Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- musicman80
#79426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada neko već ima full Telemach premium paket i dva receivra, koja je prednost prelaska na EON box? Koje su prednosti I mane ?
- crnivrag
#79427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prednosti: Mogućnost vraćanja svih kanala unazad 7 dana, mogućnosti pristupa mnogim VOD katalozima sa preko 12500 sadržaja, novi moderan izgled aplikacije, brže upravljanje samom aplikacijom, mogućnost govornog upravljanja box-om i glasovne pretrage sadržaja, mogućnost praćenja SK 4K kanala, veoma mal i lagan box.musicman80 wrote:Kada neko već ima full Telemach premium paket i dva receivra, koja je prednost prelaska na EON box? Koje su prednosti I mane ?
Mane: Nema display sa satom, trenutno nije moguće snimati sadržaj na eksternu memoriju.
-
ayd
#79428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Raja molim za objasnjenje, dobio sam poruku od MCGA o navodnom dugu prema Telemachu, posto redovno placam racune ne razumijem o kakvom je dugu rijec. Koristim EON aplikaciju i UniFi.
- Telemach
#79429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ayd,ayd wrote:Raja molim za objasnjenje, dobio sam poruku od MCGA o navodnom dugu prema Telemachu, posto redovno placam racune ne razumijem o kakvom je dugu rijec. Koristim EON aplikaciju i UniFi.
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp i provjerit ćemo.
- musicman80
#79430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Prednosti: Mogućnost vraćanja svih kanala unazad 7 dana, mogućnosti pristupa mnogim VOD katalozima sa preko 12500 sadržaja, novi moderan izgled aplikacije, brže upravljanje samom aplikacijom, mogućnost govornog upravljanja box-om i glasovne pretrage sadržaja, mogućnost praćenja SK 4K kanala, veoma mal i lagan box.musicman80 wrote:Kada neko već ima full Telemach premium paket i dva receivra, koja je prednost prelaska na EON box? Koje su prednosti I mane ?
Mane: Nema display sa satom, trenutno nije moguće snimati sadržaj na eksternu memoriju.
Ja na receivers imam mogucnost vracanja sadrzaja, a imam I VOD videoteku.
- crnivrag
#79431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaš mogućnost vraćanja na samo 50 kanala i to do 5 dana unazad, a u VOD-u nemaš sve kataloge (Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, Pickbox, HBO OD, Cinestar Premiere Plus, AXN Now, Minimax Plus, My Baby TV, Hopster, National Geographic Plus, Zauder, Epic Drama, Naš poklon, Besplatni naslovi i Video uputstva).musicman80 wrote:
-
hdmintel
#79432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa hbo radi i hbo od ali ne i hbogo...sve ostalo ali bas sve, osim navedenog radi odlicno, ukljucujuci sve sport klub kanale.semirsar wrote: Da li ostali kanali rade normalno, prije svega svi SK?
To za HBOGO im je bas bezveze jer sad iako nemam njihov net imam sve otkljucano od 15.12.2018-e pa dok ne iskljuce.
-
kormax
#79433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko problema prilikom korištenja UNIFI, svaki put dobikam obavijest veza istekla i sl.
Telemach pomoć plz
Telemach pomoć plz
- plagijator1975
#79434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Imaš mogućnost vraćanja na samo 50 kanala i to do 5 dana unazad, a u VOD-u nemaš sve kataloge (Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, Pickbox, HBO OD, Cinestar Premiere Plus, AXN Now, Minimax Plus, My Baby TV, Hopster, National Geographic Plus, Zauder, Epic Drama, Naš poklon, Besplatni naslovi i Video uputstva).musicman80 wrote:
-
AdrianMole
#79435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam jedan mali problemčić.Prije dva mjeseca sam prešao na EON Full i uglavnom sa zadovoljan,osim što box ponekad iz čista mira zaštopa,ali sam siguran kako ćete to s vremenom ispraviti.Problem je u vezi e-mail računa .Na prethodnom paketu dolazio mi je račun na mail i računao sam kako će se to i sada nastaviti .No,prošli mjesec je došao samo račun u papirnatom obliku i to 28.12 za novembar mjesec.Upravo taj vrlo kasni dolazak računa me i natjerao da se prvotno prebacim na e-račun.Na Moj Telemach se ne mogu prijaviti na e-račun,jer već piše da sam prijavljen.Slutim kako i ovoga mjeseca nema e-računa ,jer bi već trebao biti distribuiran.@Telemach,pomozite
- zanimljiv
#79436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ovako, već 10ak dana imam probleme s konekcijom koja se doslovno prekida svakih 30-60 sekundi (što je užasno kad radiš u cloudu jer moram čekati da se sadržaj reloada svaki put, a ponekad se ponovno i prijaviti).
Okej mi je bilo izdržati nekoliko puta jer razumijem da se mreža nadograđuje i optika postavlja, ali ne znam kako mogu normalno koristiti uslugu koja mi garantira pristupnu brzinu 80/8 uz neku normalnu stabilnost kad devet puta moram pokrenuti Speedtest da uopće očitam neku brzinu (osam puta Download Test Error).
Sreća pa se ne bavim streamingom i MMO igrama.

Tako da vas molim za neko objašnjenje ili intervenciju na lokaciji jer sam sve bliže promjeni operatera.
Okej mi je bilo izdržati nekoliko puta jer razumijem da se mreža nadograđuje i optika postavlja, ali ne znam kako mogu normalno koristiti uslugu koja mi garantira pristupnu brzinu 80/8 uz neku normalnu stabilnost kad devet puta moram pokrenuti Speedtest da uopće očitam neku brzinu (osam puta Download Test Error).

Tako da vas molim za neko objašnjenje ili intervenciju na lokaciji jer sam sve bliže promjeni operatera.
- crnivrag
#79437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni se isto desilo kad sam prešao na EON paket, i onda sam deaktivirao e-račun na portalu, te ga ponovo aktivirao i počeo je ponovo dolaziti na mail.AdrianMole wrote:Imam jedan mali problemčić.Prije dva mjeseca sam prešao na EON Full i uglavnom sa zadovoljan,osim što box ponekad iz čista mira zaštopa,ali sam siguran kako ćete to s vremenom ispraviti.Problem je u vezi e-mail računa .Na prethodnom paketu dolazio mi je račun na mail i računao sam kako će se to i sada nastaviti .No,prošli mjesec je došao samo račun u papirnatom obliku i to 28.12 za novembar mjesec.Upravo taj vrlo kasni dolazak računa me i natjerao da se prvotno prebacim na e-račun.Na Moj Telemach se ne mogu prijaviti na e-račun,jer već piše da sam prijavljen.Slutim kako i ovoga mjeseca nema e-računa ,jer bi već trebao biti distribuiran.@Telemach,pomozite
A evo baš mi je jučer mi je na mail stigao e-račun za mjesec decembar.
-
Tuzla111
#79438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma ja na pokeru izgubi bruku para zbog ovogazanimljiv wrote:Evo ovako, već 10ak dana imam probleme s konekcijom koja se doslovno prekida svakih 30-60 sekundi (što je užasno kad radiš u cloudu jer moram čekati da se sadržaj reloada svaki put, a ponekad se ponovno i prijaviti).
Okej mi je bilo izdržati nekoliko puta jer razumijem da se mreža nadograđuje i optika postavlja, ali ne znam kako mogu normalno koristiti uslugu koja mi garantira pristupnu brzinu 80/8 uz neku normalnu stabilnost kad devet puta moram pokrenuti Speedtest da uopće očitam neku brzinu (osam puta Download Test Error).Sreća pa se ne bavim streamingom i MMO igrama.
I ja imam problema sa prekidima. jednom restartovali signal i bilo dobro 3-4 dana i opet prekidi poceli. Receno mi je da oni vide te prekide signala u sistemu. Zvao nekoliko puta, zadnji put mi kazu da mi je laptop daleko od modema(na laptopu prijavljuje signal do vrha i udaljenost je samo 5-6 metara. Ja mislim da ih ove hladnoce zezaju a da nece da priznaju.
- Leverage
#79439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stegli se kablovi, nema cirkulacije.
- zanimljiv
#79440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve je moguće, ja sam povezan kao jedini uređaj Cat6 Ethernet kablom od 5 metara direktno na Cisco, skoro pa idealni uvjeti, zamisli radiš bitnu stvar za posao i onda samo piše: "Lost Connection. Changes are not saved. Trying to reconnect", pukne veza, dođe nakon 15 sekundi, ti opet login, prođe 30 sekundi i izbaci te opet, nema šanse da ti išta motivacije ostane.Tuzla111 wrote:ma ja na pokeru izgubi bruku para zbog ovogazanimljiv wrote:Evo ovako, već 10ak dana imam probleme s konekcijom koja se doslovno prekida svakih 30-60 sekundi (što je užasno kad radiš u cloudu jer moram čekati da se sadržaj reloada svaki put, a ponekad se ponovno i prijaviti).
Okej mi je bilo izdržati nekoliko puta jer razumijem da se mreža nadograđuje i optika postavlja, ali ne znam kako mogu normalno koristiti uslugu koja mi garantira pristupnu brzinu 80/8 uz neku normalnu stabilnost kad devet puta moram pokrenuti Speedtest da uopće očitam neku brzinu (osam puta Download Test Error).Sreća pa se ne bavim streamingom i MMO igrama.
I ja imam problema sa prekidima. jednom restartovali signal i bilo dobro 3-4 dana i opet prekidi poceli. Receno mi je da oni vide te prekide signala u sistemu. Zvao nekoliko puta, zadnji put mi kazu da mi je laptop daleko od modema(na laptopu prijavljuje signal do vrha i udaljenost je samo 5-6 metara. Ja mislim da ih ove hladnoce zezaju a da nece da priznaju.
- Benq
- Moderator
#79441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slaba ova cirkulacijaLeverage wrote:Stegli se kablovi, nema cirkulacije.

-
AdrianMole
#79442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i ja sam to isto napravio,pa ćemo vidjeti...Vjerojatno sam propustio ovaj krug računa,ako @Telemach ne interveniracrnivrag wrote:I meni se isto desilo kad sam prešao na EON paket, i onda sam deaktivirao e-račun na portalu, te ga ponovo aktivirao i počeo je ponovo dolaziti na mail.AdrianMole wrote:Imam jedan mali problemčić.Prije dva mjeseca sam prešao na EON Full i uglavnom sa zadovoljan,osim što box ponekad iz čista mira zaštopa,ali sam siguran kako ćete to s vremenom ispraviti.Problem je u vezi e-mail računa .Na prethodnom paketu dolazio mi je račun na mail i računao sam kako će se to i sada nastaviti .No,prošli mjesec je došao samo račun u papirnatom obliku i to 28.12 za novembar mjesec.Upravo taj vrlo kasni dolazak računa me i natjerao da se prvotno prebacim na e-račun.Na Moj Telemach se ne mogu prijaviti na e-račun,jer već piše da sam prijavljen.Slutim kako i ovoga mjeseca nema e-računa ,jer bi već trebao biti distribuiran.@Telemach,pomozite
A evo baš mi je jučer mi je na mail stigao e-račun za mjesec decembar.
Last edited by AdrianMole on 08/01/2019 18:38, edited 1 time in total.
- Leverage
#79443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koje si stranke kadrovik?Benq wrote:Slaba ova cirkulacijaLeverage wrote:Stegli se kablovi, nema cirkulacije.
-
allem_77
#79444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To što ti puca konekcija je do telemaha a ne do modema. Imam ovaj Archer c7 i mislim da ti je bolje uzeti dva ova, https://www.amazon.de/dp/B00KXULGJQ/?sm ... NE0k9NidOg što se tiče signala, jer na 5 Ghz iako ima 3 vanjske antene domet je mali.zdruzdjo wrote:rida1976 wrote:Jel bolje uzeti ovaj Archer c7 ili Ubiquiti UAP AC LR? Zanima me što kvalitetnija pokrivenost kuće wifi-om
Tp link ces postaviti i zaboraviti na njega. Stabilan ko kamen.
Za ovaj ne znam. Tp linku se samo moze zamjeriti to sto mu je njegov "osnovni" firmware bas samo osnovan. Imao sam ovdje unazad par mjeseci par pitanja koje su mi ljudi razjasnili pa sam se malo zarovio i vidio kako je to.
Ali ovaj imam vec godinama i jos uvijek odlicno sluzi. Vidim da i dalje drzi cjenu i nov i polovan sto dodatno o njemu govori.
- crnivrag
#79445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čudno, ja normalno opet prijavio na isti mail, s tim da je to bilo prije 2 mjeseca.AdrianMole wrote: Evo,uspio sam odjaviti e-račun,ali ga ne mogu nikako ponovo prijaviti ili barem ne na istu adresu.Hm...
Možda sad imaju neki problem sa portalom?
-
Tuzla111
#79446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma radim ja preko interneta i stranice su malo vece da se ucitaju, osjeti se cim internet uspori.zanimljiv wrote:Sve je moguće, ja sam povezan kao jedini uređaj Cat6 Ethernet kablom od 5 metara direktno na Cisco, skoro pa idealni uvjeti, zamisli radiš bitnu stvar za posao i onda samo piše: "Lost Connection. Changes are not saved. Trying to reconnect", pukne veza, dođe nakon 15 sekundi, ti opet login, prođe 30 sekundi i izbaci te opet, nema šanse da ti išta motivacije ostane.Tuzla111 wrote:ma ja na pokeru izgubi bruku para zbog ovogazanimljiv wrote:Evo ovako, već 10ak dana imam probleme s konekcijom koja se doslovno prekida svakih 30-60 sekundi (što je užasno kad radiš u cloudu jer moram čekati da se sadržaj reloada svaki put, a ponekad se ponovno i prijaviti).
-
Tuzla111
#79447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ga ko namjerno, uspori sad malo je reci.
- chakany
#79448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U četvrtak leti pet kanala iz analogne.
-
Tuzla111
#79449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ga ko namjerno, uspori sad malo je reci.
- crnivrag
#79450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jupiiii stiže proširenje internet i digitalnih kapacitetachakany wrote:U četvrtak leti pet kanala iz analogne.