Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#79276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

cenecimoveocino wrote:
channel10 wrote:
cenecimoveocino wrote:EON paketi su skuplji od dosadašnjih Grande, jedino to :izet:
Kako je skuplji kad je eon light ovaj sa tv,net i fixnim 55,90KM kao i stari trio paket
I sa manjim paketom kanala ;)

Nego sta je to pojeftinilo?
Ne razumijem,koji su kanali izbačeni?
Dobijes start paket, a u trio grande si dobijao osnovni paket.
semirsar

#79277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: ma nijesu ba, oklen ti to nadodje, vizuelno su drugaciji, ha ja :lol:

sad ce i na ovo moje neko rec' "pa ja, oni ga lickaju pa ondak cijenu 3"km" dignu u zrak" :bih:
Pa ako je vizuelno poboljsan, onda je red to i naplatit. Trud se treba cijenit, ne ? :mrgreen:
Pa naravno, o otom i ja zborim. ali nijesu ipak :thumbup:
sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme :pisnuo: :pisnuo:
Benq
Moderator

#79278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme :pisnuo: :pisnuo:
Da vrag ne cuje :run:
semirsar

#79279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

afannedim wrote:
crnivrag wrote:Ubuduće neću vam objavljivati cjenovnike i ostale PDF sadržaje sa Telemach web stranice.

P.S. Odoh se objesiti.
Povedi i onog sa skenderije sto me uznemirava sa pp porukama.
popusta gripa, zivn'o si nes' na ovoj temi :mrgreen:
Benq wrote:
semirsar wrote: sto ne znaci da sad kad spomenusmo i nece u dogledno vrijeme :pisnuo: :pisnuo:
dje cuo il' ne cuo, oso je da se okaci nedji, valjda se sam sebi uscuo od silnog saltanja kanala u proteklom periodu, barem je tak' rekno :mrgreen:
Telemach

#79280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Today, 4:43 pm

Telemach wrote:

Otkad poslujete u Banja Luci?
Na području Banja Luke pružamo usluge Total TV-a :)
semirsar

#79281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:

Telemach wrote:

razocar'o sam se u sheytana vaseg, jos ne vjerujem da on nesto o vama ne zna?!! :shock: :?
Usput :mrgreen: :thumbup:

Image
kakaljin

#79282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:

Telemach wrote:

Postovani, kada ce te poceti priuzati usluge telemacha u Banja Luci, prijatelji me pitaju kada ce te vise doci u Banja Luku da i tamo nudite svoje usluge, jer bi mogli brzo dobiti dosta novih korisnika, jer su Vase usluge vidjeli u Sarajevu i prezadovoljni su ponudom koju oni tamo nemaju kod svog operatera
Telemach

#79283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin » 7 minutes ago

Telemach wrote:

Telemach wrote:

Postovani, kada ce te poceti priuzati usluge telemacha u Banja Luci, prijatelji me pitaju kada ce te vise doci u Banja Luku da i tamo nudite svoje usluge, jer bi mogli brzo dobiti dosta novih korisnika, jer su Vase usluge vidjeli u Sarajevu i prezadovoljni su ponudom koju oni tamo nemaju kod svog operatera
Na području Banja Luke imamo mogućnost pružiti i uslugu EON digitalne televizije. Preduslov je samo internet konekcija. Za SD signal potrebna je brzina od 5 Mbps, dok je za HD potrebna brzina interneta od 10 Mbps.
fusion_ba

#79284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

bilo bi dobro da se Telemach prosiri na Banjaluku jer tamo Elta kabel ima najvise korisnika, a realno Elta je nuzno zlo i ne moze se porediti sa Telemachom. Total TV ima najbolju ponudu ali problem za Total je sto je na mnogim zgradama zabranjeno postavljanje sat antene. A ta EON usluga je komplikovana za neke standardne korisnike.
afannedim

#79285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

semirsar wrote:
afannedim wrote:
crnivrag wrote:Ubuduće neću vam objavljivati cjenovnike i ostale PDF sadržaje sa Telemach web stranice.

P.S. Odoh se objesiti.
popusta gripa, zivn'o si nes' na ovoj temi :mrgreen:
Benq wrote:
dje cuo il' ne cuo, oso je da se okaci nedji, valjda se sam sebi uscuo od silnog saltanja kanala u proteklom periodu, barem je tak' rekno :mrgreen:
Popusta al nije to jos to :-D
kakaljin

#79286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin » 7 minutes ago

Telemach wrote:

Telemach wrote:

Na području Banja Luke imamo mogućnost pružiti i uslugu EON digitalne televizije. Preduslov je samo internet konekcija. Za SD signal potrebna je brzina od 5 Mbps, dok je za HD potrebna brzina interneta od 10 Mbps.
Objasnio sam ja njima to sve, ali oni hoce Vasu kompletnu uslugu kao sto imate u Sarajevu, nadam se da ce te uskoro doci i u Banja Luku jer je to i u vasem interesu jer kao sto neki kaze ne bi imali jaku konkurenciju i vecinu korisnika bi prisvojili kada bi dosli u Banja Luku.

Tako da je u Vasem interesu da se prosirite i tamo.

Nadam se da ce te ove godine doci u Banja Luku sa svojom uslugom, jer ne treba stati na Sarajevu, treba se dalje siriti
O'zone
Globalni moderator

#79287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

afannedim wrote:

P.S. Odoh se objesiti.
@afannedim tvoje kompletno postovanje na ovoj temi se sastoji od sitnih provokacija, trolanja i flejmanja. Već si par banova dobio zbog toga a nema potrebe. Zato sad ide upozorenje nastavi sa ovim ide ban.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#79288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Da li je "EON FULL TV " ekvivalent Trio Grande Family paketu, cijenom i uslugom?
Benq
Moderator

#79289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Da li je "EON FULL TV " ekvivalent Trio Grande Family paketu, cijenom i uslugom?
"EON FULL TV" je samo digitalna, a EON FULL je paket poput TG Family paketa. Razlika izmedju ovih paketa je 3KM ali s obzirom da u EON FULL paketu dobijes malo brzi internet i eon stb putem kojeg imas opciju vracanja unazad na svim kanalima 7 dana, isplati se. Jedini nedostatak je taj sto u EON FULL paketu ima Osnovni a u TG Family paketu je Prosireni paket kanala, ali prelaskom na EON FULL svakako zadrzavas pakete kanala koje trenutno imas u svom paketu.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#79290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi. :roll:
crnivrag

#79291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi. :roll:
Dodatni router u bridge mode-u, koji će bazično hvatati wifi signal od Ubee-a, a onda iz njega provući mrežni kabal do EON box-a?

P.S. Nemoj u basamake Suade, medo je tamo :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote:Hvala. Tražim još način kako da spojim modem/router Ubee sa EON receiverom jer je prilično podaleko od TV-a u dnevnom boravku a ne vodi mi se mrežni kabl po sobi. :roll:
Dodatni router u bridge mode-u, koji će bazično hvatati wifi signal od Ubee-a, a onda iz njega provući mrežni kabal do EON box-a?

P.S. Nemoj u basamake Suade, medo je tamo :D
Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nude :) Pitanje je da li se isplati prelaziti na EON jer koliko vidim i 4 KM je skuplji? Hvala!
crnivrag

#79293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:
Ajde posto vidim da si si u TOTAL folu sa Telemachom zamolio bih te malo savjeta. Ja imam ovaj paket Trio Grande Extra i racun mi je u prosjeku oko 76 KM. Imam na jednom TV-u karticu a na drugom d-box PDS 2. E sad koliko sam vidio ovaj EON paket ima brzi internet naravno ako imas 5GHZ i gigabitne mrezen karte i videoteku sto me bas nesto i ne zanima jer imam svoju vidoteku na Plex-u koja je sigurno jaca od ove sto oni nude :) Pitanje je da li se isplati prelaziti na EON jer koliko vidim i 4 KM je skuplji? Hvala!
Eh sad isplati se ako te zanima korištnje usluge TV unazad 7 dana na svim kanalima, napredni EPG do 7 dana unazad i 5 dana unaprijed, te videoteka sa raznim katalozima, a tu je naravno i box koji nudi responzivnu EON aplikaciju, koja je definitno brža od starih D3 resivera.
hrasno38

#79294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:
Eh sad isplati se ako te zanima korištnje usluge TV unazad 7 dana na svim kanalima, napredni EPG do 7 dana unazad i 5 dana unaprijed, te videoteka sa raznim katalozima, a tu je naravno i box koji nudi responzivnu EON aplikaciju, koja je definitno brža od starih D3 resivera.
Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EON :)
Benq
Moderator

#79295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EON :)
Ako ti nista od navedenog ne treba, sjedi gdje jesi i uzivaj :)
hrasno38

#79296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Znaci u prevodu ne isplati jer sam tek prije pola godine potpisao novi ugovor na dvije godine. Kad istekne onda cu svakako morati na EON :)
Ako ti nista od navedenog ne treba, sjedi gdje jesi i uzivaj :)
Bas tako :) A sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
Benq
Moderator

#79297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Bas tako :) A sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.
ado_sar

#79298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado_sar »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Bas tako :) A sta je druze sa ovom optikom jel to dovode do kuce ili sam pogresno shvatio?
Ne, oni rade sa HFC (Hybrid Fibre-Coax) tehnologijom, tako da optika nije potrebna do krajnjeg korisnika. Optiku rade samo za poslovne korisnike.
Zasto onda reklamiraju nekakav giga sarajevo network ako ne postavljaju optiku do korisnika pa da zaista i isporuce taj giga internet? Ili giga kod telemacha ne znaci gigabit nego mozda 50-100 megabita :)

Kako vas ljudi na foluske uzimaju lopatom
MTV

#79299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:
Optika ide i do privatnik korisnika u Novoj Otoci.
Telemach

#79300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hrasno38 wrote:

Ukoliko želite, rado ćemo Vas pozvati za sve detalje EON ponude :)
Locked