Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zdruzdjo

#79376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

semirsar wrote: sad ce zbog tebe zabranit skidanje apk na njiov box

:pisnuo: :pisnuo:

nista skinuto nije. instaliran kodi sa google play-a

:evil: :evil: :evil:
semirsar

#79377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zdruzdjo wrote: nista skinuto nije. instaliran kodi sa google play-a
Pa jes', ali... nije poenta u tome, ipak je t-mach pdf, Kodi je u drugom, vlastitom pdf-u, zato velim da si fulio pdf :mrgreen:
Last edited by semirsar on 07/01/2019 00:25, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#79378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

semirsar wrote:
Pa jes', ali... nije poenta u tome, bukvalno ovdje nudis ljudima da putem pp pokazes kako i na koji nacin da uzivaju u sadrzaju koji im inace nije dostupan putem paketa, kuzis... jbg, ipak je t-mach pdf, zato velim da si fulio pdf :mrgreen:

Paaa eto slazem se.

Ali eto da se ne lazemo i ne glumimo moraliste, cim su mi dali mogucnost instalacije, nisi me ogranicio nicim.
cim si mi dao internet od 100mb/sec imam i mogucnost torenata i hvala bogu da jos nismo jedna od "onih" zemalja. nisam hakovao niciju mrezu pa da su mi pusteni kanali koje nemam i saltam na eon aplikaciji na tv-u ili na kartici ili resiveru. nego vucem streaming. i dok se dodje zakon, moja stvar kako cu koristiti svoj internet promet.
Da je zabrana instaliranja ikakvih aplikacija, ja bih rekao ok, necu.
ovako hadzuke na kodi stranici se ogradili. ja se ogradjujem od toga i kazem "ovo sve navodim za edukativne svrhe i ne odgovaram za bilo kakvu stetu nastalu ikome i necu ostvarivati nikakvu materijalnu korist od bilo kakvih savjeta" :lol: :lol: :lol:

p.s. jos se na reklamnom djelu stranice za eon box veselo razbaskarila i ikonica kodi-ja :-)
odmor

#79379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

semirsar wrote:
Pa jes', ali... nije poenta u tome, bukvalno ovdje nudis ljudima da putem pp pokazes kako i na koji nacin da uzivaju u sadrzaju koji im inace nije dostupan putem paketa, kuzis... jbg, ipak je t-mach pdf, zato velim da si fulio pdf :mrgreen:
@zdruzdjo nemoj vise nikad to da pises ovdje, jer to nemamo u okviru paketa. Nemoj govorit da postoje torrenti i ostale stvari. :lol:
semirsar

#79380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Kako god, ne zamjeri na opasci, ja to 'nako... :mrgreen:
Last edited by semirsar on 07/01/2019 00:30, edited 1 time in total.
semirsar

#79381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

odmor wrote:
@zdruzdjo nemoj vise nikad to da pises ovdje, jer to nemamo u okviru paketa. Nemoj govorit da postoje torrenti i ostale stvari. :lol:
Ti s marsa, sta li, o torrentima nije bilo reci ovdje, mada ima malo dodirne veze. :mrgreen:
odmor

#79382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

semirsar wrote:
odmor wrote:
Ti s marsa, sta li, o torrentima nije bilo reci ovdje, mada ima malo dodirne veze. :mrgreen:
:wink:
zdruzdjo

#79383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

semirsar wrote:......Kako god, ne zamjeri na opasci, ja to 'nako... :mrgreen:
Ma jook ba.
hdmintel

#79384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hdmintel »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Dakle da se riješe nedoumice jednom za sva vremena.

Znači ako korisnik uzme samostalni EON TV paket (recimo EON TV Premium paket), onda mu svi kanali iz ponude (uključujući i Sport Klub 4K) rade putem EON box-a na internet mreži bilo kojeg providera u BiH?
imam taj paket i definitivno :
ne rade sk 4k ( nema ga u listi ), za sada
ne rade arene, za sada
i ako ga imas u paketu ipak se ne mozes registrovati na hbogo jer je uslov tm internet
ostalo sve radi i to jako dobro.
ja generalno nemam problema i veoma sam zadovoljan.
The BEN10

#79385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

jasko__ wrote:Ljudi ima li iko problema sa eon boxom i daljinskim..meni daljinski prestane raditi odjednom..i kad kliknem par tipki na njemu da proradi, box se resetuje..i ide ono ucitavanje kao kad se ugasi napon..ima li iko tih problema??

@Telemach molim za misljenje??
Ja također imam isti problem ponekad.
kakaljin

#79386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hdmintel wrote:
crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Dakle da se riješe nedoumice jednom za sva vremena.

Znači ako korisnik uzme samostalni EON TV paket (recimo EON TV Premium paket), onda mu svi kanali iz ponude (uključujući i Sport Klub 4K) rade putem EON box-a na internet mreži bilo kojeg providera u BiH?
imam taj paket i definitivno :
ne rade sk 4k ( nema ga u listi ), za sada
ne rade arene, za sada
i ako ga imas u paketu ipak se ne mozes registrovati na hbogo jer je uslov tm internet
ostalo sve radi i to jako dobro.
ja generalno nemam problema i veoma sam zadovoljan.
Znaci nemas ono sto placas, ne valja to
Nokian808

#79387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nokian808 »

Glavni problem EON boxa je premalo interne memorije za bilo šta izvan okvira Telemach usluge :wink:
Zato nisam zadovoljan i ovaj moj Mecool sa smart EON aplikacijom mi je još uvijek preferiran uredjaj - pokušao sam dodati USB flash drive i box ponudi u opcijama da se isti formatira kao interna memorija ali nikad ne prolazi uspješno. USB je brz Trancend od 32 GB prostora...je li iko uspio formatirati i podesiti USB tako da normalno može koristiti USB kao proširenje interne memorije?
aditon

#79388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

rida1976 wrote:Ljudi, treba mi preporuka vas koji koristite 5 GHz mrežu u svojim kućama. Uskoro mi ističe ugovor na Trio grande paketu i planiram preći na Eon premium. Pošto imam dosta uređaja u kući koji su 5 GHz planiram svakako uzeti i dual ruter. Eh sad, čitam dosta po forumima da ljudi imaju dosta problema sa stabilnošću Telemach/SBB Ubee modem/ruter. Ljudi se žale na domet, onda da im često puca konekcija itd. Zanima me da li vi koji ga imate ovdje imate takve probleme? Šta mi savjetujete, da li da prlikom prelaska na EON premium tražima taj Ubee ili da ostanem na postojećem Technicolor EPC3928 i na njega spojim neki bolji AP, recimo Ubiquiti AP Lite ili AP LR?
traži 3928 S koji ima 5 Ghz i daleko je bolji od Ubee modema
Benq
Moderator

#79389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote:
rida1976 wrote:Ljudi, treba mi preporuka vas koji koristite 5 GHz mrežu u svojim kućama. Uskoro mi ističe ugovor na Trio grande paketu i planiram preći na Eon premium. Pošto imam dosta uređaja u kući koji su 5 GHz planiram svakako uzeti i dual ruter. Eh sad, čitam dosta po forumima da ljudi imaju dosta problema sa stabilnošću Telemach/SBB Ubee modem/ruter. Ljudi se žale na domet, onda da im često puca konekcija itd. Zanima me da li vi koji ga imate ovdje imate takve probleme? Šta mi savjetujete, da li da prlikom prelaska na EON premium tražima taj Ubee ili da ostanem na postojećem Technicolor EPC3928 i na njega spojim neki bolji AP, recimo Ubiquiti AP Lite ili AP LR?
traži 3928 S koji ima 5 Ghz i daleko je bolji od Ubee modema
Imao sam 3928S, nema 5GHz mrezu.
DON_eARL

#79390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Pisao je neko da je imao taj model ali je mogao samo birati 2.4 ili 5GHz, jer ima samo jednu antenu u sebi.
Benq
Moderator

#79391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

DON_eARL wrote:Pisao je neko da je imao taj model ali je mogao samo birati 2.4 ili 5GHz, jer ima samo jednu antenu u sebi.
Da, bilo je price, ali ja konkretno na svom modelu nisam mogao prebaciti na 5GHz, odnosno zatamnjen je padajuci "meni" u kojem bi trebala biti opcija za 5GHz.
Telemach

#79392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jasko__ wrote:Ljudi ima li iko problema sa eon boxom i daljinskim..meni daljinski prestane raditi odjednom..i kad kliknem par tipki na njemu da proradi, box se resetuje..i ide ono ucitavanje kao kad se ugasi napon..ima li iko tih problema??

@Telemach molim za misljenje??
@jasko__,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
Hercegoviina

#79393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

evo ljudi zatamnili božićnu liturgiju na rts...koje su to budale...ko ima ekskluzivna prava da prenosi u bih?
kakaljin

#79394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Hercegoviina wrote:evo ljudi zatamnili božićnu liturgiju na rts...koje su to budale...ko ima ekskluzivna prava da prenosi u bih?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
crnivrag

#79395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Hercegoviina wrote:evo ljudi zatamnili božićnu liturgiju na rts...koje su to budale...ko ima ekskluzivna prava da prenosi u bih?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
BHT1.
fusion_ba

#79396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Koje budale u ovi s RTS :lol:
Sta ima veze sto prenose BHT RTRS FTV i ostali. Prenosi i HRT pa nije zatamnjeno. Uostalom nisu to sve iste bozicne liturgije. :D :lol:
Boban0726

#79397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Na RTS 2 ide bozicna liturgija bez zatamnjivanja,ne znam o cemu vi?
RTS 1 je blokiran jer ide deciji film "Zlogonje"
Benq
Moderator

#79398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Boban0726 wrote:Na RTS 2 ide bozicna liturgija bez zatamnjivanja,ne znam o cemu vi?
RTS 1 je blokiran jer ide deciji film "Zlogonje"
Djelomicno si u pravu. RTS2 je zatamnjen preko DVB-C mreze, dok isti uredno radi preko EON web aplikacije.
Hercegoviina

#79399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

ekskluzivna prava za božićnu liturgiju...svašta sam čuo, ali to ne još
Benq
Moderator

#79400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hercegoviina wrote:ekskluzivna prava za božićnu liturgiju...svašta sam čuo, ali to ne još
Slat ce oni zahtjeve za zatamnjenje svega i svacega dok im se ne udovolji..
Locked