Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#79326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

i agree wrote:Jos 10 dana pa ce bit dajte nam ovo dajte nam ono,proleti ovaj mjesec odkljucanih kanala za cas.
pa jest', normalno, zar se cudis?
Ali, barem je bilo nesto otkljucano na T-machu, da l' je i na BHT, nesto ne znam... ko mi kriv kad slabo idem na taj pdf, dosadno je tam' :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Telemach wrote:
hrasno38 wrote:

Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nude :) Pitanje je da li se isplati prelaziti na EON jer koliko vidim i 4 KM je skuplji? Hvala!
Ukoliko želite, rado ćemo Vas pozvati za sve detalje EON ponude :)
Ma jok ja to ovako malo cumuran sa forumasima koji su i te kako upuceni......i ovako sam skonto da previse placam a premalo koristim za tu cijenu :) Hvala u svakom slucaju javit cu se ja ako budem odlucio....tek sam potpisao ovaj novi ugovor prije pola godine na 24 mjeseca :)
neki

#79328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neki »

ok..došao Eon, pa će doći i ta "gigabitna" :-) brzina, a onda, po već uhodanom principu, će doći i poskupljenje..pretpostavljam nekad na proljeće uobičajeno..

I realno, kome je potrebna gigabitna brzina ako već može imati 100Mbit?? osim paćenicima koji se hoće qrčit po mahali i rodbini u inostranstvu..

Jeste li spremni prihvatiti novo poskupljenje za taj 1Gbps?
Benq
Moderator

#79329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: Ali, barem je bilo nesto otkljucano na T-machu, da l' je i na BHT, nesto ne znam... ko mi kriv kad slabo idem na taj pdf, dosadno je tam' :mrgreen:
Jeste.. od sake do lakta..
semirsar

#79330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

typeOnegative wrote:De ba Telecom trolu prestani iznosit neistine, vidio sam kod kolege programsku semu i ljepotu od usluge u novogodišnjoj noći .da nije bilo eon-a i unifia ne bi imali sta gledat.
Telemach nije savršen ali za telecom je space shuttle.
Bolje troši energiju da tvoji puleni izvade ruke iz guzice i ljudima otklone problem koji je prijavljen prije sedam dana nego što ovdje piskaras nebuloze.
A jos HBOGO bio otkljucan... ih, ne mre bit nema se sta gledat' :mrgreen:
diablobih

#79331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

ado_sar wrote:
Viasat? Kome treba to reality sranje od lafo dokumentarnog i naucnog kanala? Filmski su tu, iste kvalitete kao i na telemachu. Nema cinjenica par onih sto prikazuju filmove stare po 50 godina, ali zar su oni relevantni. Nema ni na telemachu npr kineskog cgnt-a koji za razliku od viasata zaista prikazuju dobre dokumentarce. Suma sumarum, od 200 kanala kod oba operatera jedva da tri vrijede, na ostala smeca se korisnici navikli pa se nesto kao dice
Hahahahahaha, cuj viasat smece hahahahhah, a dobro, zao mi je sto nisi pogledao odavno neku emisiju sa kanala viasat grupacije.

I filmski su tu ? Gdje su cinestar kanali, AMC, DIVA, AXN ?

Daj uozbilji se hahah
semirsar

#79332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

neki wrote:ok..došao Eon, pa će doći i ta "gigabitna" :-) brzina, a onda, po već uhodanom principu, će doći i poskupljenje..pretpostavljam nekad na proljeće uobičajeno..

I realno, kome je potrebna gigabitna brzina ako već može imati 100Mbit?? osim paćenicima koji se hoće qrčit po mahali i rodbini u inostranstvu..

Jeste li spremni prihvatiti novo poskupljenje za taj 1Gbps?
Kome treba, uzet ce, kome ne treba , nece... dje bolje tam se treba ic', niposto kukati, idi begaj...
uglavnom bice po onoj staroj, "ako uzmes, zajebaces se, ako ne uzmes, zajebaces se", pa ti sad vidi, dje sta kako zasto i dokle :thumbup:
hrasno38

#79333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

ado_sar wrote:
Benq wrote:
ado_sar wrote: Zasto onda reklamiraju nekakav giga sarajevo network ako ne postavljaju optiku do korisnika pa da zaista i isporuce taj giga internet? Ili giga kod telemacha ne znaci gigabit nego mozda 50-100 megabita :)

Kako vas ljudi na foluske uzimaju lopatom
Coax se koristi za "last mile", a sve dotle ide optika, logicno.. Ja imam brzinu 200/12 a nemam optiku :shock:
Isto tako, Unity Media u Njemackoj u nekim gradovima ne pruza optiku do korisnika, nego takodje HFC :

Pa potvrdio si upravo ono sto sam ja napisao. Marketing im je da uvale muda pod bubrege, a bosnjo se prima. Za razliku od tih ubleha, telecom sve vise razvaci optiku zaista do krajnjih korisnika, a za ostale optika do ulaza pa onda vdsl. Eronet je svojevremeno bio poznat kao najvisi ublehas pa evo vidimo gdje je sada. I telemach ocigledno ide istim putem.
Vidi drug uporedjivati Telemach sa Telecomom je isto ko uporedjivati mercedes sa ficom bar za sada. Ja imam toliko toga za 76 KM da ni sam ne znam sta cu sa tim i brzinu od 120 Mb.....za 50 KM u Trio paketu Moja TV dobijem 120 SD kanala i brzinu od 10 Mb....to vise tako ne daju ni u najnerazvijenim zemljama svijeta. I sto je jos gore toliko su jadni da nisu dali cijene direktno na stranici nego skines cjenovnik u kojem ima 50 pdf fajlova pa trazi ili su ga tako zavukli da nemas volje da ga trazis. Komletnu postavu u BH Telecomu treba odjebati i od njega napraviti stvarni No1 u BiH!
MTV

#79334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

diablobih wrote: Hahahahahaha, cuj viasat smece hahahahhah, a dobro, zao mi je sto nisi pogledao odavno neku emisiju sa kanala viasat grupacije.

I filmski su tu ? Gdje su cinestar kanali, AMC, DIVA, AXN ?

Daj uozbilji se hahah
Kad ga posteno potkacis izgubi se pocne da beljezga :lol: :lol:
Gdje ce Viasat, Cinestar, AMC, AXN pored TV Amna, TV Zivinice, Izvorna TV, OTV Valentino, Prva Hercegovacka, 50 kamera.

A TM kad bi uveo kamere one bi makar isle u HD formatu i samo je pitanje koji bi bio sljedeci izgovor SDA Telecoma?! Samo telekom ima mobilnu mrezu sve ostalo je photoshop :lol: :lol: :lol:
Radar71

#79335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ado_sar wrote:
Radar71 wrote:ja ne znam kako voze i putuju ljudi bez kamera :cry:
Pa budale krenu grlom u jagode, pametniji malo pogledaju kakvo je stanje na cestama pa krenu
kod mene u mahali masovno cjepaju vozačke i prodaju auta jer nemaju kamere :cry:
hrasno38

#79336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

ado_sar wrote:
MTV wrote:
diablobih wrote:Da da, divni telecom, a grozni telemach :D Sta ces reci kada dodje gigabitna brzina ? :D
Oni svaka 3 mjeseca dobijaju SportKlubove i HD kanale u osnovnom paketu. :lol: :lol:
Samo ignore brate :wink:
Zasto telecom nema SK pitajte vase kriminalce
Zasto BH Telecom nema normalne brzine interneta??? I zasto nema u ponudi bar pola HD kanala koje ima TM. Zato druze sto je pod kapom jebene SDA koja ce ako bog da sjasiti vrlo brzo sa F BiH i u telecomu ide cistka malo vecih razmjera. Dosta su oni bili bankomati SDA i pruzali usluge zamrznute u vremenu.
diablobih

#79337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

MTV wrote: Kad ga posteno potkacis izgubi se pocne da beljezga :lol: :lol:
Gdje ce Viasat, Cinestar, AMC, AXN pored TV Amna, TV Zivinice, Izvorna TV, OTV Valentino, Prva Hercegovacka, 50 kamera.

A TM kad bi uveo kamere one bi makar isle u HD formatu i samo je pitanje koji bi bio sljedeci izgovor SDA Telecoma?! Samo telekom ima mobilnu mrezu sve ostalo je photoshop :lol: :lol: :lol:
A i ta mobilna, i tu ih ubise svi od mtela i eroneta, do onih go free i halo :D

Tuzna kompanija.
MTV

#79338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Radar71 wrote: kod mene u mahali masovno cjepaju vozačke i prodaju auta jer nemaju kamere :cry:
:lol: :lol:
I te famozne kamere skines na mobitel Moja WEB TV i sve rade bez da si logiran u aplikaciji. Tako da...
MTV

#79339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

diablobih wrote: A i ta mobilna, i tu ih ubise svi od mtela i eroneta, do onih go free i halo :D

Tuzna kompanija.
I go free se malo uljuljo nevalja to ali mtel xy net ubi nikad ispod 8 Mbps dovoljno za HD kanal.
semirsar

#79340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Jedno pitanje za nekog, ko je ako je iko do sad, uzeo ovu uslugu https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi dojmovi sta kako i tako zahvaljivam unaprijed :)

Nesto ne mislim da ce iko ovo vidjet od ovih kokosaka sto se raskokodakase ko ima veci i tak' :twisted:
dzenanalic22

#79341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzenanalic22 »

Zanima me je li moguće bilo gdje u BiH uzeti ovu uslugu EON TV sa EON boxom, čuo sam negdje da trebaš samo imati internet nebitno koji operater?
semirsar

#79342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

dzenanalic22 wrote:Zanima me je li moguće bilo gdje u BiH uzeti ovu uslugu EON TV sa EON boxom, čuo sam negdje da trebaš samo imati internet nebitno koji operater?
ovo gori sto ti podebljah je zajeb samo takav ako uzmes zdravo za gotovo... kazali mi ofo ono, pitam ima li ko da je poceo to koristiti, kuzis. :mrgreen:
je li to bas tako, jerbo vidim da za istu stvar govore vise mogucnosti, ne bih da kraju imam samo 70% kanala koje mogu gledat'. :twisted:

P.S. Ja sam cuo da imade i u BanjaLuci, ali da li i u punom kapacitetu a ne samo 70% kanalan e bih znao. :mrgreen:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#79343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote:Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi. :roll:
Dodatni router u bridge mode-u, koji će bazično hvatati wifi signal od Ubee-a, a onda iz njega provući mrežni kabal do EON box-a?

P.S. Nemoj u basamake Suade, medo je tamo :D
Mislim da ovo nije baš najbolje rješenje tim prije jer sam nekada davno probao ovu verziju sa bridge modom ali bude prekida i onda ne bi bilo to.
Mehemed
Vozim: automobil

#79344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Onda range extender, mislim da na ovaj Ethernet port dijeli internet koji proširuje preko Wi-Fi-a
Sudeći po ovom mislim da je to moguće "Ethernet port allows the Extender to function as a wireless adapter to connect wired devices", samo što mu je pojaka cijena, 50-60 KM
Image
rida1976

#79345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Ljudi, treba mi preporuka vas koji koristite 5 GHz mrežu u svojim kućama. Uskoro mi ističe ugovor na Trio grande paketu i planiram preći na Eon premium. Pošto imam dosta uređaja u kući koji su 5 GHz planiram svakako uzeti i dual ruter. Eh sad, čitam dosta po forumima da ljudi imaju dosta problema sa stabilnošću Telemach/SBB Ubee modem/ruter. Ljudi se žale na domet, onda da im često puca konekcija itd. Zanima me da li vi koji ga imate ovdje imate takve probleme? Šta mi savjetujete, da li da prlikom prelaska na EON premium tražima taj Ubee ili da ostanem na postojećem Technicolor EPC3928 i na njega spojim neki bolji AP, recimo Ubiquiti AP Lite ili AP LR?
diablobih

#79346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Pa domet 5 Ghz je uvijek manji, ne mozes ocekivati da bude veliki domet kao na 2.4.
Benq
Moderator

#79347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rida1976 wrote: Zanima me da li vi koji ga imate ovdje imate takve probleme? Šta mi savjetujete, da li da prlikom prelaska na EON premium tražima taj Ubee ili da ostanem na postojećem Technicolor EPC3928 i na njega spojim neki bolji AP, recimo Ubiquiti AP Lite ili AP LR?
Imam Ubee modem i sve radi kako treba, ako se dobro podesi nema pucanja wifi-a. Ako si u mogucnosti uzeti Ubiquiti AP, to bi onda bila puno bolja opcija jer oni imaju dosta veci domet wifi-a u odnosu na modem/router.
odmor

#79348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Malo citam temu posljednjih par stranica, jer dosta se ispisalo od mog posljednjeg dolaska ovdje.. sve u svemu..

@Telemach, daj nam kruznih tokova i raskrsnica. Hocemo u HD rezoluciji, a Premium korisnici u 4K.
Zenicu molim barem 2-3 kruzna toka, Sanski Most onaj njihov glavni most al da u pozadini uhvati i onu dzamiju sa 4 munare.. :D
rida1976

#79349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

diablobih wrote:Pa domet 5 Ghz je uvijek manji, ne mozes ocekivati da bude veliki domet kao na 2.4.
Ma naravno da znam da je manji domet 5 GHz, ali se ljdudi svejedno žale na to da je baš slab domet i na nestabilnost.
rida1976

#79350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Benq wrote:
rida1976 wrote: Zanima me da li vi koji ga imate ovdje imate takve probleme? Šta mi savjetujete, da li da prlikom prelaska na EON premium tražima taj Ubee ili da ostanem na postojećem Technicolor EPC3928 i na njega spojim neki bolji AP, recimo Ubiquiti AP Lite ili AP LR?
Imam Ubee modem i sve radi kako treba, ako se dobro podesi nema pucanja wifi-a. Ako si u mogucnosti uzeti Ubiquiti AP, to bi onda bila puno bolja opcija jer oni imaju dosta veci domet wifi-a u odnosu na modem/router.
Koja su to setovanja ako moćeš napisati da radi kako treba.
Locked