Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
decko_sa_kovaca

#79376 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

:run:
decko_sa_kovaca

#79377 Re: Premijer liga BiH

31 mart bila nedelja nije se moglo uplatit :mrgreen:
mirza_15

#79378 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Meni je iskreno bezveze zatezanje oko ovoga. Platili su. Zakasnili su dva-tri dana, ali odluka se donosi tek sada, a sve obaveze su izmirene. Situacija sa Borcem nije ni slična. Oni nisu dobili licencu na prvostepenoj. Pa su znali šta je sve potrebno i do drugostepene pa nisu ni tada. Tek nakon odluke drugostepene oni su nešto potpisali sa onom školom fudbala. Ali odluka je već bila potpisana (sa pečatom :lol: ), protokolisana... Dakle, u trenutku kada se odlučivalo obaveze nisu bile izmirene.

Ovi mjesec dana nakon događaja odlučuju o situaciji gdje je neko treba uplatiti 31.marta, a uplatio 2 dana poslije. Kako god, obaveze su izmirene i ne vidim osnova da se "zakera". A jasna mi je pozicija ovih iz RS-a. Prvo Radnik, pa onda i tjeranje inata zbog Borca.

Sada kada razmislim, ne bi bilo prvi put da istjeraju svoje. Kada se sjetim prekida na Koševu i 0:3 zbog dva navijača koji su protrčali terenom dok se utakmica na drugim terenima nastavljala i nakon udaranja igrača od strane navijača...
internazionale

#79379 Re: Premijer liga BiH

Post by internazionale »

mirza_15 wrote:Meni je iskreno bezveze zatezanje oko ovoga. Platili su. Zakasnili su dva-tri dana, ali odluka se donosi tek sada, a sve obaveze su izmirene. Situacija sa Borcem nije ni slična. Oni nisu dobili licencu na prvostepenoj. Pa su znali šta je sve potrebno i do drugostepene pa nisu ni tada. Tek nakon odluke drugostepene oni su nešto potpisali sa onom školom fudbala. Ali odluka je već bila potpisana (sa pečatom :lol: ), protokolisana... Dakle, u trenutku kada se odlučivalo obaveze nisu bile izmirene.

Ovi mjesec dana nakon događaja odlučuju o situaciji gdje je neko treba uplatiti 31.marta, a uplatio 2 dana poslije. Kako god, obaveze su izmirene i ne vidim osnova da se "zakera". A jasna mi je pozicija ovih iz RS-a. Prvo Radnik, pa onda i tjeranje inata zbog Borca.

Sada kada razmislim, ne bi bilo prvi put da istjeraju svoje. Kada se sjetim prekida na Koševu i 0:3 zbog dva navijača koji su protrčali terenom dok se utakmica na drugim terenima nastavljala i nakon udaranja igrača od strane navijača...
:thumbup:
Ne znam cemu ovaj cirkus
armin071

#79380 Re: Premijer liga BiH

Post by armin071 »

Ma nije to cirkus jednostavno moraju biti ista pravila za sve. Negdje se mora presjeci. Isto bih rekao i da smo mi u pitanju a naravno ocekujem od uhljepa iz saveza da ista pravila vaze i za listicu i sl. ima tu jos aferima kao npr. broj uposlenih u klubu i sl ali to je duga prica jer nemoguce je da dva kluba igraju u istoj ligi i da jedan(Sarajevo) ima duplo vise uposlenih od ostalih. mislim moguce je ali u Bosni.
decko_sa_kovaca

#79381 Re: Premijer liga BiH

Pa dajte im otkaz
armin071

#79382 Re: Premijer liga BiH

Post by armin071 »

decko_sa_kovaca wrote:Pa dajte im otkaz
ma normala ba ali onda nemojte kukati ako vam proguraju Radnik prije vas sam pao sam se ubo. kakav plivadon moras biti pa cekati da fulis rok i onda uplatis svu sumu a znas da ce ti ista doci glave i izbiti stotine hiljada od Evrope?! logika nula bodova...
decko_sa_kovaca

#79383 Re: Premijer liga BiH

Svakako velika greska al nema razloga da se ti zbog tog uzrujavas :thumbup:
Company85

#79384 Re: Premijer liga BiH

Post by Company85 »

mirza_15 wrote:Meni je iskreno bezveze zatezanje oko ovoga. Platili su. Zakasnili su dva-tri dana, ali odluka se donosi tek sada, a sve obaveze su izmirene. Situacija sa Borcem nije ni slična. Oni nisu dobili licencu na prvostepenoj. Pa su znali šta je sve potrebno i do drugostepene pa nisu ni tada. Tek nakon odluke drugostepene oni su nešto potpisali sa onom školom fudbala. Ali odluka je već bila potpisana (sa pečatom :lol: ), protokolisana... Dakle, u trenutku kada se odlučivalo obaveze nisu bile izmirene.

Ne sluzi drugostepena komisija da dobijes na vremenu i isplatis nekoga nego da se provjeri odluka prvostepene komisije a u periodu izmedju mozes dostaviti neki papir koji mozda nisi predao prvostepenoj a koji dokazuje da ispunjavas uslove. U prevodu zeljeznicar bi trebao dokazati na drugostepenoj (ako na ovoj nisu dobili) da su na vrijeme isplatili Petrovica. To mogu dokazati jedino na nacin da dokument koji su potpisali s njim adaktiraju sto Petrovic odbija vjerovatno i pod pritiskom Radnika i ovih iz rs. U principu licencu ne mogu dobiti ako neko u savezu to ne pogura mimo pravila da se izda. A to sad zbog Borca ovi iz rs ne daju
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#79385 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Ovdje su svi objektivni i postuju slovo zakona i fair play kad je tudji klub u pitanju.
Kad smo mi ispali iz lige, mogao nas je spasiti Zeljo, ali nije. I bez obzira sto mi znamo da smo sami sebi krivi, opet ti bas nije pravo sto nam nisu pomogli.
I tad ste i jedni i drugi bili slozni kako svako igra za sebe, ne moze te drugi spasavati. I ta prica traje dok mi koga od vas ne pobijedimo, onda idu uvrede, psovke, proklinjanja.
Kad smo neki dan pobijedili Sarajevo, komentari su bili gluho bilo. Cak i ovdje na forumu. Zaboravili da svako igra za sebe. Pojedincima nikad necu halalit :oops:

Elem, voljeli bi i navijaci Želje i Celika i mi da su nam cisti racuni, licence neupitne...ali eto nisu. I opet bih radije da Zeljo dobije licencu pa da se na terenu odlucuje nego da Radnik ode nezasluzeno.
HowForWhom

#79386 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

Kome smeta evropski zeljescar?
emigrazione

#79387 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Meni je iskreno bezveze zatezanje oko ovoga. Platili su. Zakasnili su dva-tri dana, ali odluka se donosi tek sada, a sve obaveze su izmirene.
Nije bezveze, nisu platili ma vrijeme, a po pravilniku su morali
hzsa22

#79388 Re: Premijer liga BiH

Post by hzsa22 »

Ma ovdje je samo poenta da li je taj pravilnik toliko striktan da datum uplate ne smije biti poslije 31.3. Ako naprave sada presedan onda je isti qrac u narednim sezonama jesi li platio do 31.3 ili 2 mjeseca poslije.

Ljudi iz RSa ce svom silom gurat da Zeljo ne dobije licencu zbog Radnika - da nema Radnika realno bi ih boli quqi je l’ 31.3 ili 3.4 al’ opet ako su UEFA-ina pravila licenciranja, nema tu gledanje kroz prste.

Ako ne dobije Zeljo licencu otice u qrac lijepi naredne tri godine, nije da se zalim. :mrgreen:
emigrazione

#79389 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Problem je sto se za ovo javno zna, Sarajevo je jednom na guzove dobilo licencu i to se radilo o istoj stvari( bio je negdje na youtube fajt Gracica i Dine Konakovica oko toga pa mozda jos ima), ali to se odradilo na hinjaka i licenciranja nisu bila ovako stroga kao danas...nema sanse da im ovo prodje, citav FSRS se digao zbog ovoga, logicno jebiga Radnika guraju
channel10

#79390 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Neka guraju. Zasto Zeljo nije na vrijeme platio? Sta oni glume, silu neku?

Prosle godine Borac ispao zbog toga. Sve fer i sve posteno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79391 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Neka ide ko treba ici. Neka bude sve po pravilima.
Sami pali, sami se ubili.
Bolje ostati ove godine bez evrope, nego supcima iz saveza biti nesto duzan, da im dodjes uslugu i da te danas/sutra nesto ucjenjuju.
Last edited by sime_cipol on 04/05/2019 13:45, edited 1 time in total.
decko_sa_kovaca

#79392 Re: Premijer liga BiH

channel10 wrote:Neka guraju. Zasto Zeljo nije na vrijeme platio? Sta oni glume, silu neku?

Borac nije uplatio ni do drugog zasjedanja komisije. Znaci nije isto
channel10

#79393 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

decko_sa_kovaca wrote:
channel10 wrote:Neka guraju. Zasto Zeljo nije na vrijeme platio? Sta oni glume, silu neku?

Procitao post na vrhu ove stranice i ako je tako, sve je cisto.

A vidim na prethodnoj neko spominje da Petrovic nece da potpise nesto. Valjda nesto naucite iz takve situacije za ubuduce.

Koliko je godina proslo da se "hrvatski" i "srpski" klubovi izmedju sebe guraju i gledaju na sve nacine da sjebu ove trece, cetvrte itd? Niste jos naucili da na vrijeme razmisljate i da se ne dovodite u ovu situaciju gdje oni mogu raditi sta hoce, a ti mozes samo mahati usima. Ako ste znali, a znali ste da ste duzni i ako ste imali para, a imali ste, sto niste platili na vrijeme?
Sad vas covjek ebe, vjerovatno na isti nacin kako ste vi njega ebali(otjerali). Sveti vam se za ono sto ste mu radili i ne znam sta se uopste bunite.
Jedina dobra stvar iz ovoga moze izaci ta da naucite lekciju, a s obzirom da se ovakve stvari pocesto desavaju, da Bog da.
HowForWhom

#79394 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

decko_sa_kovaca wrote:

Dugovanja MORAS platiti do 31.03. dokaz o uplati ne moras donijeti na prvu sjednicu ali mozes na drugu i onda sve ok.

Vi niste platili dug na vrijeme.

Dug zao drug.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79395 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:Inace se na Grbavici redovno traži karta više 8-)
Slavili titule pred 8 hiljada ljudi....
Jesam li ja to napisao??? NE! Ali i sad kad je Zeljo u totalnom kurcu a vi novi sampioni a mozdas i osvajaci kupa na Grbavici je veca posjeta. Znaci nisam trazio da se kurcis nego najnormalnije da neko da objasnjenje zasto je to tako. Ali posto i ti spadas u kategoriju @maharadze vazi ti isto kao i za njega!
hrasno38

#79396 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

hzsa22 wrote:Ma ovdje je samo poenta da li je taj pravilnik toliko striktan da datum uplate ne smije biti poslije 31.3. Ako naprave sada presedan onda je isti qrac u narednim sezonama jesi li platio do 31.3 ili 2 mjeseca poslije.

Ljudi iz RSa ce svom silom gurat da Zeljo ne dobije licencu zbog Radnika - da nema Radnika realno bi ih boli quqi je l’ 31.3 ili 3.4 al’ opet ako su UEFA-ina pravila licenciranja, nema tu gledanje kroz prste.

Ako ne dobije Zeljo licencu otice u qrac lijepi naredne tri godine, nije da se zalim. :mrgreen:
Zeljo i ne treba da dobije licencu jer ako je rok 31.03 onda se taj rok mora i ispostovati. Osim toga sramota je da sa onakvim igrama uopste ode u Evropu!
HowForWhom

#79397 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

Finale kupa, gledalaca tisucu.
Zasto? Eto zasto ljudi nisu dosli na finale kupa u dolinu cupova?
mirza_15

#79398 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Borac da je uplatio na dan kada je zasjedala drugostepena komisija za premijer ligu bi dobio licencu na isti način kako će je dobiti Sloboda, Čelik i Krupa koji ih sada nisu dobili. Tako je svake godine. Klubovi imaju dugovanja i ne dobiju licencu na prvostepenoj pa izmire ili potpisu dogovor o isplati sa onima kojima su dužni i dobiju licencu na drugostepenoj. Kod Želje se radi o licenci za Evropu. Ali opet ne vidim zašto toliko dramiti oko nečega što je plaćeno. Bez zafrkancije meni ovo izgleda smiješno. Nije da ih ne bih volio vidjeti naredne tri, četiri godine u situaciji u kojoj su sada dok mi osvajamo trofeje, ali smiješno. Da su oni i dalje nešto dužni pa hajde. Hvatati se za probijanje roka od dva dana je niđe veze. Situacija identična ovoj sa Borcem bi bila da oni još nisu uplatili, da oni ne dobiju licencu pa da za 7 dana izmire dugovanja i traže da se preinači odluka.
decko_sa_kovaca

#79399 Re: Premijer liga BiH

Pitar_na_motoru wrote:Finale kupa, gledalaca tisucu.
Bili smo nezadovoljni
Da li ste vi zadovoljni?
hrasno38

#79400 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Pitar_na_motoru wrote:Finale kupa, gledalaca tisucu.
Isti kurac i isto pitanje s tim da je Zeljo tada vec dva puta za redom popusio vec skoro osvojenu titulu i vrlo je tesko uporediti sa onim sto vi trenutacno imate.
Locked