Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chakany

#79451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:U četvrtak leti pet kanala iz analogne.
Jupiiii stiže proširenje internet i digitalnih kapaciteta :)
Kakva je situacija sa digitalnom? Koliko zapravo ima tu prostora za uvođenjem kanala? Ako se ukine jedan kanal na analognoj, onda to omogućava 15 kanala na digitalnoj? Ako sam ja to dobro pofatao :-)
crnivrag

#79452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:
Kakva je situacija sa digitalnom? Koliko zapravo ima tu prostora za uvođenjem kanala? Ako se ukine jedan kanal na analognoj, onda da omogućava 15 kanala na digitalnoj? Ako sam ja to dobro pofatao :-)
Trenutno može stati još samo nekoliko SD kanala, s tim da na jednu oslobođenu analognu frekvenciju može stati 17 SD kanala, 7 HD kanala ili 1 4K kanal.
Tuzla111

#79453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tuzla111 »

http://klix.com/r/iyfue1/9
Izvinjavam se na preosjetljivom mikrofonu :D smanjite.
chakany

#79454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:
Kakva je situacija sa digitalnom? Koliko zapravo ima tu prostora za uvođenjem kanala? Ako se ukine jedan kanal na analognoj, onda da omogućava 15 kanala na digitalnoj? Ako sam ja to dobro pofatao :-)
Trenutno može stati još samo nekoliko SD kanala, s tim da na jednu oslobođenu analognu frekvenciju može stati 17 SD kanala, 7 HD kanala ili 1 4K kanal.
Pa fino će se osloboditi frekvencije za uvođenje :thumbup:
Telemach

#79455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kormax wrote:Ima li neko problema prilikom korištenja UNIFI, svaki put dobikam obavijest veza istekla i sl.
Telemach pomoć plz :D
@kormax,
Kontaktirat ćemo Vas i provjeriti.
Telemach

#79456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zanimljiv wrote:Evo ovako, već 10ak dana imam probleme s konekcijom koja se doslovno prekida svakih 30-60 sekundi (što je užasno kad radiš u cloudu jer moram čekati da se sadržaj reloada svaki put, a ponekad se ponovno i prijaviti).
Okej mi je bilo izdržati nekoliko puta jer razumijem da se mreža nadograđuje i optika postavlja, ali ne znam kako mogu normalno koristiti uslugu koja mi garantira pristupnu brzinu 80/8 uz neku normalnu stabilnost kad devet puta moram pokrenuti Speedtest da uopće očitam neku brzinu (osam puta Download Test Error). :-) Sreća pa se ne bavim streamingom i MMO igrama.
Image
Tako da vas molim za neko objašnjenje ili intervenciju na lokaciji jer sam sve bliže promjeni operatera.
@zanimljiv,
Zamolit ćemo da dostavite podatke u pp.
Telemach

#79457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

AdrianMole wrote:Imam jedan mali problemčić.Prije dva mjeseca sam prešao na EON Full i uglavnom sa zadovoljan,osim što box ponekad iz čista mira zaštopa,ali sam siguran kako ćete to s vremenom ispraviti.Problem je u vezi e-mail računa .Na prethodnom paketu dolazio mi je račun na mail i računao sam kako će se to i sada nastaviti .No,prošli mjesec je došao samo račun u papirnatom obliku i to 28.12 za novembar mjesec.Upravo taj vrlo kasni dolazak računa me i natjerao da se prvotno prebacim na e-račun.Na Moj Telemach se ne mogu prijaviti na e-račun,jer već piše da sam prijavljen.Slutim kako i ovoga mjeseca nema e-računa ,jer bi već trebao biti distribuiran.@Telemach,pomozite
@AdrianMole,
Evidentirali smo primjedbu. Dostavit ćemo Vam ubrzo račun na e-mail.
kormax

#79458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Telemach wrote:
kormax wrote:Ima li neko problema prilikom korištenja UNIFI, svaki put dobikam obavijest veza istekla i sl.
Telemach pomoć plz :D
@kormax,
Kontaktirat ćemo Vas i provjeriti.
Hvala :thumbup:
Benq
Moderator

#79459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Leverage wrote:
Benq wrote: Slaba ova cirkulacija :D

Image
Koje si stranke kadrovik?

:D
Ako ti kazem, moracu te ubit :lol:
aditon

#79460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

alipasijaner wrote:taman pohvalim kad ono.. pretplata skupa.. preskupa, a internet los i nikakav... bar kod mene na Dobrinji..
nadam se da vam je bar heroin kvalitetniji :lol:
Vilenjak Lego

#79461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vilenjak Lego »

Nakon mjesec dana korištenja EON Premium paketa da podijelim svoja viđenja i iskustva:

Generalno puno bolje nego ranije i totalno novi pristup.
Pregled kanala 7 dana unazad odlično radi, super je opcija.
Video klub (VOD) odličan. Vrlo dobra ponuda, gledanje bez reklama, mogućnost gledanja sezone za jedna dan :mrgreen:

Mogućnost instalacije vlastitih aplikacija je ok, ali još uvijek nema dovoljan broj aplikacija prilagođenih Smart TV i prilična je patnja daljinskim kucati slova :-)

Na USB port se može priključiti USB HD pa se preko aplikacija (VLC ili slično) mogu gledati/slušati media fajlovi i slično.

Ono što nije u redu ili što mi se ne sviđa:
Internet je (po meni) najlošiji dio priče. Prilično često puca konekcija, usporava do bola, jednostavno ne radi kako treba. Povremeno imam osjećaj da sam u ranijem TRIO paketu imao brži internet iako sada nominalno imam duplo veću brzinu (200 Mbps). Modem je Ubee i radi na dvije frekvencije (5GHz i 2,4GHz) ali to jednostavno nije to. Za mjesec dana 7-8 dana smo imali poteškoće sa internetom što je previše :roll:

EON box se prilično sporo pali (podiže) ako je bio par sati ugašen. Nakon pritiska ON Imam osjećaj da prođe 20ak sek dok ne dobijem prvi znak na TV da se nešto dešava i tek onda ide EON loading....

Ako brzo uzastopno pritisnem tipke na daljinskom (npr promjena kanala 4-5 puta) box zaglavi i treba ga resetovati.

Prilikom gledanja sadržaja sa VOD ponekad (na svakom drugom ili trećem filmu) samo se zaustavi (zaledi slika) prikazivanje. Rješenje je pritisnuti Pause i onda Play i nastavi se reprodukcija.

Box ne prepoznaje externe USB ako su formatirani u NTFS formatu (iako je to skoro standard) dok FAT ide bez problema.
axe22

#79462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by axe22 »

Koja je sad zamjena DUO Net Grande Premium paketa u obliku Eon?
EON PREMIUM DUO?

Posto koristim trenutno PDS 2100 i D3 mini, izbacio bi D3 i umjesto njega prebacio ovaj PDS 2100 a EON Box postavio na mjesto PDS.
TheWatcher

#79463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Vilenjak Lego wrote:Nakon mjesec dana korištenja EON Premium paketa da podijelim svoja viđenja i iskustva:

Video klub (VOD) odličan. Vrlo dobra ponuda, gledanje bez reklama, mogućnost gledanja sezone za jedna dan :mrgreen:

Mogućnost instalacije vlastitih aplikacija je ok, ali još uvijek nema dovoljan broj aplikacija prilagođenih Smart TV i prilična je patnja daljinskim kucati slova :-)

Na USB port se može priključiti USB HD pa se preko aplikacija (VLC ili slično) mogu gledati/slušati media fajlovi i slično.

Internet je (po meni) najlošiji dio priče. Prilično često puca konekcija, usporava do bola, jednostavno ne radi kako treba. Povremeno imam osjećaj da sam u ranijem TRIO paketu imao brži internet iako sada nominalno imam duplo veću brzinu (200 Mbps). Modem je Ubee i radi na dvije frekvencije (5GHz i 2,4GHz) ali to jednostavno nije to. Za mjesec dana 7-8 dana smo imali poteškoće sa internetom što je previše :roll:

EON box se prilično sporo pali (podiže) ako je bio par sati ugašen. Nakon pritiska ON Imam osjećaj da prođe 20ak sek dok ne dobijem prvi znak na TV da se nešto dešava i tek onda ide EON loading....

Ako brzo uzastopno pritisnem tipke na daljinskom (npr promjena kanala 4-5 puta) box zaglavi i treba ga resetovati.

Prilikom gledanja sadržaja sa VOD ponekad (na svakom drugom ili trećem filmu) samo se zaustavi (zaledi slika) prikazivanje. Rješenje je pritisnuti Pause i onda Play i nastavi se reprodukcija

Box ne prepoznaje externe USB ako su formatirani u NTFS formatu (iako je to skoro standard) dok FAT ide bez problema.

za razliku od nekih ovde koji se u Eon kunu kao u rodjenu mater ( pogotovo njih nekoliko ) tvoja ocjena je sasvim realna :thumbup:
reboot

#79464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Ja recimo ne koristim USB za sada, napravio poseban folder za eon box i šerujem ga preko mreže. I ako hoću apk fajl da skinem ubacim ga u taj folder i preko explorera otvorim, ili muziku da slušam preko vlca.
Telemach

#79465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

axe22 wrote:Koja je sad zamjena DUO Net Grande Premium paketa u obliku Eon?
EON PREMIUM DUO?

Posto koristim trenutno PDS 2100 i D3 mini, izbacio bi D3 i umjesto njega prebacio ovaj PDS 2100 a EON Box postavio na mjesto PDS.
Zdravo axe,
Ostavljate uređaj koji želite.
Telemach

#79466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Vilenjak Lego wrote:Nakon mjesec dana korištenja EON Premium paketa da podijelim svoja viđenja i iskustva:

Prilikom gledanja sadržaja sa VOD ponekad (na svakom drugom ili trećem filmu) samo se zaustavi (zaledi slika) prikazivanje. Rješenje je pritisnuti Pause i onda Play i nastavi se reprodukcija.

Zdravo vilenjak,
Predlažemo da nam dostavite potpune korisničke podatke u pp, rado ćemo provjeriti Vaše servise.
Radar71

#79467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
Radar71 wrote:Telemashe ima li tog priključka? :D
@Radar71,
Bit će :) Zamolili smo kolege za urgenciju.
Slaba vam urgencija :cry:
O'zone
Globalni moderator

#79468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Telemach wrote:.
Poštovani imate PP
Telemach

#79469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

O'zone wrote:
Telemach wrote:.
Poštovani imate PP
:thumbup:
aditon

#79470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

čitam danas u Avazu, tj nisam čitao ali sam vidio da se spominje opet neki novi cjenovnik od februara...u kojem dijelu je došlo do izmjene cjenovnika?
Telemach

#79471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote:
Telemach wrote:
Radar71 wrote:Telemashe ima li tog priključka? :D
@Radar71,
Bit će :) Zamolili smo kolege za urgenciju.
Slaba vam urgencija :cry:
Ljubazno Vas molimo za još malo strpljenja.
plagijator1975

#79472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Pozdrav

Da li neko od vas ima iskustva sa android boxom (ne EON) i EON smart tv aplikacijom. Interesuje me da li i je to u potpunosti isto kao EON box, odnosno da li je ista funkcija daljinskog i da li ima problema sa slikom jer je u pitanju WI-FI konekcija, a ne lan kabl.

Moja je dilema da li da kupim Android box, pošto sam na EON full paketu, pa imam valjda pravo na tu jednu aplikaciju za smart TV, koliko sam upratio :shock:

EON box već koristim i prezadovoljan sam, samo me interesuje da li bi sve isto bilo i sa nekim drugim boxom :?
Telemach

#79473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:čitam danas u Avazu, tj nisam čitao ali sam vidio da se spominje opet neki novi cjenovnik od februara...u kojem dijelu je došlo do izmjene cjenovnika?
Zdravo aditon,
Izmjene se odnose na SVOD pakete.
crnivrag

#79474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

plagijator1975 wrote:Pozdrav

Da li neko od vas ima iskustva sa android boxom (ne EON) i EON smart tv aplikacijom. Interesuje me da li i je to u potpunosti isto kao EON box, odnosno da li je ista funkcija daljinskog i da li ima problema sa slikom jer je u pitanju WI-FI konekcija, a ne lan kabl.

Moja je dilema da li da kupim Android box, pošto sam na EON full paketu, pa imam valjda pravo na tu jednu aplikaciju za smart TV, koliko sam upratio :shock:

EON box već koristim i prezadovoljan sam, samo me interesuje da li bi sve isto bilo i sa nekim drugim boxom :?
Kod mene normalno radi EON Smart app na Vorke Z6 box-u, i sve funkcije rade putem daljinskog od box-a.

Slika je identična kao i putem EON box aplikacije (ako podesiš u postavkama CBR i 7 Mbps), s tim da putem te aplikacije nemaš SK 4K, erotske kanale, Zauder folder, te nemaš mogućnost odabira titla i audio jezika (svi kanali imaju srpski prevod), te nemaš mogućnost uključivanja teletext-a.
crnivrag

#79475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Zdravo aditon,
Izmjene se odnose na SVOD pakete.
Šta tačno u vezi SVOD paketa, pošto Vam izvod još nije dostupan na web stranici?
Locked