FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#79276 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79277 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??
avetinja

#79278 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??
U najvećoj mjeri su krivi trener i igrači, kao i uvijek.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79279 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

hrasno38 wrote:
Blagojević otisao sam, imao takvu stavku u ugovoru.
Arezina se nije htio ni vracati u Zelju bez obzira sto je Amar dosao, jer Amar je razgovarao sa njim.
Curjuric je prekrizen jos kad ga je ovdje Alfa i Omega nazvao debom :mrgreen:
Nazalost, moram se složiti sa svetinjom, ovo je najslabiji Zeljo u zadnjih 5 godina i protiv pitara ce i bod biti veliki.
rumenige_brajtner

#79280 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

plavo proljeće 2020.
hrasno38

#79281 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote:
hrasno38 wrote:
Blagojević otisao sam, imao takvu stavku u ugovoru.
Arezina se nije htio ni vracati u Zelju bez obzira sto je Amar dosao, jer Amar je razgovarao sa njim.
Curjuric je prekrizen jos kad ga je ovdje Alfa i Omega nazvao debom :mrgreen:
Nazalost, moram se složiti sa svetinjom, ovo je najslabiji Zeljo u zadnjih 5 godina i protiv pitara ce i bod biti veliki.
Ostao bi Blagojevic da se ljudski porazgovaralo sa njim sigurno a on ja najbitniji od ove trojice.
Charuga
Globalni moderator

#79282 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Blagojević je izrazio Želju za odlaskom još u oktorbru, ili novembru, ne sjećam se tačno. Čovjek se zasitio sredine, i imao želju da proba negdje drugo. Dogovor da može ići je pao prije dolaska Amara, tako da on nema ništa sa tim, i nije ga on nogirao, kako si gore pisao.
hrasno38

#79283 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Blagojević je izrazio Želju za odlaskom još u oktorbru, ili novembru, ne sjećam se tačno. Čovjek se zasitio sredine, i imao želju da proba negdje drugo. Dogovor da može ići je pao prije dolaska Amara, tako da on nema ništa sa tim, i nije ga on nogirao, kako si gore pisao.
Ajde dobro tebi vjerujem mada i dalje mislim da se malo potrudilo da se Jovan mogao zadrzati. Eno u Turskoj ni jednu utakmicu nije odigrao...jedino ako nije povrijedjen.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79284 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Dzeko ode u Guangzhou Evergrande u Kini za 40mil € :dance:
Koliki je nas postotak?
Charuga
Globalni moderator

#79285 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

6,5% ako ide van Evrope.
hrasno38

#79286 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote:Dzeko ode u Guangzhou Evergrande u Kini za 40mil € :dance:
Koliki je nas postotak?
postotak je prvoapriliski :D
LSD

#79287 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pobjede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.

Treba istaci da je ovo vjerovatno najgora ekipa Želje u historiji.
Kinaski

#79288 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pobjede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.

Joj ti price sad ekipa ne valja, Oda ferenca izbacio sa juniorima.
LSD

#79289 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Kinaski wrote:
LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.

Joj ti price sad ekipa ne valja, Oda ferenca izbacio sa juniorima.
Ne da ne valja, to je ublažena definicija. Vec je ovo dosad neviđeni spoj miševa, pichkica i neznalica na jednom mjestu, koji igrom slucaja nose sveti Željin dres. Ko ih je dovodio u klub, treba ga krivicno goniti. Za nadati se da ce Amar na kraju sezone rastjerati ovu bagru, a hoce ako Bog da.

Odovićeva ekipa koja je izbacila Ferenc je Barcelona za ovo.
Last edited by LSD on 01/04/2019 16:34, edited 1 time in total.
hrasno38

#79290 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pojede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.

Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat Zrinjskom i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.
LSD

#79291 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pojede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.

Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat Zrinjskom i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.
:facepalm:
Nevjerovatno kako pogrešno rezonuješ i donosiš zaključke, to mi nikako nije jasno.
Ovu ekipu ni dragi Bog ne može nauciti niti natjerati da igraju, ni Amar, ni Ivica, ni Guardiola, ni Klopp, dovedi koga hoceš. Ma niko.
Nema hljeba od ovih igraca, kako to ne možeš da shvatiš....koje pripreme? nema tu priprema...možeš ti njega pripremati godinama, al ne možeš ti panja pripremiti, kad je on zalutao u Želju.
hrasno38

#79292 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote:
hrasno38 wrote:

:facepalm:
Nevjerovatno kako pogrešno rezonuješ i donosiš zaključke, to mi nikako nije jasno.
Ovu ekipu ni dragi Bog ne može nauciti niti natjerati da igraju, ni Amar, ni Ivica, ni Guardiola, ni Klopp, dovedi koga hoceš. Ma niko.
Nema hljeba od ovih igraca, kako to ne možeš da shvatiš....koje pripreme? nema tu priprema...možeš ti njega pripremati godinama, al ne možeš ti panja pripremiti, kad je on zalutao u Želju.
Tvoja prica nije nista novo.....sve panj do panja dok je u Zelji i cim ode iz Zelje recimo u Zrinjski vise nije panj. Nagradno pitanje je ko je u stvari tu panj....mozs ulzoiti i kviska!!!! Isto vazi i za FK Sarajevo....sve nafurana gradska prica o velikim klubovima u kojim jedino sto se moze vidjetiu da igraci kad dodju propadaju.
cvrčak_na_hedonizmu

#79293 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

hrasno38 wrote:

Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.
Ja vidim, 5 utakmica = 0 bodova vs 5 utakmica = 8 bodova.

Ovu ekipu Osim nije birao i ekipa se ne moze promijeniti za dva mjeseca. Vise se bodova se moze osvojiti, sto se i desilo.
LSD

#79294 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
Tvoja prica nije nista novo.....sve panj do panja dok je u Zelji i cim ode iz Zelje recimo u Zrinjski vise nije panj. Nagradno pitanje je ko je u stvari tu panj....mozs ulzoiti i kviska!!!! Isto vazi i za FK Sarajevo....sve nafurana gradska prica o velikim klubovima u kojim jedino sto se moze vidjetiu da igraci kad dodju propadaju.
Evo jarane, da ne bude da ja nešto izmišljam, covjek je sve fino objasnio.

https://www.youtube.com/watch?v=gytdrrSFMXw&t=638s

Ekipa koja izgubi 5-6 u nizu je loša ekipa. Loša ekipa :!: (a za standarde Želje preloša) nema tu puno šuplje price. Jednu dvije možeš izgubiti na nesrecu, loš teren, sudije, nebitno. 5,6 poraza u nizu = loša ekipa.
Ali ne samo da je loša, nefunkcionalna (ovo što kaže Amar), nego je i skupa :facepalm: e pa bar se to pokušalo riješiti na polusezoni, zato je Amar vec nogirao 5-6 parazita koji su sisali ogromnu platu, bez ikakvog ucinka na terenu.
A na ljeto ide totalno čišćenje avlije.
avetinja

#79295 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Napredak postoji. Zvijezda nas je uzela na Grbavici u prvom dijelu, a sada smo je pobijedili. GOŠK nas je mlatnuo na sred Grbavice, jučer smo remizirali u Gabeli. Dakle, napredak postoji. Nije pretjeran zato što nemamo igrače za nešto više. Ne postoji trener koji od ovakvih igrača može napraviti nešto, jer ljudi jednostavno ne znaju i neže da nauče. Hodaju po kafićima, šiša barovima i pekarama. Nema se šta dalje govoriti kada niko u ligi ne zna centrirati kako treba. Pogode koji put dobro, a ovo ostalo kao sjekirom.
Dead Man Walking

#79296 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Prvih pet utakmica Odovica - 0 poraza, 3 pobjede i dva remija. Tacnije prvih 9 utakmica - 0 poraza.

Daleko od toga da sam za Odovica bio bilo kad, ali samo navodim primjer kako se ova poredjenja mogu konstruisati onako kako kome odgovara i u zavisnosti od toga sta zeli da dokaze. Ova ekipa je pobjedjivala itekako, i to i najvece konkurente, a nije samo gubila kako to neki zele da predstave.
hrasno38

#79297 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Dead Man Walking wrote:

Prvih pet utakmica Odovica - 0 poraza, 3 pobjede i dva remija. Tacnije prvih 9 utakmica - 0 poraza.

Daleko od toga da sam za Odovica bio bilo kad, ali samo navodim primjer kako se ova poredjenja mogu konstruisati onako kako kome odgovara i u zavisnosti od toga sta zeli da dokaze. Ova ekipa je pobjedjivala itekako, i to i najvece konkurente, a nije samo gubila kako to neki zele da predstave.
Dzaba garantujem ti zivotom da Osim napravi niz poraza kao sto je Odovic da bi pojedinci se ovdje polomili da nadju opravdanje. Jasno je svakome da je ovaj niz Osima bolji nego onaj niz izgubljenih utakmica Odovica ali sama igra i sve ostalo ne ukazuju aman zaman da je Osim sve ono sto se pricalo o njemu kada bi se vratio u Zelju. Ja sam pisao i prije dolaska i sada tvrdim da trener koji je samo imao uspjeh u jednom klubu i kojem je 80% trenerskog staza vezano za jedan klub bez i jednog poziva u iole neki jaci klub prosjecan trener ali isto tako bi volio vise nego ista da grijesim. Zelji koji je osvojio onda nekada sampionske titule ni u snovima ne bi svirali onakav penal kao sto je onaj juce mada "oko sokolovo" tvrdi da jeste bilo kontakta tako da ce u biti i posebno biti interesantno kako Oism vodi Zelju ako ga karaju sudije kao da je Pofalicki. Ali ja sam rekao i i dalje cu se drzati toga da me briga za ovaj dio sezone jer ona je zastrana vec davno prije. Kao sto napisa @LSD eto sacekat cemo ljeto i novu sezonu u kojoj nema ni toretskih sansi da ce ova prica piti vode.
Charuga
Globalni moderator

#79298 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Ista ekipa koja je zaredala one poraze je prije toga iz 7 utakmica skupila 17 bodova. Šta se poslije desilo znaju samo oni ...
hrasno38

#79299 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Ista ekipa koja je zaredala one poraze je prije toga iz 7 utakmica skupila 17 bodova. Šta se poslije desilo znaju samo oni ...
Tako je sto znaci da kvalitet ekipe aposlutno nije bio upitan......ali sta se desilo znaju kako kazes samo oni i Odovic
Charuga
Globalni moderator

#79300 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

I Misimović.

Unazadio nas je čovjek za nepovjerovati.
Post Reply