Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nightvision

#7926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Kako li se onda tretira ako blicas covjeku koji se priblizava krivini iz koje si ti izasao a iza koje ga ceka udes na cesti ili tako neki zastoj koji ne moze predvidjeti, a desavalo se. Nek' i policiji zabrane sakrivanje po zbunju i iskakanje iz istog kao japanske kamikaze, i kamufliranje i sakrivanje radara, sve je to u istoj ravni. Mada ja vec rijetko blicam drugima radi policije, neka svako preuzme odgovornost za svoju voznju, a pogotovo divljaci za volanom. A nekad znam blicati kad primjetim da mi u susret ide nabrijani (samo)ubica iako nema policije, cisto da kreten popusti gas.
tempuser

#7927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nightvision wrote:Kako li se onda tretira ako blicas covjeku koji se priblizava krivini iz koje si ti izasao a iza koje ga ceka udes na cesti ili tako neki zastoj koji ne moze predvidjeti, a desavalo se. Nek' i policiji zabrane sakrivanje po zbunju i iskakanje iz istog kao japanske kamikaze, i kamufliranje i sakrivanje radara, sve je to u istoj ravni. Mada ja vec rijetko blicam drugima radi policije, neka svako preuzme odgovornost za svoju voznju, a pogotovo divljaci za volanom. A nekad znam blicati kad primjetim da mi u susret ide nabrijani (samo)ubica iako nema policije, cisto da kreten popusti gas.
Nije zabranjeno generalno blicanje, nego zloupotreba dugih svetala, tj upozoravanje na policiju, blicanje nekome radi spore voznje, da se skloni itd...
Normalno je da ces blicnuti da upozooris na opasnost, ja svaki put kratko blicnem prije nego krenem u preticanje ako nisam siguran da ovaj ispred mene prati sta mi je namjera.
tempuser

#7928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Danas gledam siituaciju koja savrseno opisuje stanje naseg drustva i drzave...
Ispred jedne kafane @quaterbacku jako poznate, ide zena srednjih godina i jedna ogromna debela kobila. Zena smirenim glasom u kulturno govori toj kobili da pola sata trazi ko je zagradio da je cak zvala i policiju... Debela sjeda u met. tamno smedjeg Passata B6, ljutito ga preparkirava ispred kafane tako da zauzima 2 mjesta i dok izlazi iz auta nekome u kafani govori "mosh mislit' glupaca mi zvala policiju"!
relax11

#7929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

tempuser wrote:Danas gledam siituaciju koja savrseno opisuje stanje naseg drustva i drzave...
Ispred jedne kafane @quaterbacku jako poznate, ide zena srednjih godina i jedna ogromna debela kobila. Zena smirenim glasom u kulturno govori toj kobili da pola sata trazi ko je zagradio da je cak zvala i policiju... Debela sjeda u met. tamno smedjeg Passata B6, ljutito ga preparkirava ispred kafane tako da zauzima 2 mjesta i dok izlazi iz auta nekome u kafani govori "mosh mislit' glupaca mi zvala policiju"!
:lol: :lol:

I ove "dame" su postale malo budalesat, maloprije crveno na Marijin dvoru onaj semafor gdje tramvaj skrece... hladno treba prode kroz crveno, kontam nije vidjela semafor al morala je vidjeti nas koje stojimo :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Mozda je pricala na telefon :oops:
Stas, zanijela se, kakav semafor i to :roll:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

relax11 wrote:
tempuser wrote:Danas gledam siituaciju koja savrseno opisuje stanje naseg drustva i drzave...
:lol: :lol:

I ove "dame" su postale malo budalesat, maloprije crveno na Marijin dvoru onaj semafor gdje tramvaj skrece... hladno treba prode kroz crveno, kontam nije vidjela semafor al morala je vidjeti nas koje stojimo :lol:
Danas curica A klasa, od APa do Skenderije, divljanje na maximum, fina je :mrgreen:
quarterback

#7932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

pored meni jako poznate kafane ima bircuz koji je dno dna, u taj bircuz je godinama izlazio idiot sa ljubicastim golfom trojkom kojeg je parkirao dole pred garazama kako je stigao, ono se moze zvati parkiranjem samo zato sto auto stoji i ni po cemu drugom. ja tolerisao neko vrijeme pa ostavljao poruke i na kraju nazvao drotove i rekao im, covjek mi parkira pred garazom mjesecima, ako ne dodjete i to ne rijesite ja cu se licno obracunati sa njim, auto je tu i tu, registracija i model ti i ti...

par dana kasnije komsija mi kaze pita debil ko mu je zvao policiju...

pa mater ti jebem maloumnu a ne pitas se maloumnice sto si takav idiot da godinama parkiras kao majmuncina nego se pitas kome je konacno dopizdilo

...

ovo je grad samo velicinom, po svemu drugom je vukojebina
mirzet87sa

#7933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Nafurah se, citam tekst, to nabrijan stav.. trpi ga, nece fin je, kontrolise se.. opominje, ostavlja ljubavne ceduljice.. explodira, gotovo je, ne ide vise.. reko otrest ce ga ispred garaze, otrest ko beba zvecku, naruzit ako nista.. on zvao policiju, jos se poslije krije ne smije reci ja sam je zvao.. oj zemljo sto ne mogu internet ratnika
Tomahawk11
Globalni moderator

#7934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Jes, a ti ko rahmetli bihacki Rambo ides mahalom naoruzan i samaras koga ti cejf :roll:
mirzet87sa

#7935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Jel ti krivo? :D Davno pisao, u mahali imamo diplomatu iz kuwaita koji cesto svog bentleya/porshea parkira na ulaz u stambeni parking pa ne moze niko uci/izaci dok se on ne pomakne. Agonija trajala mjesec dana, policija dolazila bezbroj puta, on svoje pa svoje. Klin se klinom izbija, blokirali mi njega par puta i vise ne parkira ovdje uopste.. jos se nisam krio iza zenine haljine, a ni komsije.. :lol:
mirzet87sa

#7936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Ja i zemo dva sprata iznad, koji ustajemo prije njega :D mislim, smeta ti neko, ti ga nesto fol trpis, satro tolerantan si.. Ne ide vise, ti fol lud, jebo bi, psovo bi, sta uradis? Zovnes muriju, civilizovano gledajuci logican postupak, dodje odradi svoje svi sretni.. Al raspituje se lik ko je zvao da te naruzi, a onda shvatis i da nisi toliko lud koliko si bio kad si psovo pa se pravis lud ne znas, cudi te.. Tipujem da kuca srce hercegovacko :lol:
condy

#7937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Sta ti ima kod komsinice, trebali ti pomoc oko nje ? :mrgreen:
mirzet87sa

#7938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Meni ne treba, ne vrtim se ja oko nje.. Za bajram je bilo mirno, izgleda otisla je nazad u rodnu grudu.. Ocekujem comeback u petak 100%
basicm

#7939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Pa jel bentli ili porse, barem ih ti znas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mirzet87sa

#7940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Ima oba.. Bijeli bentley, crni 911.. A vjerujem da ih ima jos, a dje ce diplomata jos iz kuwaita.. :)
zdruzdjo

#7941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Pa imali i mi u zgradi tako problem. Sa raznoraznim bilmezima. Koji eto dodju "samo malo da nesto ja...."
Par puta fino cedulja za redovne. Pa onda zagradis njega a onda zove drugi komsija ne moze izaci. Pa onda pocne svirati u gluha doba pa razbudi pola komsiluka.....
Na kraju isli varijantom policije. Jednom dosao neki šef jer je bio tu negdje kad je bio belaj eskalirao jer je komsija parkirao ispred jednoga od njih i nije htio da pomakne. Kaze sef zovite 10 puta dnevno slobodno. Nema problema. Ako mi ne mozemo proci nasim autom mi ili zovemo pauka ili kacimo kaznu ako je kasno. Pokusamo i naci ciji je.
Samo nemojte busiti gume razbijati stakla ili sl jer onda se moze desiti da te neko vidio pa prijavi od "zora" i onda ce ti doci krivicna i onda belaj tebi.
mirzet87sa

#7942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Fino popricas, smetas jaro nemoj ne mozemo ulazit/izlazit ne pije vode zoves policiju, logicno. Ostetiti neciju imovinu je vandalizam, nema potrebe to raditi. Smijesni su mi ovi internet mangupcici koji trpe jednog te istog lika godinu dana, fol psuju preko foruma, oni ce nesto.. Sta ces bolan ti, jebe te godinu nek te jebe jos sto. Dodje ti lik pred vrata, hej pred vrata, trazi ko je zvao policiju, nemas muda izac i rec ja sam :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

cunjevi
crvena horizontalna signalizacija
lanci ili rampa

ako je imucniji Haustor
hidraulicni cunjevi na daljinski
zdruzdjo

#7944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Do duse kod mene je komsija prskao pur pjenu u auspuhe. Da vidis belaja kad to stane se verglati.
inace zgrada mi je stratesko mjesto za taj parking tipa "ma samo da ja minutu".
Konkretno danas ja hocu rikvercom da se uparkiram a iza mene baja skrece sa fabijom i samo zvaknu auto onako na sred ulaza za parkiranje i zablokira jedini izlaz za jedno 5 auta auta i jedno 10 mjesta praznih za parking i mrtav hladan izlazi. ja odmah za njim i sam prislonim auto i izadjem i krenem.
A panike "pasa, haveru halo e....."
Reko jarane imas parking mjesto samo 10 metara odatle gdje si stao, i ti krk bas na ulaz.
Ama jarane samo minutu.
Ama reko jarane ja cu samo sat da jedem i eto me.
jo izvini haveru svega ti nisam znao, evo pomjericu se ja gore na mjesto pa ti stani da mogu izaci.

Hahahahha
Nije znao ...
pomjeri se reko gore i parkiraj da ja udjem na mjesto prazno pa onda kasnije mozes fino izaci ko covjek.
Last edited by zdruzdjo on 14/09/2016 20:57, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#7945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Black swan wrote:cunjevi
crvena horizontalna signalizacija
lanci ili rampa

ako je imucniji Haustor
hidraulicni cunjevi na daljinski
Kad se to radilo oko zgrade da se uredi bio damir hadzic na vlasti u opstini i obecavao kule i gradove samo da mi potpisemo saglasnost za neke stvari. poslije jedan veeeeliki crni quuu.....
nasukao nas ko djecu ali.....
od mene sdp nece vise nikad dobiti glasa kad bi mi stan adaptirali kompletan.
quarterback

#7946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

zdruzdjo wrote:Pa imali i mi u zgradi tako problem. Sa raznoraznim bilmezima. Koji eto dodju "samo malo da nesto ja...."
Par puta fino cedulja za redovne. Pa onda zagradis njega a onda zove drugi komsija ne moze izaci. Pa onda pocne svirati u gluha doba pa razbudi pola komsiluka.....
Na kraju isli varijantom policije. Jednom dosao neki šef jer je bio tu negdje kad je bio belaj eskalirao jer je komsija parkirao ispred jednoga od njih i nije htio da pomakne. Kaze sef zovite 10 puta dnevno slobodno. Nema problema. Ako mi ne mozemo proci nasim autom mi ili zovemo pauka ili kacimo kaznu ako je kasno. Pokusamo i naci ciji je.
Samo nemojte busiti gume razbijati stakla ili sl jer onda se moze desiti da te neko vidio pa prijavi od "zora" i onda ce ti doci krivicna i onda belaj tebi.
ma jebe se murije novog sarajeva za to sve, mene je iskreno iznenadilo kada mi je komsija rekao da su bili i kaznili onog idiota jer zovem bar 10x mjesecno i siguran sam da se ne pojave ni jednom

i taj put kada sam zvao radi ovog kretena sam rekao - ja se zovem tako i tako, zagradjuje mi prilaz garazi, ja cu se licno obracunati sa njim ako nesto ne preduzmete, da se nisam predstavio i jasno rekao sta cu uraditi mislim da se ni taj put ne bi pojavili...
The BEN10

#7947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Jutros nestvarna situacija: na raskrsnici čekam zeleno iza dvice. Pali se zeleno, obojica skrećemo desno. Iz suprotnog smjera dolazi Golf VI i skreće lijevo (dakle, u istu traku kao nas dvojica). Pokušava se ubaciti između nas, što po defaultu ne dopuštam, jer drsko oduzimanje prvenstva mi baš smeta. Kad udari po gasu, obiđe nas obojicu na punoj i ode.
Nedugo zatim, kad je cadvi ispred mene skrenula u drugu ulicu, vidjeh da se za volanom nalazi majka pored koje sjedi dijete. Sudeći po tome da djetetova glava jedva prelazi naslon za leđa na sjedištu, dječak nema ni 12 godina.
kloniran

#7948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Nova lokacija radara na brzoj cesti prema Blazuju tj kod skretanja za riverine i obi, i ne fataju samo po jedno auto,
danas gledam dvojicu zaustavili i obojica pisu kazne
supercali

#7949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Lik stao na pocetku bosmalovog mosta i sa strane puko pricu sa nekima
Boli njega briga sto je zauzeo traku smeta saobracaju
Kao da je stao u ulici gdje dnevno prodje 5 auta
Tomahawk11
Globalni moderator

#7950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Lik stao na pocetku bosmalovog mosta i sa strane puko pricu sa nekima
Boli njega briga sto je zauzeo traku smeta saobracaju
Kao da je stao u ulici gdje dnevno prodje 5 auta
To ti je standardna situacija u manjim mjestima.
Ima lokalni hadzija koji stane gdje god mu je cejf i prica sa prolaznicima ili sa likovima iz drugih auta.
Post Reply