FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#79276 Re: FK Željezničar
Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#79277 Re: FK Željezničar
Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
- avetinja
#79278 Re: FK Željezničar
U najvećoj mjeri su krivi trener i igrači, kao i uvijek.hrasno38 wrote:Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#79279 Re: FK Željezničar
Blagojević otisao sam, imao takvu stavku u ugovoru.hrasno38 wrote:Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
Arezina se nije htio ni vracati u Zelju bez obzira sto je Amar dosao, jer Amar je razgovarao sa njim.
Curjuric je prekrizen jos kad ga je ovdje Alfa i Omega nazvao debom
Nazalost, moram se složiti sa svetinjom, ovo je najslabiji Zeljo u zadnjih 5 godina i protiv pitara ce i bod biti veliki.
- rumenige_brajtner
#79280 Re: FK Željezničar
plavo proljeće 2020.
- hrasno38
#79281 Re: FK Željezničar
Ostao bi Blagojevic da se ljudski porazgovaralo sa njim sigurno a on ja najbitniji od ove trojice.sime_cipol wrote:Blagojević otisao sam, imao takvu stavku u ugovoru.hrasno38 wrote:Mogao je i Osim imati Odovicevu ekipu....sam je sastavljao i niko mu nije brano da zadrzi igracki kadar....vezni red mu je spao na Hajdarevica i Sabanadzovica a nogirao je Blagojevica, Arezinu Curjurica koji valja Baki ili bolje reci aktuelnom sampionu al ne valja "velikom" Zelji. Jedva smo dobili Zvijezdu i ajde da kazemo da nas je sudija sjebao proitv GOSK-a mada je sramota da protiv GOSK-a ne mozemo dati vise od jednog gola sa dva ekstra napadaca. OK teren los ajde dobro bit ce protiv Pitara odlican pa da vidimo....red je da im vratimo onaj poraz kad su nas sjebali za titulu i slavili kao da su je oni osvojili. A sta ako nas i Pitari klepe.....ko je onda kriv??avetinja wrote:Adžem je imao bolju ekipu od Odovića, a Odović od Osima. Ovo je najlošiji Željo u zadnjih pet godina. Kada se dovedu pojačanja, onda se možemo i nadati nečemu. Sada izboriti Evropu i to je to.
Arezina se nije htio ni vracati u Zelju bez obzira sto je Amar dosao, jer Amar je razgovarao sa njim.
Curjuric je prekrizen jos kad ga je ovdje Alfa i Omega nazvao debom![]()
Nazalost, moram se složiti sa svetinjom, ovo je najslabiji Zeljo u zadnjih 5 godina i protiv pitara ce i bod biti veliki.
- Charuga
- Globalni moderator
#79282 Re: FK Željezničar
Blagojević je izrazio Želju za odlaskom još u oktorbru, ili novembru, ne sjećam se tačno. Čovjek se zasitio sredine, i imao želju da proba negdje drugo. Dogovor da može ići je pao prije dolaska Amara, tako da on nema ništa sa tim, i nije ga on nogirao, kako si gore pisao.
- hrasno38
#79283 Re: FK Željezničar
Ajde dobro tebi vjerujem mada i dalje mislim da se malo potrudilo da se Jovan mogao zadrzati. Eno u Turskoj ni jednu utakmicu nije odigrao...jedino ako nije povrijedjen.Charuga wrote:Blagojević je izrazio Želju za odlaskom još u oktorbru, ili novembru, ne sjećam se tačno. Čovjek se zasitio sredine, i imao želju da proba negdje drugo. Dogovor da može ići je pao prije dolaska Amara, tako da on nema ništa sa tim, i nije ga on nogirao, kako si gore pisao.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#79284 Re: FK Željezničar
Dzeko ode u Guangzhou Evergrande u Kini za 40mil €
Koliki je nas postotak?
Koliki je nas postotak?
- Charuga
- Globalni moderator
#79285 Re: FK Željezničar
6,5% ako ide van Evrope.
- hrasno38
#79286 Re: FK Željezničar
postotak je prvoapriliskisime_cipol wrote:Dzeko ode u Guangzhou Evergrande u Kini za 40mil €![]()
Koliki je nas postotak?
-
LSD
#79287 Re: FK Željezničar
Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pobjede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.
Treba istaci da je ovo vjerovatno najgora ekipa Želje u historiji.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pobjede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.
- Kinaski
#79288 Re: FK Željezničar
Joj ti price sad ekipa ne valja, Oda ferenca izbacio sa juniorima.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
-
LSD
#79289 Re: FK Željezničar
Ne da ne valja, to je ublažena definicija. Vec je ovo dosad neviđeni spoj miševa, pichkica i neznalica na jednom mjestu, koji igrom slucaja nose sveti Željin dres. Ko ih je dovodio u klub, treba ga krivicno goniti. Za nadati se da ce Amar na kraju sezone rastjerati ovu bagru, a hoce ako Bog da.Kinaski wrote:Joj ti price sad ekipa ne valja, Oda ferenca izbacio sa juniorima.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Odovićeva ekipa koja je izbacila Ferenc je Barcelona za ovo.
Last edited by LSD on 01/04/2019 16:34, edited 1 time in total.
- hrasno38
#79290 Re: FK Željezničar
Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat Zrinjskom i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pojede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.
-
LSD
#79291 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat Zrinjskom i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Zadnjih 5 utakmica Osima - jedan poraz, dvije pojede, dva remija. Bez navedenih igracina koji su napustili klub u međuvremenu. Napredak je vidljiv svima, osim Hrasnom.
Nevjerovatno kako pogrešno rezonuješ i donosiš zaključke, to mi nikako nije jasno.
Ovu ekipu ni dragi Bog ne može nauciti niti natjerati da igraju, ni Amar, ni Ivica, ni Guardiola, ni Klopp, dovedi koga hoceš. Ma niko.
Nema hljeba od ovih igraca, kako to ne možeš da shvatiš....koje pripreme? nema tu priprema...možeš ti njega pripremati godinama, al ne možeš ti panja pripremiti, kad je on zalutao u Želju.
- hrasno38
#79292 Re: FK Željezničar
Tvoja prica nije nista novo.....sve panj do panja dok je u Zelji i cim ode iz Zelje recimo u Zrinjski vise nije panj. Nagradno pitanje je ko je u stvari tu panj....mozs ulzoiti i kviska!!!! Isto vazi i za FK Sarajevo....sve nafurana gradska prica o velikim klubovima u kojim jedino sto se moze vidjetiu da igraci kad dodju propadaju.LSD wrote:hrasno38 wrote:Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat Zrinjskom i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Treba istaci da je ovo vjerovatno najgora ekipa Želje u historiji.![]()
Nevjerovatno kako pogrešno rezonuješ i donosiš zaključke, to mi nikako nije jasno.
Ovu ekipu ni dragi Bog ne može nauciti niti natjerati da igraju, ni Amar, ni Ivica, ni Guardiola, ni Klopp, dovedi koga hoceš. Ma niko.
Nema hljeba od ovih igraca, kako to ne možeš da shvatiš....koje pripreme? nema tu priprema...možeš ti njega pripremati godinama, al ne možeš ti panja pripremiti, kad je on zalutao u Želju.
- cvrčak_na_hedonizmu
#79293 Re: FK Željezničar
Ja vidim, 5 utakmica = 0 bodova vs 5 utakmica = 8 bodova.hrasno38 wrote:Ovu ekipu i ova pojacanja je birao sam Oism i nije mu ih niko dovodio. Da je trazio da mu dovedu "Curjurice, Blagojevice itd itd doveli bi mu sigurno". Ako je tebi uspjeh nerjeseno i pobjeda na jadevite jade protiv fenjerasa meni nije. S pricom koju ste pricali "ako dodje Brko" mi smo trebali vec puhati u vrat i iz 5 utakmica dati makar 10 golova a ne mizernih i jadnih 5. Dakle uz kompletne pripreme i vlastiti izbor igrackog kadra ja bas ne vidim nekakakav napredak u igri.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Ovu ekipu Osim nije birao i ekipa se ne moze promijeniti za dva mjeseca. Vise se bodova se moze osvojiti, sto se i desilo.
-
LSD
#79294 Re: FK Željezničar
Evo jarane, da ne bude da ja nešto izmišljam, covjek je sve fino objasnio.hrasno38 wrote:
Tvoja prica nije nista novo.....sve panj do panja dok je u Zelji i cim ode iz Zelje recimo u Zrinjski vise nije panj. Nagradno pitanje je ko je u stvari tu panj....mozs ulzoiti i kviska!!!! Isto vazi i za FK Sarajevo....sve nafurana gradska prica o velikim klubovima u kojim jedino sto se moze vidjetiu da igraci kad dodju propadaju.
https://www.youtube.com/watch?v=gytdrrSFMXw&t=638s
Ekipa koja izgubi 5-6 u nizu je loša ekipa. Loša ekipa
Ali ne samo da je loša, nefunkcionalna (ovo što kaže Amar), nego je i skupa
A na ljeto ide totalno čišćenje avlije.
- avetinja
#79295 Re: FK Željezničar
Napredak postoji. Zvijezda nas je uzela na Grbavici u prvom dijelu, a sada smo je pobijedili. GOŠK nas je mlatnuo na sred Grbavice, jučer smo remizirali u Gabeli. Dakle, napredak postoji. Nije pretjeran zato što nemamo igrače za nešto više. Ne postoji trener koji od ovakvih igrača može napraviti nešto, jer ljudi jednostavno ne znaju i neže da nauče. Hodaju po kafićima, šiša barovima i pekarama. Nema se šta dalje govoriti kada niko u ligi ne zna centrirati kako treba. Pogode koji put dobro, a ovo ostalo kao sjekirom.
-
Dead Man Walking
#79296 Re: FK Željezničar
Prvih pet utakmica Odovica - 0 poraza, 3 pobjede i dva remija. Tacnije prvih 9 utakmica - 0 poraza.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Daleko od toga da sam za Odovica bio bilo kad, ali samo navodim primjer kako se ova poredjenja mogu konstruisati onako kako kome odgovara i u zavisnosti od toga sta zeli da dokaze. Ova ekipa je pobjedjivala itekako, i to i najvece konkurente, a nije samo gubila kako to neki zele da predstave.
- hrasno38
#79297 Re: FK Željezničar
Dzaba garantujem ti zivotom da Osim napravi niz poraza kao sto je Odovic da bi pojedinci se ovdje polomili da nadju opravdanje. Jasno je svakome da je ovaj niz Osima bolji nego onaj niz izgubljenih utakmica Odovica ali sama igra i sve ostalo ne ukazuju aman zaman da je Osim sve ono sto se pricalo o njemu kada bi se vratio u Zelju. Ja sam pisao i prije dolaska i sada tvrdim da trener koji je samo imao uspjeh u jednom klubu i kojem je 80% trenerskog staza vezano za jedan klub bez i jednog poziva u iole neki jaci klub prosjecan trener ali isto tako bi volio vise nego ista da grijesim. Zelji koji je osvojio onda nekada sampionske titule ni u snovima ne bi svirali onakav penal kao sto je onaj juce mada "oko sokolovo" tvrdi da jeste bilo kontakta tako da ce u biti i posebno biti interesantno kako Oism vodi Zelju ako ga karaju sudije kao da je Pofalicki. Ali ja sam rekao i i dalje cu se drzati toga da me briga za ovaj dio sezone jer ona je zastrana vec davno prije. Kao sto napisa @LSD eto sacekat cemo ljeto i novu sezonu u kojoj nema ni toretskih sansi da ce ova prica piti vode.Dead Man Walking wrote:Prvih pet utakmica Odovica - 0 poraza, 3 pobjede i dva remija. Tacnije prvih 9 utakmica - 0 poraza.LSD wrote:Zadnjih 5 utakmica Odovića - 5 poraza. Još je imao strašna pojacanja u likovima Čurjurića, Arežine, Jazvića, Barkaća, Vranješa, p.materine. Džaba sve. Nije se mogao pobjediti ni GOŠK na Grbavici.
Daleko od toga da sam za Odovica bio bilo kad, ali samo navodim primjer kako se ova poredjenja mogu konstruisati onako kako kome odgovara i u zavisnosti od toga sta zeli da dokaze. Ova ekipa je pobjedjivala itekako, i to i najvece konkurente, a nije samo gubila kako to neki zele da predstave.
- Charuga
- Globalni moderator
#79298 Re: FK Željezničar
Ista ekipa koja je zaredala one poraze je prije toga iz 7 utakmica skupila 17 bodova. Šta se poslije desilo znaju samo oni ...
- hrasno38
#79299 Re: FK Željezničar
Tako je sto znaci da kvalitet ekipe aposlutno nije bio upitan......ali sta se desilo znaju kako kazes samo oni i OdovicCharuga wrote:Ista ekipa koja je zaredala one poraze je prije toga iz 7 utakmica skupila 17 bodova. Šta se poslije desilo znaju samo oni ...
- Charuga
- Globalni moderator
#79300 Re: FK Željezničar
I Misimović.
Unazadio nas je čovjek za nepovjerovati.
Unazadio nas je čovjek za nepovjerovati.