Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#79251 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Challenger__ wrote:Znači, priča ide ovako. Change-regim projekat propao, ide se na direktne udare sa lažnim izgovorom. Izraelske službe dostavljaju američkim službama "pouzdanu" informaciju da SAA "sprema hemijski napad". Na osnovu lažne teze se gradi prijetnja kojoj se pridružuje Makron i tako pokazuje manjak karaktera. Javlja se Lavrov i biranim riječima nagovještava odmazdu u slučaju napada na pozicije sirijske armije.

Nakon Lavrova imamo ovo:
On Wednesday, though, the US suggested that the Syrian leadership had swiftly changed its mind about planning an alleged attack. Defense Secretary Jim Mattis, as cited by Reuters, said: “it appears that they [Syria’s authorities] took the warning seriously. They didn’t do it.”
Prepali se Sirijci pa se predomislili.

Image
Ukrali revolucionari Asadu bojni otrov iz špajza dok je bio u Hami na Bajramu.
Krokodajl

#79252 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sunceKOtepsija wrote:
The offical Turkish account of Abdullah Muhaysini. Scholar. An immigrant in the land of Levant. Founder of "Jihad Dawah Center".
:lol:
Smisao Dav'ae jeste upoznati ljude o učenjima Islama jelte.

Eh sad, ja ne znam iskreno koliko je Muhajsini uspio da ljudima objasni šta je Islam, jer je više vremena provodio za sofrom nego za minberom, al sa sigurnošću mogu reći da je više ljudi poslao na Ahiret nego uveo u Islam.

Image

Bio isto tako davno jedan, volio obuć crno i kapuljači stavit, i odvodit ljude na Ahiret.

Image

Thanatos ga zvali.
muhafuca

#79253 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Al Kaidina avijacija ponovo aktivna u Kunejtri.
Al' moras priznati da su Izraelci face. Njima niko nista ne smije reci, kamoli sta poduzeti. Rusi sute. S druge strane, kada Amerikanci udare, Rusi pjene na sve strane. Izraelcima ne smiju zucnuti.
i ti kao da si jucer poceo pratiti.

valjda svi znaju da rusi i izraelci imaju dogovor. pisalo se o tome nasiroko kad su se rusi ukljucili u rat.

Ruse ne interesuje nista sto izraelci rade od Damaska pa jugozapadno do Golana - a Rusi mogu slobodno po potrebi koristiti Izraelski zracni prostor. ovo drugo amerima nije bilo drago al valjda je bilo ili/ili.

kad god je izrael bombardovao u toj ocrtanoj im zoni Ruse nije bilo briga.

Prvi put kad su izraelci iskocili iz te zone (udari na SAA kod Palmire) Rusi su ih pozvali malo ih posavjetovali da se ne sile i da se vrate u ocrtane im okvire. Izraelci vise nikad ni pomislili nisu da predju dozvoljeni im region. Eh sad sta im je Putin tom prilikom rekao to sam Bog zna al uglavnom opametilo ih je.

za vise ako te zanima mozes traziti pod
Russia summoned Israeli ambassador over airstrikes near Palmyra
i
Israel won't down a Russian warplane if it enters its air space
pa citaj.

stara je to tematika mislio sam da ovo svi znaju.
habanero68

#79254 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

On Wednesday, though, the US suggested that the Syrian leadership had swiftly changed its mind about planning an alleged attack. Defense Secretary Jim Mattis, as cited by Reuters, said: “it appears that they [Syria’s authorities] took the warning seriously. They didn’t do it.”

Koji ljigavci. Nema kraja. :?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79255 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

muhafuca wrote:
Prvi put kad su izraelci iskocili iz te zone (udari na SAA kod Palmire) Rusi su ih pozvali malo ih posavjetovali da se ne sile i da se vrate u ocrtane im okvire. Izraelci vise nikad ni pomislili nisu da predju dozvoljeni im region. Eh sad sta im je Putin tom prilikom rekao to sam Bog zna al uglavnom opametilo ih je.

.
kakav jebac je taj putin
reko, znaci, izraelcima da ne smiju, znaci, tuci ssa van dogovorenih granica
rajv0sa

#79256 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Image
:mrgreen:
insomnia78

#79257 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Al Kaidina avijacija ponovo aktivna u Kunejtri.
Al' moras priznati da su Izraelci face. Njima niko nista ne smije reci, kamoli sta poduzeti. Rusi sute. S druge strane, kada Amerikanci udare, Rusi pjene na sve strane. Izraelcima ne smiju zucnuti.
i ti kao da si jucer poceo pratiti.

valjda svi znaju da rusi i izraelci imaju dogovor. pisalo se o tome nasiroko kad su se rusi ukljucili u rat.

Ruse ne interesuje nista sto izraelci rade od Damaska pa jugozapadno do Golana - a Rusi mogu slobodno po potrebi koristiti Izraelski zracni prostor. ovo drugo amerima nije bilo drago al valjda je bilo ili/ili.

kad god je izrael bombardovao u toj ocrtanoj im zoni Ruse nije bilo briga.

za vise ako te zanima mozes traziti pod
Russia summoned Israeli ambassador over airstrikes near Palmyra
i
Israel won't down a Russian warplane if it enters its air space
pa citaj.

stara je to tematika mislio sam da ovo svi znaju.
Cudo ne znas sta him je putko reko
Kikibombona

#79258 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

U Efrinu se ozbiljno kuha!

Rusi su se povukli iz Efrina. Ruska baza u Efrinu je potpuno prazna, zaboravili su zastave ponijeti. :D

Image

YPG je poslao pojacanja u Efrin!
“The YPG and SDF today deployed more forces and armoured vehicles in northern Aleppo,” a YPG officer told ARA News.

“The Kurdish people in Afrin region have suffered a lot under heavy bombardment by Turkey and allied Islamists,” the officer said.

The Kurdish People’s Protection Units continue to fight against Turkey-backed groups south of Azaz and in the Afrin district in Aleppo province.

“We will respond to any Turkish attacks on Rojava-Northern Syria. The Turkish troops and Turkey-backed Islamists will be a main target for our forces in the area,” the Kurdish officer told ARA News.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#79259 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

Kikibombona wrote:U Efrinu se ozbiljno kuha!

Rusi su se povukli iz Efrina. Ruska baza u Efrinu je potpuno prazna, zaboravili su zastave ponijeti. :D

Image

YPG je poslao pojacanja u Efrin!
“The YPG and SDF today deployed more forces and armoured vehicles in northern Aleppo,” a YPG officer told ARA News.

“The Kurdish people in Afrin region have suffered a lot under heavy bombardment by Turkey and allied Islamists,” the officer said.

The Kurdish People’s Protection Units continue to fight against Turkey-backed groups south of Azaz and in the Afrin district in Aleppo province.

“We will respond to any Turkish attacks on Rojava-Northern Syria. The Turkish troops and Turkey-backed Islamists will be a main target for our forces in the area,” the Kurdish officer told ARA News.
kiki jes vidiJo ovo... koja MUDA ima ova cura :shock: :thumbup:

BITKA ZA RAQQU
VIDEO: HRABRA RATNICA SMIJE SE SMRTI U OČI Nevjerojatna reakcija kurdske snajperistice nakon što joj je ISIS-ov metak za dlaku promašio glavu

Image

:thumbup:
Kikibombona

#79260 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Vidio sam Pici.

Mozda je ovo Fantina drugarica, uklapa se opis... :D

Fantin komentar nakon sto je Manbidz oslobodjen!
YPJ se bore kao i YPG... sada treba shvatit da YPG i YPJ nisu odvojene organizacije... cete su pomijesane tako da nema seperacije.Vecinom ih se ne salje u jurisanje ... ali ima izuzetaka kao jedna komadantkinja (ime joj je Tolhildan ili osveta) koja ostavi snajper i ode da jurisa sa nama ovamo  jos je onako... slatka

Dakle YPG i YPJ su prakticno jedna organizacija sa sistemom zastite zena od neke dominacije od strane muskaraca koji je regulisan kroz YPJ.
PS

A zipa Odzalana na ramenu. Biji serok Apo! :D
husein_kapetan

#79261 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

ne znam u kojem svijetu se ovo može ili treba nazvati hrabrost..onaj curetak je sasvim izgubljen u prostoru..i nije ni svjesna rizika kojem se na ovako nesmotren način izlaže..biti snajperista je nešto sasvim drugo..vidio sam ovakvih mnogo..po pravilu prvi u grobu završe..kada prvi put vidi efekat udara 7,9 teškog zrna u zivo meso..pripremaće položaj 7 dana prije negoli jedan metak opali..
Ma ja kikijeve elitne postrojbe..veze ovi sa ratovanjem nemaju..
ne nazivajte stoga budalaluk hrabrošću..
tigar777

#79262 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

japin_mutapi wrote:
muhafuca wrote:

.
kakav jebac je taj putin
Da da i rusi u talu sa cio-izrahelom,ko'b reko :-o
Maystor

#79263 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

husein_kapetan wrote:ne znam u kojem svijetu se ovo može ili treba nazvati hrabrost..onaj curetak je sasvim izgubljen u prostoru..i nije ni svjesna rizika kojem se na ovako nesmotren način izlaže..biti snajperista je nešto sasvim drugo..vidio sam ovakvih mnogo..po pravilu prvi u grobu završe..kada prvi put vidi efekat udara 7,9 teškog zrna u zivo meso..pripremaće položaj 7 dana prije negoli jedan metak opali..
Ma ja kikijeve elitne postrojbe..veze ovi sa ratovanjem nemaju..
ne nazivajte stoga budalaluk hrabrošću..
E moj kapetane, htio sam i ja to isto napisati, ali pitam se ima li smisla trošiti vrijeme na to :?:
Koeficijent inteligencije ove ciganke sa snimka nije veći od koeficijenta inteligencije onog majmuna što ga Muhejsini na čuvenoj slici šalje u samoubilački napad. Toliko od mene.
husein_kapetan

#79264 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ma ja..
ameri lijepo nusrićima objasniše šta trebaju raditi..da se ovim ne pokušava amortizirati neuspjeh "revolucije" i Siriju u bezdan gurnuti..bilo bi smiješno..
Nova ratna doktrina na listi prioriteta na West Pointu..sta li..
NajdraziVodjaa

#79265 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Ma prvo sto sam vidio kad sam gledao video a nisam neki strucnjak za ratovanje je kretenuluk i amaterizam ove zenske sa puskom koju ne mozes nazvati vojnikom. Pogledaj samo nacin na koji stoji i drzi pusku vidis tu da nikakve obuke nema jos plava kapa na njoj mogla je staviti i florescentnu narandjastu sa nacrtanom metom na glavi da bude jos uocljivija. Ja kad igram sa rajom paintball bolje se pazim, rekao bi da sam za ove kurde spetcnaz licno :lol: I onad ti ovde dodje Kiki i prica kako su Kurdi obuceni i istrenirani a ono obicna seoska milicija dobila oruzja i americku avijaciju iza sebe.
The 51st State

#79266 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

montiran propagandni snimak.
Novak20

#79267 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

The 51st State wrote:montiran propagandni snimak.
Metak opaljen iz blizine. Vidi se po barutu na zidu.
Krokodajl

#79268 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ne znam zbog čega je ovo "nevjerovatna reakcija", očito je da je cura šokirana, ne smije se što joj je smiješno, ili što je badass.

Šok se manifestuje na razne načine.

Image

Jedna od najpoznatijih fotografija iz I Sv. Rata, vojnik se "smije" nakon eksplozije granate negdje u Somi ili Verdenu 1916. godine.
Krokodajl

#79269 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nakon više godina mirovanja linije na južnom dijelu ratišta u Džobaru, SAA danas napravila ključni napredak oslobađanjem bloka zgrada u dijelu poznatom kao Kazija Sanbel uz raskrsnicu na južnoj obilaznici u naselju Ejn Terma.

Image

Image

Kontrolom ključne raskrsnice i mosta SAA je pod svoju kontrolu stavila ogromni, do sada brisani prostor, koji je bio nepremostiva prepreka za jedinice SAA zbog snajperske i mitraljeske vatre sa prostora pod kontrolom militanata.

Nakon jučerašnjih žestokih borbi gdje je SAA koristila i tenkovske jedinice i gdje su militanti žestoko odoljevali a potom krenuli i u kontranapad koji je na sreću armije odbijen, danas su militanti morali povući svoje jedinice dublje u istočnu Gutu.

Ovime su jedinice Armije ušle u prostor naselja Ejn Terma, lakši i sigurniji prevoz jedinica do prvih linija, i mnogo teža situacija za militante zbog uličnih borbi prsa u prsa koji će da slijede su garant da će i SAA vjerovatno imati lakši zadatak sada, kao što su i u Kabunu napredovali lakše kada su ovladali voćnjacima zadruge Barzeh.

Oslobađanjem ove tačke nije samo ostvaren napredak na frontu prema Ejn Termi i Guti, već i prema susjednom Džobaru, koji je sada u dosta težoj situaciji, jer ovladavanjem ove dominantne tačke jedinice SAA imaju pregleda nad kretanjima i jedinica u Džobaru, kako u samom kvartu tako i između Džobara i ostatka Gute.

----

SAA nastavila napredovat i na svim ostalim frontovima.

Oslobođena sela Šurajma, Rasm Askar i Džudajda istočno od Hanasira (Alep)

Oslobođena kota Tel el Elam i okolni punktovi istočno od Ihtijarije, cesta Ihtijarija - Raka (Raka)

Oslobođeno strateško selo Humajma nakon par dana žestokih borbi oko okolnih položaja u pustinjama na istoku Homsa, cesta Arak - Humajma - T-2 - Albukemal.

---

Cilj operacija na istoku Hanasira i Ihtijarije je otvaranje ceste Ihtijarija - Rusafa (Raka), cilj operacija na istoku Homsa je oslobađanje benzinske pumpe T-2 prema kojoj jedinice SAA napreduju iz dva pravca, iz pravca zapada i pravca jugozapada.
muhafuca

#79270 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

japin_mutapi wrote:
muhafuca wrote:

.
kakav jebac je taj putin
Ko god misli da je Putin dole sto voli Assada ili Siriju ...

Rusija u Siriji ima svoje vlastite interese - ono sto ih zanima u Siriji branice i pokrivace - ono sto ih ne zanima , moze radit ko sta hoce.

Nek Iran brani i intervenise u pojasu na granici sa Izraelom ako ih interesuje ta regija.

Npr vecu korist od spajanja sa Irakom imaju Iranci nego Rusi - zato Iranci i salju stotine paramilitaraca da se bore u tom regionu. Ruse koliko se moze do sad skontati zanima uglavnom morski pojas i istok (pustinja) gdje je nafta i gas

- sve ostalo je od prilike do prilike - kako se situacija razvija na terenu - malo natezanja sa Turcima pa malo sa Amerikancima - Izrael je tu njima nebitan faktor.

Nema tu ljubavi i bratstva i sta ti ja znam - sve je interes a danas sutra ako odluce da im je u interesu (zbog ovog ili onog razloga) da osiguraju jug Sirije i zabrane sve letove - dovoljno je da oni licno implementiraju svoju PVO i Izrael ne bi ni prismrdio preko svoje granice.
muhafuca

#79271 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:
Cudo ne znas sta him je putko reko
Cim neko objavi - javim ti. Kao i sve ostalo sto sam rekao do sad.
muhafuca

#79272 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

tigar777 wrote:
japin_mutapi wrote:
muhafuca wrote:

.
kakav jebac je taj putin
Da da i rusi u talu sa cio-izrahelom,ko'b reko :-o
svi su u talu sa svima kad im odgovara za njihove vlastite ciljleve
dječak sa šibicama

#79273 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Krokodajl wrote:Ne znam zbog čega je ovo "nevjerovatna reakcija", očito je da je cura šokirana, ne smije se što joj je smiješno, ili što je badass.

Šok se manifestuje na razne načine.

Image

Jedna od najpoznatijih fotografija iz I Sv. Rata, vojnik se "smije" nakon eksplozije granate negdje u Somi ili Verdenu 1916. godine.
Ovome se na licu vidi da je vec skrenuo sa pamecu.

U WWI su vojnici oboljevali na najbizarnije nacine, imaju oni snimci, tresu se ko prut, bjeze pod krevet na prvo suskanje u prostoriji i slicno.

Ova Kurdkinja ili je opalio adrenalin, ili je snimak propaganda. Sumnjam da je toliko friska da ne zna sta snajperski metak uradi kad dohvati ljudsko meso. A njoj pored gleve zviznuo.
GIVI

#79274 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Saudi-led bloc’s demands unreasonable: Qatar
Qatar says the demands submitted by the Saudi-led bloc to Doha as a condition to lift their boycott on the country are impossible to be met because of their untrue nature
The demands include closing the broadcaster Al Jazeera, removing Turkish troops from Qatar’s soil, scaling back cooperation with Iran, expelling members of Iran's Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) and ending ties with Egypt’s Muslim Brotherhood movement.
Doha, he added, cannot expel IRGC members “because there are none in Qatar."
http://www.presstv.ir/Detail/2017/06/29 ... Arabia-UAE
Pravi problemi če tek usljediti za ovu skupinu zaljevskih klaunova kad ih stvarno bude bilo :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#79275 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Rojters: SDF nakon sastanka na kojem je bilo prisutno američko vojno i diplomatsko vođstvo poručio Turskoj da će se otvoreno i snažno suprostaviti u slučaju da dođe do turske vojne intervencije na sjeverozapadu Sirije.
Locked