnevnih radova na GGM-u, Glavnoj gradskoj magistrali, osteceni su glavni opticki vodovi Telemacha za dio grada Zenice; u kojem su korisnici telefonije, interneta i kablovske TV ove kompanije ostali bez signala i usluga. Radi se na otklanjanju kvara, te se normalizacija moze ocekivati do 22 h"
brazzo19

#7960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Nista onda dzaba sam uzimo ovaj hdd , al eto kad je dzba i sirce je slatko :D

Sta je s ovim sto mi ne radi EPG nikako ??? :-)
doff

#7961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

brazzo19 wrote:Nista onda dzaba sam uzimo ovaj hdd , al eto kad je dzba i sirce je slatko :D

Sta je s ovim sto mi ne radi EPG nikako ??? :-)
Isključi resiver iz struje pa ponovo uključi. trebalo bi raditi.

Ps. kad ne gledaš tv stavi resiver u stand by mode (klasično ga isključi na crveno dugme), neka malo odmori i neće biti problema sa EPG, barem je kod mene takav slučaj. Čim ga ne gasim po par dana odmah nema EPG
brazzo19

#7962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Nisam to ni mislio , gdje cu ga ostavit da gori po par dana :D :-) Svaki put kad krenem da ugasim tv ugasit cu i resiver sta ce mi bezveze gorit :D

P.S Mogu li se kako "spasit" titlovi da ne moram prilikom svakog prebacivanja kanala ponovo ukljucitav titlove dole na one opcije ???? :-)
doff

#7963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

brazzo19 wrote:Nisam to ni mislio , gdje cu ga ostavit da gori po par dana :D :-) Svaki put kad krenem da ugasim tv ugasit cu i resiver sta ce mi bezveze gorit :D

P.S Mogu li se kako "spasit" titlovi da ne moram prilikom svakog prebacivanja kanala ponovo ukljucitav titlove dole na one opcije ???? :-)
Može
brazzo19

#7964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Kako ??!!! :D
doff

#7965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

brazzo19 wrote:Kako ??!!! :D
Trebo si odmah u predhodnom postu pitati kako a ne samo možel :D

na daljinskom pritisni tipku menu pa izaberi podešavanja pa korisnička podešavanja. Tamo gdje ti pišu jezici nađi gdje piše prvi titl i drugi titl i na jednom izabereš hrvatski na drugom srpski, potvrdi sa OK i to je to
brazzo19

#7966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Eh odlicno e de mi sad reci kak da namjestim da mi "na nasem" budu euro sportovi , na analognoj mi srpski a na drugom tv.u gdje mi je digitalna na engleskom pricaju :D
doff

#7967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

U tim istim opcijama provjeri koji ti je jezik zvuka, biraj isto kao i jezik titla. Onda otidji na taj program, pristini tipku Opt na daljinskom i izaberi jedan od ponuđenih jezika za zvuk
brazzo19

#7968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Nastimo dobro je sad sve :D Namjestio jezik , subtitlove , namjestio svoju listu kanala ( svakako ce se pola ovih pogasit za mjesec pa se nece moci gledat ) :D Eh jos me ovo zanima , ukljucio sam ovaj HDD i hocu nesto da snimim probno i sad tamo kad pritisnem snimanje izbaci mi pocetak tj vrijeme i datum snimanja i kraj tj isto sve to samo dva sata unaprijed , eh sad kako cu ja promijenit datum i vrijeme snimanja recimo sada je 2 popodne ja hocu da namjestim da mi se veceras utakmica snima od 8 do 10 ?? kad odem tamo ne mogu nikako da promijenim brojeve da pomjerim "sat" za snimanje jednostavno uvijek mi stoji za samo dva sata unaprijed od trenutka kad sam kliknuo da snimim nesto ??? Zvao sam ih u centralu pokuso objasnit al me plaho ne razumiju :D

p.s i da , i dalje mi vodic i epg nikako ne radi zvao sam radili neki update softvera trazili da upalim za 10 minuta opet , kad sam upalio opet isto nazvao opet trazili mi da procita ip od resivera kad sam procitao kaze kao ne poklapa se i moraju tehnicari doci da to vide , a nije proslo ni pola dana kako su mi to ukljucili vec ne radi , ne kontam sta je :-) i da i jos nesto , ne mogu da se registrujem za d3 go kazu ne radi registracija nesto do njih :-) ne koristim ni 2 sata kako treba ovaj trio paket a milion problema vec :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll:
fortaleza

#7969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Pricekaj dok ti srede epg pa ces snimanje moci direktno zakazivati iz vodica ili infa, to i jest najjednostavniji nacin.
brazzo19

#7970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Aha znaci posto ne radi EPG kako treba samim tim ni ovo snimanje ne fercera :D Ok hvala , ma eto onako recimo kad izadjem ili sta znam ako sam na poslu da pustim da mi se snimi tekma dva sata i da onda odgledam kad dodjem kuci , idealno :D

I jos dvije stvari za kraj :D

1. jel moguce kako namjestit na ovom reciveru "sleep time" kao na tv.u da mi se recimo ugasi sam za pola sata ili sat ako zaspem , steta da mi gori citavu noc reciver , posto redovno tako stavim tv gledam zaspem i sama se ugasi :D

2. Ne mogu nikako kako su mi ovo ukljucili ovaj reciver da "uskladim ton" posto na onom se moze pojacat i smanjit ali dalje pojacavam i smanjujem na tv , pa koja je neka "normala" za ton na reciveru na koliko crtica da ostavim da mi se uskladi sa tv.om da bude jacina ko kad sam gledao preko analogije , koliko god stavim il mi prejako ili pretiho nemogu nikako da namjestim da bude to to ako razumijete na sta mislim :D
sarajevo_com

#7971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarajevo_com »

iceman2010 wrote:Ja cu samo jedan komentar da vam ne spamam temu, ne ulazim u bespotrebne rasprave i slicno. Telecom je ponudio pakete koji u svom nazivu sadrze dodatak +. Ti paketi su bolji i cijenom i ponudom programa. Losiji su sa brzinom Internet-a.

Cijena:

Full+ 45,63 KM
Trio 49,90 KM

Ponuda programa:

Internet:

Full+ 5/0,5 Mbps
Trio 15/1 Mbps

net i duo:

Cijena:

Drugih razlika nema. Sve je ostalo potpuno isto. Sada moze svako, shodno svojim potrebama da odabere.
Postoji i 4 ta razlika koja je na strani Telemach-a :). Kupiš splitter i razvedeš analognu na 3 sprata kuće ako hoćeš i ne plaćaš ništa dodatno ;) Dok na BHT-u moraš plaćati dodatni resiver i vrhunac je 2 ili 3 resivera koliko sam čuo.
iceman2010

#7972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

sarajevo_com wrote:
iceman2010 wrote:Ja cu samo jedan komentar da vam ne spamam temu, ne ulazim u bespotrebne rasprave i slicno. Telecom je ponudio pakete koji u svom nazivu sadrze dodatak +. Ti paketi su bolji i cijenom i ponudom programa. Losiji su sa brzinom Internet-a.

Cijena:

Full+ 45,63 KM
Trio 49,90 KM

Ponuda programa:

Internet:

Full+ 5/0,5 Mbps
Trio 15/1 Mbps

net i duo:

Cijena:

Postoji i 4 ta razlika koja je na strani Telemach-a :). Kupiš splitter i razvedeš analognu na 3 sprata kuće ako hoćeš i ne plaćaš ništa dodatno ;) Dok na BHT-u moraš plaćati dodatni resiver i vrhunac je 2 ili 3 resivera koliko sam čuo.
Mozes ali ilegalno koliko ja znam. Ako se dobro sjecam legalno mogu samo 2 na jedan prikljucak i to na istoj etazi. Ako jos vode racuna o snazi signala umjesto slike dobijes snijeg. Naravno, da ne ulazim u pricu da se radi o analognom signalu i njegovoj kvaliteti. Dodatni stb kod bht-a je 3,5 KM + PDV. Znaci moju tv na 2 televizora sa svim programima mozes dobiti opet jeftinije, a i treci STB mozes dobiti legalno. A za svaki dodatni paket programa kod telemach- a moras dodatno platiti. Naravno, samo za taj jedan tv na kojem imas digitalni signal.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
fortaleza

#7973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

1. Ides na korisnicka podesavanja -> ostalo -> vrijeme prije ulaska u standby i odaberes minimalno 2 h
2. U mene je zvuk na receiveru pojacan na svega 2-3 crtice, kod tv-a oko pola i jacinu zvuka namjestam na tv.

Daljinski od receivera programiras i koristis i za tv.
brazzo19

#7974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

fortaleza wrote:1. Ides na korisnicka podesavanja -> ostalo -> vrijeme prije ulaska u standby i odaberes minimalno 2 h
2. U mene je zvuk na receiveru pojacan na svega 2-3 crtice, kod tv-a oko pola i jacinu zvuka namjestam na tv.

Daljinski od receivera programiras i koristis i za tv.

Kako ??

Jel to znaci da mogu namjestiti da sa ovim daljinskim od resivera i palim i gasim tv i sve da ne moram dva daljinska korisiti ???
fortaleza

#7975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Da.

U kutiji od receivera došlo ti je uputstvo i kodovi za daljinski, nađeš za svoj televizor kod i ukucaš, sve ti je objašnjeno.

To ti je ovo uputstvo.
http://www.yumpu.com/en/document/view/6 ... uide-cisco

Samo što je kod nas tipka D3, a ovdje STB.
Locked