Dobijes start paket, a u trio grande si dobijao osnovni paket.cenecimoveocino wrote:Ne razumijem,koji su kanali izbačeni?channel10 wrote:I sa manjim paketom kanalacenecimoveocino wrote:EON paketi su skuplji od dosadašnjih Grande, jedino to
Kako je skuplji kad je eon light ovaj sa tv,net i fixnim 55,90KM kao i stari trio paket
Nego sta je to pojeftinilo?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
channel10
#79276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#79277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa naravno, o otom i ja zborim. ali nijesu ipakBenq wrote:Pa ako je vizuelno poboljsan, onda je red to i naplatit. Trud se treba cijenit, ne ?semirsar wrote: ma nijesu ba, oklen ti to nadodje, vizuelno su drugaciji, ha ja![]()
sad ce i na ovo moje neko rec' "pa ja, oni ga lickaju pa ondak cijenu 3"km" dignu u zrak"
sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme
- Benq
- Moderator
#79278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da vrag ne cujesemirsar wrote: sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme![]()
- semirsar
#79279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
popusta gripa, zivn'o si nes' na ovoj temiafannedim wrote:Povedi i onog sa skenderije sto me uznemirava sa pp porukama.crnivrag wrote:Ubuduće neću vam objavljivati cjenovnike i ostale PDF sadržaje sa Telemach web stranice.
P.S. Odoh se objesiti.
dje cuo il' ne cuo, oso je da se okaci nedji, valjda se sam sebi uscuo od silnog saltanja kanala u proteklom periodu, barem je tak' reknoBenq wrote:Da vrag ne cujesemirsar wrote: sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme![]()
- Telemach
#79280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-acrnivrag » Today, 4:43 pm
Telemach wrote:
Otkad poslujete u Banja Luci?
- semirsar
#79281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
razocar'o sam se u sheytana vaseg, jos ne vjerujem da on nesto o vama ne zna?!!Telemach wrote:Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-acrnivrag » Today, 4:43 pm
Telemach wrote:
Usput

-
kakaljin
#79282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovani, kada ce te poceti priuzati usluge telemacha u Banja Luci, prijatelji me pitaju kada ce te vise doci u Banja Luku da i tamo nudite svoje usluge, jer bi mogli brzo dobiti dosta novih korisnika, jer su Vase usluge vidjeli u Sarajevu i prezadovoljni su ponudom koju oni tamo nemaju kod svog operateraTelemach wrote:Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-acrnivrag » Today, 4:43 pm
Telemach wrote:
- Telemach
#79283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na području Banja Luke imamo mogućnost pružiti i uslugu EON digitalne televizije. Preduslov je samo internet konekcija. Za SD signal potrebna je brzina od 5 Mbps, dok je za HD potrebna brzina interneta od 10 Mbps.kakaljin » 7 minutes ago
Telemach wrote:
crnivrag » Today, 4:43 pm
Telemach wrote:
Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-a
Postovani, kada ce te poceti priuzati usluge telemacha u Banja Luci, prijatelji me pitaju kada ce te vise doci u Banja Luku da i tamo nudite svoje usluge, jer bi mogli brzo dobiti dosta novih korisnika, jer su Vase usluge vidjeli u Sarajevu i prezadovoljni su ponudom koju oni tamo nemaju kod svog operatera
- fusion_ba
#79284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bilo bi dobro da se Telemach prosiri na Banjaluku jer tamo Elta kabel ima najvise korisnika, a realno Elta je nuzno zlo i ne moze se porediti sa Telemachom. Total TV ima najbolju ponudu ali problem za Total je sto je na mnogim zgradama zabranjeno postavljanje sat antene. A ta EON usluga je komplikovana za neke standardne korisnike.
- afannedim
#79285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Popusta al nije to jos tosemirsar wrote:popusta gripa, zivn'o si nes' na ovoj temiafannedim wrote:Povedi i onog sa skenderije sto me uznemirava sa pp porukama.crnivrag wrote:Ubuduće neću vam objavljivati cjenovnike i ostale PDF sadržaje sa Telemach web stranice.
P.S. Odoh se objesiti.
dje cuo il' ne cuo, oso je da se okaci nedji, valjda se sam sebi uscuo od silnog saltanja kanala u proteklom periodu, barem je tak' reknoBenq wrote:Da vrag ne cujesemirsar wrote: sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme![]()
-
kakaljin
#79286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Objasnio sam ja njima to sve, ali oni hoce Vasu kompletnu uslugu kao sto imate u Sarajevu, nadam se da ce te uskoro doci i u Banja Luku jer je to i u vasem interesu jer kao sto neki kaze ne bi imali jaku konkurenciju i vecinu korisnika bi prisvojili kada bi dosli u Banja Luku.Telemach wrote:Na području Banja Luke imamo mogućnost pružiti i uslugu EON digitalne televizije. Preduslov je samo internet konekcija. Za SD signal potrebna je brzina od 5 Mbps, dok je za HD potrebna brzina interneta od 10 Mbps.kakaljin » 7 minutes ago
Telemach wrote:
crnivrag » Today, 4:43 pm
Telemach wrote:
Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-a
Postovani, kada ce te poceti priuzati usluge telemacha u Banja Luci, prijatelji me pitaju kada ce te vise doci u Banja Luku da i tamo nudite svoje usluge, jer bi mogli brzo dobiti dosta novih korisnika, jer su Vase usluge vidjeli u Sarajevu i prezadovoljni su ponudom koju oni tamo nemaju kod svog operatera
Tako da je u Vasem interesu da se prosirite i tamo.
Nadam se da ce te ove godine doci u Banja Luku sa svojom uslugom, jer ne treba stati na Sarajevu, treba se dalje siriti
- O'zone
- Globalni moderator
#79287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@afannedim tvoje kompletno postovanje na ovoj temi se sastoji od sitnih provokacija, trolanja i flejmanja. Već si par banova dobio zbog toga a nema potrebe. Zato sad ide upozorenje nastavi sa ovim ide ban.afannedim wrote:Povedi i onog sa skenderije sto me uznemirava sa pp porukama.crnivrag wrote:Ubuduće neću vam objavljivati cjenovnike i ostale PDF sadržaje sa Telemach web stranice.
P.S. Odoh se objesiti.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#79288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li je "EON FULL TV " ekvivalent Trio Grande Family paketu, cijenom i uslugom?
- Benq
- Moderator
#79289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"EON FULL TV" je samo digitalna, a EON FULL je paket poput TG Family paketa. Razlika izmedju ovih paketa je 3KM ali s obzirom da u EON FULL paketu dobijes malo brzi internet i eon stb putem kojeg imas opciju vracanja unazad na svim kanalima 7 dana, isplati se. Jedini nedostatak je taj sto u EON FULL paketu ima Osnovni a u TG Family paketu je Prosireni paket kanala, ali prelaskom na EON FULL svakako zadrzavas pakete kanala koje trenutno imas u svom paketu.suad-sarajevo wrote:Da li je "EON FULL TV " ekvivalent Trio Grande Family paketu, cijenom i uslugom?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#79290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi. 
- crnivrag
#79291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodatni router u bridge mode-u, koji će bazično hvatati wifi signal od Ubee-a, a onda iz njega provući mrežni kabal do EON box-a?suad-sarajevo wrote:Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi.
P.S. Nemoj u basamake Suade, medo je tamo
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#79292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nudecrnivrag wrote:Dodatni router u bridge mode-u, koji će bazično hvatati wifi signal od Ubee-a, a onda iz njega provući mrežni kabal do EON box-a?suad-sarajevo wrote:Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi.
P.S. Nemoj u basamake Suade, medo je tamo
- crnivrag
#79293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh sad isplati se ako te zanima korištnje usluge TV unazad 7 dana na svim kanalima, napredni EPG do 7 dana unazad i 5 dana unaprijed, te videoteka sa raznim katalozima, a tu je naravno i box koji nudi responzivnu EON aplikaciju, koja je definitno brža od starih D3 resivera.hrasno38 wrote:
Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nudePitanje je da li se isplati prelaziti na EON jer koliko vidim i 4 KM je skuplji? Hvala!
- hrasno38
#79294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EONcrnivrag wrote:Eh sad isplati se ako te zanima korištnje usluge TV unazad 7 dana na svim kanalima, napredni EPG do 7 dana unazad i 5 dana unaprijed, te videoteka sa raznim katalozima, a tu je naravno i box koji nudi responzivnu EON aplikaciju, koja je definitno brža od starih D3 resivera.hrasno38 wrote:
Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nudePitanje je da li se isplati prelaziti na EON jer koliko vidim i 4 KM je skuplji? Hvala!
- Benq
- Moderator
#79295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti nista od navedenog ne treba, sjedi gdje jesi i uzivajhrasno38 wrote: Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EON
- hrasno38
#79296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas takoBenq wrote:Ako ti nista od navedenog ne treba, sjedi gdje jesi i uzivajhrasno38 wrote: Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EON
- Benq
- Moderator
#79297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.hrasno38 wrote: Bas takoA sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
-
ado_sar
#79298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto onda reklamiraju nekakav giga sarajevo network ako ne postavljaju optiku do korisnika pa da zaista i isporuce taj giga internet? Ili giga kod telemacha ne znaci gigabit nego mozda 50-100 megabitaBenq wrote:Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.hrasno38 wrote: Bas takoA sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
Kako vas ljudi na foluske uzimaju lopatom
- MTV
#79299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Optika ide i do privatnik korisnika u Novoj Otoci.Benq wrote:Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.hrasno38 wrote: Bas takoA sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
- Telemach
#79300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko želite, rado ćemo Vas pozvati za sve detalje EON ponudehrasno38 wrote: