Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq
Moderator

#79351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rida1976 wrote: Koja su to setovanja ako moćeš napisati da radi kako treba.
Setovanje najvise zavisi od tvoje lokacije, odnosno koliko ima wifi mreza oko tebe.
Link na moje postavke: http://prntscr.com/m3glik
Maharadza

#79352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

MTV wrote:
Radar71 wrote: kod mene u mahali masovno cjepaju vozačke i prodaju auta jer nemaju kamere :cry:
:lol: :lol:
I te famozne kamere skines na mobitel Moja WEB TV i sve rade bez da si logiran u aplikaciji. Tako da...
Boga mi istinu zboriš, rade sve kamere čak i preko UniFi mreže, hvala tebi za info i El-Baketu na realizaciji! :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

diablobih wrote:Pa domet 5 Ghz je uvijek manji, ne mozes ocekivati da bude veliki domet kao na 2.4.
Mislim da 5 GHZ moze pokriti svaki veci stan pa i kucu ako nije na 6 spratova :). Ja imam UBEE modem koji savrseno odradjuje WiFi na 5 GHZ ali recimo imam laptop koji je imao 2.4 GHZ mreznu kartu koju sam morao da mijenjam za 5 GHZ preko ebay za citavih 7 $ i imam lan 10/100 i tu se samo mogu ubiti hahahha :) Sve u svemu TM u 90% svog radnog vremena ispunjava ono sto placas a naravno mora biti i problema jer taj sistem je sad vec ogroman.
MTV

#79354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Maharadza wrote:
MTV wrote:
Radar71 wrote: kod mene u mahali masovno cjepaju vozačke i prodaju auta jer nemaju kamere :cry:
:lol: :lol:
I te famozne kamere skines na mobitel Moja WEB TV i sve rade bez da si logiran u aplikaciji. Tako da...
Boga mi istinu zboriš, rade sve kamere čak i preko UniFi mreže, hvala tebi za info i El-Baketu na realizaciji! :bih:
Nema na cemu.
crnivrag

#79355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Image
ZPP

#79356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZPP »

Moze li pomoc?

Imam Duo net grande (45,90 KM placam).

EON koristim na mobitelu bez problema.

Pokusavam i na smart tv, instaliram aplikaciju, izbaci mi onaj aktivacijski kod ali ne mogu nigdje na mojtelemach.ba da nadjem gdje da ukucam taj kod.

Je li mogu ja sa ovim paketom koristiti EON i na smart tv?
Ako mogu, gdje upisujem kod koji mi izbaci?
crnivrag

#79357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ZPP wrote:Moze li pomoc?

Imam Duo net grande (45,90 KM placam).

EON koristim na mobitelu bez problema.

Pokusavam i na smart tv, instaliram aplikaciju, izbaci mi onaj aktivacijski kod ali ne mogu nigdje na mojtelemach.ba da nadjem gdje da ukucam taj kod.

Je li mogu ja sa ovim paketom koristiti EON i na smart tv?
Ako mogu, gdje upisujem kod koji mi izbaci?
Kod je moguće unijeti samo ako se koriste Duo/Trio Grande Extra/Premium paketi ili novi Duo/Trio EON Light/Full/Premium paketi.
Boban0726

#79358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Jedan od najvecih apsurda na Total platformi.U osnovnom Total paketu,kao FTA satelitski kanal,nalazi se BN MUSIC.Iako je slobodan na satelitu navedeni kanal je u dodatnom paketu koji kosta 5 KM mjesecno i ne radi na EON-u jer nisam pretplacen na taj paket.
Mislim da i nije po zakonu o zastiti potrosaca da se krajnjem korisniku dodatno naplacuje nesto sto je besplatno.
Vec sam pisao u pp,ili taj kanal kodirati ili ga izbaciti iz dodatnog TotalTV paketa.
Volio bi znati ko je kreirao taj BN paket na Totalu u kojem su 4 kanala a od cega su 2 FTA?
fusion_ba

#79359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ako je na satelitu FTA ne znaci da ga operater besplatno bez odobrenja moze ubaciti na listu
Boban0726

#79360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Upravo to znaci.Svaki korisnik Totala pored fta kanala koje je Total dodao na listu moze dodati FTA kanale koji su mu interesantni i ne trebaju traziti odobrenje od tv kuce.Tv kuce koje namjeravaju naplacivati svoj program preko operatera kodiraju signal na satelitu.
A ne da neki pametnjakovic sjeti se da napravi paket od 5 KM i tu nabaca i kodirane i fta kanale.
Telemach

#79361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Boban0726

Javit ćemo Vam se uskoro sa više informacija,
fusion_ba

#79362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Boban0726 wrote:Upravo to znaci.Svaki korisnik Totala pored fta kanala koje je Total dodao na listu moze dodati FTA kanale koji su mu interesantni i ne trebaju traziti odobrenje od tv kuce.Tv kuce koje namjeravaju naplacivati svoj program preko operatera kodiraju signal na satelitu.
A ne da neki pametnjakovic sjeti se da napravi paket od 5 KM i tu nabaca i kodirane i fta kanale.
Korisnik moze dodati rucno, to je druga stvar. Ne smije ih TotalTV samostalno staviti na listu bez odobrenja ili nadoknade, zato i nema svih FTA kanala na zvanicnoj listi. Sat platfoma je specficna, nije isto kao kabl i iptv. Tako da je u ovom slucaju sve u redu.
Last edited by fusion_ba on 06/01/2019 15:51, edited 1 time in total.
Telemach

#79363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar » Yesterday, 6:29 pm

dzenanalic22 wrote:
Zanima me je li moguće bilo gdje u BiH uzeti ovu uslugu EON TV sa EON boxom, čuo sam negdje da trebaš samo imati internet nebitno koji operater?

ovo gori sto ti podebljah je zajeb samo takav ako uzmes zdravo za gotovo... kazali mi ofo ono, pitam ima li ko da je poceo to koristiti, kuzis. :mrgreen:
je li to bas tako, jerbo vidim da za istu stvar govore vise mogucnosti, ne bih da kraju imam samo 70% kanala koje mogu gledat'. :twisted:

P.S. Ja sam cuo da imade i u BanjaLuci, ali da li i u punom kapacitetu a ne samo 70% kanalan e bih znao. :mrgreen:
Imamo već korisnike EON digitalne televizije, koja uredno fukcioniše i na drugim internet mrežama.
Potrebna je samo internet konekcija od 5 Mbps za SD signal, odnosno 10 Mbps za HD signal.
Tu smo za sve dodatne informacije.
crnivrag

#79364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Dakle da se riješe nedoumice jednom za sva vremena.

Znači ako korisnik uzme samostalni EON TV paket (recimo EON TV Premium paket), onda mu svi kanali iz ponude (uključujući i Sport Klub 4K) rade putem EON box-a na internet mreži bilo kojeg providera u BiH?
Last edited by crnivrag on 06/01/2019 16:03, edited 1 time in total.
Boban0726

#79365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

fusion_ba wrote:
Boban0726 wrote:Upravo to znaci.Svaki korisnik Totala pored fta kanala koje je Total dodao na listu moze dodati FTA kanale koji su mu interesantni i ne trebaju traziti odobrenje od tv kuce.Tv kuce koje namjeravaju naplacivati svoj program preko operatera kodiraju signal na satelitu.
Korisnik moze dodati rucno, to je druga stvar. Ne smije ih TotalTV samostalno staviti na listu bez odobrenja ili nadoknade, zato i nema svih FTA kanala na zvanicnoj listi. Sat platfoma je specficna, nije isto kao kabl i iptv. Tako da je u ovom slucaju sve u redu.
BN music je dodao Total na listu kao fta kanal tako da ne pije vodu da slobodne kanale ne smije operater staviti na listu bez odobrenja tv kuce
fusion_ba

#79366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Pa dobro, ti vjeruj u te svoje teorije.Ja iz pouzdanih izvora znam da operateri placaju CNN, BBC World News itd iako su FTA na satelitu, doduse nesto sitno placaju ali dakle nije besplatno.
MTV

#79367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:Pa dobro, ti vjeruj u te svoje teorije.Ja iz pouzdanih izvora znam da operateri placaju CNN, BBC World News itd iako su FTA na satelitu, doduse nesto sitno placaju ali dakle nije besplatno.
Dosao sa banjalukaforuma jer ga tamo niko nedozivljava.
Boban0726

#79368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

:-D :-D :-D
semirsar

#79369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:

Znači ako korisnik uzme samostalni EON TV paket (recimo EON TV Premium paket), onda mu svi kanali iz ponude (uključujući i Sport Klub 4K) rade putem EON box-a na internet mreži bilo kojeg providera u BiH?
Da dodam, bez EON Box-a, samo smart tv aplikacija kao u ovoj ponudi,
Image
uz zadrzavanje postojeceg Cam modula... zainteresovan jesam, ali... i u postovima samog @Telemacha bude nekih kontradiktornosti koje zbunjuju.
DON_eARL

#79370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:

SK4K je dostupan samo preko koaksijale na boxu i DVBC uz D3CAM, ne može na OTT 100%. :-D
crnivrag

#79371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
SK4K je dostupan samo preko koaksijale na boxu i DVBC uz D3CAM, ne može na OTT 100%. :-D
Rekoh da nisu šta skontali pošto postoji link na SK 4K kanal za EON web app, ali kada se otvori dobije se poruka da se kanal ne nalazi na trenutnoj EON listi (ponudi).

Inače evo jedna obavijest za sve koji imaju box, upravo sam shvatio da mi je lični android box na neki način oduzimao dio funkcionalnosti EON box-a, te nakon uklanjanja HDMI kabla iz ličnog box-a, proradilo mi je potpuno upravljanje EON box-om putem daljinskog od TV-a, a čak se sad u isto vrijeme pale i gase EON box i TV. :)
semirsar

#79372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote: Inače evo jedna obavijest za sve koji imaju box, upravo sam shvatio da mi je lični android box na neki način oduzimao dio funkcionalnosti EON box-a, te nakon uklanjanja HDMI kabla iz ličnog box-a, proradilo mi je potpuno upravljanje EON box-om putem daljinskog od TV-a, a čak se sad u isto vrijeme pale i gase EON box i TV. :)
klasicna supremacija na dijelu :evil:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
jasko__

#79373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasko__ »

Ljudi ima li iko problema sa eon boxom i daljinskim..meni daljinski prestane raditi odjednom..i kad kliknem par tipki na njemu da proradi, box se resetuje..i ide ono ucitavanje kao kad se ugasi napon..ima li iko tih problema??

@Telemach molim za misljenje??
zdruzdjo

#79374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Evo samo da I ja podjelim sa populacijom.
Za mnoge to je izmisljanje tople vode ali eto. Ja sam znao za to vec neki period, ali sad sam se nakanio da provjerim.

Znaci KODI 17.xx radi ko' flak na EON boxu
Nasao sam jedan build na kojem imaju i nasi kanali. ali I "gotovi" filmovi I serije. furaju I titlovi. naravno tu je HD rezolucija.
tu I tamo ima nekih glitch-eva ali ipak razumljivo. nije oficijelna stvar.
Necu da reklamiram build ovdje jer ipak je to svojevrsna piraterija pa ako ko hoce bujrum na pm pa cu dati adrese.

Savjet: Ako vam ko preporuci ne instalirajte Popcorn jer je bagovit I lose radi sa box-om. pogotovo zato sto stalno skida material I tovari ga na memoriju.
Last edited by zdruzdjo on 06/01/2019 23:57, edited 1 time in total.
semirsar

#79375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zdruzdjo wrote:Evo samo da I ja podjelim sa populacijom.
Za mnoge to je izmisljanje tople vode ali eto. Ja sam znao za to vec neki period, ali sad sam se nakanio da provjerim.

Znaci KODI 17.xx radi ko' flak na EON boxu
Nasao sam jedan build na kojem imaju i nasi kanali. ali I "gotovi" filmovi I serije. furaju I titlovi. naravno tu je HD rezolucija.
tu I tamo ima nekih glitch-eva ali ipak razumljivo. nije oficijelna stvar.
Necu da reklamiram build ovdje jer ipak je to svojevrsna piraterija pa ako ko hoce bujrum na pm pa cu dati adrese.

Savjet: Ako vam ko preporuci ne instalirajte Popcorn jer je bagovit I lose radi sa box-om. pogotovo zato sto stalno skida material I tovari ga na memoriju.
Fulio si ti PDF, sram te bilo. :mrgreen:
:pisnuo: :pisnuo:
Last edited by semirsar on 07/01/2019 00:23, edited 1 time in total.
Locked