Ukrajina

video

#79401 Re: Ukrajina

Post by video »

Ravnaju orke i ne prestaju.
Drugacije i ne znaju.

Btw, jel se ono danas vraca AA Akcija iz gulaga. Nadam se da je naucio gradivo kako treba sa posebnim akcentom na Gogolja i Dostojevskog, inace mu ne gine popravni. :D
Point.

#79402 Re: Ukrajina

Post by Point. »

video wrote: 22/04/2022 11:24 Ravnaju orke i ne prestaju.
Drugacije i ne znaju.

Btw, jel se ono danas vraca AA Akcija iz gulaga. Nadam se da je naucio gradivo kako treba sa posebnim akcentom na Gogolja i Dostojevskog, inace mu ne gine popravni. :D
Fali Akcija a i Sumi. Valjda uskoro izlaze iz dubinskog kopa u Banovićima.
Kikibombona

#79403 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

pici wrote: 22/04/2022 10:43evo orci masovno bombarduju prema zaporozju... izgleda da su im stigle ili stizu jedinice iz Mariupolja.Ne odustaje se od strateski vaznog Zaporozja i Dnipra.Ostane samo Poltava kao strateski grad za opskrbu jedinica na istoku.
Danas je ruski komadant rekao da je cilj 'druge faze' Donbas i jug Ukrajine. Tu onda ne spadaju Zaporozje i Dnipro.

Jedna je opcija da Rusi lazu a druga da bombarduju oblasti kako bi zaustavili opskrbe za Donbas i jug.

...

Mozda bi Ukrajinci trebali razmisliti o povlacenju iz Donbasa, tu su im najbolje jedinice. Steta je ako ih Rusi unistavaju danonocnim bombardovanjem, pod pretpostavkom da ce taj teritorij svakako pasti. Ako uniste te jedinice, cijela Ukrajina može biti u belaju, jer kako rekoh tu su najjače i najiskusnije jedinice.

Sa tim snagama bi mogli znacajno ojacati Harkov, Nikolajev i Zaporozje.

...

Ali sigurno Ukrajinci znaju bolje od mene, tako da...
lajkujMe

#79404 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kiki, Ukrajincima je cilj da vrate zauzete teritorije svoje zemlje a ne da im predaju jos.

Donbas se i dalje drzi i nije jos pred padom ni blizu cak.
Svakim danom borbe u Donbasu oslabljuju Ruske snage i mozda otvore mogucnosti za kontranapad.
Rusi nece moci drzati ovaj intenzitet borbi jos dugo pa ce opet morati praviti pauzu da se obskrbe.
To nije nagadjanje to je cinjenica, ni Amerikanci nista bolje ne bi prosli sti se tice obskrbe.
Ovolika kolicina koristenja artiljerije, tenkova i oklopa veoma brzo trosi MT resurse na bojisnici brze nego sto se mogu nadoknaditi logistikom.
Za par dana ce im ispuhati napad stati ce i opet opskrba od nekoliko sedmica.
A to ce dati vremena Ukrajini za kontre i dodatno jacanje snaga.

Da ne govorim sto bi povlacenjem iz Donbasa Rusi mogli krenuti na Zaporozje i Dnjepr, i povecati pritisak na Mikolajev i Odesu.
Kakvi tu gdje su je sad najbolje sto mogu uraditi
Last edited by lajkujMe on 22/04/2022 12:02, edited 1 time in total.
drndalo

#79405 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Civilna neposlusnost...

djugum

#79406 Re: Ukrajina

Post by djugum »

Image

:D :D :D :D
zenit dozic

#79407 Re: Ukrajina

Post by zenit dozic »

Point. wrote: 22/04/2022 06:08 Čudi me da u samoj Čečeniji nema sukoba među njima, s obzirom da su izgleda podjeljeni i u vezi agresije na Ukrajinu i na lizanju ruskog šupka. Ili da ovom mentalnom bolesniku Kadirovu neko ne smjesti kalibar u glupo čelo.
Tu su rusi uzvrsili denacifikaciju. Ostali su samo poslusnici, ostali su izbjegli diljem svijeta.
Mada mislim da se i ovaj pingvin dobro cuva te mu ne mozes ni prici, a fora je da bi neko ko pokusa da ga posalje u vjecna lovista, ovi kadirovci poslali njegovu cijelu blizu i dalju familju tamo.
lajkujMe

#79408 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Koja li je budala napravio putanju Krstarece rakete da leti direktno iznad Nuklearne elektrane Zaporozje :?
lajkujMe

#79409 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ruski helikopteri opet se koriste kao MLRS :lol:

iz zadnje klupe

#79410 Re: Ukrajina

Post by iz zadnje klupe »

Znam da je ljudima teško to provariti, ali zašto je teško prihvatiti da Čečenima možda odgovara ovaj režim Rusa, Čečenija živi bolje nego ikad, Rusi se ne miješaju u plemenske i tradicijske odnose, dali su im tu potpunu autonomiju das žive na način kako žele, ta želja za nezavisnošću od Rusa je bila živa sve dok ih nisu Rusi zatrpali sa parama, nema ih puno da je Rusija mogla sebi dozvoliti taj pokus za svijet da upumpa tamo mnogo para, druga bi se priča pričala da je Čečena 15 miliona, ne bi mogli Rusi napumpati toliko para za sve Čečene
Kaligrafija

#79411 Re: Ukrajina

Post by Kaligrafija »

video wrote: 22/04/2022 10:19
Coldplay1 wrote: 22/04/2022 10:16 Igrom slučaja razgovaram sa starijom zenom iz Goražda, kao i uvijek danas dotakne se prica o ratu, kaze njima u okolini sve Ukrajinci drzali linije gdje nije bilo dovoljno Cetnika. Neki se ovdje upalili ko da je nas rat. Kako brzo zaboravljamo stvari...
Naravno :thumbup:
Ma ko nas bre zavadi, breeeee
Za ovu djecu sto ne znaju, ovo je ziva istina, cak ih je ARBIH kod Gorazda na par punktova razoruzala, otela im transportere i dzipove, cak sam se poslije rata i vozio u jednoj njihovoj toyoti koja je oteta u GZ...Druga stvar koje svekoliko forumsko mladje pucanstvo ne zna, da su raju u ratu koja je pretrcavala preko piste aerodroma, a oni ufatili na aerodromu, znali su umjesto da vrate na nasu teritoriju, znali isporuciti cetnicima...

Sto se mene tice zao mi je civila, a navijam za nasu korist, da cetnici sjasu u BiH sa nas...znaci protiv Rusa...a realno me boli kita i za jedne i za druge...Ne navijam ostrasceno ko pojedinci kao da su na utakmici...Sutra bi oni nama i jedni i drugi hebali mamu, samo zato sto smo muslimani...Al u ratu sto kaze, neprijatelj, mog neprijatelja, je moj prijatelj...
zigzag

#79412 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Aleksandar Ivanko je naizgled bio korektan čikica. Bar je javno osuđivao četnike.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#79413 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

Kaligrafija wrote: 22/04/2022 12:17

Za ovu djecu sto ne znaju, ovo je ziva istina, cak ih je ARBIH kod Gorazda na par punktova razoruzala, otela im transportere i dzipove, cak sam se poslije rata i vozio u jednoj njihovoj toyoti koja je oteta u GZ...Druga stvar koje svekoliko forumsko mladje pucanstvo ne zna, da su raju u ratu koja je pretrcavala preko piste aerodroma, a oni ufatili na aerodromu, znali su umjesto da vrate na nasu teritoriju, znali isporuciti cetnicima...

Sto se mene tice zao mi je civila, a navijam za nasu korist, da cetnici sjasu u BiH sa nas...znaci protiv Rusa...a realno me boli kita i za jedne i za druge...Ne navijam ostrasceno ko pojedinci kao da su na utakmici...Sutra bi oni nama i jedni i drugi hebali mamu, samo zato sto smo muslimani...Al u ratu sto kaze, neprijatelj, mog neprijatelja, je moj prijatelj...
Od moja dva neprijatelja koji se kolju navijam za slabijeg da sjebe jačeg. Dao sam u prošlom postu link koji objašanjava ukrajinsku marvu među četnicima, a ruse i ne treba objašnjavati. Kod srednjeg smo 94. povaljali neke rumune, a u ratu rusa i rumuna navijao bih za rumune.
drndalo

#79414 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Koliko mene pamcenje sluzi niko iz Ukrajinskog bataljona nije imao Toyote (doduse nisam bio u Gorazdu, ali svejedno mislim da nije bilo toyota kod njih, da jeste, prodali bi ih), maksimalno UAZ...

Neka me ispravi neko ako se ne sjecam dobro, ipak je dugo vremena proslo, na aerodromu su sto se transportera koji su spartali po pisti bili Francuzi...? Na aerodromu su bili skoro iskljucivo oni, barem od posade aerodroma. Komanda - aerodrom je bila raznolika...

Tako da meni ovaj tvoj upis najvise lici na "pricale zene kod Sabrije u brijacnici"...
drndalo

#79415 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Evo najave Pozorisne predstave za javnost, pa mozemo provjeriti da li je bila laznjak ili za'prave...

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#79416 Re: Ukrajina

Post by Slo Burner »

drndalo wrote: 22/04/2022 11:06 Priprema za vazdizanje neeksplodirane avio bombe

samo da ne vaskresne
lajkujMe

#79417 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

drndalo wrote: 22/04/2022 12:41 Evo najave Pozorisne predstave za javnost, pa mozemo provjeriti da li je bila laznjak ili za'prave...

Nista novo od Putina licno, pobio 1999 godine stotine Rusa da bi ispao heroj i osvojio vlast.
Sad ce pobiti opet stotine Rusa da bi mogao proglasiti rat.

Strasan zlocin i strasan psihopata
Kyuss

#79418 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Image

"Analiza sustava za navođenje i navigaciju krstarećih raketa X-55, kao i njihovih modifikacija X-555 i X-101, koju su proveli ukrajinski stručnjaci, pokazala je da su "moderne" jedinice za navođenje razvijene između 1960. i 1970.", navode. "Najnovije ruske rakete koriste navigacijski sustav koji je razvijen 1977. godine, koji se masovno postavljao na zrakoplove Su-27 ili MiG-29 iz sovjetskog razdoblja", dodaju.

Na kraju navode da većina ovih projektila nije pogodila zadane ciljeve.
lajkujMe

#79419 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

U jednu ruku ima smisla u drugu se smijem grohotom.

Ima smisla ako je to jedino sto mogu samostalno proizvesti da ne zavise od vanjskih proizvodjaca, a smijem se jer je to jedino sto mogu da proizvedu :lol:

Ko god kaze valja i ovo odmah da vas zaustavim, prosjecni digitalni digitron ima vise memorije i procesorske snage od ovoga :lol:

Inace, Cesi salju Gvozdike Ukrajincima, ovo ce im mnogo pomoci :D

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79420 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ništa od mira??? 4 dana što se planiralo?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#79421 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

prvi put čujem da su po aerodromu bili Ukrajinci.

samo i isključivo Francuzi.
GandalfSivi

#79422 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 22/04/2022 13:25
Spoiler
Show

prvi put čujem da su po aerodromu bili Ukrajinci.

samo i isključivo Francuzi.
Mene su hvatali samo i iskljucivo Ukrajinci :)
lajkujMe

#79423 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Francuzi :D

jazzer

#79424 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

Nista od primirja labude, ne pristaju Rusi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79425 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Stoka imperijalisticko kapitalisticka
Post Reply