Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq
Moderator

#79301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

ado_sar wrote: Zasto onda reklamiraju nekakav giga sarajevo network ako ne postavljaju optiku do korisnika pa da zaista i isporuce taj giga internet? Ili giga kod telemacha ne znaci gigabit nego mozda 50-100 megabita :)

Kako vas ljudi na foluske uzimaju lopatom
Coax se koristi za "last mile", a sve dotle ide optika, logicno.. Ja imam brzinu 200/12 a nemam optiku :shock:
Isto tako, Unity Media u Njemackoj u nekim gradovima ne pruza optiku do korisnika, nego takodje HFC :

Benq
Moderator

#79302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:
Benq wrote:
hrasno38 wrote: Bas tako :) A sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.
Optika ide i do privatnik korisnika u Novoj Otoci.
Da, previdio sam novogradnje.
ado_sar

#79303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

Benq wrote:
ado_sar wrote: Zasto onda reklamiraju nekakav giga sarajevo network ako ne postavljaju optiku do korisnika pa da zaista i isporuce taj giga internet? Ili giga kod telemacha ne znaci gigabit nego mozda 50-100 megabita :)

Kako vas ljudi na foluske uzimaju lopatom
Coax se koristi za "last mile", a sve dotle ide optika, logicno.. Ja imam brzinu 200/12 a nemam optiku :shock:
Isto tako, Unity Media u Njemackoj u nekim gradovima ne pruza optiku do korisnika, nego takodje HFC :

Pa potvrdio si upravo ono sto sam ja napisao. Marketing im je da uvale muda pod bubrege, a bosnjo se prima. Za razliku od tih ubleha, telecom sve vise razvaci optiku zaista do krajnjih korisnika, a za ostale optika do ulaza pa onda vdsl. Eronet je svojevremeno bio poznat kao najvisi ublehas pa evo vidimo gdje je sada. I telemach ocigledno ide istim putem.
Benq
Moderator

#79304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

ado_sar wrote: Pa potvrdio si upravo ono sto sam ja napisao. Marketing im je da uvale muda pod bubrege, a bosnjo se prima. Za razliku od tih ubleha, telecom sve vise razvaci optiku zaista do krajnjih korisnika, a za ostale optika do ulaza pa onda vdsl. Eronet je svojevremeno bio poznat kao najvisi ublehas pa evo vidimo gdje je sada. I telemach ocigledno ide istim putem.
Po tebi je marketing ako korisnik Premium paketa ima brzinu 200/12 a nema optiku do modema ? O cemu pricamo...
Ako vec razgovaramo o ublehama i to "gdje je ko sada", pa pogledaj samo Telecom koji toliko hvalis, 2019. godina a iste usluge od prije 5 godina, svako malo neka nova kamera, 50% programske sheme kamere, 40% pink kanali i onih 10% lokalci, a o HD kanalima da ne pricamo.. Ljudi nemaju tehnicku mogucnost ni za 20Mb brzinu a kamoli sta vise... pusti se te price koja je prozvakana stotinu puta. Uzivaj u svom operateru i njegovim uslugama.

Ja ne bih dalje na ovoj temi o ova dva operatera jer se to kosi sa pravilima foruma.
diablobih

#79305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Da da, divni telecom, a grozni telemach :D Sta ces reci kada dodje gigabitna brzina ? :D
MTV

#79306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote: Da, previdio sam novogradnje.
Ne znam hocu li ti ovo moci oprostiti. :skoljka: :mrgreen: :lol:
MTV

#79307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

diablobih wrote:Da da, divni telecom, a grozni telemach :D Sta ces reci kada dodje gigabitna brzina ? :D
Oni svaka 3 mjeseca dobijaju SportKlubove i HD kanale u osnovnom paketu. :lol: :lol:
Samo ignore brate :wink:
Benq
Moderator

#79308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Ne znam hocu li ti ovo moci oprostiti. :skoljka: :mrgreen: :lol:
Ma hoces, ti si moj drug :pasamoj:
ado_sar

#79309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

MTV wrote:
diablobih wrote:Da da, divni telecom, a grozni telemach :D Sta ces reci kada dodje gigabitna brzina ? :D
Oni svaka 3 mjeseca dobijaju SportKlubove i HD kanale u osnovnom paketu. :lol: :lol:
Zasto telecom nema SK pitajte vase kriminalce
MTV

#79310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

ado_sar wrote: Zasto telecom nema SK pitajte vase kriminalce
Zasto mtel i Eronet imaju SK pitajte vase SDATelecom kriminalce?!
ado_sar

#79311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

Benq wrote:
ado_sar wrote: Pa potvrdio si upravo ono sto sam ja napisao. Marketing im je da uvale muda pod bubrege, a bosnjo se prima. Za razliku od tih ubleha, telecom sve vise razvaci optiku zaista do krajnjih korisnika, a za ostale optika do ulaza pa onda vdsl. Eronet je svojevremeno bio poznat kao najvisi ublehas pa evo vidimo gdje je sada. I telemach ocigledno ide istim putem.
Po tebi je marketing ako korisnik Premium paketa ima brzinu 200/12 a nema optiku do modema ? O cemu pricamo...
Ako vec razgovaramo o ublehama i to "gdje je ko sada", pa pogledaj samo Telecom koji toliko hvalis, 2019. godina a iste usluge od prije 5 godina, svako malo neka nova kamera, 50% programske sheme kamere, 40% pink kanali i onih 10% lokalci, a o HD kanalima da ne pricamo.. Ljudi nemaju tehnicku mogucnost ni za 20Mb brzinu a kamoli sta vise... pusti se te price koja je prozvakana stotinu puta. Uzivaj u svom operateru i njegovim uslugama.

Ja ne bih dalje na ovoj temi o ova dva operatera jer se to kosi sa pravilima foruma.
20 megabita? Smijesan si. Vdsl korisnici kojih je sada vec vecina imaju mnogo vise od toga i to u svim terminima, ne samo u 4 ujutro :)

Programsku semu necu komentarisati, seme su skoro identicne, osim SK kanala koji su svakako za k. Nisu svi opsjednuti fudbalom, ima svijeta i mimo sporta.

Kamere mi ne diraj, one su ljudima koji voze i putuju izuzetno korisne i iako su vama trn u oku veoma su gledane.
Last edited by ado_sar on 05/01/2019 16:48, edited 1 time in total.
semirsar

#79312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ado_sar wrote:
Benq wrote:

20 megabita? Smijesan si. Vdsl korisnici kojih je sada vec vecina imaju mnogo vise od toga i to u svim terminima, ne samo u 4 ujutro :)

Programsku semu necu komentarisati, seme su skoro identicne, osim SK kanala koji su svakako za k. Nisu svi opsjednuti fudbalom, ima svijeta i mimo sporta.

Kamere mi ne diraj, one su ljudima koji voze i putuju izuzetno korisne i iako su vama trn u oku veoma su gledane.

:lol: :lol:
ono kad su argumenti za qrc pa se kriju odgovori u tudjim postovima :mrgreen:
sala. sala :chmoljava: :pisnuo:
Benq
Moderator

#79313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

:roll: :run:
Radar71

#79314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ja ne znam kako voze i putuju ljudi bez kamera :cry:
semirsar

#79315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote: :roll: :run:
kome ti to ba :mrgreen:
nije valjda meni, krmeljavko :pisnuo:
Ma ja ne znam kako se prije zivjelo u sarajvu i svukud di su se te kamere postavljale :shock:
The BEN10

#79316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

https://telemach.ba/eon-tv/uredjaji

Kako se EON može gledati na računaru? Da li je besplatno ako sam korisnik nekog paketa? Htio bih snimiti jednu emisiju.

EDIT: našao
https://telemach.ba/a33499/podrska/serv ... djaju.html
Benq
Moderator

#79317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote:
Benq wrote: :roll: :run:
kome ti to ba :mrgreen:
nije valjda meni, krmeljavko :pisnuo:
Ma ja ne znam kako se prije zivjelo u sarajvu i svukud di su se te kamere postavljale :shock:
Ma jok tebi :mrgreen:

Primijetio sam nesto interesantno, kad god se u istoj recenici spominju SK i HD kanali, uvijek se na ovo prvo expresno odgovori, a ovo drugo "ne vidi". Znam.. i mene bi bilo sramota. Logosoft, mnogo manji operater od njihovog, nema SK, ALI svako malo neki novi kanal ubaci, a cesto i u HD formatu. Skoro da po broju HD kanala mogu parirat Telemachu.
Maharadza

#79318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

MTV wrote:
Ma stipu uhljebe ba i njihovu poznatu propagandu "vjerujte nama, a ne vašim očima...". :oops:

Pa eno na temi im se par korisnika požali i upita u vezi SK kanala, i uhljebi u krizi počnu cmizdriti i lagati "aa ovo likovi iz telemacha trollaju i spamaju, nisu ovo bht korisnici čim se nešto žale, inače svi zadovoljni sa optikom uz max 5mbps, možda 10mbps DL ako imaš štelu i možda 1mbps UL... heljp moderacija, pričaju o konkretnim stvarima, kriv je narod a ne bht, heljp" :lol: :lol: :lol:
Last edited by Maharadza on 05/01/2019 17:03, edited 3 times in total.
ado_sar

#79319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

Radar71 wrote:ja ne znam kako voze i putuju ljudi bez kamera :cry:
Pa budale krenu grlom u jagode, pametniji malo pogledaju kakvo je stanje na cestama pa krenu
diablobih

#79320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

ado_sar wrote:

Gdje su viasat, gdje su ostali dokumentarni kanali, gdje su filmski kanali, nije ni slicna programska sema.
semirsar

#79321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

a sta kasti... koju posluku porati?! :mrgreen:
i agree

#79322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Jos 10 dana pa ce bit dajte nam ovo dajte nam ono,proleti ovaj mjesec odkljucanih kanala za cas.
ado_sar

#79323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

diablobih wrote:
ado_sar wrote:

Gdje su viasat, gdje su ostali dokumentarni kanali, gdje su filmski kanali, nije ni slicna programska sema.
Viasat? Kome treba to reality sranje od lafo dokumentarnog i naucnog kanala? Filmski su tu, iste kvalitete kao i na telemachu. Nema cinjenica par onih sto prikazuju filmove stare po 50 godina, ali zar su oni relevantni. Nema ni na telemachu npr kineskog cgnt-a koji za razliku od viasata zaista prikazuju dobre dokumentarce. Suma sumarum, od 200 kanala kod oba operatera jedva da tri vrijede, na ostala smeca se korisnici navikli pa se nesto kao dice
cenecimoveocino

#79324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

ado_sar wrote:
diablobih wrote:
ado_sar wrote:

Viasat? Kome treba to reality sranje od lafo dokumentarnog i naucnog kanala? Filmski su tu, iste kvalitete kao i na telemachu. Nema cinjenica par onih sto prikazuju filmove stare po 50 godina, ali zar su oni relevantni. Nema ni na telemachu npr kineskog cgnt-a koji za razliku od viasata zaista prikazuju dobre dokumentarce. Suma sumarum, od 200 kanala kod oba operatera jedva da tri vrijede, na ostala smeca se korisnici navikli pa se nesto kao dice
Epic Drama valja,Fight Channel otac gleda i Eurosportove skijanje eto gledamo 3 kanal i još AJB za vijesti i ukupno 4 kanala ostalo se nepali :run:
typeOnegative

#79325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

De ba Telecom trolu prestani iznosit neistine, vidio sam kod kolege programsku semu i ljepotu od usluge u novogodišnjoj noći .da nije bilo eon-a i unifia ne bi imali sta gledat.
Telemach nije savršen ali za telecom je space shuttle.
Bolje troši energiju da tvoji puleni izvade ruke iz guzice i ljudima otklone problem koji je prijavljen prije sedam dana nego što ovdje piskaras nebuloze.
Locked